Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 39 минути, lebel написа:

Ами... хубави са си. Са, колко разбирам си е друг въпрос. За фотокритици. На мен не ми трее мноо разбиране за да харесам нещо. Колкото толко.

В интерес на истината, рядко харесвам собствени снимки, а дори и да харесам някоя, веднага почвам да й търся кусурите....

Винаги съм най-критичен към собствените си "творби"...

Се си мисла, чи мое да биде направено и по-добре (което най-вероятно е факт)....

Затуй и не възприемам снимките си като творби, а като запечатан спомен (тъй де, знае ли некой коги спомените му ша почнат да са губят)....

С вас споделям спомените си, затуй и вече неколко пъти отказвам предложения за комерсиално използване на някои мои снимки...

Спомените не бива да се комерсиализират...

Поне според мен...

преди 59 минути, lebel написа:

Затова и не ми дреме какво е искал да каже художникът. Даже... ко знам, може да възникнат проблеми. А има ли проблеми, няма удоволствие.

Туй ми напомня за едно интервю с Тил Линдеман....

Журналиста - Защо текстовете ви са на немски?

Линдеман - А защо да не са?

Ж. - Ами... така по-малко хора ще могат да ги разберат.

Л. - А защо им е да ги разбират? Ние сме музиканти, а не поети.

Ж. - Е, да, но ако са примерно на английски, няма ли да имате още повече почитатели?

Л. - Хм... ще ви разкажа защо почнах да уча английски като тийнейджър. Защото бях луд фен на Дийп Пърпъл и исках да разбера за какво пеят. Първата песен, която си преведох бе "Дим над водата".... и повече никога не си пуснах Пърпъл.... Повече фенове ще имаме, ако не разбират, какви тъпотии пеем....

Мое и да е прав....

Ка бе - знанието носи печал....

преди 1 час, lebel написа:

А ко не ми харесва почти сигурно е, че ще си замълча... кога възпитано, кога многозначително...т'ва ко касае познат, дори и само виртуален... и ако не настоява (иначе, Любен Зидаров, когото не познавам изобщо, го "наплюх" успешно (според мен) като "илюстратор"). Не че ми е проблем да го кажа... просто това, че нещо не ми харесва, обикновено няма никакво значение... за световния мир.

Е, аз пък не обичам да си премълчавам - харесва ли ми - казвам, не ми ли харесва - също....

Съзнавайки, че нито положителното, нито отрицателното ми мнение има квото и да е значение... включително и за световния мир....

Синът ми се увличаше от планини (едит: и байкове) и фотография. После се родиха... кому деца, кому внуци... Са пак го влече, ма нема толко време. Ходят и снимат, но всички заедно. И приоритетите са други. Както си е редно. 

Да са ти живи и здрави....

Секо нещо с времето си....

Днес, като се чухме, докато ми опише ангажиментите им за деня и... се изморих само да го слушам. Не че бях по-различен като млад... пес, както би казал Дилън Томас. Нямам предвид някаква аналогия. Просто заглавието грабна нявга вниманието ми още не го е пуснало.

Моят е същия....

От ка са роди внучката па съвсем....

Е, се си мисла, че аку се напрай "портрет на "футуграфа" като млад пес", то... не сам бил чак кът него....

Но, явно тъй ша е "дордето слънцето се пръсне", като гласи едно друго заглавие на гореспоменатия Томас...

Оше неколко мои "творби" като дрът пес...

image.jpeg.e5b35e6dd4f5f3afd84cdd3f5c6c8393.jpeg

image.jpeg.c806f772b7d90fd62e727442df339d49.jpeg

И цвекета за Медито, коги са появи....

image.jpeg.9d22ef77805cd9d6b7f5ac359dca0551.jpeg

Ако искаш да развалиш футболно студио - сложи жена, за водещ. Бонус - подкъсена, увиснала...

Едвам я издържах.

едит:

преди 7 минути, adobeaa написа:

Ако искаш да развалиш футболно студио - сложи жена, за водещ. Бонус - подкъсена, увиснала...

Едвам я издържах.

Аз ловко го игнорирах.

преди 2 часа, andiay написа:

...

Да са ти живи и здрави....

...

Благодаря, твоите - също!

(деца и внуци за мен са си 'се деца)

• Автор

Аа искат да затварят Сектор тежки пси диагнози... А аз къде ще си чета шаржовете, фантастиката и фентъзито?

преди 12 часа, buldak написа:

почнах да се потя на всяко движение, дойде гадното лято :beat:

На мен ми се потят краката даже когато съм с сандали. 🥴

преди 25 минути, andiay написа:

Днешният залез над Кайлъка...

image.jpeg.cb713d53c9fc2982801a079c685fee04.jpeg

Цъ цъ цъ 🥰 Това хижа ли е или хотел? Суперско е.

преди 16 минути, Mediterranean написа:

Цъ цъ цъ 🥰 Това хижа ли е или хотел? Суперско е.

Бивша почивна станция, после бе частен дом, сега май е празна...

Преди 15-на години бех наел за месец едно от ателиетата там...

Хубав месец беше, гоуемо киснене у басейна й...

А на снимката се вижда в дъното и покрива на хотел "Вила Кайлъка", по същия ред над скалите, но над "Малкия язовир", а тази е над големия....

А една писана тъй сладко дремеше върху скалите....

image.jpeg.f8cbe3141d38bd64bca13b53a4e3ccae.jpeg

image.jpeg.771bd99906cb266ea9a722b16c9f5ab7.jpeg

преди 3 часа, adobeaa написа:

Едвам я издържах.

Поне показа хубави баджаци и беше руса. Иначе Хала Мадрид. :)

преди 18 минути, andiay написа:

Бивша почивна станция, после бе частен дом, сега май е празна...

Преди 15-на години бех наел за месец едно от ателиетата там...

Хубав месец беше, гоуемо киснене у басейна й...

А на снимката се вижда в дъното и покрива на хотел "Вила Кайлъка", по същия ред над скалите, но над "Малкия язовир", а тази е над големия....

А една писана тъй сладко дремеше върху скалите....

image.jpeg.f8cbe3141d38bd64bca13b53a4e3ccae.jpeg

image.jpeg.771bd99906cb266ea9a722b16c9f5ab7.jpeg

Кой отглежда това писенце? 🤗Изглежда самотно. Или просто и то се любува на природата. 

преди 1 минута, Mediterranean написа:

Кой отглежда това писенце? 🤗Изглежда самотно. Или просто и то се любува на природата. 

От някоя от вилите е....

Има още две, единия е много красив чисто бял котарак, но тази вечер се появи мноо късно и не можах да го снимам...

А това дойде да гледа залеза с нас, затуй получи пауч, а после задряма в скута на жена ми....

Грозничко, но много любвеобилно....

Душичка....

Иначе, ето това е хотела "Вила Кайлъка", сниман през зимата от "Малкия язовир"...

image.jpeg

току-що, Mediterranean написа:

белият котарак по какво се разбира, че е мъжки?

По топките....

преди 13 минути, Mediterranean написа:

Айде за всички, които си я пожелаха.

Сиреч, поздравяваш сама себе си?

А па щом е за "Нирвана", туй е подходящ кадър....

image.jpeg.e75ca6926027eff5f729a153237d7bb3.jpeg

преди 8 минути, andiay написа:

Сиреч, поздравяваш сама себе си?

А па щом е за "Нирвана", туй е подходящ кадър....

image.jpeg.e75ca6926027eff5f729a153237d7bb3.jpeg

Как сама себе си, тоз пък. 

Много хора си я пожелаха , писаха ми лично. 😉

• Автор

Добро утро......

Хубави снимки

преди 13 часа, andiay написа:

...

Линдеман...

... Повече фенове ще имаме, ако не разбират, какви тъпотии пеем....

...

Това беше (е било) добро. Много добро.

преди 13 часа, andiay написа:

...

Е, аз пък не обичам да си премълчавам - харесва ли ми - казвам, не ми ли харесва - също....

Съзнавайки, че нито положителното, нито отрицателното ми мнение има квото и да е значение... включително и за световния мир....

...

Както вече споменах, не ми е проблем да не харесам нещо гласно. Нека го кажа по друг начин - обикновено не виждам смисъл. Представи си ентусиаст, харесващ това, което е сътворил, независимо дали става дума за снимки или нещо друго. Мен обаче не ме кефи въпросния "продукт". Са, ако не ме е изнервил нещо (шега... бе шега, шега, ама... добре де, шега) и мога да замълча, ше го направя. Защо да му развалям удоволствието (а това неминуемо ще стане, независимо дали ме смята за капацитет, независимо дали ще види основание за това, което ще кажа...). Червейчето на съмнението е голяма гад! Ако пък настоява, ще кажа какво мисля. И със сигурност няма да лъжа. Може да използвам известната шеговите конструкция - "да, вярно е, само че не е кола, а мотор... и не си го е купил, а го бутна...". Демек, нещо от сорта - "Харесва ми! Е, може би малко светлината... и донякъде сянката... иначе, цветовете горе-долу стават, но защо композицията... "правилото на третините"... не, не, не ме слушай, глупости говоря,  добре си е. к'во разбирам аз. И в крайна сметка неизказаното резюме гласи "Ебати боклука!" И що? 

Като ученик (техникумските ми години) тайфата се бехме записали (просто решихме, без давление от някой или нещо) и ходехме на кръжок по "научна фотография". Водеше го една дама (тогава другарка, но дама отсекъде... в превъзходния смисъл на т'ва понятие), която... общо-взето ем ни се водеше по акъла, ем успя и да ни научи на доста неща. А това да съвместиш двете, само по себе си си е постижение. За нея. За нас... постижение беше да се натискаме (бяхме смесена тайфа, ко некой проявява нездрав интерес, всуе се мори... че тук понякога е като около мин. на земеделието в късните часове)  в тъмната стаичка. Или в парка. Та... композиции, цветове, проявители, фиксажи, преси, гилотини, репродукции... и ORWO естествено, къде без ORWO-то. Имах и една награда. В смисъл, бяха ми написали името и награда под една снимка. Която не беше моя. И когато им казах, че не е моя, те казаха... като Мия Алексич, който обясняваше традиционните сръбски питиета и включи в тях и водката, а когато го попитаха - тя не е ли руска? - възмутено отвърна - че к'во от т'ва. Ае стига ретроспекции. Верно съм овехтял.

махнах си телефона от масата и блутут мишката спря да лагва :beat:

преди 8 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Поне показа хубави баджаци и беше руса. Иначе Хала Мадрид. :)

Всеки с вкуса си. Изобщо не е от моите модели.

И тези баджаци... Увиснали сланини. Поне от футбол да разбираше. Нямат място жените там, поне голямата част.

Всъщност, има една която говори езика - ниска руса, беше по новините. Да ме прощава че, не и помня името.

преди 7 минути, buldak написа:

махнах си телефона от масата и блутут мишката спря да лагва :beat:

Да не е с на дедо поп ОС?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.