Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 5 минути, andiay написа:

Е, щом си близо до "Огънчето" и той ти е близо, мноо ясно....

Е, как няма да сме там... Джулай-я наближава! За съжаление, вече 4-та година ще е без "нашият" Джон Лоутън

преди 8 минути, andiay написа:

А за малки деца най-готиния плаж на север е "Болата", ма и там хотели няма, а и от румънци едва ли мой човек да са вреди....

Дори и септември е пълно с тях....

На Болата до Българево, от години е ад.... Като студенти изкарвахме там по 10 дена на палатки..... Ех, времена.....

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 1 минута, teo-glavata написа:

Е, как няма да сме там... Джулай-я наближава! За съжаление, вече 4-та година ще е без "нашият" Джон Лоутън

Аз обичам да ходя там извън сезона - септември или юни, а се е случвало и октомври....

"Джулая" не ме влече - мноо навалица....

Обичам да посрещам изгрева в тишина....

А с Джон имах щастието да се запозная съвсем случайно, докато правеше поредицата си от филмчета за България....

Много земен човек и адски приятен за компания, нека почива в мир....

преди 7 минути, teo-glavata написа:

На Болата до Българево, от години е ад.... Като студенти изкарвахме там по 10 дена на палатки..... Ех, времена.....

То почти насекъде вече е ад....

Затуй любимите ми плажове са дет нема път до тях и се сака да одиш пеш бая....

Но... секи кеф си има цена некаква...

А коги си бил студент, Болата не беше ли забранена зона?

преди 19 минути, AAUUXX написа:

Би трябвало да разбират ,в крайна сметка са назначение на този пост защото разбират ,но остава най правилно да се види на място когато са големи стайте и да предложат размер и модел климатик.

Би трябвало, но уви не....

Назначени са да продават, а не защото толкова разбират....

Монтажниците с които магазина е сключил договор (коги цената е с включен монтаж) са външни, те не стоят в магазина и им е все тая кой какво точно е купил от там, те не консултират, а само монтират това, което вече си купил....

преди 1 час, AAUUXX написа:

12- ка трябва да е достатъчен, но не и ако искаш да го ползваш за двете стай ,по добре вземи два климатика. 18- ка е доста голям климатик, за помещение е до 45кв (без прегради).

18-та я дават до 110 кубика.35 квадрата

преди 7 минути, andiay написа:

"Джулая" не ме влече - мноо навалица....

Обичам да посрещам изгрева в тишина....

За мен това е повече от религия - още от 80-те, когато смотаните комунистически ченгета ни гонеха от плажа. За всичките 20+ години, когато не живеех в бг съм пропуснал най много 3 или 4 пъти

преди 11 минути, andiay написа:

А коги си бил студент, Болата не беше ли забранена зона?

Е, ти ме изкара съвсем динозавър :D Не беше, но пътя /стръмния баир/ от пътя за нос Калиакра надолу, покрай поделението, беше почти непроходим за жигулита и масквичи и беше спокойно и чисто.

:beer11:

преди 21 минути, andiay написа:

Би трябвало, но уви не....

Назначени са да продават, а не защото толкова разбират....

Монтажниците с които магазина е сключил договор (коги цената е с включен монтаж) са външни, те не стоят в магазина и им е все тая кой какво точно е купил от там, те не консултират, а само монтират това, което вече си купил....

Не ми се е налагало да се консултирам с такива и може да е както казваш ,за в нас съм си ги смятал сам ,дадохме насоки на Теемо ,ако покаже определени модели може да разсъждаваме още по темата.

преди 14 минути, shaolin73 написа:

18-та я дават до 110 кубика.35 квадрата

18-ка и 18-ка не е едно и също ,някой марки и модели за 35кв е 14-ка например.

току-що, AAUUXX написа:

Не ми се е налагало да се консултирам с такива и може да е както казваш ,за в нас съм си ги смятал сам ,дадохме насоки на Теемо ,ако покаже определени модели може да разсъждаваме още по темата.

Не бих са наел да разсъждавам повече от това....

Без значение дали знам точни модели или не....

Споделих как постъпвам аз, а от тук насетне кой както си реши...

преди 8 минути, teo-glavata написа:

За мен това е повече от религия - още от 80-те, когато смотаните комунистически ченгета ни гонеха от плажа. За всичките 20+ години, когато не живеех в бг съм пропуснал най много 3 или 4 пъти

Никога не са ме привличали тълпите, още по-малко пък да съм част от тях....

За мен всеки изгрев и всеки залез са "мистична религия" и предпочитам да им се отдам в тишина и спокойствие....

1695156764_26c.jpg

1691091503_dsc_0677.jpg

1613906052_dsc_0552a3.jpg

преди 14 минути, AAUUXX написа:

18-ка и 18-ка не е едно и също ,някой марки и модели за 35кв е 14-ка например.

Нещо такова. Като първия етаж, е малко по различен.

Untitled-1.png

преди 3 минути, andiay написа:

Не бих са наел да разсъждавам повече от това....

Без значение дали знам точни модели или не....

Не е съвсем така, изложението и излолациятаа на помещенеито е от значение за това какъв разход ще има климатика ,тоест не добре излолирано помещение или със западно ,северно излижение зимата климатика ще работи на пл висока мощност за да постига зададната темперетура ,респективно лятото на охлаждане за стая с източно и южно изложение. Ако климатика е спазен за кватратура/ кубатура няма да има никакви драми ,монтажниците не са фокусници и не вадят специални формули от ръкава аи за да направят изчисленяита още повче когато същите ги има за всеки марков климатик в спецификяциите му.

току-що, AAUUXX написа:

Не е съвсем така, изложението и излолациятаа на помещенеито е от значение за това какъв разход ще има климатика ,тоест не добре излолирано помещение или със западно ,северно излижение зимата климатика ще работи на пл висока мощност за да постига зададната темперетура ,респективно лятото на охлаждане за стая с източно и южно изложение. Ако климатика е спазен за кватратура/ кубатура няма да има никакви драми ,монтажниците не са фокусници и не вадят специални формули от ръкава аи за да направят изчисленяита още повче когато същите ги има за всеки марков климатик в спецификяциите му.

Старите са Генерал Електрик и нямат грешка. Специално за такива дългосрочни инвестиции, не жаля пари.

Сигурно съм го казвал много пъти - много мразя да ме лъжат. Особено някой търгаш за 200-300-500 лева, който не разбира и колкото мен.

преди 9 минути, Emberasing написа:

Нещо такова. Като първия етаж, е малко по различен.

Untitled-1.png

Три 12-ки за 27кв стай и един 18- ка за 54кв стая така го виждам аз, сигурен съм че ще вземеш марка климатици а не sang и несчитам че ще има проблеми, но допълнителна консултация със специалист не би бил излишен също, най малко за да потвърди размера на климатиците.

едит

Къщата е с югозападно изложение и е много топла. Изолации - всичко...

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Напълно съм съгласен....

Монтажниците имат това, което на мен ми липсва - опит...

Много е важно и точното и правилно разположение на вътрешното, респективно и външното тяло....

Имал съм случай, когато помещението не позволяваше оптимален монтаж и се наложи да променим "изчисленията"....

Както и да е....

Не съм ползвал много отдавна консултанти/експерти в техно-тата и другите подобия... Имам чувството, че вчера беше, га не можеш да намериш в съответните търговски зали някой удобен за питане... освен ако не е свързано (питането) със 'зимането на бърз кредит, каквито лешояди се навъртаха по 5 на клиент... 

Ма пък... ако си позволя да цитирам Висоцки... Меня сегодня Муза посетила. Посетила, так, немного посидела и ушла... ушла (отиде си) но остави след себе си това...

Експерти ме гонят, бacи, експерти ми смигат 
бели климатици, бacи, сакат да повдигат.
Дали да ги купя, бacи или да го дyxaт, 
че какъв съм, бacи. щурав, ще ми го продухат.

(По мотиви от творчеството на "Черно фередже")

едит: сега сигурно е различно.

едит2: и с извинение към Emberasing... на чужд гръб и сто "строфи" са малко

преди 14 минути, andiay написа:

Никога не са ме привличали тълпите, още по-малко пък да съм част от тях....

За мен всеки изгрев и всеки залез са "мистична религия" и предпочитам да им се отдам в тишина и спокойствие....

Всеки човек е различен и има различни нагласи. Аз съм точно обратния тип. Имаме си трдиция даже, на 1-ви юли след обяд се събираме група от 20-30 мотора и ходим до Сатурн за по няколко бири с румънските колеги. За съжаление, румънците спазват точно каноните и присъствието на жени на тези сбирки е абсолютно недупостимо /с изключени на т.нар moto girls/

преди 6 минути, teo-glavata написа:

@andiay, Забравих да се похваля :)

Сутрешния улов от залива покрай Яйлата

image.jpeg.bdf0daf074c085e62dc423d3c56eb9c2.jpeg

Сори за качеството, но моята техника, толкова си може

На Катерини на кея, ги прибих зарганите. Много раци и няколко сафрида.

И едно сиво с розово, като фагри, ама кръгло... Така и не можах да го разбера, какво е.

преди 9 минути, Emberasing написа:

На Катерини на кея, ги прибих зарганите. Много раци и няколко сафрида.

Това е с лодка на около 200 м от брега

преди 13 минути, Emberasing написа:

И едно сиво с розово, като фагри, ама кръгло... Така и не можах да го разбера, какво е.

Т.нар червенопер пагел или червено фагри - там излиза, както и отсреща на о-в Тасос

то било еньовден днеска ве

на петровден пак ще има прасе

така че се гответе

преди 2 часа, teo-glavata написа:

Всеки човек е различен и има различни нагласи. Аз съм точно обратния тип. Имаме си трдиция даже, на 1-ви юли след обяд се събираме група от 20-30 мотора и ходим до Сатурн за по няколко бири с румънските колеги. За съжаление, румънците спазват точно каноните и присъствието на жени на тези сбирки е абсолютно недупостимо /с изключени на т.нар moto girls/

Туй му е убавото на жувота - сите ме различни....

Ко бееме еднакви щеше да йе пълна скука...

Номера е да се научим да живеем в мир, въпреки различията си....

Две седмици ка са каня да нощувам в неделя на заслона до Страшното езеро в Рила, и двете седмици го даваха да вали и гърми през неделите....

Току виж посрещна Джулая там тая ниделя, ко природата ми пусне аванта....

1613224106_dsc_4590b.jpg

преди 1 час, teo-glavata написа:

@andiay, Забравих да се похваля :)

Сутрешния улов от залива покрай Яйлата

Сори за качеството, но моята техника, толкова си може

Ми честито, да си ги апнеш с кеф....

Като каза Яйлата, та ме подсети, че отдавна ми се върти идея да посрещна изгрева от някое от пещерните жилища там, мхм....

Иначе по нашето крайбрежие най-много ме кефят залезите от Калиакра....

1606681680_6e1.jpg

преди 8 минути, andiay написа:

Ми честито, да си ги апнеш с кеф....

Ми то...ние сме 4-ма чиляка...та няма да е хапване а вкусване :) /песа не го броя/

преди 11 минути, andiay написа:

оку виж посрещна Джулая там тая ниделя, ко природата ми пусне аванта....

Ще бъдеш 2-3 минути след мен

преди 12 минути, andiay написа:

Като каза Яйлата, та ме подсети, че отдавна ми се върти идея да посрещна изгрева от някое от пещерните жилища там, мхм....

За мое съжаление, проблема, който имам с десния долен крайник, не ми позволява подобни екстремни начинания....но идеята е много добра

Днес на рибена чорба. Сега на скаридки и два заргана.

1000000191.jpg

преди 1 минута, teo-glavata написа:

Ми то...ние сме 4-ма чиляка...та няма да е хапване а вкусване :) /песа не го броя/

Вкусването на нещо, което сам си уловил, набрал и т.н. в добра компания засища повече и от най-голямата порция в кръчма, ко си сам....

преди 3 минути, teo-glavata написа:

Ще бъдеш 2-3 минути след мен

Не ме бърка, стига да стане....

преди 4 минути, teo-glavata написа:

За мое съжаление, проблема, който имам с десния долен крайник, не ми позволява подобни екстремни начинания....но идеята е много добра

Че то нищо екстремно нема там бре....

Екстремно мое мине горе долу тва....

image.jpeg.e27972642e64ea69762c38b3479774f6.jpeg

Ма не и тва...

1573309900_dsc_8794j.jpg

преди 4 часа, lebel написа:

Начи... глей са... аз обикновено не питам (и респективно не отговарям - виждам дълбока и неразривна връзка между двете) нищо (сериозно), ни лично, ни публично... ма са ме глозга ена малка, но зъбата питанка... Ше я задам, но ти не се чувствай задълже за отговор.

Какво очакваш от един спор с малоумие? Примерно с някое северозападно (с уговорката, че там не само е фраш, но и познавам изключителни  ... ше го кажа на гръцки - пицове и пицки ) недоразумение...

То и от спор с многоумие според мен резултатът е спорен... меко казано, но тук па 'ептен...

Виж, аз рядко пиша сериозни коментари, 90% се лигавя или бъзикам и други... Снощи попитах най-културно тази жена, нещо за някакво знаме/флагче - тя започна да ме обижда грубо (бил съм гей, идиот и не помня още какви ги пишеше). Преди една седмица онзи човек Бледфорд същата работа, тоя даже е по-тежък случай, преследва ме по темите и ме обижда. Ако го попитате защо едва ли ще знае! Най-вероятно във скритите групи си измислят за мен неща, които изобщо не са верни и си мислят, че едва ли не ме познават! 

Реално това което имам и съм постигнал ако господ им даде още пет живота няма да успеят да ме стигнат. Това е просташко поведение и изобщо не е типично за възпитан и културен, успял човек. Не знам защо продължавам да посещавам форума, обяснявам си го със това, че съм свикнал толкова години и затова, а и има доста интелигентни и готини хора, но като се намери някой психопат като въпросните индивиди дето всички ги знаем какво представляват....

• Автор
преди 50 минути, Звяра! написа:

Виж, аз рядко пиша сериозни коментари, 90% се лигавя или бъзикам и други... Снощи попитах най-културно тази жена, нещо за някакво знаме/флагче - тя започна да ме обижда грубо (бил съм гей, идиот и не помня още какви ги пишеше

А следобед пак те нареждаше ама то национал социалистките са така

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.