Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Абе разбирам,че са си платили ПП,ма таз Белобр...а на 3 места в една страница на сайта се появява :stop:

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 19 минути, emil644466 написа:

Абе разбирам,че са си платили ПП,ма таз Белобр...а на 3 места в една страница на сайта се появява :stop:

Включи си адблока и ше изчезне

преди 41 минути, jhoro написа:

"Извън конкретиката свързана с SONY" - в Майкрософт отдавна са спрели да се занимават с телефони.

"Извън конкретиката ..." - един прост Wifi USB  адаптер, при мен работи под Windows, но не тръгва под Линукс - щото няма драйвер!

Джоре, отдавна телефоните са вид компютър за телекомуникация. ;) 

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Не , не трябва да е различен ,а наличен в дистрибуцията ,както и интерфейса ѝ да е отимизиран за мобилно утройство с дисплей 6-7 инча.

Всеки хардуер се нуждае от драйвер на производителя си за да работи.

Тц ,не става по този начин ,трябва някой да компилира ROM - а конкретно за хардуера на твоя телефон ,а това няма кой да направи защото не покрива хардуерните изисквания за това - можеш ли да инсталираш Windows 10 на пентиум 2 хардуер?

Принципно там вече не ще коментирам отговорите. 

Отдавна ОС на М$ не ми е в "полезрението". Мисля, но не съм убеден, че за определени "стандартни" устройства М$ инсталира своето ядро и драйвери, които вече не са обвързани с графичната среда (облика) на Windows, т.е. Да има предварително компилирани библиотеки за графично представяне на определени програми и/или инструменти които да не обслужват пълноценно определени устройства свързани към компютъра, но все пак "контактува" с друг хардуер разработен извън "партньорите" си.

Дори има виртуална среда за работа с Линукс приложение, а така също и Андроид приложения. 

А тази гледна точка, то М$ прави много по интуитивни програми и/или приложения. ;) 

И да подчертая: Говорим за крайния потребител който е на клик, клик, пръц, пръц. :) 

преди 5 минути, dioib написа:

Джоре, отдавна телефоните са вид компютър за телекомуникация. ;) 

Принципно там вече не ще коментирам отговорите. 

Отдавна ОС на М$ не ми е в "полезрението". Мисля, но не съм убеден, че за определени "стандартни" устройства М$ инсталира своето ядро и драйвери, които вече не са обвързани с графичната среда (облика) на Windows, т.е. Да има предварително компилирани библиотеки за графично представяне на определени програми и/или инструменти които да не обслужват пълноценно определени устройства свързани към компютъра, но все пак "контактува" с друг хардуер разработен извън "партньорите" си.

Дори има виртуална среда за работа с Линукс приложение, а така също и Андроид приложения. 

А тази гледна точка, то М$ прави много по интуитивни програми и/или приложения. ;) 

И да подчертая: Говорим за крайния потребител който е на клик, клик, пръц, пръц. :) 

Крайния потребител е нужно да знае ,че софтуера е съобразен с хардуера по зависимости.

преди 9 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Поне показа хубави баджаци и беше руса. Иначе Хала Мадрид. :)

Тя била по-млада, отколкото я помислих,  а помислих, че е на 50 години.

Явно от корекциите и грима.

https://www.instagram.com/gguncheva/?hl=bg

1436756.jpg

току-що, AAUUXX написа:

Крайния потребител е нужно да знае ,че софтуера е съобразен с хардуера по зависимости.

То е ясно, но да е зависим от хардуера, а не от избора на екипа който го е изработил. ;) 

Образно -> Не искам чак толкова да им е умен телефона, че да мога да ползвам фацебукъ или антивирусна на партньор на Андроида. :) 

Нали правиш разлика между програма и приложение? Защо ми набутват задължително някакви приложения? ОК -> Имат си "магазин". Какво ми напомня Андроид, че като нямам фацебук, то не съм личност ли?! :)  И те ще ми казват кой да ме защитава и/или от кой електронен магазин да пазарувам. :) 

Както и да е .... принципно аз съм консервативен, т.е. желая да съм собственик на телефона си. ;) По-същия начин желая и телевизора ми да ми е моя собственост и аз да определям кога да има достъп до интернет. ;) = Не съм привърженик на затворените или полузатворените системи. Те са всичко друго но не и умни устройства. Доверие имам само на себе си. :) Без значение дали съм употребил алкохол или не. Верно съзнанието ми е "замазано" след употреба на алкохол, но е по-добро от колкото на някой който употребява нервно стимулиращи вещества. :) 

преди 2 минути, dioib написа:

То е ясно, но да е зависим от хардуера, а не от избора на екипа който го е изработил. ;) 

Образно -> Не искам чак толкова да им е умен телефона, че да мога да ползвам фацебукъ или антивирусна на партньор на Андроида. :) 

Нали правиш разлика между програма и приложение? Защо ми набутват задължително някакви приложения? ОК -> Имат си "магазин". Какво ми напомня Андроид, че като нямам фацебук, то не съм личност ли?! :)  И те ще ми казват кой да ме защитава и/или от кой електронен магазин да пазарувам. :) 

Както и да е .... принципно аз съм консервативен, т.е. желая да съм собственик на телефона си. ;) По-същия начин желая и телевизора ми да ми е моя собственост и аз да определям кога да има достъп до интернет. ;) = Не съм привърженик на затворените или полузатворените системи. Те са всичко друго но не и умни устройства. Доверие имам само на себе си. :) Без значение дали съм употребил алкохол или не. Верно съзнанието ми е "замазано" след употреба на алкохол, но е по-добро от колкото на някой който употребява нервно стимулиращи вещества. :) 

Как ще си собственик на телефона, след като телефонът не е произведен от теб.

преди 13 минути, dioib написа:

Проблема не е в утройството а в неговия оператор/ мениджер дисплей,  моя умен телефон (андроид) не ми набутва нищо ,изтрил съм приложенията които няма да използвам ,спрял съм други които евентуално бих използвал в бъдеще и нет праблема форевър.

преди 13 минути, dioib написа:

Както и да е .... принципно аз съм консервативен, т.е. желая да съм собственик на телефона си. ;)

Извърши му root и прави каквото счетеш за добре с ОС ,ще имаш всички права.

преди 7 минути, dioib написа:

И както казва Мъск.

Ний сме киборги. Разширенията са телефона и компа, но пък интерфейса е много бавен.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Извърши ми root и прави каквото счетеш за добре с ОС ,ще имаш всички права.

Особено тази команда.

sudo rm -rf /*

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Мда ,ще си реши всички проблеми с Андроида :D

Сноудън маха и чиповете от телефона.

images?q=tbn:ANd9GcT23p8IKBXF4wraXVy5cio

Snowden_s_phone-x745.png?UZMbCpZKixRo141

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

И го използва селед това като подпора на клатеща се маса в къщи ?

преди 36 минути, АСПЕКТ написа:

Адашите трябва да се подкрепяме, няма как. :biggrin:

преди 45 минути, AAUUXX написа:

Извърши му root и прави каквото счетеш за добре с ОС ,ще имаш всички права.

Мислиш ли, че не съм го направил ;) Въпрос на време е да му сменя ОС. :) 

п.п. Принципно инструментите са два. Веч съм тотално скапвал ОС на М$ 6 мобиле и успях да я възстановя. При телефона е по същия начин, т.е. има начин да пренасочиш от къде да тръгне да изпълнява зареждането на "някаква" ОС. ;) 

преди 44 минути, АСПЕКТ написа:

sudo rm -rf /*

Е, много ги разбираш нещата явно. :) И мислиш, че по-този начин ще повредиш телефона ли? :) 

Малък, ползвал ли си клавиатурата на компютъра си, за да правиш корекции в телефона си? 

преди 37 минути, АСПЕКТ написа:

Веч не се налага да се махат чиповете и да се слагат в програматор. ;) 

Поне знаеш ли разликата между prom  и eeprom? 

преди 14 часа, adobeaa написа:

Ако искаш да развалиш футболно студио - сложи жена, за водещ. Бонус - подкъсена, увиснала...

Едвам я издържах.

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Поне показа хубави баджаци и беше руса. Иначе Хала Мадрид. :)

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

1436756.jpg

Мен па мъжете коментатори в тая сфера ме дразнят. 'ем знаят по-малко от нас (видели са по-малко) от повечето от нас, 'ем не могат да скрият пристрастията си (даже не осъзнават, че дори фразата "очевидно нарушение" издава пристрастие, защото във футбола няма нищо очевидно... или казано по друг начин - двама привърженици на различни отбори, седнали един до друг, виждат различни неща, независимо от желанието си да са обективни), 'ем не спират да мелят сякаш са радиокоментатори. И ми се е случвало въпросният лешпер да реве за засада след изпълнение на тъч.  Мичмане, Мичманеее, на кого ме остави. Светла ти памет.

Футболният коментатор не трябва да издава по никакъв начин пристрастията си, да те остави да гледаш мача и в подходяща пауза, ако му се говори, да ти разкаже някаква история свързана по някакъв начин с отборите на терена или редки статистиески данни (Мичмана беше всичко това), а не да ти обяснява, че нещо, което даже не разбира, е очевидно (само за неговата кухарка).

И не са само нашите. Преди години на някакъв мач-честване на някого, съответният руски лешпер упорито твърдеше, че в игра влязъл Рууд Гулит, при положение, че в игра влезе Рене Игита, който смени вратаря (не помня кой беше). И на малоумника не му направи впечатление, че "Рууд Гулит" застана на вратата.

едит: и не са само младите. И Петела не можех да го дишам, дeбa наглеца

преди години се шегувах, че с едно муте удрям два заека - и петела, и вувузела

преди 5 минути, dioib написа:

п.п. Принципно инструментите са два. Веч съм тотално скапвал ОС на М$ 6 мобиле и успях да я възстановя. При телефона е по същия начин, т.е. има начин да пренасочиш от къде да тръгне да изпълнява зареждането на "някаква" ОС. ;) 

Дадох ти решение в темата... Без да скапваш и пренасочваш.

Или не знаеш, как да говориш с мен? Няма и нужда.

преди 6 минути, adobeaa написа:

Или не знаеш, как да говориш с мен? Няма и нужда.

Английски слабо разбирам. Или не може да се изразиш по български? Не съм чак толкова нуждаещ се. 

преди 28 минути, dioib написа:

Поне знаеш ли разликата между prom  и eeprom? 

Сигурно, нещо като DVD-R и DVD-RW? 🤔 images?q=tbn:ANd9GcR2WhfSvtsHITYc3gYJjb3

преди 6 минути, lebel написа:

Мен па мъжете коментатори в тая сфера ме дразнят. 'ем знаят по-малко от нас (видели са по-малко) от повечето от нас, 'ем не могат да скрият пристрастията си (даже не осъзнават, че дори фразата "очевидно нарушение" издава пристрастие, защото във футбола няма нищо очевидно... или казано по друг начин - двама привърженици на различни отбори, седнали един до друг, виждат различни неща, независимо от желанието си да са обективни), 'ем не спират да мелят сякаш са радиокоментатори. И ми се е случвало въпросният лешпер да реве за засада след изпълнение на тъч.  Мичмане, Мичманеее, на кого ме остави. Светла ти памет.

Футболният коментатор не трябва да издава по никакъв начин пристрастията си, да те остави да гледаш мача и в подходяща пауза, ако му се говори, да ти разкаже някаква история свързана по някакъв начин с отборите на терена или редки статистиески данни (Мичмана беше всичко това), а не да ти обяснява, че нещо, което даже не разбира, е очевидно (само за неговата кухарка).

И не са само нашите. Преди години на някакъв мач-честване на някого, съответният руски лешпер упорито твърдеше, че в игра влязъл Рууд Гулит, при положение, че в игра влезе Рене Игита, който смени вратаря (не помня кой беше). И на малоумника не му направи впечатление, че "Рууд Гулит" застана на вратата.

Има две хлапета по диемата, добри са... На единия все му липсва кислород, другия го няма по две - три минути. Викам, сигурно ходи да коментира и друг мач.Пак им прозират пристрастията но, не са като Боби, арсеналският бастунеро.

Преди може би шест - седем - осем месеца, срещнах Борето Касабов. Просто му стиснах ръката и ти си най - добрия. 

Каза благодаря и се разделихме.

преди 35 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Адашите трябва да се подкрепяме, няма как. :biggrin:

Поне не са сложили строгата господарка.

На тази само един камшик ѝ липсва.

преди 2 минути, adobeaa написа:

Има две хлапета по диемата, добри са... На единия все му липсва кислород, другия го няма по две - три минути. Викам, сигурно ходи да коментира и друг мач.Пак им прозират пристрастията но, не са като Боби, арсеналският бастунеро.

Преди може би шест - седем - осем месеца, срещнах Борето Касабов. Просто му стиснах ръката и ти си най - добрия. 

Каза благодаря и се разделихме.

Сигурно има, сигурно преигравам. Бобито... не го броя изобщо. Касабов - да.

Т'ва за "другия мач" беше готино. Не се сещам кой е, но би ме изкефил. Сега се замислих, че диемите ги гледам чат-пат само на стриймове.

преди 34 минути, lebel написа:

Гледал съм на немски, гледал съм и на български, как коментират мачовете.  Българските коментатори, когато играе, да речем, Португалия и България, българският коментатор ще възхвалява Роналдо и Португалия. Роналдо такъв, Роналдо къде е играл, колко струва, колко гола. И за капак, българския нападател отива, моли се и иска да се снима с него. Отива там, където трябва да се сменят играчите на Португалия.

И през цялото време имаш усещането, че българския коментар е за Португалия, а след снимката българския отбор, е за Португалия. Било им чест да се докоснат до такъв велик отбор.

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

Сигурно, нещо като DVD-R и DVD-RW? 🤔 images?q=tbn:ANd9GcR2WhfSvtsHITYc3gYJjb3

Computer memory - Wikipedia

току-що, lebel написа:

Сигурно има, сигурно преигравам. Бобито... не го броя изобщо. Касабов - да.

Т'ва за "другия мач" беше готино. Не се сещам кой е, но би ме изкефил. Сега се замислих, че диемите ги гледам чат-пат само на стриймове.

Не преиграваш изобщо. Кво псуване ги псувам...

Не е приятно, пристрастен коментатор. Но, малките се търпят. Или може би, просто свикнах с тях.

преди 59 минути, dioib написа:

С каква ОС очакваш че ще смениш ,на този хардуер най много да тръгне simbian ,по онова време имаше сони ериксони с тази ОС.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.