Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Magic os 10 за Honor 400 lite вече е наличен за регион Европа ,аз обнових преди малко.

Че какъв е проблема ди си менкаш регионите за по-бързо обновление, вместо да чакаш след като ъпдейта вече е наличен във официалния сайт?

За Европа най-бързо идват обновленията за регион Финландия според моите наблюдения.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

току-що, Joss Bomon написа:

Че какъв е проблема ди си менкаш регионите за по-бързо обновление, вместо да чакаш след като ъпдейта вече е наличен във официалния сайт?

За Европа най-бързо идват обновленията за регион Финландия според моите наблюдения.

Така е ,но аз винаги изчаквам да дойде за официалния регион.

току-що, AAUUXX написа:

Така е ,но аз винаги изчаквам да дойде за официалния регион.

Ако трябваше да чакам за регион България, щях още да съм на Xiaomi HyperOS 2 и Android 15, а още преди месец обнових до 3 и 16 със смяна на региона Финландия.

току-що, Joss Bomon написа:

Ако трябваше да чакам за регион България, щях още да съм на Xiaomi HyperOS 2 и Android 15, а още преди месец обнових до 3 и 16 със смяна на региона Финландия.

С какъв ROM си ,глобален или EU?

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Провеждането на Евровизия в други градове е невъзможно. Дори и зала "Арена 8888" в София не отговаря напълно на изискванията, какво остава за по-малките зали в другите градове.

В Ливърпул не беше огромна зала. Едва ли е била по-добра от софийската Арена XXXX.

И без да изпадам в локален патриотизъм и с извинение към Пловдив, Варна, Бургас, но не виждам как ще предложат по-добра логистика от София.

преди 11 минути, parmobil написа:

В Ливърпул не беше огромна зала. Едва ли е била по-добра от софийската Арена XXXX.

И без да изпадам в локален патриотизъм и с извинение към Пловдив, Варна, Бургас, но не виждам как ще предложат по-добра логистика от София.

Остави логистиката - тя не е проблем нито за Варна, нито за Бургас..... Просто няма зали в бг......не като капацитет за публика, а като техническо обезпечаване.... Монтирал съм видео стени в Бургас и Варна (не особено големи - 70-80 кв м).....ад е. За озвучаване да не говорим. Във Варна самата конструкция е абсурдна за озвучаване..... За София нямам наблюдение, но не вярвам и там да е по различно

Евровизия на практика си е един концерт. Зала с 10 000 места според мен е напълно достатъчна. Арена Армеец може да побере 17 - 18 000 души, което я прави идеална за Евровизия!

Здравейте бангаранга! bye1

Редактирано от Звяра! (преглед на промените)

преди 17 минути, Звяра! написа:

Евровизия на практика си е един концерт. Зала с 10 000 места според мен е напълно достатъчна. Арена Армеец може да побере 17 - 18 000 души, което я прави идеална за Евровизия!

Здравейте бангаранга! bye1

Пак да кажа: Не гледайте капацитета зрители - достатъчни са 7-10 ка, след изграждане ба сцената. Имате ли идея колко тежат само LED стените за подобен концерт, които трябва да се окачат на покривната конструкция? Със сигурност поне 80 тона, без окабеляването! А стотиците осветителни тела? Замислете се и за т.нар. "SpiderCam" - искат над 15 м височина......

Ами пространството около залата? Къде ще се разположат огромните генератори за ток? Само видео стените "търсят" около 320 W/кв. м.....

Знам, че е нужно оборудване от най-високо ниво.

Сега казаха по телевизора, че четири града са изявили желание за Евровизия. 🙂

преди 6 минути, Звяра! написа:

E, той бургаския кмет още вчера се предложи.... По принцип Пловдив го изключвам, поради изискванията за леглова база и международно летище на не повече от 90 мин път. Варна по принцип има 2 сравнително големи зали близо една до друга, но ме съмнява да стигнат за диверсификация на събитията. Но едната (ФК) няма пространство около самата сграда. За Пловдив не съм запознат..... За мен единствено София има възможност (разбира се с подкрепата на местния бизнес) за организатор на подобно събитие. И то ако се започне работа по организацията, буквално от днес.

ПС: Мярнах някъде, че мрежовия трафик за тези няколко дена е надхвърлил 4 петабайта....... Я да видим, кой ISP тука ще се ангажира с мрежата и трафика?

КУМБАЯ 😀

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

E, той бургаския кмет още вчера се предложи.... По принцип Пловдив го изключвам, поради изискванията за леглова база и международно летище на не повече от 90 мин път. Варна по принцип има 2 сравнително големи зали близо една до друга, но ме съмнява да стигнат за диверсификация на събитията. Но едната (ФК) няма пространство около самата сграда. За Пловдив не съм запознат..... За мен единствено София има възможност (разбира се с подкрепата на местния бизнес) за организатор на подобно събитие. И то ако се започне работа по организацията, буквално от днес.

ПС: Мярнах някъде, че мрежовия трафик за тези няколко дена е надхвърлил 4 петабайта....... Я да видим, кой ISP тука ще се ангажира с мрежата и трафика?

Баси и в България ми била в Европа.

преди 19 минути, Звяра! написа:

А, така избийте се сега.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

КУМБАЯ 😀

Баси и в България ми била в Европа.

Виж сега....твърде мащабно е събитието..... Ако можеше да се проведе на открито......и Варна и Бургас могат.... Но в зала.....е по тегаво.

Виж какво стана с Европейското по волейбол - от 2 години се знаеше, че ще е във Варна, ама след като станаха втори в Света..... се оказа, че 7-8 к места в ДКС не стигат до никъде и съвсем нормално, домакин че е Столицата

току-що, NewRedDragon написа:

Виж сега....твърде мащабно е събитието..... Ако можеше да се проведе на открито......и Варна и Бургас могат.... Но в зала.....е по тегаво.

Виж какво стана с Европейското по волейбол - от 2 години се знаеше, че ще е във Варна, ама след като станаха втори в Света..... се оказа, че 7-8 к места в ДКС не стигат до никъде и съвсем нормално, домакин че е Столицата

Швейцария как успя. Тя е пъти по-малка. То и Австрия също не е чак толкова голяма. И тя е по-малка от България.

преди 25 минути, АСПЕКТ написа:

Швейцария как успя. Тя е пъти по-малка. То и Австрия също не е чак толкова голяма. И тя е по-малка от България.

преди 26 минути, NewRedDragon написа:

По новините казаха, че имало изискване за провеждането на Евровизия. Залата трябва да побира над 7000 човека, да има климатизация и да не е ангажирана за няколко седмици.

Казаха, че Варна и Пловдив могат да обновят залите си за да осигурят нужните места. София и Бургас залите имат капацитет от 15 000 души. 🙂

Лудница, цял свят говори за България, в новините споменаха, че интереса е огромен и е възможно да се появи недостиг на места в хотелите.

Дара не само, че спечели Евровизия, тя представи на света България!!! 🙂

на 17.05.2026 г. в 11:42, lebel написа:

Не приемай долното като проява на куртоазия, наистина си го помислих, когато гледах обявяването на победителя и реакциите в двете половини на екрана...

Не знам дали ще се отвори при теб... https://www.vbox7.com/play:372dd7f2c5

Исраел даде максималните 12 точки на България за класирането и на първо място. Потрисащите със своята простотия изказвания на дежурните антисемити,нямат нищо общо с действителността. Явно до България недостигат или никой не обръща внимание на коментариите на известни музикални дейци за Дара. Един от тях/англичанин/ сподели следното: в началото на конкурса Дара, както и други изпълнители са агитирани да участват в бойкот срещу представянето на Исраел на конкурса. Дара категорично е заявила отказ и е изказала личното си мнение,че всеки има право да участва и конкурса не трябва да се превръща в знаме на омразата между народите. След това е отказала и да се извини за думите си и отстоявала мнението си. Тогава Дара стана победител за нас. Разбира се съвсем не подценяваме нейните изключителни качества като изпълнител. Тя е уникално явление за българската музика и се надяваме наистина да е в добри продуцентски ръце,които да движат нейната кариера. Защото се знае,за някои други български изпълнители на които това не беше късмет,след участието им. Лично за мен, преди години Елица и нейния партньор/не си спомням името му/също заслужаваха първото място. Опасност за Дара са самите българи. Не само тези, които с отвратителния си хейт я разплакваха и разколебаваха. Докато едни я посрещаха възторжено на летището,друг вече е подал заявка за патентоване на марката "Бангаранга". Това означава,че дори когато пее песента, талантливата Дара ще трябва да иска разрешение и да заплаща за използване на името на собственика на марката. Кандидата е българин. Както се казва, пазете се от подлеците и вълците в собствения си двор. Нямате нужда от външни врагове с такива мърши сред вас.

на 17.05.2026 г. в 11:42, lebel написа:

пп Ноам Бетан

Той има прекрасни певчевски качества. Второто място също е достойно място. Това при положение,че Бетан изнесе огромното физическо и психическо напрежение около протестите и провокациите от участието на Исраел в конкурса. Пя на много езици прекрасна лирична балада, и защо??! се разбра от хора с повече от една сива клетка в мозъка.

Но...честно казано, на нас въобще в момента не ни трябва организирането на конкурс от такъв мащаб в Тел Авив. Мисля,че това стана ясно на всички.

Успешна кариера на прекрасната като човек и като изпълнител Дара!!!

преди 9 минути, valkiria1 написа:

Но...честно казано, на нас въобще в момента не ни трябва организирането на конкурс от такъв мащаб в Тел Авив. Мисля,че това стана ясно на всички.

И ние българите бихме казали същото ако бяхме загубили срамно и позорно! )

преди 4 минути, Звяра! написа:

И ние българите бихме казали същото ако бяхме загубили срамно и позорно! )

Въпрос на отговорност,когато трябва да гарантирате живота на стотици хиляди участници,гости и акредитации. Особено след като Гърция изтегля ракетите си "Пейтриът, които пазят въздушното ви пространство.

В момента, дори туризма не е желателен и препоръчителен в Исраел. Какво да "говорим" за пристигането на толкова чужди участници,делегации и гости от много страни. Нямаме нужда от допълнително напрежение в тази обстановка. Нямаме нужда от такъв конкурс в момента. Вече се е случвало и то не веднъж. Не виждам никаква полза да се доказва нещо,което е доказвано.Но, пък се радваме за уникалното явление Дара и затова Исраел и даде 12 точки.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.