Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 10 минути, petie1 написа:

Експресионизмът бил немски ли?

"Експресионизмът е направление в германското изкуство от 1905 г."

Немците даже са изобретили пенсиите, от които Анка цял живот се е облажвала, къде с право, къде не, а не ще да ги признае.

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

• Автор
преди 15 минути, Myanmar написа:

"Експресионизмът е направление в германското изкуство от 1905 г."

Ха стига бре АБПК Кити-Анне се оказа върл германофил :)

преди 50 минути, petie1 написа:

Експресионизмът бил немски ли?

Много неща са немски.

преди 14 минути, acnekt написа:

Много неща са немски.

Да си го кажем правичката, германците са били винаги носители на просвета и технологичен прогрес в Европа. Не случайно са имали амбицията да покорят целия свят, и насмалко да успеят.

Малко известен факт е, че в България глаголицата не е първата азбука, ползвана за отърсване от църковното гръцко иго. Един от преводите на Библията на нова азбука в пределите на България е дело на немец.

Ако Анка не беше обсебена от злоба, щеше да открие примери навсякъде, че това са един напредничав народ с много красиви черти. Дори и да приемем амбициите им, иначе изповядвани от всяка друга държава с потенциал, за нещо необичайно.

преди 14 минути, acnekt написа:

Много неща са немски.

Ако не беше евреина Хитлер, Анка щеше да хейти някой друг народ.

преди 8 часа, valkiria1 написа:

Вървял евреин по улицата и намерил пачка пари. Навел се,взел ги,преброил ги и си казал

- Малко са

И ги фърлил на земята. След него вървял ерменец и му подвикнал - "Господине, изтървахте си парите !"

След тях вървял българин и им казал - "Господа, аз този виц го знам по друг начин"

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

И ги фърлил на земята. След него вървял ерменец и му подвикнал - "Господине, изтървахте си парите !"

тоя виц радио Ереван откога го разказва :lol6:

• Автор

Питат радио Ереван:

– Защо на евреите им са големи носовете?

- Защото въздуха е без пари!

преди 15 часа, Myanmar написа:

Да си го кажем правичката, германците са били винаги носители на просвета и технологичен прогрес в Европа. Не случайно са имали амбицията да покорят целия свят, и насмалко да успеят.

Малко известен факт е, че в България глаголицата не е първата азбука, ползвана за отърсване от църковното гръцко иго. Един от преводите на Библията на нова азбука в пределите на България е дело на немец.

Ако Анка не беше обсебена от злоба, щеше да открие примери навсякъде, че това са един напредничав народ с много красиви черти. Дори и да приемем амбициите им, иначе изповядвани от всяка друга държава с потенциал, за нещо необичайно.

Ако не беше евреина Хитлер, Анка щеше да хейти някой друг народ.

Слушай какво, многознайко. Може да се каже, че им бях простила на германците, и даже бях започнала да уча немски езк, но, когато започна онази простотия с прибирането на нелегалните имигранти, и след като научих колко лицемерни са в действителност германците, как за пред света съжаляват за войната и всичко, а всъщност не съжаляват, как се дразнят на филмите за Втората световна война и холокоста, как отказват да поемат отговорност, как чак сега наяве илиза историята с операция "Кламер" и укриването на страшно много военнопрестъпници, а други, като Ариберт Хайм, Клаус Барби и Йозеф Ментеле са си живеели необезпокоявани, че и дори са работели за слдвоенна западна Германия..................как да им го простя всичко това? Те се оказаха лицемери! Хем скърбят за жертвите, хем не отговарят защо са пазили, вместо да предадат на правосъдието въпросните престъпници. С кое право масов убиец като Ариберт Хайм ще си продължава лекарската практика в следвоенна Германия? С кое право близките на Йозеф Менгеле го укриват толкова дълго от правосъдието? С кое право толкова дълго е бил прикриван Клаус Барби, за който има съмнения, че е отговорен за смъртта на Ернесто Че Гевара? С кое право толкова дълго е бил укриван, а поле и оправдан от италинският съд Ерих Прибке?

За мен хора, които си остават до края убедени нацисти и не им пука, че са избили невинни мъже, жени и деца, за мен не са хора, а чудовища!  Немалко от тези чудовища след войната са работили срещу Съветският съюз и свободния източноевропейски свят. Именно заради такива като Ерих Прибке, Източна Европа е един беден, мафиотизиран и разграбен район! Вашите любимци от сините и десните идеи са същите като нацистите! Заради тези престъпници, работили заедно със гнилите САЩ, днес природата ни е съсипана и изтровена. Защото са решили, че щом отказваме да приемем откачените им идеологии и да пренапишем историята си, то са решили да упражнят геноцид над нас.

Не отричам, че Германия е страна с красива природа и е дала някои неща на света. Но онази, цивилизована Германия до 19 век, която я няма вече! Но днешната Германия..............тя не е за уважение. Днешната Германия е една болна от комплекси и люшкаща се в крайности държави. Тази държава се опитва да поквари и унищожи нормалните държави - от чиста злоба.

Никога не трябва да се прощава на германците, те се оказаха най - лицемерната, егоистична и злобна държава на света. Те унищожиха нормалната ни държава, превърнаха красивите ни градове и села на гета, съсипаха икономиката ни, техните фирми тук не плащат данъци, третират работниците робски, насаждат антисемитизъм.................

Боли ме, когато гледам ретро филмите. Скапаните нацистки престъпници добре са си живяли за сметка на жертвите - в хубави къщи и апартаменти, модерно обзаведени, чисти и поддържани градове и села, чист въздух, чисто небе, чиста вода............. Ние имахме това допреди десетилетия, но никой не го оцени.

Нямам за какво да съм благодарна. Водата в града ми се замърси, мирише ужасно нещо на химикали и не става за пиене,  престъпните самолети с кемтрейлси минават над нас и ни тровят всекидневно въздуха, водата и почвата, все повече хора в моя град са сериозно болни от сериозни болести като рак, диабет............ храната е боклучава, стресът е огромен................ а моето здраве страда. Мъчно ми е за времената на социализма, когато нашият град беше чист и хубав, без улични кучета, небето беше чисто, въздухът, водата и почвата - също. Липсва ми спокойният живот без стрес и караници за пари............ Имахме природни богатства, имахме всичко, но САЩ и Германия решиха да ни унищожат.

Аз се надявам някога те да бъдат унищожени и много съжалявам, че няма да доживея да го видя. Светът след ВСВ трябваше да е мирен и нормален, но САЩ и новият ми съюзник и доскорошен враг Германия, не искаха да се примирят с мисълта, че има държави и народи, които искат мир и нормален живот, свобода за изкуствата (в рамките на нормалното) и свят без расизъм.

преди 1 час, petie1 написа:

Питат радио Ереван:

– Защо на евреите им са големи носовете?

- Защото въздуха е без пари!

Това изобщо не е смешно. На теб ще ти хареса ли да съдят за теб и интелекта и душевността ти по външния ти вид? По цвета на косата и очите? по ръста? Питам те съвсем сериозно.

Само човек, който не е бил жертва на дискриминация, не знае колко оскърбителни са подобни "вицове".

преди 2 часа, Anne написа:

Може да се каже, че им бях простила на германците

Ти пък коя си, че да им прощаваш haha.png Какво са ти направили на теб, освен празниците, буквите, пенсиите, придобивките и привилегиите?

Боли ме, когато гледам ретро филмите.

Нарича се самосъжаление. Вживяваш се в ролята на многострадалната Геновева. Така се утешаваш, че си търтей и е минала по-голямата част от живота ти без един работен ден, без да се образоваш, без да помагаш даже на грохналите си родители. Защото света ти дължал нещо си. Поклони, реверанси, ръкопляскания. На неграмотната, която за една година не успя да напише едно есе, което обеща.

преди 17 минути, Myanmar написа:

Ти пък коя си, че да им прощаваш haha.png Какво са ти направили на теб, освен празниците, буквите, пенсиите, придобивките и привилегиите?

Нарича се самосъжаление. Вживяваш се в ролята на многострадалната Геновева. Така се утешаваш, че си търтей и е минала по-голямата част от живота ти без един работен ден, без да се образоваш, без да помагаш даже на грохналите си родители. Защото света ти дължал нещо си. Поклони, реверанси, ръкопляскания. На неграмотната, която за една година не успя да напише едно есе, което обеща.

Съсипаха нормалния свят, това направиха.

Не, не се самосъжалявам, а тъгувам за нормалния свят, който вече го няма. За света, в който такъв филм като този гнусен "Борат" щеше да бъде забранен, на Мария Бакалова щеше да и бъде отнето българското гражданство, нормалните българи щяха да съчувстват на майка и, която бере голям срам сега, тъгувам за нормалния свят с чисти въздух, вода, почви, истинска храна и нормални човешки взаимоотношения.

Ти се възхищаваш точно на тези, които в момента ни крадат златото.

Дори да започне Третата световна война и дори Русия да я спечели, дори САЩ и Германия да бъдат унищожени, злото вече е сторено - никога вече няма да имаме нито чист въздух, нито чиста вода, нито чиста почва, нито ще ядем здравословна и качествена храна. Това са важните неща за мен.

преди 22 минути, Anne написа:

Съсипаха нормалния свят, това направиха.

Ти побъркваш нормалния свят с ненормалните ти претенции да се убият 83 млн. души, да се изнасилят 41 млн. жени (особено "сладко" беше как го пожелаваш на непълнолетните, които по думите ти си го заслужават) и да си имаш сексроб, който не те харесва.

• Автор
преди 4 часа, Anne написа:

Това изобщо не е смешно. На теб ще ти хареса ли да съдят за теб и интелекта и душевността ти по външния ти вид? По цвета на косата и очите? по ръста? Питам те съвсем сериозно.

Само човек, който не е бил жертва на дискриминация, не знае колко оскърбителни са подобни "вицове".

Пак си ги пляскала едни, че те точно така ме и съдят по външоста и знаеш ли ич не ми пука та толкоз за прехваления ти морал :)  Единственото  мнение за което ми пука е това на първата Л

Дори да започне Третата световна война

Нищо няма да оцелее та камо ли да се тревожиш за чист въздух или храна

Как се е появила медната жица? Двама евреи се сдърпали за една монета.

product_1714_600x600.jpg

Парите правят роби евреите, сигурно от там израза "правя те на 2 стотинки".

преди 2 минути, Myanmar написа:

Как се е появила медната жица? Двама евреи се сдърпали за една монета.

product_1714_600x600.jpg

Парите правят роби евреите, сигурно от там израза "правя те на 2 стотинки".

Който работи по цял ден, няма време за пари.

на 18.03.2021 г. в 21:18, petie1 написа:

Май не само това е общото ми се струва

Прозорлива котка ;) 

преди 10 часа, Anne написа:

Никога не трябва да се прощава на германците, те се оказаха най - лицемерната, егоистична и злобна държава на света. Те унищожиха нормалната ни държава, превърнаха красивите ни градове и села на гета, съсипаха икономиката ни, техните фирми тук не плащат данъци, третират работниците робски, насаждат антисемитизъм.................

Ма как ти личи с какво си откърмена - Роналд Рейгън враг номер едно на тутраканската селищна система. Нямат си друга работа германците, тръгнали да ти съсипват селото и що,  щото от твойто село по- убаво нема, а па та си най- голямата селянка за чудо и приказ. Мръсна й била улицата, ама да излезе да измете - нема братче, щото метлата ще я разболее, представя си, че чичо доктор тъй бил казал, тъй че кой виновен за мръсната улица: ми германците разбира се, тя ги е виждала със самолетите как пръскат, харчат милиони и милиарди само и само да окендзат на Анка улицата. Тъй е тя, драмата на комуниста, никой не се смилява да го хрантути, никой не ще да бачка наместо него - баси и света несправедлив и всичко зарад тия пусти германци, да умеретеят дано, нали Анче.

преди 12 часа, acnekt написа:

Който работи по цял ден, няма време за пари.

Не съм го чувал това. Аз съм чувал варианта "Който работи по цял ден, няма време да ги харчи".

преди 8 часа, sound написа:

Мръсна й била улицата, ама да излезе да измете - нема братче, щото метлата ще я разболее

Оо, ти си пропуснал изповедите ѝ как стълбището на блока ѝ било кочина, в паяжини и прах. И тя възмутена, моля ти се. Взе ли една гюдерия да го мине? Чакай от умрял писмо.

преди 13 часа, sound написа:

Ма как ти личи с какво си откърмена - Роналд Рейгън враг номер едно на тутраканската селищна система. Нямат си друга работа германците, тръгнали да ти съсипват селото и що,  щото от твойто село по- убаво нема, а па та си най- голямата селянка за чудо и приказ. Мръсна й била улицата, ама да излезе да измете - нема братче, щото метлата ще я разболее, представя си, че чичо доктор тъй бил казал, тъй че кой виновен за мръсната улица: ми германците разбира се, тя ги е виждала със самолетите как пръскат, харчат милиони и милиарди само и само да окендзат на Анка улицата. Тъй е тя, драмата на комуниста, никой не се смилява да го хрантути, никой не ще да бачка наместо него - баси и света несправедлив и всичко зарад тия пусти германци, да умеретеят дано, нали Анче.

Извинявай, но демокрацията и капитализма направиха ли света по - добър? Не. Знаеш ли какво виждам по филмите, снимките и видеоклиповете за любимите ти прехвалени САЩ? Гета! Беднотия, мизерия, безработни. Никакви лъскави небостъргачи и молове не могат да прикрият колко гнили са САЩ, колко са зле. Там има ужасно много безработни и бездомни, които спят по пейките по улиците, под мостовете и това се смята за напълно нормално. Както и гетата, пълни със изоставени и западнали сгради, с паднала мазилка, мишки, хлебарки, надраскани графити, американската младеж ходи по купони, на които се напива безпаметно, взимат наркотици и правят безразборен секс. Да не забравяме как от там се появяват сбъркани идеи, като тези за 300 вида пола.............

И германците не са по за пример. Следвоенната страна е изградена от масови убийци и престъпници, които впоследствие получават незаслужено пенсии, политиката им е политика на цинизъм и варварско отношение към източноевропейците, третират ни като слуги, предлагат ни боклуци, не плащат данъци...........Страната им е напълно откачена - съсипаха си водата заради пустия добив на шистов газ, ядат ГМО боклуци, нямат лимит на скоростите за пътуване по пътищата им, а върхът на нахалството им е, че не си плащат данъците у нас. Да не говорим как не съжаляват за войната, за милионите избити невинни, за унищожените завинаги синагоги (някои от които много красиви), за унищожените произведения на изкуството на модерните майстори, както и че заради тях и войната го няма целият филм "Метрополис", както и нашият първи филм - "Българан е галант". Оригиналната къща - музей на Иван Вазов в София също е унищожена заради тях.

Ние имахме нормална и проспериращ държава, но нарочно ни превърнаха в боклукчарник. Докато германците си имат гори и дървесина, на нас ни изсичат горите! Превръщат красивите ни градове в гета. Обиждат ни, че навремето източноевропейците сме имали нужници, не вътрешни тоалетни. Да, по вина на капитализма и ограбването на обикновените хора от страна на монарсите като Романови и Борис ІІІ.  А вие сега искате да пренапишете историята и да лъжете колко добре е било по царско време! Никак не е било добре! Моите баби и дядовци са от обикновени и бедни семейства. Не защото са били мързеливи, а защото светът тогава е бил свят на връзки, корупция и упадък!

И не ми ги разправяй нацистките глупости, че който не работи, не трябва да яде. Тези хора са работили като волове, но са получавали трохи!

Това беше моят град:

http://2.bp.blogspot.com/-0nZBm-Da7VA/VDJrKNr3pgI/AAAAAAAAAX4/TYh2Cr1254s/s1600/210_001.jpg

bt4137295_b_1526199224.jpg

4400411_b_1541442794.jpg

А сега градът прилича на гето!

преди 12 минути, Anne написа:

Извинявай, но демокрацията и капитализма направиха ли света по - добър?

Да. Подобриха света. Никога човечеството не е живяло толкова добре и токова богато, с толкова ниска детска смъртност и с толкова дълъг живот. Никой не е твърдял, че няма проблеми, просто в момента живеем в пъти по-добре от бабите и дядовците ни, на фона на това, че не са имали течаща вода, електричество, перални, интернет, бани и т.н.

преди 14 минути, Anne написа:

Там има ужасно много безработни и бездомни, които спят по пейките по улиците

Точно така. А ти жалиш някакви евреи преди 100 години. Засрами се. Проблемите са тук и сега. Работи за тяхното поправяне. А не да "живееш" в миналото и да повтаряш, че си искаш безплатните почивки на морето, кога бай Тошо подаряваше панелки и на близначките.

articles__a8e2d9285122d5d828a416736e1d50

преди 17 минути, Anne написа:

мишки, хлебарки,

Сега, да не те изненадвам, ама хлебарки е имало и преди динозаврите.

преди 18 минути, Anne написа:

американската младеж ходи по купони, на които се напива безпаметно, взимат наркотици и правят безразборен секс.

haha.pnghaha.pnghaha.png Ех, само ти не можеш да се уредиш, защо така?

преди 21 минути, Anne написа:

И германците не са по за пример. ... върхът на нахалството им е, че не си плащат данъците у нас.

Ох, не мога haha.pnghaha.pnghaha.png

преди 26 минути, Anne написа:

за унищожените завинаги синагоги (някои от които много красиви)

А за цяла бомбардирана и запалена Германия защо не тъжиш? И там е имало красиви работи, по които въздишаш сега. И ако не бяха немците да опазят историческите и културни ценности как така са били върнати по родините им? Нали били унищожени, твърдиш. Не успя ли да научиш нещо за войната от безконечните сапунени опери, които гледаш, или по Хистори канала?

преди 30 минути, Anne написа:

Обиждат ни, че навремето източноевропейците сме имали нужници, не вътрешни тоалетни. Да, по вина на капитализма и ограбването на обикновените хора от страна на монарсите като Романови и Борис ІІІ. 

Какви хубави тоалетни си имахме по комунизма, а с демокрацията дойдоха кенефите, мдаа...

преди 31 минути, Anne написа:

който не работи, не трябва да яде

Вярно е. И е българска приказка, не немска.

210401_b.jpg

За теб е писана.

marzelivata-bogdanka.png

Мария Бакалова най-сетне има реален шанс да спечели кинонагради. Номинацията ѝ е за антипризовете Златна малинка, които се връчват ден преди Оскарите. Да ѝ пожелаем да се върне от малинака с цяла кофа малини.

Не, човечеството в момента не е богато, нито щастливо, ама ти си го вярвай и си живей в тъпата си утопия.

Няма как да си богат и щастлив, ако не си здрав. А в момента хората в цял свят са болни. Къде от биологичното оръжие "ковид-19", къде от рак, диабет, паркинсон, и какво ли още не.............. Въздухът, водата и почвата са замърсени, храната е ГМО, откачени политици се чудят как да ударят Русия и да я разпарчетосат, хората са принудени да носят на гърба си кърлежните икономики на САЩ и Германия, да им търпят простотиите.

Ти си напълно малоумен и обсебен от парите! А те не са всичко на този свят. С теб нормално не може да се разговаря. Ти нямаш ценности! Ти си едно нищо!

На хората им писна от войни, алчност и грабежи! Искат просто да водят нормален живот.

Ти, като ненавиждаш толкова България, си стегни багажа и се махай! Омръзна ми от такива като теб! Омръзна ми от децата и внуците на мръсните нацисти! Не разбрахте ли, че вашето отдавна свърши? Светът расистки няма да стане! Нама да живеем според болните ви планове!

Ти си сбъркан човек, лишен от емпатия!

Нямаше да се интересувам толкова от Втората световна, ако не бях разбрала какви лицемери са германците и кой стои зад рухването на социализма!

Надявам се всичко най - лошо като карма да застигне вашите наследници! Вие предадохте и унищожихте България!

Аз в момента нито съм здрава, нито съм щастлива! Нямам нищо, защото живея в сбъркано общество, което не е денацифицирано. Нямам право нито на любов, нито на секс, нито на нормален живот. Обществото ме принуди сама да се оправям с една разпоретина и луда, която в социалистическа България щеше да влезе в затвора за тормоз. Градът ми е съсипан, страната ни е съсипана, нямаме чист въздух, нито чиста вода, нито чиста почва. Ядем боклуци, всеки ден ни подлагат на стрес.

И искаш да съм благодарна за всичко това ли бе, урод? Да съм благодарна на мутромафиота Борисов, който гледа да ни вкара във война срещу Русия? Да съм благодарна на тоя, заради който стотици невинни се самоубиха от глад и мизерия през първия му мандат?

Много си нагъл! И ти си същия като Мартина Балева! За такива като вас Левски е казал "Само смърт"!

Предатели нямат право да ме поучават! Колко евреи заради твоето семейство пострадаха, а? На колко хора взехте дома и работата? Нещастници!

преди 1 час, Anne написа:

Не, човечеството в момента не е богато, нито щастливо

Щастието е въпрос на възприятия. Аз ти казвам, че баба ти е израснала без Интернет, нескуик и розова стая с двама прислужници. Пък ти се преструвай на Могострадалната Геновева. Мързеливата Богданка от приказката.

marzelivata-bogdanka.png

Ти си напълно малоумен

Малоумни са тези, които ти търпят претенциите!

Като ненавиждаш толкова България стягай си багажа и се изнасяй! На всички ни втръсна колко мръсен ти бил входа, как нямало кой да те изкъпе и чакаш със седмици. Върви другаде, където ще ти търпят гивизнята!

Надявам се всичко най - лошо като карма да застигне вашите наследници!

Да си дойдем на думата. Беше изгубила форма и скоро не си кълняла, само лъжеше и клеветеше, хейтеше и завиждаше на нормалните хора.

Чудя се дали да докладвам за обиди. Малко Полина от Берковица да се успокои... гледам не си е взела медикаментите, но пък е болна. 
Простено й е. Все пак е болен човек.

И искаш да съм благодарна за всичко това ли бе, урод?

Ти съвсем си се самозабравила. Какво си се разквичала какво искаш? Никой даром не е получил нищо. Нещастницата тя, по цял ден да се грижат за нея примък-отмък, цял живот да яде и пие каквото ѝ се прииска, филмчета, екскурзийки, преобличане на кукли и сладки спомени в леглото 40 години. И ти било тежко, защото си се запуснала, ама чакаш на тепсия сексроб да дойде, ама не да се обичате, ами да ти прислужва. Няма такава приказка.

преди 3 минути, acnekt написа:

Чудя се дали да докладвам за обиди.

Издиша вече. Свършиха се сладките времена с "О, милата, ще върнем комунизма заради теб, горкичката, ти наистина си изстрадала, че те презират тези, с които се държиш като с боклуци цял живот".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.