Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 15 минути, Anne написа:

Имам право да давам оценки, аз съм гражданка на Република България

Само дето се изживяваш като еврейка, срам те е от българската култура, прехласваш се по робовладелски държави, които са бомбардирали и София, и не си християнка. Типична "българка" от малцинствата.

Поредната ти срамна изцепка:

преди 18 минути, Anne написа:

Иде ми да потъна в земята от срам от тези артефакти.

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 1 минута, Myanmar написа:

Само дето се изживяваш като еврейка, срам те е от българската култура, прехласваш се по робовладелски държави, които са бомбардирали и София, и не си християнка. Типична "българка" от малцинствата.

Поредната ти срамна изцепка:

1. Свастиката си е за срам.

2. Всеки човек, освен родината си, харесва някоя и друга страна. Аз харесвам Франция, ти пък си харесваш Германия.

3. Франция не е бомбардирала София.

4. Християнка съм, но не съм по крайностите в религията.

5. За твое съжаление, не съм от малцинствата.

6. Ти имаш сериозен проблем с евреите.

преди 17 минути, Anne написа:

1. Кво съм потвърдила, бе? Возенето в линейка не е кражба на нафта.

Това също е кражба на нафта. Когато нещо предназначено за служебни цели бива изразходено за лични, ти как го наричаш - чудодейно изчезване ли?

преди 17 минути, Anne написа:

2. Не се срамувам от България

преди 33 минути, Anne написа:

Иде ми да потъна в земята от срам от тези артефакти.

Мен ме е срам от теб.

преди 10 минути, Anne написа:

3. Франция не е бомбардирала София.

Само е одобрила бомбардирането на европейска столица и не е изпратила помощ на цивилните българи.

Колко още ще лицемерничиш в тази тема?

Я върви да се кланяш на портрета на Адолф Хитлер.

• Автор
преди 8 часа, Anne написа:

1. Вие какво толкова специално и намирате на тази свастика? Да не сте окултисти?

2. Извинявай, но има хора, които за мен не са българи, такива като Богдан Филов и Димитър Списаревски. Хора, които са се опитали да внесат антисемитизъм в България и да подкокоросат българите да мразят евреите и да станат съучастници в масови престъпления. Истинският българин не мрази хората от различни раси и религии и не извършва престъпления срещу човечеството.

3. Ако още не си разбрал, сега в света върви преразглеждане на нацистката "наука" и нейните постижения. Ракетите на Вернерчо са морално остарели вече, и никой не припада по тях. За сметка на това хората вече не искат студентите по медицина да учат по отвратителния атлас на Пернкопф.

4. Тези истории не съм ги чувала и не знам дали са верни. Но нормалните хора изпиват отвращение от музиката на Вагнер.

5. Не съм нацистка, това си го набий в главата!

Нищо интересно няма в свастиската само доказах че е била  почитана и в Европа ама виждам че малката Бирма добре те е наредил по темата...

За обидите към Списаревски просто нямам думи ще те цитирам в темата за българофобията та да ти се смее целия форум не само аз да имам това щастие

Не съм чул да има ревизия на постиженията на който и да е нацистки учен особенно ракетите на Фон Браун които са дали огрромен тласък и на съветскоото ракетостроене  същото се отнася и в други области на науката както например компютри криптография медицина и други, май даже взеха да пускат в твоите филмчета че нацистите са въвели здравословното хранене и спорта като грижа за нацията, пък за аутобаните си имат право да си се гордеят макар че са използвали затворници но имай предвид че и в социаличестка България са били ползвани затворници че чак и филми са правени по темата (конедията "Топло")

О вярно сега си маскирана нацистка чакаща да дойде на власт та да еволюлира в открита нацистка :)

преди 8 часа, Anne написа:

българските нацита откачихте от радост.

По голямо наци от теб тук не виждам

преди 9 часа, Anne написа:

4. Тези истории не съм ги чувала и не знам дали са верни. Но нормалните хора изпиват отвращение от музиката на Вагнер.

Еми научи иврит де и чети

преди 8 часа, Myanmar написа:

Самата ти го потвърди. Мислех, че акъла ти стига поне да лъжеш до последно.

@petie1 намери го в темата за есето. Да си затвори веднъж завинаги голямата уста. То каквито родителите, такова и семето.

То нали виждаш че нищо не може и затвори голямата уста хем и линкове й давам

преди 9 часа, Anne написа:

свастиката не е част от българската история

Толкова не е част та чак сме си нашарили църквите с нея и разни съдове както ти показа малката Бирма

• Автор
преди 11 часа, Anne написа:

5. Абсурдно и неприемливо е сравнението между нацистките концентрационни лагери и ГУЛАГ.

Ами аз намерих доста книги за ГУЛАГ и то от руснаци  та май ще се окаже че са били баш кат нацистите лагери ето една "Мой ГУЛАГ" пише че съдържа 26 разказа на оцелели в ГУЛАГ

преди 12 часа, Anne написа:

Освен това те и до днес са ксенофобски настроени спрямо източноевропейците. Повече от обидно е германци да ни питат дали имаме електричество, хладилници и цветна телевизия и знаем ли какво е това интернет!

И колко германци познаваш че и стигна до този извод? Или както като всичкото ти познание за света е ЕЖК

преди 9 часа, Myanmar написа:

Забрави, че еврейката с никнейм Валкирия1, те прави на мат и маскара и те подиграва за непознаването ти и на еврейската и на българската история!

А тя Валкирия1 редовно я прави на салата по еврейските въпроси даже и за измислената камена кариера я направви на салата и май й каза нещо от вида че Ане Франк не е била толкоз на почит за евреите колкото я изкарват

Я да ковна един пирон в опашката на АБПФК Кити-Анне и спирам да драскам

https://www.bbc.com/news/av/entertainment-arts-14303214

Нека мяукането започна сега

преди 13 часа, Anne написа:

Свастиката идва от Индия, но ние не сме в Азия, а в Европа и е съвсем нормално тук свастиката да се асоциира с нацизма. За мен това е мрачен символ, свързан със всичко най - лошо. Как я почитат свастиката в Индия и в Тибет, хич не ми пука.

А обществото "Туле" е било съставено от прости, необразовани, неграмотни и озлобени хора. Само като научих за такива "учени" като Ханс Хорбиргер и Карл Мария Вилигут, за търсенето на арийците в Тибет и за търсене на път до центъра на Земята, ми стана ясно колко точно са образовани и интелигентни нацистите и колко точно е била развита науката в Германия.

На вас не ви пука, но аз съм отвратена от историята за еврейската скелетна колекция в Страсбург и за анатомичния атлас на Пернколф. Надявам се, че нашите студенти по медицина не учат по него.

А червено, черно и бяло са цветовете на старото германско знаме.

Просто откакто научих историята за еврейската скелетна колекция, съм в шок.......... Просто не мога да спра да си представям как онзи нещастник е убил толкова невинни хора, как просто си е стоял цинично отвън и е пушел, докато хората вътре в газовата камера са агонизирали.  Как е гледал труповете с безразличие, а вечерта се прибира при своето семейство и се държи съвсем нормално.

Колко луд трябва да си, за да не изпиташ нищо, да не смяташ евреите за хора и като те съдят, да си позволиш арогантно да заявиш, че просто си изпълнявал заповеди като всеки войник? Макар, че съюзниците не са правели същото?

Говориш абсолютни глупости. Ясно ми е, че си русофоб, ама вече прекаляваш, твоето е гавра с национална светиня!:angry:

1200px-Image_Germania_(painting).jpg

В ръката си държи Германия Канабис. Картината е от 1848 година.

преди 43 минути, acnekt написа:

1200px-Image_Germania_(painting).jpg

В ръката си държи Германия Канабис. Картината е от 1848 година.

Канабис? Колко интересно............

Тъкмо изгледах "Аушвиц - един ден" и съм без думи. Особено за думите на онзи нацист за еврейските деца....................... направо просто нямам думи. Никой, абсолютно никой нормален човек не би разсъждавал така и то за деца.

преди 1 час, petie1 написа:

Ами аз намерих доста книги за ГУЛАГ и то от руснаци  та май ще се окаже че са били баш кат нацистите лагери ето една "Мой ГУЛАГ" пише че съдържа 26 разказа на оцелели в ГУЛАГ

И колко германци познаваш че и стигна до този извод? Или както като всичкото ти познание за света е ЕЖК

А тя Валкирия1 редовно я прави на салата по еврейските въпроси даже и за измислената камена кариера я направви на салата и май й каза нещо от вида че Ане Франк не е била толкоз на почит за евреите колкото я изкарват

Нека мяукането започна сега

Какво да кажа................това си е позор.

А за нехаресващите - явно става дума за традиционалистите със шабата. Не съм учудена.

преди 1 час, petie1 написа:

Израелски симфоничен оркестър изпълнява Вагнер в Германия. Само неадекватната Анка си мисли, че знае по-добре от евреите какви чувства и мисли имат.

Чакай коментар. Ще го подмине като всяко нещо, което отрича заблудите ѝ. Има нужда да мрази, не да знае истината!

• Автор
преди 29 минути, Myanmar написа:

Израелски симфоничен оркестър изпълнява Вагнер в Германия. Само неадекватната Анка си мисли, че знае по-добре от евреите какви чувства и мисли имат.

Чакай коментар. Ще го подмине като всяко нещо, което отрича заблудите ѝ. Има нужда да мрази, не да знае истината!

Е боргите нямат навик да лъжат :) А и виж пред кого свирят баба Меркел :)

А вече имам коментар който още не мога да декодирам ама като гледам се е оплела кат пате в кълчица

преди 42 минути, Anne написа:

Какво да кажа................това си е позор.

А за нехаресващите - явно става дума за традиционалистите със шабата. Не съм учудена.

Доста голям шамар ти зашлевиха твоите хора а? също като на белгийската мида М$ му зашлевиха шамар с терминала а толкова се бори клетата мида срещу терминала :)  

преди 50 минути, Anne написа:

Тъкмо изгледах "Аушвиц - един ден" и съм без думи. Особено за думите на онзи нацист за еврейските деца....................... направо просто нямам думи. Никой, абсолютно никой нормален човек не би разсъждавал така и то за деца.

Абе аз на теб колко пъти да ти казвам да прочетеш продълженито на опитите на Павлпв и пак ще си говорим за деца, може да прочетеш и за "вълчите деца" в СССР, а и да напомня думите на нацито на Калдата АБПФК Кити-Анне за Йоана ли беше Йована ли де да знам?

преди 55 минути, petie1 написа:

Абе аз на теб колко пъти да ти казвам да прочетеш продълженито на опитите на Павлпв и пак ще си говорим за деца, може да прочетеш и за "вълчите деца" в СССР, а и да напомня думите на нацито на Калдата АБПФК Кити-Анне за Йоана ли беше Йована ли де да знам?

Предлагам ти първо да изгледаш филма, когато го повторят и тогава да коментираш. Защото не знаеш какво точно коментирам.

Дотогава вземи си замълчи.

Иначе ми се ще да вземат да направят и документалн филми за други неща, свързани с войната. Например ми се иска да направят един подробен филм за образованието в Третия райх, много ми се иска да видя учебниците, по които са учили децата тогава.

Както и филми за личния живот на повечето известни нацисти. А за някои не са правени филми изобщо и би било интересно да науча например и за тях, например за Мартин Борман. Или пък за Лени Рифенщал. Също така ми се иска да направят и документален филм за Оскар Шиндлер, как историята му става известна и стига до Холивуд. Също и за Владислав Шпилман. И за някои концентрационни лагери, както и за някои престъпници. А също и за Нюрнбергския процес, за него пък филми не са правени изобщо, имам предвид документални.

И съм в голяма чуденка как така процеса за "Берген - Белзен" е първи преди нюрнбергския. Нещо много са бързали, май..........

преди 4 минути, Anne написа:

Неграмотната пак се произнесе. Една област учи 20 години и пак хора, които нямат нейната мания, могат и я поставят на мястото ѝ като заблудена и неука. И докато не го осъзнае ще ти нарежда да млъкнеш, защото ѝ създаваш дискомфорт, а ефектът на Дънинг-Крюгер работи с пълна пара за нея и тя е толкова глупава, че даже не може да разбере, че е такава.

Важното е немците да измират.

преди 3 минути, Myanmar написа:

Неграмотната пак се произнесе. Една област учи 20 години и пак хора, които нямат нейната мания, могат и я поставят на мястото ѝ като заблудена и неука. И докато не го осъзнае ще ти нарежда да млъкнеш, защото ѝ създаваш дискомфорт, а ефектът на Дънинг-Крюгер работи с пълна пара за нея и тя е толкова глупава, че даже не може да разбере, че е такава.

Важното е немците да измират.

Ти знаеш ли за кой филм става въпрос и какво точно ме порази? Не, нали? Филмът е нов, от миналата година, като го повторят, го изгледай и тогава коментирай.

Плямпало!

Като изкараш начално образование се върни да дискутираш. На мен неграмотни хора, болни от когнитивен дисонанс, не могат две да ми кажат.

преди 12 минути, Anne написа:

Ти знаеш ли за кой филм става въпрос и какво точно ме порази? Не, нали? Филмът е нов, от миналата година, като го повторят, го изгледай и тогава коментирай.

Плямпало!

Птиците умират сами? Брулени хълмове?

преди 3 минути, acnekt написа:

Птиците умират сами? Брулени хълмове?

Ааме.

Пак се е радвала на убийства. Това е нейния сапунен сериал. Тя е в главната роля, мъчат я, мъчат я, тя невинна и накрая целия свят ѝ е длъжен да и слугува, да ѝ плаща сметките, да ѝ създава удобства и лукс.

Деградирала е дотолкова, че даже не прави разлика с реалността. Живее си в сапунения сериал и тъне денонощно в самосъжаление.

• Автор
преди 56 минути, Anne написа:

Предлагам ти първо да изгледаш филма, когато го повторят и тогава да коментираш. Защото не знаеш какво точно коментирам.

С такива глупости отдавна не си губя времето защото не стават ни за ядене ни за пиене(който разбрал разбрал който не е ми да е разбрал)

Ти пък кога стана първата Л че да ми казваш кога да мълча м?

Ей ти за образоанието в 3 райх

https://www.amazon.com/Education-Third-Reich-History-Textbooks/dp/0873958225

https://www.amazon.com/Education-Nazi-Germany-Lisa-Pine/dp/1845202651

Ей ти още една, белгийската мида да ти ги купува кат баш хитреца

преди 6 часа, Anne написа:

Вчера даваха 50 нюанса сиво. По-добре него да беше изгледала...

Иначе нашата Ани се изживява като жертва и затова е опита за идентифициране с евреите. Според мен връзката е по-скоро с циганите, но какво ли разбирам аз...

и какво ти пречи да преминеш гиюр? ставаш 100% еврейка, получаваш юдейски паспорт и като се зачислиш в някоя йешива, да получаваш до смъртта си 2835лв в превод от шекели? не е много, но като засукаш някой пингвин и сумата удвоена. а Anne?

• Автор
преди 10 часа, Profruit написа:

и какво ти пречи да преминеш гиюр? ставаш 100% еврейка, получаваш юдейски паспорт и като се зачислиш в някоя йешива, да получаваш до смъртта си 2835лв в превод от шекели? не е много, но като засукаш някой пингвин и сумата удвоена. а Anne?

Чудесна идея, ама тя май не ще "традициони" евреи а "модерни" каквото и да значи това в нейните криви представи

преди 3 минути, petie1 написа:

Чудесна идея, ама тя май не ще "традициони" евреи а "модерни" каквото и да значи това в нейните криви представи

Вземи чети и се образовай повече:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Реформистки_юдаизъм

преди 2 минути, Anne написа:

Направо ми омръзна да чета за юдеи, евреи, израелтяни. Хубаво, разбрахме. 
Сякаш друга черна дата, събития е нямало в историята на всяка една държава.

Всяка една държава е имало такива събития в миналото.

За съжаление. Важното е в бъдеще да живеем в мир и да сме си научили урока от миналото.

• Автор
преди 22 минути, Anne написа:

А я прочети какво написах че вярно не разбираш български :) Валкирия1 малко ли те прави на салата по тая тема, а и за образование не можеш ме стигнеш дори и да туиам срещу теб

преди 20 минути, acnekt написа:

Направо ми омръзна да чета за юдеи, евреи, израелтяни. Хубаво, разбрахме. 
Сякаш друга черна дата, събития е нямало в историята на всяка една държава.

Всяка една държава е имало такива събития в миналото.

За съжаление. Важното е в бъдеще да живеем в мир и да сме си научили урока от миналото.

Право думаш ама АБПФК Кити-Анне не го вдява

преди 14 минути, petie1 написа:

Значи да е еврейка без да спазва еврейските си задължения. Важното е на Ханука да има парти със свещи.

• Автор
преди 15 минути, Myanmar написа:

Значи да е еврейка без да спазва еврейските си задължения. Важното е на Ханука да има парти със свещи.

Хъх вярно не се сетих и виж майтап казва ми да се образовам  а аз колко пъти вече я правя на луда калинка та даже вчера й ковнах един пирон в опашката

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.