Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 1 минута, Belefor написа:

Истината боли! 

не е трол

просто понякога му слагат нещо в храната :D

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

Как бехме!

448977579_430994103174434_3960588593115201699_n.jpg.740027f615d4e614524da4a0d310c2e3.jpg

А сега ехехееее!

reserved-1140x488.jpg.6a196594cad4626dbdfc7b24d6fe9ac7.jpg

Как звучи само а? Резерве!!!  Така малко чуждестранно, международно, еврогейско хамериканско еееее! 

А не нашето Запазено. Проста работа нали? Друго си е КОултурата. 

Европейци сме си ние ей! Е...не баш де, голем процент дришльовци, ама все пак сме в европата бе дами и господа! :giggle1:

Редактирано от чичо Сашо (преглед на промените)

преди 30 минути, В. Велев написа:

Познах те. Ти си кученцето :)

Това пиене докъде те докара

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

преди 5 минути, чичо Сашо написа:

голем процент дришльовци,

Защо си от този процент старшинка 

преди 1 час, buldak написа:

пак се бият и обиждат котето :helpwanted4:

Аз съм ги блокирал! 🙂

Обиждат защото друго не могат. Ядосват се, че не съм съгласен със тяхното мнение, но всеки има право на собствено и никой не е длъжен да харесва моето! 

Какво друго им остава освен да обиждат? 😁 

Пълно е със психично болни, лошото е, че тук във форума ги виждат и въпреки това им разрешават да пишат. Поне на това могат да се радват защото на друго няма какво!

• Автор
преди 4 часа, Emberasing написа:

Изплискахте легените.

А сефте пък и то на врата си пише Сектор леки пси диагнози :)

преди 8 часа, buldak написа:

много вредно живееш

то и аз де, след последната гадна случка всичко ми изглежда негативно и ще има да чакам месеци докато мозъка ми се нагоди, миналия път отне година

---

добро утро

някой гледа ли House of the Dragon, как е този сериал?

И аз бавно се оправям от злобата, насочена към мен. Искам да ги премахна, за да ми е добре и мирно.

Ти що си такъв, ква зодия си?

преди 54 минути, AAUUXX написа:

По голям от нужното за помещението климатик няма да поддържа комфортна темперетура винаги ще надхвърля с няколко градуса зададената ще спира. Докато темперетурата не падне под зададената няма да тръгва и ще се получи така нареченото on/off режим на работа.

27 квадрата на 2.80 височина, какъв трябва да взема?

Отделно имам офиса и кухнята на едно - 54кв.м. - два малки, или един голям?

Че на другата къща, нещо такова се получи. Сложихме едни 18 и нещо не е както трябва.

преди 14 минути, Emberasing написа:

27 квадрата на 2.80 височина, какъв трябва да взема?

Отделно имам офиса и кухнята на едно - 54кв.м. - два малки, или един голям?

Че на другата къща, нещо такова се получи. Сложихме едни 18 и нещо не е както трябва.

12- ка трябва да е достатъчен, но не и ако искаш да го ползваш за двете стай ,по добре вземи два климатика. 18- ка е доста голям климатик, за помещение е до 45кв (без прегради).

Някой иска да требе Бг мутрите. 

Банев-Брендо влезе от страх в затвора, на сигурно. 

Боко го пазят снайперисти на покрива. 

Явно яко са се скофтили нещата и лайната.

току-що, AAUUXX написа:

12- ка трябва да е достатъчен, но не и ако искаш да го ползваш за двете стай ,по добре вземи два климатика. 18- ка е доста голям климатик, за помещение е до 45кв (без прегради).

3х27 + 54

@цър-вул поздрави от другия форум ,засекохме се в темата на Барб :)

преди 1 минута, Emberasing написа:

3х27 + 54

Ако правилно разбирам са 3 стай по 27кв тоест три 12-ки ,и една стая 54кв за която ако ще охлаждаш само 18- ка ще е достатъчен ,24-ка може да бъде голям, като това зависи от типа климатик хиперинвертор или не. Най добре е да направиш предварителна консултация с консултант на фирмата от която ще вземаш климатиците да ти сметнат правилния размер климатик за стайте, защото ако ще ги ползааш за охлаждане може да минеш и с по малки ,но ако ще се отопляваш е добре да се смята според вида и модела климатик също и и класа в който е позициониран- по принцип за всеки климатик търговеца описва от -до квадратни метри или кубика за помещенеито което е предвиден.

преди 20 минути, Mediterranean написа:

Някой иска да требе Бг мутрите. 

Банев-Брендо влезе от страх в затвора, на сигурно. 

Боко го пазят снайперисти на покрива. 

Явно яко са се скофтили нещата и лайната.

България е страната на мутрите, с премиер мутра и регионално управление на мутрите и затова, ако се предаде в Италия, ще има да кисне там поне 20 години, а в България една година макс.

преди 3 часа, чичо Сашо написа:

Как бехме!

448977579_430994103174434_3960588593115201699_n.jpg.740027f615d4e614524da4a0d310c2e3.jpg

А сега ехехееее!

Как звучи само а? Резерве!!!  Така малко чуждестранно, международно, еврогейско хамериканско еееее! 

Европейци сме си ние ей! Е...не баш де, голем процент дришльовци, ама все пак сме в европата бе дами и господа! :giggle1:

Скоро както в Малорусия ще въведат закон за задължителното изучаване на английски език.

преди 3 часа, чичо Сашо написа:

Как бехме!

А сега ехехееее!

https://www.dnes.bg/world/2024/06/05/v-ukraina-prieha-zakon-za-izpolzvane-na-angliiski-ezik.609508

преди 20 минути, AAUUXX написа:

Ако правилно разбирам са 3 стай по 27кв тоест три 12-ки ,и една стая 54кв за която ако ще охлаждаш само 18- ка ще е достатъчен ,24-ка може да бъде голям, като това зависи от типа климатик хиперинвертор или не. Най добре е да направиш предварителна консултация с консултант на фирмата от която ще вземаш климатиците да ти сметнат правилния размер климатик за стайте, защото ако ще ги ползааш за охлаждане може да минеш и с по малки ,но ако ще се отопляваш е добре да се смята според вида и модела климатик също и и класа в който е позициониран- по принцип за всеки климатик търговеца описва от -до квадратни метри или кубика за помещенеито което е предвиден.

Зависи и от самите помещения, както и от разположението им едно спрямо друго и още куп фактори, които по нет нема ка да се вземат предвид....

Винаги съм викал техника, който ще монтира да види за ко иде реч, за да се избере оптималния вариант....

Никога не съм имал проблеми после, ни за охлаждане, ни за отопление....

В момента охлаждам / отоплявам мезонет към 150 кв.м., общо пет стаи, с две 12-ки, една 9-ка и една 18-ка,, целогодишно температурата в цялото жилище е между 22 (зимата) и 24 (лятото), като жената изключва през лятото климатика в спалнята нощем, че не можела да спи на климатик, зимата ка не й пречи - не знам...

преди 34 минути, AAUUXX написа:

@цър-вул поздрави от другия форум ,засекохме се в темата на Барб :)

Лошото че са много специалисти и не знам, кой да избера.

Вчера ходих до Тех........ и момчето вика - ей сега ще извикам специалиста. Дойде един кинта и двайсе с вдигнати ръце, рисувах му скица горе - долу... Той каза - 16 навсякъде... Като за голямата два...

Пържат ли ме, не разбират ли...

преди 19 часа, andiay написа:

Неудобство евентуално е липсата на плаж, но мен лично не ме притеснява, в близост плажове да искаш....

Изрично се изискваше хотела да е близо до плаж - с малко дете са хората. Затова предложих Кранево - там и брега е много "полегат" - вършиш навътре в морето 40-50 метра а водата ти е до кръста:D 

преди 1 минута, Emberasing написа:

Вчера ходих до Тех........ и момчето вика - ей сега ще извикам специалиста. Дойде един кинта и двайсе с вдигнати ръце, рисувах му скица горе - долу... Той каза - 16 навсякъде... Като за голямата два...

Извинявам се, че те цитирам, но приеми един наистина приятелски съвет....

Не разчитай на "консултанти" от " Техно...." магазините, избери си някоя фирма специализирана в продажба и монтаж на климатици, ако е малка още по-добре....

Вземи монтажника, закарай го у вас да види на живо самите помещения и той ще прецени най-добре какви и колко ти трябват, къде най-оптимално позволява помещението да бъдат монтирани и още куп подобни дреболии....

Това със скици, снимки, клипчета нема ка да се разбере....

Това е съвета който мога да ти дам, а решението си е твое....

преди 10 минути, teo-glavata написа:

Изрично се изискваше хотела да е близо до плаж - с малко дете са хората. Затова предложих Кранево - там и брега е много "полегат" - вършиш навътре в морето 40-50 метра а водата ти е до кръста:D 

А, аз просто споделих кой ми е любимия хотел на север....

Иначе, любимите ми плажове са на юг, ма около тях хотели няма....

преди 1 час, Mediterranean написа:

И аз бавно се оправям от злобата, насочена към мен. Искам да ги премахна, за да ми е добре и мирно.

Ти що си такъв, ква зодия си?

предразположен съм към обсесии, иначе съм крава с рога

преди 2 часа, Звяра! написа:

Аз съм ги блокирал! 🙂

Обиждат защото друго не могат. Ядосват се, че не съм съгласен със тяхното мнение, но всеки има право на собствено и никой не е длъжен да харесва моето! 

Какво друго им остава освен да обиждат? 😁 

Пълно е със психично болни, лошото е, че тук във форума ги виждат и въпреки това им разрешават да пишат. Поне на това могат да се радват защото на друго няма какво!

Начи... глей са... аз обикновено не питам (и респективно не отговарям - виждам дълбока и неразривна връзка между двете) нищо (сериозно), ни лично, ни публично... ма са ме глозга ена малка, но зъбата питанка... Ше я задам, но ти не се чувствай задълже за отговор.

Какво очакваш от един спор с малоумие? Примерно с някое северозападно (с уговорката, че там не само е фраш, но и познавам изключителни  ... ше го кажа на гръцки - пицове и пицки ) недоразумение...

То и от спор с многоумие според мен резултатът е спорен... меко казано, но тук па 'ептен...

преди 5 минути, andiay написа:

А, аз просто споделих кой ми е любимия хотел на север....

Това е х-л "Тюленово", нали? Тия дни може да скочим да хапнем там, щом казаваш, че храната е добра. Така или иначе сме на 5-6 км от Тюленово с караваните :beer11:

А добър ви вечер.:bye1:Аз чакам да паднат пак големи жеги но сега като видях прогнозата от телефона дават чак следващата седмица Вторник 41 с 35% провалявания след това Събота 39 и Неделя 40. Защо ли чакам тези жеги ами чакам да видя дали пак ще се вдигне температурата на чипсета, щото нали сега ми я отчита постоянно 43 и въобще немърда, а онзи ден на 22 когато беше пак 40 градуса жега гледам температурата беше скочила с 2 градуса и пак не се променя. Та се сетих че в биос бях правил промени по PCH и влезнах да тествам на други честоти ама тогава па взе да ми мрънка че имало проблем с дата час и година и следователно трябваше да сменя биос батерията но и старата като я замерих показваше 3.18V. Сложих нова батерия и пак същите истории връща се в миналото и даже спря да ми отчита и рамта и само черни екрани. Та затова се принудих да префлашна биоса и сега ще наблюдавам дали пак ще ги има тези промени в температурата при по големи жеги то и на Asrock им писах ама чакай някой да ти отговорят.

А в тяхните форуми никъде невидях някой да е писал за подобен проблем само в един друг форум мернах че бяха писали за подобен проблем и хората бяха на мнение че версия 2.00 има неоправени бъгове но па за сметка на това има бета версия 2.01 и няма след това стабилна версия.

току-що, teo-glavata написа:

Това е х-л "Тюленово", нали? Тия дни може да скочим да хапнем там, щом казаваш, че храната е добра. Така или иначе сме на 5-6 км от Тюленово с караваните :beer11:

Мхм, хотел "Тюленово", порциите са подобаващи, а не "гурме"...

Закуската дет ти влиза в цената мое те държи сит до вечеря....

Е, щом си близо до "Огънчето" и той ти е близо, мноо ясно....

А за малки деца най-готиния плаж на север е "Болата", ма и там хотели няма, а и от румънци едва ли мой човек да са вреди....

Дори и септември е пълно с тях....

преди 32 минути, Emberasing написа:

Би трябвало да разбират ,в крайна сметка са назначение на този пост защото разбират ,но остава най правилно да се види на място когато са големи стайте и да предложат размер и модел климатик.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.