Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

• Автор

Сбогом Токио! Здравей Париж 24! :)

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

на 7.08.2021 г. в 15:20, petie1 написа:

Майсторката на шарж-а разправше че медали няма да виддим от олимпиадата а ден преди края сме с 5 медала :) Все такива прогнози да прави :)

Какво стана с Джорджано Бруно от Берковица и по-велика от Кеплер? Видяла ли е планетата Марс?

• Автор
преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Какво стана с Джорджано Бруно от Берковица и по-велика от Кеплер? Видяла ли е планетата Марс?

Де да знам както винахи се покри :) Ама моята родна планета вече не се вижда :(

Да, защото от 2012 нататък здраво политизираха Олимпиадата - нещо, което адски много ме отвращава и второ - ние, българите и славяните, все сме прецакваните. Никой не ни харесва и сме трън в очите на всички.

Очаквах тази олимпиада да е като онази от Лондон. А и на тази за пръв път участват тия, новите хора, сещате се за кои говоря. Въобще не очаквах нито медали, нито нищо. От лакейска страна, каквато е Япония, човек не може да очаква изобщо нищо. Япония е лоялна на САЩ.

преди 13 часа, АСПЕКТ написа:

Не, не съм се покрила, просто не ми се говори с подигравчии и идиоти.  Просто загубих надежда за нормален живот. Никой не ме иска. Обществото предпочита да си държи на средновековните си възгледи.

Просто гледам архивни филмчета и се опитвам да не мисля за глупости. Тъжно ми е, че са ме отписали и изобщо нямам право на нормален живот, че има неща, които никога няма да познавам.

Мисля си само как светът и Германия са се развивали в добра посока допреди идването на нацистите на власт. Днес никой не говори за "лудите" 20 години на 20 век, за стиловете "ар деко" и "Баухаус",  за литературата и филмите от онова време. Как заради нацистите всичко е извратено  и пропаднало - като медицината и отношенията между хората. Етиката и морала в медицината и в отношенията между хората просто ги няма.

А сега в новата поредица "Рояли на война"  сигурно ще четкат имиджа на Борис ІІІ. Лично аз съм отвратена.

Светът е трябвало да бъде друг, а не този, който е сега!

• Автор

Яко шаржовете и мръщялките се върнаха :)

Борис III не е бил крал или император че чак да правят филми за него в "Крале на Война", това май ще е поредица за Първата световна а не Втората :)

Ех да бяхме като Япония ама не сме....

Имаме си 6 медала което е добре за страна като нас жалко е но това е положението

Ти не приемаш обществото а не то теб, дадохме ти достатъчно примери че ни приемат...

Какво да се говори за 20-те години на 20 век? Минали заминали нито са актуални нито са модерни днес, днес се говори за опаковани сгради  кой къде си лепи и завира бананите и т.н. Простотии ама то тогава и през 20-те на 20-ти век на хората тогавашните модерни течения са се стрували простотиии...

Като почна да мяукаш за "Баухаус" пак можете да идете във Варна в музея на архикетурата да видиш че сме имали и такива сгради и то по времето на любимите ти нацисти хехе

преди 3 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Просто гледам архивни филмчета и се опитвам да не мисля за глупости

Точно за глупости мислиш гледайки тези филмчета нещо както женски вариант на Дон Кихот си станала ама не го осъзнаваш хехехе

преди 12 часа, petie1 написа:

Яко шаржовете и мръщялките се върнаха :)

Борис III не е бил крал или император че чак да правят филми за него в "Крале на Война", това май ще е поредица за Първата световна а не Втората :)

Ех да бяхме като Япония ама не сме....

Имаме си 6 медала което е добре за страна като нас жалко е но това е положението

Ти не приемаш обществото а не то теб, дадохме ти достатъчно примери че ни приемат...

Какво да се говори за 20-те години на 20 век? Минали заминали нито са актуални нито са модерни днес, днес се говори за опаковани сгради  кой къде си лепи и завира бананите и т.н. Простотии ама то тогава и през 20-те на 20-ти век на хората тогавашните модерни течения са се стрували простотиии...

Като почна да мяукаш за "Баухаус" пак можете да идете във Варна в музея на архикетурата да видиш че сме имали и такива сгради и то по времето на любимите ти нацисти хехе

Точно за глупости мислиш гледайки тези филмчета нещо както женски вариант на Дон Кихот си станала ама не го осъзнаваш хехехе

1. Напротив - поредица за Втората световна и кралските особи ще е. Това включва и царските.

2. Заминавай за Япония, щом толкова ти харесва тоя шантав народ.

3. И как е прие обществото?

-Не ми позволи да уча английски език в училище.

- Не ми позволи да уча модерен балет

- Не ми позволи да уча народни танци

- Не ми позволи да бъда мажоретка

- Не ми позволи да бъда знаменоска.

- Не ми позволи да се боря за вниманието и да впечатля един човек.

4. Не се говори за това, че хората тогава са отхвърлили монархията и старовремското назадничаво мислене, никой не вижда красотите на сградите в стил "ар деко" и "баухаус",  а немалка част от тях са заминали в следващата война. Тези два стла не са имали дълъг живот заради нацистите, и съответно не са и оценени от хората. Същото важи за литературата и филмите.

5. Лошо ли е човек да иска да живее в мирен свят, лишен от всякакво влияние на откачени и военнолюбиви нации като САЩ и Германия? Да живее пълноценно и нормално? Да гради, а не да руши? Да оценява и пази историята и културата, изкуството и природата? Да има едно наум и да не допуска никога повече тези нации да имат каквото и да е влияние над нормалната част от човечеството?

В момента Германия пак ни вреди - с нелегалните имигранти. Тази нация е за тотално унищожение!

Не знам дали се сещате, но не само заради САЩ го е имало Варшавският договор. Имало го е и заради Германия. Защото тази сбъркана наця е трябвало да бъде сдържана и усмирявана всякак. И го казвам, защото току - що изгледах архивен филм с кадри от унищожения Ротердам. Никой, ама никой не говори за Ротердам и гражданите му, цивилни невъоръжени и мирни жители, зверски избити, а градът - напълно сриват със земята. Днешният град няма нищо общо с някогашният. Обаче всички знаят и реват за Дрезден, наливат се пари за възстановяването на този град, а гражданите му се изкарват невинните страдалци. Същите тези, които високомерно са пеели германският химн с вдигнати десни ръце. Същите тези "невинни" граждани, откраднали обувките от евреите и дали им огромни дървени налъми. Тези, дето крадат обувки ли да ги съжалявам? А гражданите на Ротердам не са откраднали ни-щич- ко  нито от германци, нито от евреи! Дрезден си е заслужил съдбата!

Докато беше слаба Германия, имаше мир в света! Сега етническият мир замина на кино!

Дано един ден да си го получат с лихвите!

• Автор

Мале какъв супер шарж :)

Мини Маус наистина се е превърнала в женски вариант на Дон кихот, сега пък Варшавския договор бил срещу Германия хехе :lol6:

Сега никой не ти пречи да учиш английски нали? А за танците и балета ти казахме че има изисквания които ти не покриваш ако си толкоз зле колкото се описваш, и къде си видяла крива знаменоска?

Сигурен съм че нищо няма да има за Борис III в тая поредица все пак България не води военни действия срещу никой освен в края на войната ама тогава вече царят е свален, най много да дрънкат за британците кайзера и други щуротии

Ами света е така устроен че винаги ще има войни дали ще е Германия, САЩ, Китай или Русия  все тая

преди 17 минути, petie1 написа:

Мале какъв супер шарж :)

Мини Маус наистина се е превърнала в женски вариант на Дон кихот, сега пък Варшавския договор бил срещу Германия хехе :lol6:

Сега никой не ти пречи да учиш английски нали? А за танците и балета ти казахме че има изисквания които ти не покриваш ако си толкоз зле колкото се описваш, и къде си видяла крива знаменоска?

Сигурен съм че нищо няма да има за Борис III в тая поредица все пак България не води военни действия срещу никой освен в края на войната ама тогава вече царят е свален, най много да дрънкат за британците кайзера и други щуротии

Ами света е така устроен че винаги ще има войни дали ще е Германия, САЩ, Китай или Русия  все тая

Щом в рекламата има видео кадри с него, значи ще има и за него.

Значи според теб хората с изкривен гръбначен стълб нямат право да носят знамето? Не са достойни? Така ли, бе, Розенберг? Възгледите ти доста напомнят на тези на сбърканяка  Алфред Розенберг, та вече ще те наричам така!

Мисля, че във филма ще споменат за тристранния пакт. И за отвратителния "Закон за защита на нацията". За българските евреи с жълтите звезди. За антисемитското му изказване за евреите и може би, основателното съмнение, че той стои зад спасяването на българските евреи.

Много искам да направят филм за окупацията на Нидерландия и да споменат за Ротердам. Редно е. светът трябва да знае за това.

Другото, което остава да се направи (защото вече са направили доста филми за различни аспекти на войната) са още три филма :

- един, в който да бъде засегната темата за хората с увреждания и програмата "T4"

- един, за децата и техните страдания и трагедии през войната

- и един за "Берген - Белзен".  В който да не се премълчи нищо.

И един за след войната, за Нюрнберския и другите процеси, но по - подробно.

• Автор
преди 27 минути, Mickey_Mouse_love написа:

Щом в рекламата има видео кадри с него, значи ще има и за него.

Значи според теб хората с изкривен гръбначен стълб нямат право да носят знамето? Не са достойни? Така ли, бе, Розенберг? Възгледите ти доста напомнят на тези на сбърканяка  Алфред Розенберг, та вече ще те наричам така!

Мисля, че във филма ще споменат за тристранния пакт. И за отвратителния "Закон за защита на нацията". За българските евреи с жълтите звезди. За антисемитското му изказване за евреите и може би, основателното съмнение, че той стои зад спасяването на българските евреи.

Много искам да направят филм за окупацията на Нидерландия и да споменат за Ротердам. Редно е. светът трябва да знае за това.

Другото, което остава да се направи (защото вече са направили доста филми за различни аспекти на войната) са още три филма :

- един, в който да бъде засегната темата за хората с увреждания и програмата "T4"

- един, за децата и техните страдания и трагедии през войната

- и един за "Берген - Белзен".  В който да не се премълчи нищо.

И един за след войната, за Нюрнберския и другите процеси, но по - подробно.

Нямаш проблеми викай ми както искаш хич не ми дреме и да за знаменоски си има правила както и за парадите и всичко което се сетиш :)

Викаш гледала си филма преди да излезе? :) Ми тогава що ще го гледаш?

Викаш да правят още филми та да ти подържат донкихотизъма? :)

Нищо ново не научих само си губя времето с цвърченето на Мини Маус

• Автор
преди 11 часа, Mickey_Mouse_love написа:

жълтите звезди

Днес звездата е зелена и то в Израел ама затова не цвърчиш нали? Ако беше дошло от Германия щеше да оцвъркаш форума нали? :)

преди 17 часа, petie1 написа:

Нямаш проблеми викай ми както искаш хич не ми дреме и да за знаменоски си има правила както и за парадите и всичко което се сетиш :)

Викаш гледала си филма преди да излезе? :) Ми тогава що ще го гледаш?

Викаш да правят още филми та да ти подържат донкихотизъма? :)

Нищо ново не научих само си губя времето с цвърченето на Мини Маус

Не съм го гледала, гледах рекламата за него! Ако знаеш изобщо какво е реклама!

А правилата за знаменосците в училищата трябва да ги променят в някои отношения, защото са мега дискриминаторски! Никой няма право да забранява на деца с увреждания да бъдат знаменосци. Такава гледка може и да не ти харесва, но не е мой проблем!

По - добре Дон Кихот, отколкото циничен идиот като теб и подобни антисемити!:angry:

преди 6 часа, petie1 написа:

Днес звездата е зелена и то в Израел ама затова не цвърчиш нали? Ако беше дошло от Германия щеше да оцвъркаш форума нали? :)

Да, гледам какво става във Великобритания и Франция............. за съжаление хората го допуснаха това - хора с откачени идеи да имат власт.

• Автор
преди 3 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Tакава гледка може и да не ти харесва, но не е мой проблем!

По - добре Дон Кихот, отколкото циничен идиот като теб и подобни антисемити!

Много знаеш пък ти какво харесвам :) Казах ти обидите не ми действат освен ако името ти не започва с Л :) И да спрямо децата с увреждания е по добре да не ги натоварват с определени дейности (е зависи от уврежданието) и педагозите го знаят :)

Аа циничен съм само с теб и белгийската мида, само едун антисемит има във форума и това си ти

преди 4 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Да, гледам какво става във Великобритания и Франция............. за съжаление хората го допуснаха това - хора с откачени идеи да имат власт.

И познай кой ще го отнесе ако хората се усетят коя страна почна първа със зелените звезди? То вече започна във Франция ама още няма такава гласност или както се казва дежавю... 21 страни от 27 ЕС вече имат такива зелени звезди скоро и у нас :(

• Автор

Яяя забравил съм да пиша за рекламата... Все забравям че на Мини Маус не й се отдава иронията хехе :)

преди 9 часа, miro20 написа:

"развитието на форума" е едно, а в случая с потребителите е друго.

Ей го единия комплексар от тролската групичка над мен вече писна  :)  Той горкия освен да ходи подир мен и да троли друго не прави

Намерил си е цел в животеца горкия...  други си няма :giggle1:

Аз също съм трол ... НО, от истинските, т.е. където се "гъбаркам" с малдите, а с другите сложни тролове (било то и на заплата) влизам = "с вратите на страни" = все едно са завои, но изказано по италиански ... :) 

Затова и си ми любимииииий ... :)  С кеф взимам завояяяяя поставен от теб, даже не намалявам преди него, т.е. ти си "бърз завой" ... :) 

Отвратена съм просто...........Сестра ми е пратила тъпата си дъщеря тук, та да съсипе съвсем психически майка ми! 17 - годишната дрисла само прави истерии и ме обвинява за какво ли не и дори, като се окаже, че не съм виновна аз, няма никакво извинение за мен!

Писна ми вече! Дойде ми до гуша в повече от неолибералното възпитание на дрислата!

И сестра ми е отвратителна! Явно грам не държи на мама!

То какво да се очаква от човек, който слуша пропадналата музика на пропадналите Мадона и Майли Сайръс?

Преди да ме нарочите, само ще ви кажа следното:

Вчера исках да се измия, че се събудих потна. Майка ми ми отказа, лъжеше, че няма вода, че и беше агресивна към мен. После се оказа, че водата била за златцето, да се къпе. За мен вода няма. Нищо няма. Родителите ми са се побъркали да угаждат на дребната, вероятно от страх покрай новите измислени "права за децата"!

На дребната, като и кажа, че изкуствените сокове са химия и боклук, а прясно изцедените са истински и вкусни, ми се обижда. По цял ден зяпа тъпи клипчета за грим и прически и нищо не прави. с 20 години съм по - голяма от мен, а ме обижда. а сестра ми и пълни главата с антисемитски глупости за хората с увреждания!

• Автор
преди 5 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Отвратена съм просто...........Сестра ми е пратила тъпата си дъщеря тук, та да съсипе съвсем психически майка ми! 17 - годишната дрисла само прави истерии и ме обвинява за какво ли не и дори, като се окаже, че не съм виновна аз, няма никакво извинение за мен!

Писна ми вече! Дойде ми до гуша в повече от неолибералното възпитание на дрислата!

И сестра ми е отвратителна! Явно грам не държи на мама!

То какво да се очаква от човек, който слуша пропадналата музика на пропадналите Мадона и Майли Сайръс?

Преди да ме нарочите, само ще ви кажа следното:

Вчера исках да се измия, че се събудих потна. Майка ми ми отказа, лъжеше, че няма вода, че и беше агресивна към мен. После се оказа, че водата била за златцето, да се къпе. За мен вода няма. Нищо няма. Родителите ми са се побъркали да угаждат на дребната, вероятно от страх покрай новите измислени "права за децата"!

На дребната, като и кажа, че изкуствените сокове са химия и боклук, а прясно изцедените са истински и вкусни, ми се обижда. По цял ден зяпа тъпи клипчета за грим и прически и нищо не прави. с 20 години съм по - голяма от мен, а ме обижда. а сестра ми и пълни главата с антисемитски глупости за хората с увреждания!

Хм наистина сте странно семейство :) Май нещо ви се дъни комуникацията а и по принцип тийновете не обичат да им даваш съвети така че е нормално да ти се обижда... Айде да не й се смееш че нищо не прави щот и ти зяпаш за любимите си нацисти и нищо не правиш та каква е разликата? :) Че едната зяпа за нацисти другата за прически? :) 

преди 19 часа, dioib написа:

Аз също съм трол ... НО, от истинските, т.е. където се "гъбаркам" с малдите, а с другите сложни тролове (било то и на заплата) влизам = "с вратите на страни" = все едно са завои, но изказано по италиански ... :) 

Затова и си ми любимииииий ... :)  С кеф взимам завояяяяя поставен от теб, даже не намалявам преди него, т.е. ти си "бърз завой" ... :) 

А аз си мислех че си елфа от Нашествие :) А то се оказа трол

Ама тя си позволява да ми казва, че образованието ми било остаряло, знанията ми от училище били остарели (говорим за история), че и си позволява да ми казва, че мозъкът ми е изфирясал!

Дори аз на 17 не съм си позволявала подобно поведение!

Че и си позволява да пие бира, а няма още 18, прибира се към 11 вечерта, а мама е уморена, но будува и я чака. На нея не и пука грам, че баба и е стара и уморена.

На мен ми краде ключа от стаята, крие си раницата и после обвинява мен, че съм и я откраднала!

преди 2 часа, petie1 написа:

А то се оказа трол

Се ... :) махнаха ми титлата "йота трол" и я замениха със "златен потребител" ... :) 

Къф елф съм, при положение, че нямам това?!

Балканският рис изчезва от земите на Албания и Македония — Agrozona.bg

т.е. нямам "дръпнати уши", а съм обикновен котор ... :) 

п.п. Благодаря все пак за комплимента ... 

• Автор
преди 5 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Ама тя си позволява да ми казва, че образованието ми било остаряло, знанията ми от училище били остарели (говорим за история), че и си позволява да ми казва, че мозъкът ми е изфирясал!

Дори аз на 17 не съм си позволявала подобно поведение!

Че и си позволява да пие бира, а няма още 18, прибира се към 11 вечерта, а мама е уморена, но будува и я чака. На нея не и пука грам, че баба и е стара и уморена.

На мен ми краде ключа от стаята, крие си раницата и после обвинява мен, че съм и я откраднала!

Аа значи ти казва това което и цяла България а за мозъка ти дали е изфирясал, ми да изфирясал е от тия нацисти  :)

Пак добре че пие бира а не някоя друга гадост :) Аа що баба й трябва да я чака до 23? Не е малка да се оправя сама

Ей в тая раница да няма злато бре? :)

Буташ ли астрономията?

преди 4 часа, dioib написа:
преди 6 часа, petie1 написа:

Се ... :) махнаха ми титлата "йота трол" и я замениха със "златен потребител" ... :) 

Ами те и моята титла махнаха и ми туриха това "златен  член"... :) А исках "Пиян Майстор"

преди 8 часа, petie1 написа:

Хм наистина сте странно семейство :) Май нещо ви се дъни комуникацията а и по принцип тийновете не обичат да им даваш съвети така че е нормално да ти се обижда... Айде да не й се смееш че нищо не прави щот и ти зяпаш за любимите си нацисти и нищо не правиш та каква е разликата? :) Че едната зяпа за нацисти другата за прически? :) 

А аз си мислех че си елфа от Нашествие :) А то се оказа трол

Семейство Адамс от Берковица.

• Автор

А @АСПЕКТ се показа и извън политиката

преди 9 часа, petie1 написа:

"Пиян Майстор"

Бе ... искаш "Пиян програмист" с леви лингвистични умения ... :) 

Ами те и моята титла махнаха и ми туриха това "златен  член"... [emoji4] А исках "Пиян Майстор"

Кунг фу стил „Пияната тояга” не е за всеки!
Лесно стават … самонаранявания!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.