Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 8 часа, Mediterranean написа:

Как сама себе си, тоз пък. 

Много хора си я пожелаха , писаха ми лично. 😉

Вече и си пишеш сама на лично?

Таз пък...

преди 1 час, lebel написа:

Това беше (е било) добро. Много добро.

Друг любим откъс от интервю е с Леми (R.I.P)....

Въпрос - Каква музика слуша сина ти?

Отговор - Синът ми не слуша музика.... слуша Моторхед....

И още едно от него....

"Обвиняват ме, че съм можел да свиря само няколко акорда. И са прави, разбира се. Но... не можете да откриете друг, който да ги свири по-добре от мен."

преди 1 час, lebel написа:

И в крайна сметка неизказаното резюме гласи "Ебати боклука!" И що? 

Подобен "дебат" имах с една бивша комшийка - начална учителка....

Обясняваше ми, че началната учителка била най-важната....

"Миии, зависи" - казах й - "За мен най-важната бе учителката ми по пеене и музика"....

"Е, как така" - отвърна ми тя - "Началната те е научила да четеш, пишеш и смяташ, а това е по-важно от пеенето"....

"Затова казах, че зависи. Мен майка ми ме научи да чета, пиша и смятам, още преди да тръгна на училище, последствие началната ми учителка само ми помогна да надградя тези вече придобити умения. Докато даскалицата ми по пеене ми обясни категорично, че няма кво да надграждам в тая област и е напълно излишно да се задълбочавам в нея, а да акцентирам върху нещо, което има шанс да ми се отдава и категорично ми забрани да си отварям устата в нейните часове, нещо което майка ми не би била в състояние да ме научи".....

"Ма как може така, това е жестоко, децата имат крехка психика и подобно нещо може да остави в тях тежка травма" - почти се разкрещя възмутено комшийката....

"Мхм, така е, децата имат крехка психика, но пък се възстановяват по-бързо. При всички случаи е по-добре да разбереш нещо подобно като дете, отколкото да живееш с фалшива "предпазна" заблуда и да го разбереш на някой конкурс по пеене, когато пораснеш"...

Днешните кастинги за разни муз. формати доказват правотата ми....

Противно на изградената в болшинството тук представа за моята особа, аз нямам нищо против да бъда критикуван за каквото и да е, стига да е обективна критика, подкрепена със съответните аргументи....

Реално погледнато, подобна критика ми е много по-полезна от всякакви "хвалебствия"....

преди 2 часа, lebel написа:

Като ученик (техникумските ми години) тайфата се бехме записали (просто решихме, без давление от някой или нещо) и ходехме на кръжок по "научна фотография". Водеше го една дама (тогава другарка, но дама отсекъде... в превъзходния смисъл на т'ва понятие), която... общо-взето ем ни се водеше по акъла, ем успя и да ни научи на доста неща. А това да съвместиш двете, само по себе си си е постижение. За нея. За нас... постижение беше да се натискаме (бяхме смесена тайфа, ко некой проявява нездрав интерес, всуе се мори... че тук понякога е като около мин. на земеделието в късните часове)  в тъмната стаичка. Или в парка. Та... композиции, цветове, проявители, фиксажи, преси, гилотини, репродукции... и ORWO естествено, къде без ORWO-то.

За жалост, увлечението ми по фотографията датира от преди 5-6 години....

Уча се дет се вика в движение и то най-вече от критиките....

Баща ми имаше един приятел фотограф, който за един рожден ден ми подари "Смена 8М" с неколко ленти....

Бил съм втори или трети клас некъде....

За първи път го използвах на една екскурзия до София от училище...

Снимах "Александър Невски", съучениците си и животинките в зоопарка....

После тръпнах докато проявят лентата и да видя резултата....

От 36-те кадъра (май толкоз бяха на една лента) имах само един наистина сполучлив - на "Александър Невски", на който дори бях успял да компенсирам точно наклона....

29 бяха тотално прецакани - или осветени, или напълно разфокусирани, или на хора я без крайници, я само с крайници....

Но... последните 6 беха вече истинско авангардно "изкуство"....

Тези от зоопарка....

Който е ползвал туй чудо на съветската техника знае, че след снимане, требеше да превърташ лентата до следващия кадър ръчно....

Е, детския ми мозък бе решил, че мое да напрай повече от 36 снимки, като не превърта докрай....

Е, не можело....

Но... пък таквиз жувотни наистина нема и в най-развинтената фантазия...

После ми подариха колело (Балканче естествено) и "Смената" си стоеше в калъфа у некой скрин....

преди 2 часа, lebel написа:

Ае стига ретроспекции. Верно съм овехтял.

Ча па овехтел....

Споделянето на спомени е хубаво нещо....

Оше един споделен попътен майски спомен от мен....

image.jpeg.2d0ea5a174ebcab282218dc840985732.jpeg

П.С. На койту му са струва дълго - да прескача....

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 15 минути, AAUUXX написа:

С каква ОС очакваш че ще смениш ,на този хардуер най много да тръгне simbian ,по онова време имаше сони ериксони с тази ОС.

А, понеже почивам след "победа', то просто предварително зададох теми, за да видя каква е 'хавата". Иначе смятам с моя си ОС да сменям ОС на моите умни устройства. 

Не ме питай защо съм фен да SONY. Да, успяха да купят ериксоните, но нещо зарязаха "шир-производството". 

В интерес на истината ако Dell спретнат телефон или телевизор с добри показатели, то махам се от раз от SONY. За момента обаче съм се загледал към един Йотафон

преди 9 минути, dioib написа:

А, понеже почивам след "победа', то просто предварително зададох теми, за да видя каква е 'хавата". Иначе смятам с моя си ОС да сменям на моите умни устройства. 

Не ме питай защо съм фен да SONY. Да успяха да купят ериксоните, но нещо зарязаха "шир-производството". 

В интерес на истината ако Dell спретнат телефон или телевизор с добри показатели, то махам се от раз от SONY. За момента обаче съм се загледал към един Йотафон

Защо избираш телефона по марка ,а не по графична среда? Windows mobile phone 6 е много стар модел и него може да мъчиш с друг вид ОС ,като например Windwos 95/98 ,но пък навигацията ще е ужасна и най вероятно няам да имаш GSM радио, simbiana е също вид linux и най вероятно ще имаш проблем с него в този модел телефон, а и компилация едва ли ще намериш (бяха персонализорани според модела).

Йотафона не е с нищо по различен от всичко други Андроид телефони ,защо него, а не xiaomi ,relame, oppo ,hmd, motorola?

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Защо избираш телефона по марка

Не, предпочитам да е японска разработка. ;) Други телефони разработени в Япония да знаеш? 

За компютри си предпочитам северно-американска разработка. На времето бях за IBM, но ... прочие ... сега съм на DELL. 

преди 22 минути, AAUUXX написа:

С каква ОС очакваш че ще смениш ,на този хардуер най много да тръгне simbian ,по онова време имаше сони ериксони с тази ОС.

Симбиан не бе ли на Нокия, докато още си бе Нокия?

Имах Нокия 5530ЕМ - беше със Симбиан....

Сони Ериксон след Р900 май си беха с Андроид....

преди 10 минути, dioib написа:

Не, предпочитам да е японска разработка. ;)

Хм ,вече няма такива на европейския пазар.

Други телефони разработени в Япония да знаеш?

Sharp ,но се продават в Япония.

За компютри си предпочитам северно-американска разработка. На времето бях за IBM, но ... прочие ... сега съм на DELL. 

Всичко е китайска продукция ,не робувай на марки.

преди 9 минути, andiay написа:

Симбиан не бе ли на Нокия, докато още си бе Нокия?

Имах Нокия 5530ЕМ - беше със Симбиан....

Симбиана го ползваха и други марки освен нокия. Но иначе ОС е тяхна разработка ,както и S40.

преди 5 минути, andiay написа:

Не! После минаха на windows 6 mobile.

Black_X1i_in_landscape.JPG

Ей животното за ъпдейт. :) 

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Всичко е китайска продукция ,не робувай на марки.

Едно е да е разработено от японци, а друго е да е произведено в Китай. ;) 

Да, много неща се произвеждат в Китай, но разработено от кой? Какъв екип и т.н. 

преди 2 минути, Киро Иванов написа:

То и аз предпочитам бъдещата ми жена да е девствена, но...

Споко, по-важно е да те ощастливи с дете. ;) Че вече с тази медицина ... може да си вземеш и девствено ЛГБТ същество и к'во от тов, че ще му пуснеш първата кръв!?  :)  

току-що, dioib написа:

Едно е да е разработено от японци, а друго е да е произведено в Китай. ;) 

Да, много неща се произвеждат в Китай, но разработено от кой? Какъв екип и т.н. 

Коя разработка бре? ОС е на МС ,хардуера е китайски ,кутията шприцована отново в Китай на китайски шприц, кое точно очакваш да е японска разработка?

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Коя разработка бре? ОС е на МС ,хардуера е китайски ,кутията шприцована отново в Китай на китайски шприц, кое точно очакваш да е японска разработка?

Концепцията. (разбиране за/на системата) => В случая хардуерната ... 

---

Тъщата правела кюфтета, но котката постоянно идвала при нея и си просела:- Мяу, мяу…Тъщата изритала котката с крак:- Марш оттука!Котката дошла отново и пак започнала:- Мяу, мяу…- Махни се, бе! - ядосано изкрещяла тъщата и отново изритала котката.В този момент зетят влязъл в кухнята и тъщата му казала:- Зетко, сготвила съм ти кюфтета!Зетят седнал на масата и тъщата му напълнила чинията. Котката дошла отново и започнала да се умилква на зетя. Тогава той казал:- Вземи коте, хапни си малко кюфте!Котката отхапала парче от кюфтето и паднала по гръб на пода. Тогава зетят станал и изкрещял на тъщата:- Ах, ти, гадино! Решила си да ме отровиш, а?Забил и такъв здрав юмрук, че тъщата паднала по гръб на пода. В този момент котката отворила очи и казала на тъщата:- Ще ме риташ, а?

преди 2 минути, buldak написа:

Тъщата правела кюфтета, но котката постоянно идвала при нея и си просела:- Мяу, мяу…Тъщата изритала котката с крак:- Марш оттука!Котката дошла отново и пак започнала:- Мяу, мяу…- Махни се, бе! - ядосано изкрещяла тъщата и отново изритала котката.В този момент зетят влязъл в кухнята и тъщата му казала:- Зетко, сготвила съм ти кюфтета!Зетят седнал на масата и тъщата му напълнила чинията. Котката дошла отново и започнала да се умилква на зетя. Тогава той казал:- Вземи коте, хапни си малко кюфте!Котката отхапала парче от кюфтето и паднала по гръб на пода. Тогава зетят станал и изкрещял на тъщата:- Ах, ти, гадино! Решила си да ме отровиш, а?Забил и такъв здрав юмрук, че тъщата паднала по гръб на пода. В този момент котката отворила очи и казала на тъщата:- Ще ме риташ, а?

Оригинала е с пилешко месо

преди 5 минути, dioib написа:

Концепцията. (разбиране за/на системата) => В случая хардуерната ... 

С какво е по добра тази концепция от китайската? Създаваш си излишни внушения ,остави ги тез телефони в миналото където им е мястото и ползвай съвременен смартфон който да ти служи.

току-що, AAUUXX написа:

С какво е по добра тази концепция от китайската? Създаваш си излишни внушения ,остави ги тез телефони в миналото където им е мястото и ползвай съвременен смартфон който да ти служи.

На сони им липсваше "телекомуникацията". Затова и купиха ериксон. ;) 

Иначе към момента в България да, т.е. те самите "клетки" на операторите са произведени в Китай, така, че има логика да си вземеш и китайски телефон. ;) 

преди 3 минути, dioib написа:

На сони им липсваше "телекомуникацията". Затова и купиха ериксон. ;) 

Иначе към момента в България да, т.е. те самите "клетки" на операторите са произведени в Китай, така, че има логика да си вземеш и китайски телефон. ;) 

Имал съм Sony CMD CD5 и си имаше комуникация :)

току-що, AAUUXX написа:

Всъщност DELL имаха едни телефони, за военните, около `03 - `04 по нищо не се различават, от днешните. ОС не помня.

Ако бях конспиратор - какво ли имат днес? Ако бях Стамат - умишлено ни забавят рязвитието...

преди 1 минута, adobeaa написа:

Всъщност DELL имаха едни телефони, за военните, около `03 - `04 по нищо не се различават, от днешните. ОС не помня.

Ако бях конспиратор - какво ли имат днес? Ако бях Стамат - умишлено ни забавят рязвитието...

Аз помня Dell с Андроид 2.х версия ,но не можаха да пробият на пазара.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Имал съм Sony CMD CD5 и си имаше комуникация :)

Е, то и аз съм имал Алкател.  И си имаше телекомуникация. :) 

Да на помня ли, че телекомуникацията е кодирани комуникации между различни приемо-предавателни устройство? 

Кофти. Боинг вчера за пореден път не хвръкна със старлайнер. Пак отложиха малко следващият тест на старшип. Добре поне, че китайците успешно кацнаха на Луната тази сутрин. Вече не броя колко прилунявания им се броят.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Щото М$ са тъпи!!! :) Хванаха се с Нокиа. :) 

преди 1 минута, dioib написа:

Е, то и аз съм имал Алкател.  И си имаше телекомуникация. :) 

Да на помня ли, че телекомуникацията е кодирани комуникации между различни приемо-предавателни устройство? 

Моя беше one touch easy с издърпваща се антена за подобяване на връзката.

току-що, AAUUXX написа:

Не знам...

Този за който говоря, ми попадна от един приятел, от една заложна къща.

Прилича на PSP, с по - голям дисплей. За онова време, го гледаха/хме като марсианец.

преди 4 минути, dioib написа:

Щото М$ са тъпи!!! :) Хванаха се с Нокиа. :) 

Не нокия бяха проблема ,а че МС искаха да наложат недомислената си ОС с беден софтуерен магазин.

преди 3 минути, adobeaa написа:

Не знам...

Този за който говоря, ми попадна от един приятел, от една заложна къща.

Прилича на PSP, с по - голям дисплей. За онова време, го гледаха/хме като марсианец.

Моя първи самрт беше nokia N85 и след това само самсунги и за разнообразие xiaomi.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.