Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 13 минути, petie1 написа:

Е видя ли? Италия победи... По важно е че имам въпрос към теб: Защо аз дето съм по зле теб се разбирам с хората? И други са като мен и пак се разбираме

И аз на това искам да знам отговора. Как с мен се разбираш, а тя с мен не? 

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

• Автор
преди 10 минути, Birma написа:

И аз на това искам да знам отговора. Как с мен се разбираш, а тя с мен не? 

То май целия форум това иска да разбере... Тя изобщо дали знае какво е любовта? Щот кат й видях списъка изобщо не е по различен от този на златотърсачките

преди 2 минути, petie1 написа:

То май целия форум това иска да разбере... Тя изобщо дали знае какво е любовта? Щот кат й видях списъка изобщо не е по различен от този на златотърсачките

Дано отговори, че и аз искам да знам. От както съм във форума с теб общуваме нормално, а и ти си с увреждания. Как става? 

Принцесо отговори ни, моля? 

• Автор
преди 5 часа, Birma написа:

Дано отговори, че и аз искам да знам. От както съм във форума с теб общуваме нормално, а и ти си с увреждания. Как става? 

Принцесо отговори ни, моля? 

Ами дано благоволи да ни отговори Нейно Височество която както винаги се покри

Поздрав за Кити с тази песен: (после кажи дали си я чувала преди и дали я знаеш, на мен ми е една от любимите):

https://www.vbox7.com/play:64525e30f0

П.П: Музикалният форум, за който ми каза, си го бива - яко попфолк се коментира, доста се смях на коментарите. :D

преди 9 часа, petie1 написа:

Е видя ли? Италия победи... По важно е че имам въпрос към теб: Защо аз дето съм по зле теб се разбирам с хората? И други са като мен и пак се разбираме

Защото си твърде отстъпчив.

А на мен ми писна да отстъпвам на здравите и красивите, всяка една отстъпка само ми носи разочарование.

Дръжте си тъпата купа, след 3 години пак ще има европейско, а след една или две е световното. За световното искам Франция, Англия или Русия да победят. Или Нидерландия. За европейското - Франция или Англия.

преди 9 часа, petie1 написа:

Не съм златотърсачка!

Животът на хората с увреждания не е евтин и не по моя вина! Поколението на родителите ни поиска демонокрацията и здравното търгашество. Не съм аз виновна, че антибиотиците са скъпи, престоя в болница е скъп като в хотел,  екскурзиите също не са евтини.

преди 2 часа, Мери Георгиева написа:

Поздрав за Кити с тази песен: (после кажи дали си я чувала преди и дали я знаеш, на мен ми е една от любимите):

https://www.vbox7.com/play:64525e30f0

П.П: Музикалният форум, за който ми каза, си го бива - яко попфолк се коментира, доста се смях на коментарите. :D

Не съм я чувала.

Това го написах в моя фейсбук страница за родния ми град:

Цитат

Съжалявам всички в града, че имате предразсъдъци спрямо хората с увреждания. Съжалявам много, че ни смятате за второ качество хора, за прости, изостанали или слабоумни, само защото физически имаме нужда от помощ. Това, че физически сме инвалиди не означава, че и душевно и емоционално сме такива. Не сме искали да се родим с увреждания, никой и не обвиняваме. Просто искаме само да бъдем приети за равни и за нормални хора.
Аз страшно много съм отстъпвала на обществото, на здравите, защото бях натискана, от много неща се лиших, и то защото нямаше тогава кой да ми каже, че имам права и трябва да се боря за тях. В трети клас исках да уча английски език, но съучениците ми ме натиснаха да не идвам с тях. Защото съм слуховоувредена и тъпа. А в пети клас, когато вече можеше да избирам език, имаше нова форма на дискриминация. От тогавашната учителка по английски език в Трето училище. Само отличниците можеха да избират между руски, немски и английски език, останалите - между руски и немски. Бях завършила начално образование с петица, наложи ми се да избера немския, защото ми се учеше западен език. Във второто ми училище (бях преместена), тогавашното оздравително училище, ми позволиха поне да уча френски, и го учех с голямо желание. Позволиха ми и да пея в училищния хор. Но за сметка на това не ми позволиха да уча модерен балет, народни танци, както и да бъда мажоретка. Защото съм се учела бавно, не ми се каза директно, но беше с намек, че съм тъпа.
Както виждате, съм преживяла доста разочарования. Не ми се позволи да бъда част от "елитни" групи, дори не ми позволиха да бъда знаменоска, недостойна съм била.
Много ме боли, че сега пак трябва да отстъпвам. Здравите, образованите и готините мъже са запазени само за здрави и готини жени, често не много образовани и интелигентни, но затова пък киснещи по салони за красота и харчещи пари за маркови парцали. Тъжно ми е. Тъжно ми е как бивши съученици си избиват комплексите върху мен - имали работа, семейства, деца, ходили били в Европа и САЩ..... Да, не работя, защото физическият труд ми е противопоказен при моите увреждания и здравословни проблеми, които не са измислени. Да, нямам и не мога да имам деца, но в последнит години децата така се използват за щяло и нещяло, че ми е противно...... Не от всеки възрастен здрав човек става добър и качествен родител........ Да, не съм била навън (освен на кратко посещение за няколко часа в Ксанти, Гърция), но не съм от хората, които завиждат. Сащ отдавна не са ми интересни, а за Франция например не губя вяра, че все някога ще я посетя. Да, продължавам да бъда романтичка, макар и на 37, просто друга не мога да бъда. Да, предпочитам дадавам пари за книги, вестници и списания (преди и за албуми), вместо за скъпи маркови парцали и козметика. Да, не се гримирам, защото не искам да приличам на изрисувана маймуна. Да, нося детски дрехи, защото при моите ръст и тегло няма как да си намеря друго. Все още не съм на 50 и не ми се носят едноцветни дрехи.
По - добре тениски с Мики Маус, Хелоу Кити и Айфеловата кула, сърца и пеперудки, отколкото зловещите и масонски черепи и кости, бухали и тъпи рок и метълски дрехи. Рокли не ми отиват, а понеже имам проблем с равновесието, не ходя на кокили, предпочитам удобните маратонки и кецки. Да, обличам се готино и модерно само лятото, защото лесно изстивам и съм се научила през останалите сезони да се обличам както трябва, за да си пазя здравето. Да, не пуша и не пия алкохол, сигурно съм адски скучна. Но не ми и трябват, за да ми е весело. Освен това си пазя здравето. Да, не спортувам обаче, просто защото не съм по спорта. Имам много повече и разнообразни интереси, за разлика от повечето градски кифли - астрономия, археология, история, култура, политика, фотография. Не съм по летните курорти и кисненето на плажа или в дискотеката, предпочитам да кисна по музеи, планетариуми, да посещавам културни събития. Да, не мога да смятам и съм доста несамостоятелна. Но всичко това не ме прави по - малко човек. Не ми е приятно по улиците да ме гледат така, сякаш съм Квазимодо. Не ми е приятно, че никой не иска да се запознае с мен. Да, глуха съм и общуването е трудно. Но поне съм истински човек и не съм по интригите, лицемерието и подобни глупости.
Не искам много, а само да бъда щастлива в личен план и да има кой да се грижи за мен, защото родителите не са вечни.

• Автор
преди 2 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Защото си твърде отстъпчив.

Пълна глупост изобщо за нищо не остъпвам другаде е заровено кучето

току-що, petie1 написа:

Пълна глупост изобщо за нищо не остъпвам другаде е заровено кучето

Стига с този грозен израз към кучетата!

Не е в характера ми проблема, ясно!:angry:

Проблемът е в дискриминацията и предразсъдъците от здравите към хората с увреждания.

преди 2 минути, Mickey_Mouse_love написа:

Проблемът е в дискриминацията и предразсъдъците от здравите към хората с увреждания.

Как точно те дискриминираме? Така и не разбрах.

• Автор
преди 2 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Не съм златотърсачка!

Животът на хората с увреждания не е евтин и не по моя вина! Поколението на родителите ни поиска демонокрацията и здравното търгашество. Не съм аз виновна, че антибиотиците са скъпи, престоя в болница е скъп като в хотел,  екскурзиите също не са евтини.

Че те медицинските услуги винаги са били скъпи антибиотиците също а за екскурсиите може да ходиш кат нямаш пари толкоз е просто и логично

преди 4 минути, Mickey_Mouse_love написа:

Израза си е много хубав и точно в характера ти е проблема

Така и не разбрах, как дискриминират конкретно Полина от Берковица?

Качва се в автобуса и има специално място за нея и място за другите ли? Или какво?

преди 1 час, petie1 написа:

Че те медицинските услуги винаги са били скъпи антибиотиците също а за екскурсиите може да ходиш кат нямаш пари толкоз е просто и логично

Израза си е много хубав и точно в характера ти е проблема

Демократче, при социализма медицината си беше достъпна.

Екскурзиите - също.

Много нормални хора искат това да се върне.

преди 58 минути, АСПЕКТ написа:

Така и не разбрах, как дискриминират конкретно Полина от Берковица?

Качва се в автобуса и има специално място за нея и място за другите ли? Или какво?

С това, че никой около моята възраст, който е от града и е свободен, не ме харесва. Всички точат лиги по глупавите фльорци.

• Автор
преди 5 минути, Mickey_Mouse_love написа:

Демократче, при социализма медицината си беше достъпна.

Екскурзиите - също.

Много нормални хора искат това да се върне.

Сега пък станах демократ каквото и да значи това в твоята глава... И по времето на соца добрата медицина е струвала скъпо недей се заблуждава :)

Ами те нормалните хора си пътешестват и днес където искат а не само за където има карти :)

преди 16 минути, Mickey_Mouse_love написа:

С това, че никой около моята възраст, който е от града и е свободен, не ме харесва. Всички точат лиги по глупавите фльорци.

Че ти с тоя вид и характер за харесване ли си?

Видът и характерът ми са си съвсем добре.

Въпросът е, че медиите ви промиха мозъците, че на мъжете им трябват за съпруги пластмасови глупави кукли като Николета и Златките.

на 11.07.2021 г. в 10:52, Mickey_Mouse_love написа:

Знам, но искам да срещна някой като него! Чаткаш ли?

Анке!

Всички дето ти пишат или отговарят, чаткат, но ти нищо не чаткаш.Искай, но нещо реално. И престани да цитираш някаква си Николета и Златка! Ти не си добре и с апаратчето в главата. Що се касае до мъжете - ни ги познаваш, ни си имала, за да изказваш някакво мнение.

• Автор
преди 1 час, Mickey_Mouse_love написа:

Видът и характерът ми са си съвсем добре.

Въпросът е, че медиите ви промиха мозъците, че на мъжете им трябват за съпруги пластмасови глупави кукли като Николета и Златките.

Не знаеш нищо за мъжете хехе та ти дори не успя да ме впчеталиш с нищо мене мъжа с увреждание та какво остава за здравите мъже

преди 2 минути, Kolev71 написа:

Анке!

Всички дето ти пишат или отговарят, чаткат, но ти нищо не чаткаш.Искай, но нещо реално.

Дядо Стефчо би ли ми помогнал малко с медицината по време на соца?

преди 2 минути, petie1 написа:

Не знаеш нищо за мъжете хехе та ти дори не успя да ме впчеталиш с нищо мене мъжа с увреждание та какво остава за здравите мъже

Дядо Стефчо би ли ми помогнал малко с медицината по време на соца?

Доктора може, но не и аз. Съжалявам!

• Автор
преди 7 минути, Kolev71 написа:

Доктора може, но не и аз. Съжалявам!

Благодаря все пак :)

преди 9 часа, Mickey_Mouse_love написа:

И това е дискриминация? И мен много хора не ме харесват.

• Автор
преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

И това е дискриминация? И мен много хора не ме харесват.

И викаш да прокараме закон за харесване ли? Поне така предлага Мини Маус

преди 33 минути, petie1 написа:

Но, за да е справедлив законът, Аннето да дава на всеки, който я е "харесал", бидейки законово задължен.

Поне един път.

преди 46 минути, petie1 написа:

Аз въобще не знам, дали в историята има такова нещо.

Да задължават хората да харесват определен човек. За кралят в миналото, възможно е, да има такова изискване, да го харесват, но между населението. Едва ли.

За задължат един селян от царството да хареса друг селянин. Не вярвам.

на 9.07.2021 г. в 18:18, Mickey_Mouse_love написа:

... да задължи ...

на 9.07.2021 г. в 18:23, Mickey_Mouse_love написа:

...ще стане насила!

...

Ще се наложи ...

преди 12 часа, Mickey_Mouse_love написа:

...

... никой около моята възраст, който е от града и е свобод..ен, не ме харесва. ...

Тъкмо щях да напиша - който не те харесва - в Белене ... и се сетих, че острова го водят само около 40 кв. км.

Колкото до кучетата, сигурна ли си, че фразата не ти харесва? ... щото това ("вот где собака зарыта") е руския идиом на "ето каква била работата" ... а ти малко русофил падаш.

преди 3 минути, lebel написа:

Тъкмо щях да напиша - който не те харесва - в Белене ... и се сетих, че острова го водят само около 40 кв. км.

Колкото до кучетата, сигурна ли си, че фразата не ти харесва? ... щото това ("вот где собака зарыта") е руския идиом на "ето каква била работата" ... а ти малко русофил падаш.

Дискриминация е примерно да забранят на Полина от Берковица да пие вода от градската чешма, защото е инвалид.  Защото тя е за другите граждани. Неинвалиди.

Доколкото разбирам понятието дискриминация.

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Дискриминация е примерно да забранят на Полина от Берковица да пие вода от градската чешма, защото е инвалид.  Защото тя е за другите граждани. Неинвалиди.

Доколкото разбирам понятието дискриминация.

Нямам представа защо си "цитирал" мен, но нямам и проблем с това.

Аааа, чатнах. Нещо като "Тебе думам, дъще, сещай се, снахо" ... ма да те открехна, че каузата е пердут(нат)а.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.