Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли всички да сме богати?

Featured Replies

• Автор
преди 1 минута, acnekt написа:

В САЩ 3ма държат толкова пари, колкото на половината от населението на САЩ.

Зле разпределени пари.

В САЩ изобретиха даряването на половината богатство от милиардерите на бедните.

• Отговори 197
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, Myanmar написа:

И правят ваксини с цел благотворителност.

Но истината е да си запазят парите.

Що не си продадат къщите на бедните? С една такава къща ще живее цял един квартал бездомници.

Нали са големи филантропи.

• Автор
току-що, Aumi написа:

Много добре знам как се лепят плочи...

Ми залепи си ги сама бе! БЕЗПЛАТНО!

преди 1 час, дръндю написа:

не са годни за съобщения
една камара въпроси и никакъв ефект

Дрънди намерил си устройство  със стара версия на фърмуера ,след ъпдейт ще може да предава съобщения до 160 символа :D

преди 1 минута, Myanmar написа:

Дори и да ги нямаше тези толкова богати, бедните пак щяха да са си бедни!

• Автор
преди 3 минути, Aumi написа:

... и съм виждала толкова майстори, колкото ти не си виждал със сигурност.

И т.к. се дуеш, че си голямата разбирачка, ще те питам само едно - ти знаеш ли колко струва един четворен лазер за нивелиране?

преди 1 минута, Myanmar написа:

Ми залепи си ги сама бе! БЕЗПЛАТНО!

Тогава плочкаджиите ще стоят гладни, ако се научим да си лепим сами плочите!😆
Да се благодарят на хората които им плащат!

току-що, Myanmar написа:

И т.к. се дуеш, че си голямата разбирачка, ще те питам само едно - ти знаеш ли колко струва един четворен лазер на нивелиране?

Е и? Това е бизнес! Не можеш да печелиш, без да вложиш пари за инвентар.

• Автор
преди 1 минута, Aumi написа:

"Плочкаджиите" няма за какво да благодарят, защото такива като теб са живи умрели, ако не им дойдат на крака хора да им свършат работата.

преди 2 минути, Aumi написа:

То пък едни майстори. Нали виждам, метрото пропадна, асфалтът се троши. Кратери на улицата. Мостове се рушат, сгради падат. Хора получават ток в тялото, докато пресичат улиците.

• Автор
току-що, acnekt написа:

То пък едни майстори. Нали виждам, метрото пропадна, асфалтът се троши.

Там "майсторите" са цигани, а от материал се пести между два и три пъти. И асфалта на прехвалените от Боко Тиквата магистрали подобри всякакви въобразими рекорди, като има 1/3 дебелина спрямо европейските стандарти.

преди 2 минути, Myanmar написа:

"Плочкаджиите" няма за какво да благодарят, защото такива като теб са живи умрели, ако не им дойдат на крака хора да им свършат работата.

Да се благодарят на хора , които могат да им плащат, защото ако са в  някоя държава където няма платежоспособни и хората не правят ремонти и не строят жилища и промишлени сгради, ще умрат от глад!

Парите на Бойко за един месец обиколка на джипката са равни на 5 години трудови възнаграждения на половината население на България.

И по едно кебабче за ромите.

• Автор
току-що, Aumi написа:

Да се благодарят на хора като мен, които могат да им плащат, защото ако са в  някоя държава където няма платежоспособни и хората не правят ремонти и не строят жилища и промишлени сгради, ще умрат от глад!

С този манталитет единственото, което ще получиш са яйца зад плочките, които ще ти ухаят с месеци. Майсторите не са приритали да ти правя плочките, не ти звънят по домофона и не са те молили ТИ да ги търсиш. Ти си тази, която е изпаднала в нужда, и ти си тази, която им плаща за да те навестят когато и ако са свободни. Даже те ти налагат цените, които ако не можеш да си позволиш ще ти теглят една майнa и ще те оставят с двете ти леви майсторски ръце да се оправяш. На фона на това трябва не да им благодариш, а ръце да им целуваш.

преди 14 минути, Myanmar написа:

Конкретно?

Не очаквай от мен конкретност. Не си селски човек. 

Единия ми Пра-пра дядо е бил първия кмет на Нова махала. Едва ли в нета ще намериш информация за него. 

И ... правил е първокласно вино, а не бира .... :) 

Там "майсторите" са цигани, а от материал се пести между два и три пъти.

виш ся
няма никакво значение етническия произход
"краставици им дали на майсторите и после що нямало луканки"
 "на корен от краставица, луканка не расте"
мнозина знаят дека отидоха луканките, ама си траят

преди 2 минути, Myanmar написа:

С този манталитет единственото, което ще получиш са яйца зад плочките, които ще ти ухаят с месеци. Майсторите не са приритали да ти правя плочките, не ти звънят по домофона и не са те молили ТИ да ги търсиш. Ти си тази, която е изпаднала в нужда, и ти си тази, която им плаща за да те навестят когато и ако са свободни. Даже те ти налагат цените, които ако не можеш да си позволиш ще ти теглят една майнa и ще те оставят с двете ти леви майсторски ръце да се оправяш. На фона на това трябва не да им благодариш, а ръце да им целуваш.

Добре, нека обърнем плочата и си представим, че на теб ти трябват майстори, а не на мен.

преди 4 минути, acnekt написа:

И по едно кебабче за ромите.

кво каза
заради едно кебапче, цивилизованото цигън, нема да съ измъкне изпод завивките
"искам да гласувам, ама нямам желание"

• Автор
преди 2 минути, Aumi написа:

Добре, нека обърнем плочата и си представим, че на теб ти трябват майстори, а не на мен.

То е ясно, че ще обърнеш палачинката, ама защо се правиш на сляпа като ти зададох елементарен въпрос, на който не отговаряш?

преди 8 минути, дръндю написа:

виш ся
"краставици им дали на майсторите и после що нямало луканки"
 "на корен от краставица, луканка не расте"
мнозина знаят дека отидоха луканките, ама си траят

Нали викнах вкъщи майстори и той ги взима материали от строежа,където работи.

Пък ме лъже, че ги е купил от Бриколаж.

Аз паса трева, сигурно. Приличам на крава. Иска да ме дои. И то с всичките вимета.

• Автор
преди 4 минути, дръндю написа:

Съжалявам, но има. Не искам да споделям лични данни, но 25 млн. лв. не стигнаха за читав вид на изпълнението.

Съжалявам, но има. Не искам да споделям лични данни, но 25 млн. лв. не стигнаха за читав вид на изпълнението.

Нали ги виждам ромите, големите строители. Стоят с бараките и копторите повечето от години. Не могат собствената им подарено място да построят и стоят в кочината, тръгнал на мен да ми помага и да ми иска пари.

току-що, Myanmar написа:

виш ся, бил съм свидетел, как си делят парите, а на сигънту викат, нема пари и требе да закърпите дупките за пред кмета
ногу фалшиви документи се вадят, ногу повече от времето на комунизма

• Автор

Основните минуси на циганската работа са липса на фина моторика, изключително висок брак на материали, ръбове край тях цели не остават, 3/4 от работното време не работят, гарантирано просрочване на сроковете, нямат скрупули да крадат, правят "цигански работи", ако нямат непрестанно наблюдение и присъствен контрол.

Цигани е изгодно да се ползват за груба хамалска работа, за изкопи и такива работи, като им се плаща не надник, а на свършена работа.

преди 4 минути, дръндю написа:

виш ся, бил съм свидетел, как си делят парите, а на сигънту викат, нема пари и требе да закърпите дупките за пред кмета
ногу фалшиви документи се вадят, ногу повече от времето на комунизма

Тези схеми са публична тайна. Закупуването на материали от "наши хора" на двойна цена и половин качество, ползването на некачествени и евтини материали си е начин да се пренасочват пари. Съвсем не обвинявам само изпълнението за превърналия се във вечен ремонт на всичко с отрязана лентичка.

Пази Боже, да се даде аванс да почне работа на ром. Не правете тази грешка.

Един месец не можеш да го изкараш от дискотеката.  Чакалиш го като хиена. Дебнеш го от всякъде. И като го намериш е мъртво пиян. Тъй, че не. Ако ще следващия да е Микеланджело. Ром повече -не.

преди 56 минути, Myanmar написа:

То е ясно, че ще обърнеш палачинката, ама защо се правиш на сляпа като ти зададох елементарен въпрос, на който не отговаряш?

Кой въпрос?

преди 46 минути, Myanmar написа:

Тези схеми са публична тайна. Закупуването на материали от "наши хора" на двойна цена и половин качество, ползването на некачествени и евтини материали си е начин да се пренасочват пари. Съвсем не обвинявам само изпълнението за превърналия се във вечен ремонт на всичко с отрязана лентичка.

И затова правителството ли е виновно, или крадливият матрЯл?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.