Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Гледал съм на немски, гледал съм и на български, как коментират мачовете.  Българските коментатори, когато играе, да речем, Португалия и България, българският коментатор ще възхвалява Роналдо и Португалия. Роналдо такъв, Роналдо къде е играл, колко струва, колко гола. И за капак, българския нападател отива, моли се и иска да се снима с него. Отива там, където трябва да се сменят играчите на Португалия.

И през цялото време имаш усещането, че българския коментар е за Португалия, а след снимката българския отбор, е за Португалия. Било им чест да се докоснат до такъв велик отбор.

Бе и ти преиграваш, ма нейсе. Няма да съм аз тоя безгрешния с камъка. В случая.

Иначе, мен ме вбесяваха поколенията след 94 - те го питат "к'во ше стане утре", он шикалкави - "ми... топка е, кръгла е, търкаля се...", а ония от 94-та викаха - "к'ви са тия бе? немци? к'во им обясняваш - айн-цу, цвайн-цу, трайн, дрън". И ги одрънкваха. Е, после одрънкаха и българския футбол като цяло (тоест, вече ме дразнят и тия от 94-та), ма нищо. Кърлингът е жив. И пънко.

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 9 минути, AAUUXX написа:

Моя беше one touch easy с издърпваща се антена за подобяване на връзката.

В началото бягах като дявол от тамян от тези мобилни телефони, но после шефа ми връчи един такъв, че вечно съм му трябвал. :) И ... до там ми бе живота .... :) 

В действителност детска мечта ми бе да си имам компютър в джоба, та затова и като излязоха SONY с P900 (P800 го пропуснах) и си взех телефон с компютър. :) После като излезе и с windows -. пълно щастие и подарих на някой P900. :) 

Щях да си вземам и SONY лаптоп, но стъпих на DELL и до там. Тези джаджи са мания за мен, а не хоби. ;) 

п.п.Някои гледат футбол, а аз компютри и прочие. :) мания бате ... болест е .... :) 

преди 1 час, dioib написа:

Иначе смятам с моя си ОС да сменям ОС на моите умни устройства. 

В смисъл, ти ще си я пишеш, но първо трябва да се обърнеш към Грухи за БИОСа.

преди 7 минути, dioib написа:

В действителност детска мечта ми бе да си имам компютър в джоба, та затова и като излязоха SONY с P900 (P800 го пропуснах) и си взех телефон с компютър. :) После като излезе и с windows -. пълно щастие и подарих на някой P900. :) 

Щях да си вземам и SONY лаптоп, но стъпих на DELL и до там. Тези джаджи са мания за мен, а не хоби. ;) 

Моята първа мечта беше nokia 8110 събрах торба с пари купих го но нямаше екстрите от матрицата.

За смарт не бързах така ,тогава мобилния интернет беше скъп ,3G мрежата недостъпна навсякъде и на практика нямах нужда от смартфон.

преди 4 минути, bulljo написа:

Тез двамата ше вземат хляба на МС ,едния ше напише биоса ,другия ОС и сбогом довиждане до нови срещи джам.

Не, най-вероятно ще ползвам отворения код на някоя и после ... прочие ... може би ще си направя своя дистрибуция, както има селекция домашни вина. ;) 

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Не нокия бяха проблема ,а че МС искаха да наложат недомислената си ОС с беден софтуерен магазин.

Моя първи самрт беше nokia N85 и след това само самсунги и за разнообразие xiaomi.

Говоря за 7-8 инча дисплей, доста преди флагманите на Нокиа. И с доста приличен интерфейс. Но, не беше с Андроид - със сигурност. Мисля че беше нещо на Делл - не съм сигурен. Може и Симбиан да е било...

Сега се разтърсих, че ми стана интересно - минаха доста години. Дали си спомням точно... Не го откривам.

преди 11 минути, AAUUXX написа:

Моята първа мечта беше nokia 8110 събрах торба с пари купих го но нямаше екстрите от матрицата.

За смарт не бързах така ,тогава мобилния интернет беше скъп ,3G мрежата недостъпна навсякъде и на практика нямах нужда от смартфон.

Тез двамата ше вземат хляба на МС ,едния ше напише биоса ,другия ОС и сбогом довиждане до нови срещи джам.

По-вероятно е аз да напиша BIOS-а, а на него да оставя ОС. :) => Ще се получи калджам. :) 

п.п. Кой ще пише браузъръ?? Има ли кандидати??? :) 

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Аха, и някой да разработи хардуера, например Белжо и Ванката, то ще са це-ка ключета, антени и прочие, всъщност мани ще се скарат каква да е антената, диполна или сателитна, ох къде си Пепоне, на кой ни остави:sobbing:

току-що, dioib написа:

По-вероятно е аз да напиша BIOS, а той ОС. :) => Ще се получи калджам. :) 

Не вярвам да се споразумеете по този начин ,той е специализирал в биос фърмуер само  :rolleyes:

преди 3 минути, bulljo написа:

Аха, и някой да разработи хардуера, например Белжо и Ванката, то ще са це-ка ключета, антени и прочие, всъщност мани ще се скарат каква да е антената, диполна или сателитна, ох къде си Пепоне, на кой ни остави:sobbing:

Пепоне остави достойни последователи на неговия труд с които да се гордее :)

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Не вярвам да се споразумеете по този начин ,той е специализирал в биос фърмуер само  :rolleyes:

Глей се, да имаш виждания, че съм екипен играч?! ;) 

За разлика от другите, то аз съм активен потребител, а не модератор. ;) 

Принципно генерирам глупост и гледам кой ще "клъвне". Ей на това му се вика да хакнеш на човек мозъка. :) 

преди 1 минута, dioib написа:

Принципно генерирам глупост и гледам кой ще "клъвне". Ей на това му се вика да хакнеш на човек мозъка. :) 

Тихо, че ей ся ще дойде Емо с лопатата да те лекува.

Е, Балкана ни дели, а той не може да хвърчи. :) Затова и не съм мy комшия ... :) Ке се потрием взаимно. :) Моите лопати са с wifi. :) 

п.п. На един мой приятел шефа му е от Плевен. Ако споделя кой е друга песен ще запее. ;) 

преди 12 минути, bulljo написа:

А някога ги използваха за да копаят с тях ,а сега за hard reset.

И да напомня!

Днес не е празник, а панихида. 

Отдаваме и чест на загиналите за България и за това: За по чест!!! 

преди 13 минути, dioib написа:

И да напомня!

Кой каза, че е празник? 

преди 19 минути, AAUUXX написа:

А някога ги използваха за да копаят с тях ,а сега за hard reset.

Един колега тъй ги плаши, "ша те маана с лопатата на екъръ, да ти се олади процесоро". 

преди 23 минути, dioib написа:

И да напомня!

Тогава, когато имаше анархисти като Ботев, като

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Михаил_Герджиков

като

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Русел_Судзиловски

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

Кой каза, че е празник? 

Аз напомням какво е. 

Малък и ти като един от червената буржоазия: Искам имена! 

Някои журналисти го лансират като такъв. 

преди 2 часа, andiay написа:

...

Друг любим откъс от интервю е с Леми (R.I.P)....

Въпрос - Каква музика слуша сина ти?

Отговор - Синът ми не слуша музика.... слуша Моторхед....

...

Също мноо добро!

...

И още едно от него....

"Обвиняват ме, че съм можел да свиря само няколко акорда. И са прави, разбира се. Но... не можете да откриете друг, който да ги свири по-добре от мен."

Подобен "дебат" имах с една бивша комшийка - начална учителка....

Обясняваше ми, че началната учителка била най-важната....

"Миии, зависи" - казах й - "За мен най-важната бе учителката ми по пеене и музика"....

"Е, как така" - отвърна ми тя - "Началната те е научила да четеш, пишеш и смяташ, а това е по-важно от пеенето"....

"Затова казах, че зависи. Мен майка ми ме научи да чета, пиша и смятам, още преди да тръгна на училище, последствие началната ми учителка само ми помогна да надградя тези вече придобити умения. Докато даскалицата ми по пеене ми обясни категорично, че няма кво да надграждам в тая област и е напълно излишно да се задълбочавам в нея, а да акцентирам върху нещо, което има шанс да ми се отдава и категорично ми забрани да си отварям устата в нейните часове, нещо което майка ми не би била в състояние да ме научи".....

...

Тия дни гледах... 100-тина пъти ено клипче (май споменах бегло) с едни дечица, между тях и внучката, танцуват Fly Project - Toca Toca

Ми... с цялото уважение към мъдростта в "наш'то гардже си е най-хубаво", чини ми се да е добра. И майка и, и баща и тропат народни танци като машини, та не е на голо място. Ко разчита на дядо си, ше трее да играе футбол. И (или) спортен бридж. Гледах и едно клипче как танцува английски валс с некъф 7-годишен (тя е на 6) дъртак. И ено как внукът (9) плува бътерфлай. Също нелоши, скромно казано. Да са живи и здрави и четиримата, ни пуха, ни пера, пу-пу-пу, да не им е уроки! Каквото им допадне, с кеф да си го спортуват и да им спори. (едит: пожелавам го и на твоите)

...

Оше един споделен попътен майски спомен от мен....

image.jpeg.2d0ea5a174ebcab282218dc840985732.jpeg

...

И това е много добро!

... само блендата... шегувам се, нямам забележки.

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Тогава, когато имаше анархисти като Ботев, като

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Михаил_Герджиков

като

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Русел_Судзиловски

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Ти владееш ли български? 

УжасТ. Одеве писах, как нещо мириканскиити ракети не щат да полетят. От няколко време, се е повредил писоара на западнясалите космонафте на МКС и им се налага да ползват по малка нужда услугите на тоалетната в руската част. Имали са план за поправка, не са могли. Друг план, да доставят замяна с полета на старлайнер, който обаче не се случва вече от няколко седмици. Отлагания, отлагания. Нали SpaceX уж си имат товарна версия на  дракона, що не си я доставят с него нужната част? Сигурно не се събира, ако е компонент извън габарита...

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

УжасТ. Одеве писах, как нещо мириканскиити ракети не щат да полетят. От няколко време, се е повредил писоара на западнясалите космонафте на МКС и им се налага да ползват по малка нужда услугите на тоалетната в руската част. Имали са план за поправка, не са могли. Друг план, да доставят замяна с полета на старлайнер, който обаче не се случва вече от няколко седмици. Отлагания, отлагания. Нали SpaceX уж си имат товарна версия на  дракона, що не си я доставят с него нужната част? Сигурно не се събира, ако е компонент извън габарита...

Върху какви проблеми си се замислила :giggle1: Типичния комунист

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Кой каза, че е празник? 

Мда доста медии обясняват че било Празник на Ботев, малоумна работа ама на.
Пример : https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/347201-chestvame-denya-na-botev-i-zaginalite-za-svobodata-na-balgariya

Абсолютни олигофрени.

преди 26 минути, Sliderum2 написа:

повредил писоара

Може да е ден на отворените писоари, а мое да е виновен Иван Киров, щото не може да контактува с МКС поради липса на антена и да си изпълнява задълженията си по нуждите на хамерикаците. :) => Писуъра може да си е наред, но обслужващият го на земята няма връзка заради скапана българска топология де не дава сигнъл на Иван Киров. :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.