Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Сега сложих на везната 4 евро. 2 български и 2 други. Показа 17 грама. Като ги меря по отделно показват по 9 грама. По-прецизна везна може и да намери някакво отклонение, но предполагам, че ще е минимално.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 17 минути, Bubbles написа:

Ами не съм на ти с автоматите но доколкото знам за да отчитат правилна стойност на монетите в употреба влиза не само техния размер но и грамажа.

Точно така. Дори по новите и малко по скъпи, имат функция на метал детектор. При тях, обаче не може да работиш...примерно с полимерни жетони.

https://www.actualno.com/finance/bylgarskite-evromoneti-bnb-objasni-kolko-tejat-kolko-sa-golemi-i-kakyv-cvjat-sa-video-news_2517640.html

8.5гр ф25,75/2,2мм

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Пише, че е 8,5 грама?🤔 Диаметър 27,75 mm.

Значи на грамаж си съответстват, но размерите - не. Освен ако журналистите отново не са коректни в данните.

• Автор
на 26.01.2026 г. в 18:48, Teemo v. X написа:

Чисто луда, дейва и откачалката. Тва е избегало от някоя руска лаботория - дето са правили плъховете от московското метро.

Три мъжкара съм имал, плюс стафордшир - четиримата заедно не могат да и стъпят на малкия пръст.

Фурия викаш :)

преди 16 часа, Sliderum2 написа:

Що не измислиха да е бил китайка, ами черна? Щото е модно да е blm. А Китай е враг на евроатлантизма. Това си е просто изцепка за реклама на лгбт-то.

Защото на територията на Великобритания по онова време не е имало китайци явно.  А за Шекспир отдавна се твърди, че бил гей или би, така че не е никаква реклама на лгбт-то. Тази жена Басано не пише да е била лесби.  Ако изобщо знаеш какво е лгбт.

преди 1 час, Муца Дебелогъзова написа:

Защото на територията на Великобритания по онова време не е имало китайци явно.  А за Шекспир отдавна се твърди, че бил гей или би, така че не е никаква реклама на лгбт-то. Тази жена Басано не пише да е била лесби.  Ако изобщо знаеш какво е лгбт.

Не пише щото да не разсърдят Тръмп, който никак не поддържа извратените, иначе от Англия може да остане само радиоактивна пепел. А и не е нужно да пише че е такава, дори може въобще да не е била, но те сега всичките са под една шапка, така че и феминизма е част от лгбт-о.

https://www.kaldata.com/it-новини/ръководителят-на-anthropic-agi-идва-до-2027-година-и-н-636609.html

Дарио Амодей откри топлата вода, колелото и прочее... Не, не, материалът "зад" линка е чудесен... Просто вече е късно. И с оглед на некои специфични особености на човешката раса, винаги е било късно, ако си позволя да се изразя така. Всичко това е ясно отдавна, неизбежно е (възпитание на моделите чрез набор от принципи, конституция на изкуствения интелект... режим на управляемост - прозрачност на оценките, многостепенно инженерно осигуряване на безопасността... контрол на критичната инфраструктура... и прочее бла-бла-бла и ела ме ритни) и в маалата още от деца знаехме, че въпросът никога не е бил дали, а кога!

Така че... дрееми къф е бил (най-вероятно щото не ми е дома) Шекспир, след като е писал така и къф беше (е бил) Фреди Меркюри, след като пееше така... Това не ми е некво такова... всеобщо... Примерно, сър Елтън Джон и ... и Джими Съмървил, да речем, не... да го... ъъ, не пеят (и предполагам не пишат) чак толко хубаво, исках да кажа.

и... в тоя ред на мисли, имате мноо здраве и най-добри пожелания (от Ран Босилек - светла му памет, и от мен - ... все още не)

И носи от назе много здраве.
Много мина, мъничко остана.

Добро утро!

Гледайте по-позитивно на... на... бе 'се ше намерите  нешо

и не забравяйте  - "Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от фабриките за вибратори."

да почетвъртя... макар че... вероятно не всички ще се съгласят с безименния автор на вица... 

И германските/немските монети от 2€ (2002-2025) са с диаметър 25.75 mm. 

Просто често срещана грешка при изписването на някои специфични комбинации от цифри.

преди 9 часа, Муца Дебелогъзова написа:

20

Лицето на жена, но гордо, живо

от вещата природа имаш ти,

и женствено сърце, но не фалшиво,

жена-момче с божествени черти.

Очите ти са без тъга лукава,

сияещи от меки светлини,

с мъжествен поглед, който покорява

сърцата на мъже и на жени.

Жена от тебе беше сътворила

природата, но влюбена, уви,

в творбата си, от мен те взе насила

и женските сърца ощастливи.

Да бъде тъй! Но ти обичай мен,

а тях измъчвай само в твоя плен.

преди 18 часа, Bubbles написа:

То това е въпроса, дали и българската тежи толковам според следващата статия отговора е да, ама знае ли човек...
https://www.actualno.com/finance/bylgarskite-evromoneti-bnb-objasni-kolko-tejat-kolko-sa-golemi-i-kakyv-cvjat-sa-video-news_2517640.html

Такаааа.... Мистерията е разгадана - поне при мен :) Наложи се да комуникирам с поляците, които произвеждат споменатите игри. Колкото и странно да звучи, проблема бил, че при производството на самите монети /заради месинга във вътрешния кръг/, се използвала някаква смола за "отлепяне" от формата. Остатъците от тази смоля (които с времето се изтриват/изчистват) "шашкали" жетониерата. Решението е "измиване" на монетите с обикновена пата за зъби :)  - жетониерата започна да познава бг монетата от 2€.

ПС: Разбира се, ние като нация техническа решихме кардинално въпроса - ще поръчаме от Китай 10 кила жетони (алуминиеви) по наш дизайн и бармана ще продава жетони за всички атракциони в обекта

:beer:

преди 16 минути, NewRedDragon написа:

Такаааа.... Мистерията е разгадана - поне при мен :) Наложи се да комуникирам с поляците, които произвеждат споменатите игри. Колкото и странно да звучи, проблема бил, че при производството на самите монети /заради месинга във вътрешния кръг/, се използвала някаква смола за "отлепяне" от формата. Остатъците от тази смоля (които с времето се изтриват/изчистват) "шашкали" жетониерата. Решението е "измиване" на монетите с обикновена пата за зъби :)  - жетониерата започна да познава бг монетата от 2€.

ПС: Разбира се, ние като нация техническа решихме кардинално въпроса - ще поръчаме от Китай 10 кила жетони (алуминиеви) по наш дизайн и бармана ще продава жетони за всички атракциони в обекта

Трябваше до игралния автомат да поставите четка за зъби и паста за зъби ;)

Гледаме "Кой да знае" с жената и една нейна приятелка. Насреща ми две огромни гърди, на дъщерята на Ваня...

Аз - как може все на другите да се пада, ми цял живот пиполи с три пръста...

Приятелката, горката - чамова дъска с два съка отпред.

И като се почна...

Най-убийствения лаф, който съм чувал е -  толко са големи, че ако си ги намажеш със спирт, ше ти минат...

едит: иначе (писал съм го) Имах  двама състуденти - девойка с твърде оскъден бюст и зевзек... също с оскъден бюст. Та, веднъж девойката се оплакваше, че не си намерила бански, а зевзекът я посъветва да потърси в мъжка мода. Тя му каза, че е плосък, той помоли да не говорят за плоскости...

преди 10 минути, lebel написа:

Моу - също!

Тоо Моу ако е "специалния" - моу му върза...

Той е. Абе... отнесоха си ги като куцо пиле домат, ме прощаа B-boy.  А даже не харесвам португалските футболисти (донякъде вашия). Последният който също донякъде ме кефеше, беше Руи Коща. Тоя Отаменди е ебaти ... ае вместо мангал ше използвам политкоректното барбекю.

едит: ше се спи

едит2: тоа па... барбекюто, бил аржентинец... Се тая. И тия не ги харесвам. Еле па откак прeeбаха лалетата. Кемпес, мемпес...

преди 9 минути, lebel написа:

Той е. Абе... отнесоха си ги като куцо пиле домат.  А даже не харесвам португалските футболисти (донякъде вашия). Последният който също донякъде ме кефеше, беше Руи Коща. Тоя Отаменди е ебaти ... ае вместо мангал ше използвам политкоректното барбекю.

Не можеш да си представиш колко мразя, португалския футбол. Всички падат, залягат, прибежки и припълзявания, крещят, вият... Бруно е съвсем друга работа. Такова сърце и отдаденост - досега не мога да повярвам че е португуест...

преди 15 часа, АСПЕКТ написа:

20

Лицето на жена, но гордо, живо

от вещата природа имаш ти,

и женствено сърце, но не фалшиво,

жена-момче с божествени черти.

Очите ти са без тъга лукава,

сияещи от меки светлини,

с мъжествен поглед, който покорява

сърцата на мъже и на жени.

Жена от тебе беше сътворила

природата, но влюбена, уви,

в творбата си, от мен те взе насила

и женските сърца ощастливи.

Да бъде тъй! Но ти обичай мен,

а тях измъчвай само в твоя плен.

Аспекте, и ти ли имаш липса на витамин Д, а и може би на други неща? 

Каква е тая романтика на която те е избило. Жена-момче ли си търсиш?

преди 2 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Аспекте, и ти ли имаш липса на витамин Д, а и може би на други неща? 

Каква е тая романтика на която те е избило. Жена-момче ли си търсиш?

Прави се че разбира от литература - а не му е казал ии.

пп Че ме хвана - пуснах си Серенити - виж на Морена Бакарин (страшна хубавица, до кръста) глезените и на Съмър Глоу. Нищо общо нямати нищо общо с освиенцим... Просто кльощак - идеален.

преди 10 часа, NewRedDragon написа:

Виж ти, това се казва изненада, благодаря за информацията. 
Днеска един колега вика това вашето българско евро като от алиекспрес, рекох па то и ти си франсе от алибаба(Тук искам да уточня че с колегата си имаме приказка и всичко това е в кръга на шегата, иначе той е с алжирски корени).😁:beer:

преди 8 часа, lebel написа:

А даже не харесвам португалските футболисти (донякъде вашия). Последният който също донякъде ме кефеше, беше Руи Коща.

На мен ми допадаше Фиго.

Добър ден...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.