Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 2 минути, acnekt написа:

Направо ми омръзна да чета за юдеи, евреи, израелтяни. Хубаво, разбрахме. 
Сякаш друга черна дата, събития е нямало в историята на всяка една държава.

Всяка една държава е имало такива събития в миналото.

За съжаление. Важното е в бъдеще да живеем в мир и да сме си научили урока от миналото.

Проблема е, че германците са много лицемерни. Уж казваха , че съжаляват, че са си взели поука, но се оказаха лъжци. Продължават с дискриминация, този път срещу източноевропейците и славяните. Не им дават нормална работа, ами ги слагат да чистят тоалетни и да мият чинии, задават първобитни въпроси и нас самите ни мислят за първобитни.

Второ, цялата тази гавра с паметта на избитите евреи - искали да си изкупят греховете и затова приемали араби, измежду които има и терористи и престъпници, опити им да наложат халифат и да забравят европейската и християнските култури............

Трето, много от тях мълчат едва отскоро германски телевизии правят филми на тази тема, доскоро ги правеха само BBC, онскоро имаме и френската гледна точка............... Това, което ми е неприятно обаче е, че имаше една поредица по НГ (там не гледам, откакто махнаха субтитрите), та там имаше една поредица за различните раздели на Вермахта и СС. Имаше един възрастен човек, който си пазеше нацистките сувенири и даже изпя една песен. Хванах това съвсем случайно, превключвайки каналите. Уж според германските закони е забранено да притежаваш нацистки неща. Но този си ги пазеше, показа си ги най - гордо и даже пя някаква песен.

Четвърто, много ме плаши възраждането на нацизма. Неприятно ми стана, че я има в интернет на български език "Отровната гъба". Че позволиха легалното издаване на "Моята борба". Че много хора извиняват нацистите и техните престъпления. Че се намират хора в наши дни, които да извиняват престъпленията на чудовища като Йозеф Крамер.  Само се говори колко морални били нацистите, а ако се направи един филм за "Берген - Белзен" ще стане ясно що за морал е имало там. Но сигурно пак никой няма да повярва.

Днес в България почитат паметта на монархофашистите. Никой от наследниците на тези хора не се срамуват, че са искали свят без евреи и хора с увреждания, че и българските евреи ги е чакала ужасна съдба. В същото време ястребинчетата тънат в забрава. Невинни деца, съвсем малки, убити, само защото имам роднини партизани и комунисти/социалисти. Никой днес не помни Вела Пеева и Митко Палаузов.

Как да не съм огорчена? Искам да живея в свят без омраза и антисемитизъм, свят, в който се почитат само истинските жертви.

Радвам се, че поне възрастните хора в България не говорят с умиление за "Бранник" или че никой не помни Богдан Филов. Моите баби и дядовци не са членували в тази тъпа организация и не са били учени на откачени неща. Никога не са говорели срещу евреите. Никога не са казвали, че монархическото е било чудесно време. Никога не са обелвали дума за Ньойския договор. От малка съм учена на родолюбие, баба и дядо ми разказваха за Левски и Ботев, но никога и дума не са обелвали за западните покрайнини. А в училище ни учеха, че каквото бил - било, България днес си има достатъчно територия, трябва да гледаме в настоящето и бъдещето, не в миналото, и че войните, в които сме били набърквани от освобождението насам, са все по монархически капризи. Учеха ни да уважаваме съседите си и да сме в добри отношения с тях. Че войни можем и трябва да водим само ако ни нападнат. Учеха ни да ценим мира.

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 7 минути, Anne написа:

Проблема е, че германците са много лицемерни. Уж казваха , че съжаляват, че са си взели поука, но се оказаха лъжци. Продължават с дискриминация, този път срещу източноевропейците и славяните. Не им дават нормална работа, ами ги слагат да чистят тоалетни и да мият чинии, задават първобитни въпроси и нас самите ни мислят за първобитни.

Второ, цялата тази гавра с паметта на избитите евреи - искали да си изкупят греховете и затова приемали араби, измежду които има и терористи и престъпници, опити им да наложат халифат и да забравят европейската и християнските култури............

Трето, много от тях мълчат едва отскоро германски телевизии правят филми на тази тема, доскоро ги правеха само BBC, онскоро имаме и френската гледна точка............... Това, което ми е неприятно обаче е, че имаше една поредица по НГ (там не гледам, откакто махнаха субтитрите), та там имаше една поредица за различните раздели на Вермахта и СС. Имаше един възрастен човек, който си пазеше нацистките сувенири и даже изпя една песен. Хванах това съвсем случайно, превключвайки каналите. Уж според германските закони е забранено да притежаваш нацистки неща. Но този си ги пазеше, показа си ги най - гордо и даже пя някаква песен.

Четвърто, много ме плаши възраждането на нацизма. Неприятно ми стана, че я има в интернет на български език "Отровната гъба". Че позволиха легалното издаване на "Моята борба". Че много хора извиняват нацистите и техните престъпления. Че се намират хора в наши дни, които да извиняват престъпленията на чудовища като Йозеф Крамер.  Само се говори колко морални били нацистите, а ако се направи един филм за "Берген - Белзен" ще стане ясно що за морал е имало там. Но сигурно пак никой няма да повярва.

Днес в България почитат паметта на монархофашистите. Никой от наследниците на тези хора не се срамуват, че са искали свят без евреи и хора с увреждания, че и българските евреи ги е чакала ужасна съдба. В същото време ястребинчетата тънат в забрава. Невинни деца, съвсем малки, убити, само защото имам роднини партизани и комунисти/социалисти. Никой днес не помни Вела Пеева и Митко Палаузов.

Как да не съм огорчена? Искам да живея в свят без омраза и антисемитизъм, свят, в който се почитат само истинските жертви.

Радвам се, че поне възрастните хора в България не говорят с умиление за "Бранник" или че никой не помни Богдан Филов. Моите баби и дядовци не са членували в тази тъпа организация и не са били учени на откачени неща. Никога не са говорели срещу евреите. Никога не са казвали, че монархическото е било чудесно време. Никога не са обелвали дума за Ньойския договор. От малка съм учена на родолюбие, баба и дядо ми разказваха за Левски и Ботев, но никога и дума не са обелвали за западните покрайнини. А в училище ни учеха, че каквото бил - било, България днес си има достатъчно територия, трябва да гледаме в настоящето и бъдещето, не в миналото, и че войните, в които сме били набърквани от освобождението насам, са все по монархически капризи. Учеха ни да уважаваме съседите си и да сме в добри отношения с тях. Че войни можем и трябва да водим само ако ни нападнат. Учеха ни да ценим мира.

Така е не само в Германия, а и във Великобритания, Нидерландия, Белгия, Испания, САЩ, Франция. Повечето българи, поляци и румънци работят в мизерни условия. 

Кой ще налага халифат? Глупости. В България също има мюсюлмани. Ти виждаш ли халифат? Българските мюсюлмани си живеят в България от години.

Някакви проблеми да виждаш от тях?

преди 22 минути, Myanmar написа:

Значи да е еврейка без да спазва еврейските си задължения. Важното е на Ханука да има парти със свещи.

Знаеш ли шабат каква простотия е? Не е само елекричеството проблема. Казват сто молитви, четат по сто работи от свещените книги и докато дойде ред на хапването, буквално ти заминава апетитаи ти се отщява да ядеш. Да не говорим и колко е продължително всичко.

Набутай се на един шабат да видиш какво е. Нервите ти няма да издържат.

преди 10 минути, Anne написа:

Не е забранено. Партия NPD си е съвсем актуална партия. С 2 процента вот. Има си членска маса. Ето и сайт си имат.

https://npd.de/

• Автор

Плашат те глупости а не реални неща които се случват в наше време например геноцида в Китай а също и социалната система  тип "Специален доклад" а за Западните покрайнини ти казах че може да си ги върнем с дипломация като Хонконг на Китай

преди 5 минути, acnekt написа:

Така е не само в Германия, а и във Великобритания, Нидерландия, Белгия, Испания, САЩ, Франция. Повечето българи, поляци и румънци работят в мизерни условия. 

Кой ще налага халифат? Глупости. В България също има мюсюлмани. Ти виждаш ли халифат? Българските мюсюлмани си живеят в България от години.

Някакви проблеми да виждаш от тях?

Ти световни новини не четеш ли? Навсякъде в Запад(налата) Европа свалят християнските кръстове, та да не обидят чувствителните мюсюлманск душички, по магазините предлагат халал храна, искаха да забранят коледните елхи, а ватинканското отче веднъж се изцепи, че това била последната Коледа. Ходи да мие краката на арабите терористи, а за бедните християни никой не се сеща.

Да ти напомня ли за обезглавения свещеник във Франция? Или как тук "Лидъл" политкоретно махнаха кръстовете от снимките на гръцките си стоки? Как отнесоха един бойкот?

преди 2 минути, Anne написа:

Ти световни новини не четеш ли? Навсякъде в Запад(налата) Европа свалят християнските кръстове, та да не обидят чувствителните мюсюлманск душички, по магазините предлагат халал храна, искаха да забранят коледните елхи, а ватинканското отче веднъж се изцепи, че това била последната Коледа. Ходи да мие краката на арабите терористи, а за бедните християни никой не се сеща.

Да ти напомня ли за обезглавения свещеник във Франция? Или как тук "Лидъл" политкоретно махнаха кръстовете от снимките на гръцките си стоки? Как отнесоха един бойкот?

Предлагат и Кашер храна. Е и? Предлагат и веган храни. Е и ? Предлагат и вегетариански храни. Е и ? Индийците не ядат телешко месо. Е и? Забранено е религозни символи, заради това махнаха от Лидл.

преди 3 минути, acnekt написа:

Не е забранено. Партия NPD си е съвсем актуална партия. С 2 процента вот. Има си членска маса. Ето и сайт си имат.

https://npd.de/

Я преведи на български, че не им знам на германците абревиатурите. И не мисля, че съм длъжна да ги зная.

• Автор
преди 5 минути, Anne написа:

Знаеш ли шабат каква простотия е? Не е само елекричеството проблема. Казват сто молитви, четат по сто работи от свещените книги и докато дойде ред на хапването, буквално ти заминава апетитаи ти се отщява да ядеш. Да не говорим и колко е продължително всичко.

Набутай се на един шабат да видиш какво е. Нервите ти няма да издържат.

Не не била антисемитка, тия ги разправяйте на вехтата ми шапка

преди 4 минути, Anne написа:

Я преведи на български, че не им знам на германците абревиатурите. И не мисля, че съм длъжна да ги зная.

NPD е партията на Хитлер, не знаеш ли? Сигурно знаеш старото име NSDAP?

преди 4 минути, petie1 написа:

Плашат те глупости а не реални неща които се случват в наше време например геноцида в Китай а също и социалната система  тип "Специален доклад" а за Западните покрайнини ти казах че може да си ги върнем с дипломация като Хонконг на Китай

Къв геноцид в Китай бълнуваш?

А за западните покрайнини забрави - не искам да си разваляме добрите отношения със Сърбия, едва си ги оправихме, след като онова недоразумение Костов ни включи в терористичните действия на НАТО.

И до днес ни се налага да обясняваме на съседите ни, че от нас нищо не е зависело, ние не сме ги мразели и не сме искали смъртта им, че сме се страхували също като тях и че никога няма да забравим гледката на онзи автобус.

Никакви западни покрайнини, просто забрави!

• Автор
преди 3 минути, Anne написа:

Е нали се бараш за спец по нациститте как  няма ги знаеш?

Тълпа уби индиец с камъни, ял свещено телешко

Прочети още на: https://www.dnes.bg/world/2015/09/30/tylpa-ubi-indiec-s-kamyni-ial-sveshteno-teleshko.278145

Убиха човек, защото ял телешко месо. ???

преди 2 минути, petie1 написа:

Не не била антисемитка, тия ги разправяйте на вехтата ми шапка

Просто не понасям крайностите и фанатизма. Същата алергия имам към католиците, като почнат да разправят сълзливи истории защо са против аборта. Или да ми се правят на морални и да обясняват какво лошо нещо е развода.

А най - отвратителното беше, като решиха да престъпят Конституцията и ревнаха президента да смени датата. Като същи араби си използваха религията като параван. Добре, че президента не им се върза. Ще гласуват тогава, когато гласуват и всички останали граждани на република България. Никакви привилегии, никакво специално отношение! Точка!

• Автор
преди 1 минута, Anne написа:

Къв геноцид в Китай бълнуваш?

А за западните покрайнини забрави - не искам да си разваляме добрите отношения със Сърбия, едва си ги оправихме, след като онова недоразумение Костов ни включи в терористичните действия на НАТО.

И до днес ни се налага да обясняваме на съседите ни, че от нас нищо не е зависело, ние не сме ги мразели и не сме искали смъртта им, че сме се страхували също като тях и че никога няма да забравим гледката на онзи автобус.

Никакви западни покрайнини, просто забрави!

Е нали четеш световни новиним как не знаеш за геноцида в Китай?

Сърбитр вчера показаха колко ни тачат та недей не ми ги хвали много

преди 5 минути, Anne написа:

Просто не понасям крайностите и фанатизма. Същата алергия имам към католиците, като почнат да разправят сълзливи истории защо са против аборта. Или да ми се правят на морални и да обясняват какво лошо нещо е развода.

А най - отвратителното беше, като решиха да престъпят Конституцията и ревнаха президента да смени датата. Като същи араби си използваха религията като параван. Добре, че президента не им се върза. Ще гласуват тогава, когато гласуват и всички останали граждани на република България. Никакви привилегии, никакво специално отношение! Точка!

Ти като православна християнка трябва да си наясно, че Християнството, а и Юдеиството, може би, са против абортите. 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Седемте_Ноеви_заповеди

Не са само католиците, а всички християни. Няма никакво знаечение схизмата.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Схизма

преди 3 минути, acnekt написа:

Тълпа уби индиец с камъни, ял свещено телешко

Прочети още на: https://www.dnes.bg/world/2015/09/30/tylpa-ubi-indiec-s-kamyni-ial-sveshteno-teleshko.278145

Убиха човек, защото ял телешко месо. ???

Фанатизъм, нали ти обяснявам! Традиционалистите са същите. Реформистите, освен че не спазват шабат, не са по талмуда, (свещената книгае тората), и също така ходят светски облечени, не се молят в поза на дрогирани идиоти и водят съвсем светски живот.

• Автор

Аз доколкото  разбрах на атолиците хич не им дремело ами някои политици у нас си създадоха шум та това е

преди 3 минути, petie1 написа:

Е нали четеш световни новиним как не знаеш за геноцида в Китай?

Сърбитр вчера показаха колко ни тачат та недей не ми ги хвали много

Ти нали не мислиш че вярвам на всичко, казано за Китай от западната пропаганда? Чак толкова тъпа не съм.

Не знам какво са казали сърбите, било е нещо по повод Македония, но аз от Македония и македонските простотии не се вълнувам.

Иначе отдавна научих, че каквото каже едно правителство, не означава, че народът мисли същото. Аз имам приятелски чувства към Сърбия.

Ти нали не мислиш че вярвам на всичко, казано за Китай от западната пропаганда? Чак толкова тъпа не съм.

Не знам какво са казали сърбите, било е нещо по повод Македония, но аз от Македония и македонските простотии не се вълнувам.

Иначе отдавна научих, че каквото каже едно правителство, не означава, че народът мисли същото. Аз имам приятелски чувства към Сърбия.

Особено Сръбско/Българската война.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Сръбско-българска_война

Или това

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Територии_под_българска_окупация_в_Недичева_Сърбия_(1942_–_1944)

• Автор
току-що, Anne написа:

Ама си тъпа сама се сети защо

преди 4 минути, acnekt написа:

Ти като православна християнка трябва да си наясно, че Християнството, а и Юдеиството, може би са против абортите.

Само че, драги, у нас църква и държава са разделени, също така отчетата може и да мрънкат срещу аборта, ама той е легален и е право на всяка една жена.

За аборта и еврейската религия не знам и не съм се интересувала. Знам само Стария завет и то в нашия, православния вариант.

Вярваща съм, но не бих позволила на някое отче да ми направлява личния живот. Също така не ми и пука, когато се обади вселенското отче и почне да ни поучава и да дрънка глупости за обединение с католиците. Предпочитам да си държим на схизмата.

преди 4 минути, Anne написа:

Само че, драги, у нас църква и държава са разделени, също така отчетата може и да мрънкат срещу аборта, ама той е легален и е право на всяка една жена.

За аборта и еврейската религия не знам и не съм се интересувала. Знам само Стария завет и то в нашия, православния вариант.

Вярваща съм, но не бих позволила на някое отче да ми направлява личния живот. Също така не ми и пука, когато се обади вселенското отче и почне да ни поучава и да дрънка глупости за обединение с католиците. Предпочитам да си държим на схизмата.

Не е легален, щом си християнка спазваш християнските ценности. Не може избираемо да прилагаш християнските догми. Този закон не ми харесва няма да го приложа, а този ми прилага и мога, значи ще го ползвам. Така не става.

Щом си християнка. Спазваш християнските ценности. Или не ти понася, не ти хареесва, не можеш, не си съгласна с християнството, тогава не си християнка. Това е положението. 

Не може уклончиво.

• Автор
преди 1 минута, acnekt написа:

Не е легален, щом си християнка спазва християнските цености. Не може избираемо да прилагаш християнските догми.

Ами не азбра ли че тя си соазва кот иска

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.