Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Изтри ли са ѝ обичайните "аргументи", че сме идиоти и нацисти. Нищо чудно пак да е в принудителна почивка.

• Отговори 92k
  • Прегледи 3,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• Турете барем две.

• Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

Публикувани изображения

преди 16 часа, petie1 написа:

Ааа тогава няма се басирам с теб, между другото във филмчетата на АБПФК Кити-Анне даваха за "Енигма" ко да ти кажа на ниво детска градина си бяха обясненията и интересното е че че те казаха абсолютно същото което и аз за влиянието на "Енигма" върху днешния свят та нека нашата псевдо историчка да си мяука как били отричали немските постижения :)

Не беше идиотско. Филмът е част от поредицата "Странни неща". Просто не всички хора на Земята са компютърни инженери, не е и нужно да се правят сложни обяснения. И без друго в наши дни "Енигма" не се използва, няма какво толкова да и обясняват подробните сложни характеристики. просто си казаха как работи, на какъв принцип.

А ти случайно да си запознат с другите представени неща в поредицата като механизмът от Антикитира или дискът от Небра? Защото аз съм. Понеже вече съм гледала филми за тях.

В същата поредица разбиха и митовете за "съвременните" египетски йероглифи и извънземните технологии.

Да омаловажавате документалните филми показва вие самите какви комплексари сте. И прости. Сигурно още вярвате, че извънзземни са построили пирамидите. Макар, че точно сега вървят поредица и отделни филми за Древния Египет и пирамидите и там всичко си е обяснено спокойно, нормално и разумно. Не като за детска градина. Просто не всички хора на Земята са със знанията на археолози, архитекти и инженери.

В тези филми обясняват нещата много по - добре, отколкото сухите уроци от учебниците по история, география, физика, химия и биология. Запомня се не с папагалстване, а с прости думи, рисунки, скици, диаграми, снимки и компютърни ефекти, както и видео.

• Автор
преди 1 час, Anne написа:

Не беше идиотско. Филмът е част от поредицата "Странни неща". Просто не всички хора на Земята са компютърни инженери, не е и нужно да се правят сложни обяснения. И без друго в наши дни "Енигма" не се използва, няма какво толкова да и обясняват подробните сложни характеристики. просто си казаха как работи, на какъв принцип.

А ти случайно да си запознат с другите представени неща в поредицата като механизмът от Антикитира или дискът от Небра? Защото аз съм. Понеже вече съм гледала филми за тях.

В същата поредица разбиха и митовете за "съвременните" египетски йероглифи и извънземните технологии.

Да омаловажавате документалните филми показва вие самите какви комплексари сте. И прости. Сигурно още вярвате, че извънзземни са построили пирамидите. Макар, че точно сега вървят поредица и отделни филми за Древния Египет и пирамидите и там всичко си е обяснено спокойно, нормално и разумно. Не като за детска градина. Просто не всички хора на Земята са със знанията на археолози, архитекти и инженери.

В тези филми обясняват нещата много по - добре, отколкото сухите уроци от учебниците по история, география, физика, химия и биология. Запомня се не с папагалстване, а с прости думи, рисунки, скици, диаграми, снимки и компютърни ефекти, както и видео.

Пак нищо не си разбрала ама поне ми улучи професията :) Обясниха ли що е то рекурсия? Обясниха ли че за "brute force" се полѝват огромни бази данни?  И защо не е ефективен? Обясниха ли че днес принципа на "Енигма"  е заложен в модерните криптираши алгоритми като rsa ssl и други?

Ти как мислиш дали съм чувал за нулево поколение компютри като разни механизми? Та толкоз за разните ти филмчета които на нищо не учат  а само ме забавляват :) 

преди 17 часа, Myanmar написа:

Изтри ли са ѝ обичайните "аргументи", че сме идиоти и нацисти. Нищо чудно пак да е в принудителна почивка.

А не била ето я пак е шарила да ме разсмва :)

преди 3 часа, Anne написа:

Да омаловажавате документалните филми показва вие самите какви комплексари сте.

Не ги омаловажаваме. Препоръчваме ти горещо да гледаш такива, защото имаш питаеща нужда, но не само в един малък отрязък време, а по всичко. Липсата ти на основно образование може да бъде наваксана, но чрез целенасочени усилия.

В тези филми обясняват нещата много по - добре, отколкото сухите уроци от учебниците по история, география, физика, химия и биология.

Правилно е да кажеш, че филмите забавляват широката общественост с факти покриващи едва общата култура, докато учебниците обясняват, но твоя ум е неспособен да ги асимилира.

Вие много обичате да се правите и двамата на умни, като някакви професори гъсоци се дуете тука. Чудо голямо, че сте тесни специалисти във вашите области. Обаче, това да се подигравате на останалите, хич не е много умно, да ви кажа.

Знания си имам достатъчно, благодаря, колкото да не се излагам, като ходя на екскурзия и кисна по музеи например. Достатъчно съм образована, че да не задавам глупави въпроси. Като например не вярвам в малоумните теории за извънземните.

Мога доста да ви бия със знанията си по история, например на тема Древен Египет.

Високомерието и подигравките ви ще ви изиграят много лоша шега.

Съвсем същите сте, като Дани, дето беше изкарала Пепи "кръгла нула", защото нищо не разбирал от компютри, макар, че е учил. Великата многознайка се научила да е хакерка, но не се е научила да използва компютъра образователно, например за разликата между глух и слабочуващ човек.

Много ги обичам такива като вас, чудя се откъде ви е самочувствието.

Аз поне съм достатъчно образована, че по музеи да не задавам малоумни въпроси, както и че се научих да забелязвам и да се вглеждам в детайли.

• Автор
преди 22 минути, Anne написа:

Вие много обичате да се правите и двамата на умни, като някакви професори гъсоци се дуете тука. Чудо голямо, че сте тесни специалисти във вашите области. Обаче, това да се подигравате на останалите, хич не е много умно, да ви кажа.

Знания си имам достатъчно, благодаря, колкото да не се излагам, като ходя на екскурзия и кисна по музеи например. Достатъчно съм образована, че да не задавам глупави въпроси. Като например не вярвам в малоумните теории за извънземните.

Мога доста да ви бия със знанията си по история, например на тема Древен Египет.

Високомерието и подигравките ви ще ви изиграят много лоша шега.

Съвсем същите сте, като Дани, дето беше изкарала Пепи "кръгла нула", защото нищо не разбирал от компютри, макар, че е учил. Великата многознайка се научила да е хакерка, но не се е научила да използва компютъра образователно, например за разликата между глух и слабочуващ човек.

Много ги обичам такива като вас, чудя се откъде ви е самочувствието.

Аз поне съм достатъчно образована, че по музеи да не задавам малоумни въпроси, както и че се научих да забелязвам и да се вглеждам в детайли.

Искрено ме разсмиваш :) Това че не вярваш в извънземни само показва колко ти е багажа в главата :( Ами като е толкова лесно да си експерт ти що не станеш такъв? Тогава и ще разбереш какво ти говоря за филмчетата ти :) За древен Египет ни трябва  египтолог ама не знам дали има тук такъв а и може да стане кат с есето голямо дуене колко си била добра по литература а накрая едно голямо нищо... И не никой не ти се подиграва само ти ни се подиграваш :(

преди 43 минути, petie1 написа:

Искрено ме разсмиваш :) Това че не вярваш в извънземни само показва колко ти е багажа в главата :( Ами като е толкова лесно да си експерт ти що не станеш такъв? Тогава и ще разбереш какво ти говоря за филмчетата ти :) За древен Египет ни трябва  египтолог ама не знам дали има тук такъв а и може да стане кат с есето голямо дуене колко си била добра по литература а накрая едно голямо нищо... И не никой не ти се подиграва само ти ни се подиграваш :(

Ще те разочаровам - тази простотия с извънземните идва от сциентологията.

Ако съществуваха извънземни, отдавна щяхме да общуваме с тях и да ги познаваме.

• Автор
преди 20 минути, Anne написа:

Да ти имам и логиката значи ако аз не искам да общувам с теб примерно значи не съществувам? Логика та дрънка я кажи поне едно биологично доказателство което подкрепя теорията че няма извънземни? Щото вече има куп доказателства че има извънземни и то биологични и то тук на Земята

Обаче, това да се подигравате на останалите, хич не е много умно, да ви кажа.

Само на надутите гъски се подиграваме. И е от обществен интерес дейността ни.

Достатъчно съм образована, че да не задавам глупави въпроси. Като например не вярвам в малоумните теории за извънземните.

Напрао пращиш от мозак!

Аз поне съм достатъчно образована, че по музеи да не задавам малоумни въпроси

Направо да те наемат за екскурзовод, че да помогнеш на грохналите си родители, не само да лежиш на наш гръб със социални помощи и краден бензин от линейки.

преди 2 часа, petie1 написа:

може да стане кат с есето голямо дуене колко си била добра по литература а накрая едно голямо нищо...

Тя да беше завършила поне основно образование без да мами системата с преписване, а сега египтоложка станала от гледане на Дискавъри...

То ако с гледане ставаше, кучето щеше да е касапин.

преди 10 минути, Myanmar написа:

Само на надутите гъски се подиграваме. И е от обществен интерес дейността ни.

Напрао пращиш от мозак!

Направо да те наемат за екскурзовод, че да помогнеш на грохналите си родители, не само да лежиш на наш гръб със социални помощи и краден бензин от линейки.

Тя да беше завършила поне основно образование без да мами системата с преписване, а сега египтоложка станала от гледане на Дискавъри...

То ако с гледане ставаше, кучето щеше да е касапин.

Искаш ли докладче за обида?

преди 12 часа, petie1 написа:

Щото вече има куп доказателства че има извънземни и то биологични и то тук на Земята

А и във форума сме някой :D

преди 11 минути, -Fu- написа:

и никак не сме малко

преди 2 часа, дръндю написа:

и никак не сме малко

Ще уплашиш Анне :D

преди 57 минути, bornofash 🔥 написа:

Няма ли да ви бият от щаба, задето така се издавате

Няма да ни бият , защото няма да им кажеш че сме тук.

• Автор
преди 4 часа, -Fu- написа:

Аха някои пишат директно други чрез посредници трети само четат и се хилят кат луди :)

преди 3 часа, дръндю написа:

и никак не сме малко

Много сме силни сме нъл тъй беше?

преди 2 часа, bornofash 🔥 написа:

Няма ли да ви бият от щаба, задето така се издавате

Той щаба ни изтърва хептен

преди 1 час, -Fu- написа:

Няма да ни бият , защото няма да им кажеш че сме тук.

Само трябва ни открие кораба майка

преди 17 часа, Anne написа:

Признаха за зона 51, нали знаеш? Има и аутопсия на извънземно, а преди година засякоха и НЛО.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Уравнение_на_Дрейк

...

преди 59 минути, acnekt написа:

Има ли козунак и агне?

Има, има яйца също 

преди 19 минути, petie1 написа:

Само трябва ни открие кораба майка

Няма да е трудно ,вечер с мрежа ще ни хванат до един :D

• Автор
преди 5 минути, acnekt написа:

Признаха за зона 51, нали знаеш? Има и аутопсия на извънземно, а преди година засякоха и НЛО.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Уравнение_на_Дрейк

...

Айде и ти отиде на кладата...

По интересно е не разни бази а че самата биология го доказва с разни организми които живеят на места на които не трябва да има живот уж де

преди 3 минути, -Fu- написа:

Няма да е трудно ,вечер с мрежа ще ни хванат до един

Да ако ни открият де

преди 3 минути, -Fu- написа:

Има, има яйца също 

требе да имат и чофки
за къде ица без чофки...шъ разплачеш кака

преди 3 минути, petie1 написа:

Айде и ти отиде на кладата...

По интересно е не разни бази а че самата биология го доказва с разни организми които живеят на места на които не трябва да има живот уж де

Да ако ни открият де

Аз не виждам, кой е с подобен организъм като този на човека на тази планета.

• Автор
преди 1 минута, дръндю написа:

требе да имат и чофки

Чофки на кълвачи нали?

преди 6 минути, дръндю написа:

Снощи бяха пощурели, търсеха дузина яйца ,сякаш растат по дърветата :speak:

преди 1 минута, petie1 написа:

Чофки на кълвачи нали?

кът оная картинка де я постна Бушона
големо тръкане пада и още ней спрял
ех да бех по-млат, такава чофка щех да изкарам, та да ми завидят всички

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.