Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 23 минути, В. Велев написа:

Пепел звучи много трагично. Като някакви останки от нещо, пък било то и роза.

Звучи като турски сериал.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 10 часа, Муца Дебелогъзова написа:

Да не си хрупал и ти лук?

@pepel_ot_roza Мисля, че това име е яко за заблуда на противника. Никоя жена не е толкова нежна, че такъв ник да я охарактеризира.  🤫

Никоя жена не е толкова нежна, колкото ... Jimin

bts-nivea.png

преди 2 часа, В. Велев написа:

Пепел звучи много трагично. Като някакви останки от нещо, пък било то и роза.

Това му е хубавото, че всеки може да си го интерпретира.

преди 51 минути, АСПЕКТ написа:

Никоя жена не е толкова нежна, колкото ... Jimin

bts-nivea.png

Е те тия минават специални курсове за тези неща.

Аве жичкаджиите, ползвам едно зарядно за телефон, свързано с вентилатор за компютърна кутия. Ама нещо трети изгаря... Какво да гледам ? На зарядното не пише нищо, тези вентилатора които се споминаха бяха Арктик - не знам дали са означавани, тези които останаха са ДийпКуул - не пише нищо.

преди 35 минути, Bubbles написа:

Е те тия минават специални курсове за тези неща.

10 патрулки за 1 афганистанец.

https://www.facebook.com/reel/1403872837640011/

преди 50 минути, pepel_ot_roza написа:

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

След хващането ще му се извинят, ще му дадат пари за компенсация за причинено неудобство и ще го пуснат веднага. И веднага една свирка.

преди 59 минути, pepel_ot_roza написа:

А кое е правилното интерпретиране?

преди 21 минути, Teemo v. X написа:

Аве жичкаджиите, ползвам едно зарядно за телефон, свързано с вентилатор за компютърна кутия. Ама нещо трети изгаря... Какво да гледам ? На зарядното не пише нищо, тези вентилатора които се споминаха бяха Арктик - не знам дали са означавани, тези които останаха са ДийпКуул - не пише нищо.

И какъв е въпроса? Да познаем какво е пишело на зарядното ли :)

преди 7 минути, В. Велев написа:

И какъв е въпроса? Да познаем какво е пишело на зарядното ли :)

Пак се правиш на настъпан... Въпроса е какво да гледам за да не горят ? Имам десетина зарядни и това хванах, мисля че повечето вентилатори са на 12в - такова ли да търся, или каузата е загубена и ще продължават да горят, каквото и да сложа?

преди 34 минути, АСПЕКТ написа:

След хващането ще му се извинят, ще му дадат пари за компенсация за причинено неудобство и ще го пуснат веднага. И веднага една свирка.

Конкретно Афганистан е жалко че го съсипаха мюслитата, оттам иначе познавам доста читави хора.

преди 16 минути, Teemo v. X написа:

Пак се правиш на настъпан... Въпроса е какво да гледам за да не горят ? Имам десетина зарядни и това хванах, мисля че повечето вентилатори са на 12в - такова ли да търся, или каузата е загубена и ще продължават да горят, каквото и да сложа?

Великият ум и българан не знае за силата на тока. Половин Ампер или 0,60А.  Ампер идва от Франция. Питай Bubbles...

преди 11 минути, Bubbles написа:

Конкретно Афганистан е жалко че го съсипаха мюслитата, оттам иначе познавам доста читави хора.

Иран, Афганистан все същите оли.гофрени като немците. Пасват си идеално. Както си паснаха цигани.те в България.

преди 14 минути, Teemo v. X написа:

Пак се правиш на настъпан...

Не става нормален разговор с тебе и това си е. А аз просто те питах "какъв е въпроса"? Не вярвах че си толкова тънкообиден.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Великият ум и българан не знае за силата на тока. Половин Ампер или 0,60А.  Ампер идва от Франция. Питай Bubbles...

Иран, Афганистан все същите оли.гофрени като немците. Пасват си идеално. Както си паснаха цигани.те в България.

И ти си прав, при вас и при нас се върви в същата посока за съжаление.

преди 9 минути, В. Велев написа:

Не става нормален разговор с тебе и това си е. А аз просто те питах "какъв е въпроса"? Не вярвах че си толкова тънкообиден.

Къде съм се обидил? Сега тръгна - 4 пинов вързан с две жици, върти по - слабо затова май не е 12в и такива простотии.Казвал съм го хиляди пъти - нищо не разбирам от токове. Което не е задължително да си прочел... Може и да звучи смешно и елементарно но не знам и затова питам.  Смятай го за приключено, ще питам джемини.

А оня олигофрен да не се обажда от санитарния възел - две половинки по 0.6 . Прост си беше и така ще си отидеш.

преди 6 минути, Teemo v. X написа:

Къде съм се обидил? Сега тръгна - 4 пинов вързан с две жици, върти по - слабо затова май не е 12в и такива простотии.Казвал съм го хиляди пъти - нищо не разбирам от токове. Което не е задължително да си прочел... Може и да звучи смешно и елементарно но не знам и затова питам.  Смятай го за приключено, ще питам джемини.

А оня олигофрен да не се обажда от санитарния възел - две половинки по 0.6 . Прост си беше и така ще си отидеш.

Зарядните за телефон са 5 волта, а вентилаторите 12. Затова се въртят слабо.

Проблема според мен може да идва само при тръгването. Може и слабо да се върти вентилатора, но докато тръгва е още по-бавно и тогава дърпа най-много ток, а зарядното за телефон има ток 3-5А. Развърти ли се малко вентилатора и тока пада и тогава няма чак толкова страшно. Ако може ги завъртиш на ръка преди да ги включиш...

Не знам как е в България, но вентилаторите си имат определено напрежение и определен ток за вървене. 12 волта за напрежение примерно и да кажем 0,5 Ампера. Той ще си взима толкова. Под 12 и под 0,5 няма да тръгва. 12 и повече от ток ще върти повече, но ще превръща в топлина. Според един руснак Ленц.

преди 36 минути, Bubbles написа:

И ти си прав, при вас и при нас се върви в същата посока за съжаление.

Явно планът им е да се гласува за патриотичните партии.  И затова им носят тия. Както едно време дрънкаше сектантът Хитлер на немците и после видяхме какво стана. Война.

преди 1 час, Teemo v. X написа:

Зарядно за телефон е обикновено с 5V на USB и различен ток /0,5...1...2...и повече А/, а вентилаторите на кутиите са на 12V /0,15...0,30А/. Предполагам, че ползваш вентилатор 1 или 2бр. да си вееш мезета в сандък, но може и да съм прекалил с фантазиите... Ако вентилатора ти има жълт, червен и черен проводник в 4-те пина, то може да ползваш червен и черен на 5V на обикновено захранване за телефон, а жълт и черен са на 12V.

Бих ти препоръчал старо захранване за компютър, но то е по-обемисто, затова вземи нещо такова -> захранващ блок за LED лента 12V И най-евтините 5-6€ ще ти вършат работа.

преди 2 часа, pepel_ot_roza написа:

Добре дошла и приятни мигове из форума. :cheers:

преди 31 минути, АСПЕКТ написа:

Не знам как е в България, но вентилаторите си имат определено напрежение и определен ток за вървене. 12 волта за напрежение примерно и да кажем 0,5 Ампера. Той ще си взима толкова. Под 12 и под 0,5 няма да тръгва. 12 и повече от ток ще върти повече, но ще превръща в топлина. Според един руснак Ленц.

Явно планът им е да се гласува за патриотичните партии.  И затова им носят тия. Както едно време дрънкаше сектантът Хитлер на немците и после видяхме какво стана. Война.

Абе аз така като гледам идеята е мюслитата и африканците да гласуват за т.нар. либерали, поне тука макаронаджиите ги използват като им опяват че ако не спечелят ония другите(националния сбор) ще ги изселят по родните им места, така всичкото негра и чаршафи се юрва да гласува за левичарите.     

преди 19 минути, Joss Bomon написа:

Зарядно за телефон е обикновено с 5V на USB и различен ток /0,5...1...2...и повече А/, а вентилаторите на кутиите са на 12V /0,15...0,30А/. Предполагам, че ползваш вентилатор 1 или 2бр. да си вееш мезета в сандък, но може и да съм прекалил с фантазиите... Ако вентилатора ти има жълт, червен и черен проводник в 4-те пина, то може да ползваш червен и черен на 5V на обикновено захранване за телефон, а жълт и черен са на 12V.

Бих ти препоръчал старо захранване за компютър, но то е по-обемисто, затова вземи нещо такова -> захранващ блок за LED лента 12V И най-евтините 5-6€ ще ти вършат работа.

Точно за мезетата. Много благодаря !

Благодаря ти. 

Това, което на теб ти хареса.

преди 45 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Добре дошла и приятни мигове из форума. :cheers:

• Автор
преди 16 минути, pepel_ot_roza написа:

Благодаря ти. 

Добре дошла и от мен - собственика на пъба нещо кат Рене от "Ало ало" :) 

тия мегумита живот си живеят, не са като нас, днес едно такова ни сервираше

а вие как сте, котета? :bye1:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.