Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 1 час, teo-glavata написа:

Подводния риболов започва все повече да ме кефи :) Май няма да имам нов телефон, а ще се инвестира във леко водолазно оборудване :) 

Един паламуд (около 2 кг) и две кефалчета.......

image.jpeg.217d3b44dbe3622e766ba321a0e5e47e.jpeg

Аз викам да инвестираш малко в мозък.

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 47 минути, teo-glavata написа:

Подводния риболов започва все повече да ме кефи :) Май няма да имам нов телефон, а ще се инвестира във леко водолазно оборудване :) 

Аз много се зарибих по джиг риболова.

Викам му на един специалист в магазина - колко време ще ми трябва, да започна да усещам нещата? Грамажи, видове водене, потъващи, изплуващи...

- Около 3000 лева.

- Досега съм на 2600 и нищо. Да ти дам 400 чакалък, да видим...

преди 16 минути, цър-вул написа:

По-скоро като за 2 чилифоня (ама не у'апани ябълки) 😎
Питай @darkterminal

Харпуна вече го спазарих за 350 лв (някакъв "SEAC") от този пич тука, дето съм с неговото оборудване. Идеален за начинаещи, пневматика с регулатор и т.н....  Като се прибере в Пловдив, ще ме насочи и за  другите джаджи (апарат за въздух, винтили....) - ествствено 2-3-та ръка. До другото лято има време :) Неопрен ще си намеря без пари от някоя разпродажба декември месец :) 

:beer:

преди 14 минути, Коркодила написа:

Аз викам да инвестираш малко в мозък.

Потапяй се в блатото, да търсиш 5G интернета бе, ганьо!

преди 25 минути, Teemo v.3 написа:

Аз много се зарибих по джиг риболова.

Викам му на един специалист в магазина - колко време ще ми трябва, да започна да усещам нещата? Грамажи, видове водене, потъващи, изплуващи...

- Около 3000 лева.

- Досега съм на 2600 и нищо. Да ти дам 400 чакалък, да видим...

Aз от сладководен нищо не разбирам - чепарето за сафрид е най сложното ми оборудване :) 

преди 2 часа, teo-glavata написа:

Болата....

Мое наистина да си фанал паламуд и две кефалчета, дори може да е било на Болата, но не са точно тези риби на снимката, нит па туй си ти...

Низнам само що ти е нужно да показваш чужди снимки, се едно са твои, та оня кукундрел от снощи да има за ко да са заяжда и с мен....

Поне пиши, че немаш нищо общо със снимката, а я показваш само за илюстрация...

Ей го оригинала на снимката, а е правена зимата на 2022-а....

80abd18d.jpg

Излагаш се....

на 3.09.2024 г. в 21:48, andiay написа:

Малката расте, бърбори, почна да прай бели....

Даже сина я е научил да изговаря няколко думи на български.... смешно ги изговаря, но па е кеф и некак стопля сърцето....

Да ви е жива и здрава малката!

Аз съм много горд, че научих моето дете да говори български. Беше голяма борба, но успях. 

Сега дъщеря ми говори български почти без акцент и има богат речников запас. Това лято бяхме над два месеца в България (и на море в Гърция) и ми каза: "Тате, добре че ме научи на български, иначе щеше да ми е много кофти, ако нищо не разбирах". Иначе майка ми сега също много ѝ помага в ученето на български правопис и четене, преподава ѝ онлайн или през ваканциите, когато сме в България.

Майка ми, която е педагог, ме посъветва още от раждането да говоря на детето само на български. Жена ми, която е шведка също нямаше нищо против, даже беше радостна, че няма да обърквам детето с моя лош акцент. По принцип всички от Източна Европа, които познавам тук в Швеция и учили шведски език като възрастни, имаме тежък източноевропейски акцент. Говорим шведския език много твърдо и дървено, шведското правилно произношение е мисия невъзможна за повечето от нас. 

Иначе да науча детето да говори български беше дълъг процес. Майката говореше само на шведски, аз само на български. Когато дъщеря ми стана на 1 година и три месеца тръгна на ясла без да е казала и една дума на който и да е език. След още половин година плътно посещаване на детска ясла, отново нямаше никаква реч. Питахме в градината дали там говори, отговориха ни, че не говори, но разбира и изпълнява всички инструкции по-добре от всички деца, които бърборят. С жена ми започнахме да се чудим дали дъщеря ни не е аутист, дори ходихме на лекар, но оттам ни казаха да изчакаме, защото двуезичните деца проговарят по-късно заради по-големия обем информация, която обработват. И бяха прави - когато детето навърши четири години започна да говори шведски като местен швед. Аз продължих да говоря с нея само на български, виждам че ме разбира, но от нея нито дума на български. И така до петата-шестата година - аз ѝ говоря на български, тя ми отговаря на шведски. 

Тогава на майка ми ѝ хрумна идеята да оставим дъщеря ми през цялото лято в България, но ние с жена ми да не сме там. Майка ми беше на мнение, че щом дъщеря ми разбира български, ако няма около нея хора, които да я разбират, когато отговаря на шведски, ще се принуди от зор-заман да проговори български.

И беше права - след една седмица тръшканици, че баба и дядо не я разбират на шведски, дъщеря ми от раз проговорила български с цели изречения, та даже беше прихванала и родопския диалект. 😁😁😁

преди 3 часа, Bubbles написа:

Екстра, улова готов, ся и некоя бира и готово.:beer:

Абе аз ли съм луд или тия двамата са като близнаци?

Мишел Барние

large_f07560e7495955a99358926f5f189711.j

Андрей Сибига

large_5f91a1d0d6b92a53dda32d1499eebcf3.j

😶

Кви са тия? Тоз долу гледа много гадно.

Наздраве! :beer:

image.png.21c0dc3cfaae520690b2b4cfa92e6a34.png

преди 29 минути, АСПЕКТ написа:

Кви са тия? Тоз долу гледа много гадно.

Първия днес макарона го назначи за премиер, втория е някъв руснак назначен за нещо от зеления.

Българите са винаги готови да гласуват!!! 😂

преди 21 часа, andiay написа:

Относително е....

Примери бол....

Красиви са пропорциите, а не цвят на кожа, коса, очи, форма на лице, нос, джуки, тегло, ръст и т.н.....

Нали точно от пропорциите зависят и лицето и носа и ръстта и всичко.

Ако пропорциите са правилни, всичко ще е хармонично. 

А цветовете на коса, очи и кожа са допълнения.

• Автор

Добро утро!

преди 7 часа, Nikita' написа:

Българите са винаги готови да гласуват!!! 😂

За който даде повече кифтаци

преди 1 час, petie1 написа:

Добро утро!

За който даде повече кифтаци

Добро утро,

така е. Гласът на българина струва, колкото едно кюфте.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Добро утро,

така е. Гласът на българина струва, колкото едно кюфте.

Тук при нас все ме викат да гласувам , ама като ги питам - кой дава кифтета и все се дърпат - затова не ходя.

Българска песен е на крачка от номинация за Грами :)

Категорията, в която евентуално ще се бори за статуетка, е за най-добро алтернативно музикално изпълнение.

За туй иде реч:

преди 1 час, buldak написа:

ко ше прайм ся? мечка в пералнята :no-no:

https://www.facebook.com/reel/1260591378444363

Сипваш омекотител.

coccolino-omekotitel-za-prane-blue-splas

Тамам  ше миришеш добре.

@Joss Bomon това гледа ли го? :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.