Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Единственият препарат така да го нарека, с който могат да се полират стъклата на автомобил е Цериев оксид. Моите имаха надрасквания от чистачките, малки драскотини, които се виждат. По страничните също имаше драскотини. Полирането направи една момче, което полира автомобили. Стъклата се полират много по-трудно от боята, лака на автомобила защото са с висока твърдост. С много повтаряния и постоянно местене на шлайф машината за да не загрее стъклото. Само предното стъкло отне повече от час полиране за да се изчисти, той беше най-зле. 

OIP.RKZP8ldg2VED0x_cMwfjcgHaJ4?rs=1&pid=

Момчето ме посъветва след това полиране да защитя прозорците с керамично покритие, което ще ги предпази за над 5 години. За боята ми спомена за новото Графеново покритие. Но май керамичното издържа повече, а Графеновото е по-предпочитано заради блясъка който излъчво боята с него...... 

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 16 часа, "Саша" написа:

Момчето ме посъветва след това полиране да защитя прозорците с керамично покритие, което ще ги предпази за над 5 години. За боята ми спомена за новото Графеново покритие. Но май керамичното издържа повече, а Графеновото е по-предпочитано заради блясъка който излъчво боята с него...... 

Едни мои познати разработват в момента някакво покритие, само за стъкла, базирано на "нанодиамнти", каквото и да значи това. За сега го тестваме (на собствена отговорност) няколко човека. Не се предлага още, защото имат подозрение, че след известно време /няколко месеца/ стъклото може да "пожълтее". Според тях, препарата ще бъде над 2 пъти по евтин от керамиката.... Другото му предимство е, че може да се използва и върху акрилни материали - примерно визьор на каска. Освен това, след нанасяне, по някакъв начин това нещо, буквално гони водата от джама при движение.....

преди 3 часа, NewRedDragon написа:

Едни мои познати разработват в момента някакво покритие, само за стъкла, базирано на "нанодиамнти", каквото и да значи това. За сега го тестваме (на собствена отговорност) няколко човека. Не се предлага още, защото имат подозрение, че след известно време /няколко месеца/ стъклото може да "пожълтее". Според тях, препарата ще бъде над 2 пъти по евтин от керамиката.... Другото му предимство е, че може да се използва и върху акрилни материали - примерно визьор на каска. Освен това, след нанасяне, по някакъв начин това нещо, буквално гони водата от джама при движение.....

Керамичното покритие също има водоотблъскване. Скъпо е защото изработката е трудна и първоначално е разработено за космическите апарати. Предпазва от UV лъчите. 

Дано успеят да направят по-достъпен продукт, който да е ефективен, да защитава.

преди 1 час, "Саша" написа:

Керамичното покритие също има водоотблъскване. Скъпо е защото изработката е трудна и първоначално е разработено за космическите апарати. Предпазва от UV лъчите. 

Дано успеят да направят по-достъпен продукт, който да е ефективен, да защитава.

Аз го ползвах от март до септември, но за визьора на каската и съм доволен. Ще видим ефекта на джама....

Дано успеят наистина. И двамата са бивши "бомбаджии", демек сапьори.

преди 10 минути, NewRedDragon написа:

Аз го ползвах от март до септември, но за визьора на каската и съм доволен. Ще видим ефекта на джама....

Дано успеят наистина. И двамата са бивши "бомбаджии", демек сапьори.

Имат ли чувство за хумор?

Прихванат разговор между сапьоре от ... бе от Северозапада се водеха, но принципно нема значение:
- Открих устройството!
- Къф цвет са кабелете?
- Единиа пепел от рози, другиа ного нежно тюркоазено!
- Ей, къ ша изгръмиш некой ден с таа твойта пeдepacтия!

преди 21 часа, NewRedDragon написа:

Гледай да не те измамят. Некви като ти заговорят за диаманти, пък било и нано. Сигурно е някъф авто лак или течен тефлон, които са съществуващи продукти. 

преди 55 минути, Teemo v. X написа:

Цитат

... You may not reproduce, distribute, display, or create derivative works from any content found on this channel for commercial purposes without prior authorization from [Your Full AzzA/TEEMO`S PRIEST...

Бaсимaмaта, мое ли поне да го чуя...

:шега: (за всеки случай)

едит: ааа, и честито! Изгря и на твоята улица слънце. пу-пу-пу... Дали пък Карик не е човека...

преди 8 минути, lebel написа:

Бaсимaмaта, мое ли поне да го чуя...

:шега: (за всеки случай)

едит: ааа, и честито! Изгря и на твоята улица слънце. пу-пу-пу... Дали пък Карик не е човека...

Ай стига завижда хахахааха - майтап

пп Само това исках - да ги видя че играят (повтарям се, а вчера го казах стотина пъти) но... Некак си ми е много кеф.

преди 10 минути, Teemo v. X написа:

Ай стига завижда хахахааха - майтап

пп Само това исках - да ги видя че играят (повтарям се, а вчера го казах стотина пъти) но... Некак си ми е много кеф.

Е то и аз се кефя. Кефя се и на Пул (когато има за какво... а когато няма, мога да се поглумя малко с "черешовата задушница"... нали знаеш прякора на Борнемут), колкото и да не му се вярва на солджър блу, дето се повърта отдолу... Кефил съм се и на Арсенал, и на Челси, когато играят футбол, а не Ганкиното... Само на Сити не мога да се изкефя, както и да играят. Не знам защо.

• Автор
преди 7 минути, Teemo v. X написа:

Тилли.png

Яка котка :) 

преди 2 часа, Sliderum2 написа:

Гледай да не те измамят. Некви като ти заговорят за диаманти, пък било и нано. Сигурно е някъф авто лак или течен тефлон, които са съществуващи продукти. 

Аз да не съм ти, че да ме измамят, бе? От 2010 до сега хората имат над 30 патента за различни адитиви и материали. Ходил съм в производствената база, виждал съм "камерата" където се извършват взривовете и т.н.

Просто това е нова разработка и е в процес на тестове.

преди 18 минути, lebel написа:

Ти даде ли и чаршафа или ти се досвидя?

едит: ние повним и ше свидетелстваме, ко се наложи!

Бегай че още не ми е минало...

пп Постлан е и много си отива с юрганчето и.

измислих какво да скалъпя като история

не е лъжа, просто...абе става си

преди 20 часа, lebel написа:

Имат ли чувство за хумор?

Имат :) На твоя лаф ми върнаха следния виц:

Обучение на снайперисти.

-Сега ще ви учим как се работи с бинокъл. Петров, виж кво става на хълма на сапьорите.

-Амии... там има 7 човека. 6 редника, които мърдат. Ще стрляме по лейтенанта

-Ти пък отде знаеш че 7-мия е лейтенат?

-Много просто. Той не работи и не мърда - няма да пропуснем целта

:beer:

преди 2 часа, petie1 написа:

Яка котка :) 

Чисто луда, дейва и откачалката. Тва е избегало от някоя руска лаботория - дето са правили плъховете от московското метро.

Три мъжкара съм имал, плюс стафордшир - четиримата заедно не могат да и стъпят на малкия пръст.

На всичките ми дистанционни бъстър копчето е отляво, на еон е отдясно. И по навик като почна едно натискане...

преди 15 часа, Sliderum2 написа:

Добро утро. Ако не знаете какво е Шекспир сега вече ни изясниха. Ха-ха-ха!

Няма да се учудя да е истина. Женомразието и потисничеството е открай време.

преди 6 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Няма да се учудя да е истина. Женомразието и потисничеството е открай време.

Що не измислиха да е бил китайка, ами черна? Щото е модно да е blm. А Китай е враг на евроатлантизма. Това си е просто изцепка за реклама на лгбт-то.

преди 10 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Няма да се учудя да е истина.

Сигурно вярваш, че и Дядо Коледа е истина...

Наздраве...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.