Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли всички да сме богати?

Featured Replies

преди 1 час, Milkydead написа:

Не не може всички да сме богати

Абсурда е, че всички сме богати, но ти желаеш всички да сме бедни, за да не се тепаме. :)

Парадоксална мисъл имаш ... :) И, по-абсурдното е, че се смяташ за нормален. :)

Принципно излиза, че си за: Да има неравностойни хора. Това си е чист расизъм!!! Но, не по цвят!!! :) А, по пари ... :)

• Отговори 197
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 часа, Myanmar написа:

Какво им е на гълъбите?

Някой имат проблем с доставката на гласови съобщения .

Какво значи да си богат/беден ? 

Тук никой не се и опита да дефинира (или копира от някъде) .

Материално или идеално , или и с двете заедно ?

Често го давам за сравнение -  Цезар е имал колесница с 4 коня , моята е с 90.....

Един друг крал пък беше казал - давам половин кралство за един кон .

В пустинята чаша с вода може да е по-тежка от Злато .

С какво мерим ?....за да кажем - ето , този е богат

С Пари , с Време ?

Защото казано е - Времето е Пари , или  най-богат е този , който има най-много свободно време . Но парите на са време .

С Разум ?

Защото казано е - вземи му акъла , парите сам ще ти ги даде .

с Дух ?

Защото казано е - богатите също плачат .

....разбира се списъкът никак не е изчерпан...

......................

Общото за всички е имането изобщо , а отправна точка  Лакомията - I-ви закон за всяко Живо . :nono:

Мяра е потребността - обективна и субективна , лична и обществена - за определено място и период от време .

В случай , че не се уточнят понятията , произволното говорене е гарантирано безкрайно !:) 

......................

Съвсем друг е въпросът за експлоатацията на човек от човека....Той отговаря на част от въпроса " Как се става богат ? " , което според мен поне , е друга тема ....

1.Природните ресурси на планетата са ограничени 
2.Способностите на човешкото същество за репродукция са неограничени
следователно няма как всички да са богати.
темата е приключена

преди 9 минути, by_chechi написа:

Защото казано е - Времето е Пари , или  най-богат е този , който има най-много свободно време . Но парите не са време .

Аз съм се уредил с многоооооо свободно време, все едно съм пенсионер.
Обаче пък съфорумците ми завиждат, че не съм длъжен да работя.

Преди да се оженя се срещам случайно с една съученичка от последната ми гимназия и тя ме пита:
"Кво става нали щеше след 10 години да си голяма работа?"
Ех сега ако можеше да я срещна в София като мине ковида, да ѝ обясня какво става ...

преди 10 часа, Без умствен капацитет написа:

и планетата ще ни отеснява все повече, така че винаги щи има войни - в апартамент имаме малко място и затова имаме 1-2 деца

ако си в къща с 8 стай само 2 деца ли ще имаш

природна закономерност е, колкото е по-ниска е продължителноста на живот на жив организъм, толкова повече се размножава
при безсмъртие, не би имало размножаване
тъй си мисля де
вероятно при насилствена смърт, човека ще бъде клониран заради нуждата от общество
човека има нужда от контакти и форума е своеобразно доказателство за това

преди 19 минути, Milkydead написа:

темата е приключена

Изобщо не си и помисляй , че е приключена . Тя едва започва....:)

Първото твърдение само за себе си е абсолютно вярно , но пред нас е Космоса ..., а Лакомията е неограничена.:)

Второто твърдение е " не се знае " ! Примерно как ще коментираш застаряването на нациите и при това предимно богатите ! 

Ами те и китайците спряха да се въдят като зайци....:)

преди 14 минути, дръндю написа:

...при безсмъртие, не би имало размножаване....

Твърдението по аналогия е вярно , само ако има сходимост между функциите . Тук няма !

А има и много други фактори....:nono:

Т.е. не се знае !:) 

Обикновенно, когато някой печели, друг губи. Така, че няма как всички да сме богати.

преди 7 минути, Milkydead написа:

Не е така .... Земята е оразмерена за 25 000 000 000 човешки същества, а сега сме все още близо 8 000 000 000!!!

Не ти е известно колко храна се изхвърля по света!!!

Всеки един човек може да си набави необходимата енергия за съществуването си само с кисело мляко и филия хляб. Останалото е разхищение!!!

Темата не е приключена, а е без всякаква доза сериозност.

п.п. Лелей на колко сериозен се правиш = Темата била приключена = Ми ... = Благодарим за Вашето мнение ... :) Не е необходимо да публикувате друго нещо в нея .... Моля измислете следващото допитване!!! :)

преди 1 минута, dioib написа:

Земята е оразмерена за 25 000 000 000 човешки същества

тва пъ как го ичисли ве?

преди 34 минути, by_chechi написа:

Материално или идеално , или и с двете заедно ?

Темата е за материалното богатство!!! Това не е философска тема, а си е "всичко останало". ;)

Имаш ли парички = хубави неща. Нямаш ли ги = беден си ти. Не философства и споделяй мисли, а дай пара бате ... :)

преди 7 минути, Eclipse2G написа:

Обикновенно, когато някой печели, друг губи. Така, че няма как всички да сме богати.

Това е при "игри" с нулево равенство ! Казано по друг начин когато системата е затворена ...

преди 5 минути, dioib написа:

Темата е за материалното богатство!!!

Я , виж пак ! :nono:

........причините няма да ги изследвам , че пак ще се намери някой да каже че обиждам...

току-що, дръндю написа:

тва пъ как го ичисли ве?

Дънди .... хм .... Колко му трябва на човек, а?! ;) Един декар. ;)

п.п. От двеста квадратни метра земя която се обработва се изхранва едно семейство от четирима в него. Останалото го смятай ти ... :)

преди 9 минути, by_chechi написа:

а Лакомията е неограничена.:)

ограничена е от смъртта
остарявам и не чувствам никаква нужда от богатства
с остаряването, човек иска да е безсмъртен, не заради това че иска да живее, а заради страх от смъртта
страхът е водещият момент, а не желанието

преди 8 минути, дръндю написа:

човек иска да е безсмъртен, не заради това че иска да живее, а заради страх от смъртта
страхът е водещият момент, а не желанието

Първо се търсят ограниченията , а след това се преодоляват - не се унищожават или неглижират ! :nono:

Казано иначе - всеки със своите дертове....:)

Мен примерно ме притеснява ......прераждането , че кой знае в какъв маймун ще се преродя ....:lol6:И хайде пак от начало - падай от кайсия , ближи си раните... !:(

преди 3 минути, by_chechi написа:

че кой знае в какъв маймун ще се преродя ....:lol6:

чек ся
ся ква маймуна си?

преди 5 минути, by_chechi написа:

Мен примерно ме притеснява ......прераждането , че кой знае в какъв маймун ще се преродя ....:lol6:И хайде пак от начало !:(

ней страшно да си маймуна, страшното е да си циганин

преди 2 минути, дръндю написа:

чек ся
ся ква маймуна си?

Няма да съм същата....ти помниш ли преди к`ъв дръндю си бил ? :lol6:

преди 4 минути, дръндю написа:

...ней страшно да си маймуна, страшното е да си циганин

Има и щастливи , и успели цигани в Живота...

преди 12 минути, dioib написа:

Дънди .... хм .... Колко му трябва на човек, а?! ;) Един декар. ;)

куй от джунглата, там културни растения не виреят заради високата влажност и многото паразити по растенията
а пъ ако човечеството я премахне, шъ умре от липса на кислород

преди 22 минути, дръндю написа:

куй от джунглата, там културни растения не виреят заради високата влажност и многото паразити по растенията

Все още изхвърлят в океана ....да пазят цената....

Към момента още една Земя , може спокойно да се изхрани .....това е доказано !

А идат нови технологии ....Някой беше казал - всичко що е протеин става за ядене...:nono:

А казват също , че картофите като тикви големи щели да стават .:)

Може да не е пържола и салата домати , но кебапчета и пюре със сигурност стават ...Водка с доматен сок - също ! :lol6:

Така , че СПОКО : " Малко сме и пак сме същите ! " :lol6:

преди 6 минути, by_chechi написа:

Я , виж пак ! :nono:

........причините няма да ги изследвам , че пак ще се намери някой да каже че обиждам...

Да се смята, че богатство извън материалното има е утопия (Най-малкото)!!!

Не свързвай и ти щастието с богатството!!!

Тук виждаме типичен сблъсък между човек който смята себе си за богат и друг, който е отхвърлен от финансиране.

Все пак темата е постната като въпрос, на който отговора е = Да, но не се знае по какъв начин да стане това. ;)

Ти имаш ли идея?! А, очакваш ли вид облага в замяна на същата?!

Реално пак ще се повторя: Всеки е богат, но не го осъзнава!!! Друг е въпроса с кой споделя своето богатство. ;) Е, ... хм ... аз съм избрал = само и единствено с моето семейство!!! Това е моя егоизъм!!! Доволен съм и хем съм богат, а хем и не .... :) За какво ми е да съм по-богат, а?! :)

п.п. Тези без семейство да му мислят ... о ... те са най-бедните .... е те тъка ще е .... докато нямаш семейство си беден .... :)

Та има логика, че не може всички да сме богати .... Все някой ще е дете .... т.е. ще е консуматор. ;)

преди 6 минути, дръндю написа:

Дънди ..... модата е Занзибар .... ;) Там се забавляват сега богатите хора .... :)

п.п.

Попитали радио Ереван:

- Кога ще настъпи стадиен имунитет?

- Когато всички станем богати!

- ???

- За да може да обиколим света и си настроим имунитета за всички мутации на всякакъв вид вируси!!! ;)

преди 16 минути, дръндю написа:

липса на кислород

Кислорода в повече е отровен. ;) ... хм ... не ме карай да правя изчисления, т.е. да ти дам алгоритъма за въпросните 25 милиарда човешки същества ... все пак отчитай факта, че продължителността на човешкия живот е над 70 .... ;) (В миналото е бил 40 и по-малко даже ....– ... сега се борим да стане над 90, но младите не дават ... Що?! Пречили сме да са щастливи .... пречим им да работят ... :) Не могат да ни издържат ... ба тези млади колко са бедни .... :)

преди 35 минути, dioib написа:

Да се смята, че богатство извън материалното има е утопия (Най-малкото)!!!

За богатство на Ума и Душата не си ли чувал ? :lol6:

преди 35 минути, dioib написа:

...Да, но не се знае по какъв начин да стане това. ;)...

....Ти имаш ли идея?!:)....

Ако става дума само за пари - знае се ! :nono:

Но за да го знаеш и ти , следва да се потрудиш където трябва...

А може и да не искаш да го знаеш....това си е твоя работа ! 

Нямаш ли Лакомия за Знание - беден ти е Разумът ! И Духът в частност ! :nono:(за Духът и друг вид Лакомия трябва ! ) 

Като следствие правилото (от повторение - има нужда ! ): " Вземи му Акъла , Парите сам ще ти ги дава ! " :nono:

преди 14 минути, by_chechi написа:

За богатство на Ума и Душата не си ли чувал ? :lol6:

Бе .... хм .... имаше един филм .... "Красив ум" ... хм ... но .... то било в следствие на негова болест ... та ... така ... :)

Благодарение на въпросния болен мозък сега стават комуникациите с вид криптиране. ;)

п.п. Не всеки може да си позволи да е луд. = Това е богатството, но по-добре е да правиш другите на луди. ;) = По този начин печелиш пари и си позволяваш повече неща. Това било върховото богатство, а нашето = било обида към тях. ;) Не може по този начин да ги обиждаме! Те само можели да обиждат, защото го правели по културния начин. ;) Със снимки на римски (или турски) тоалетни. :)

п.п.2. Не се моли, а си го вземи!!! Основен принцип, за да успееш!!! За някои неща не са необходими закони!!! ;) Трябва да си в кюпа който прави закони. Тогава си богат!!! ;) Та прав е някой .... хем сме богати, хем не сме .... :) Тези с богатите умове и души .... да духат супата .... :)

Да си го кажем на несериозно, че сериозно погледнато принципа е: Докато си млад да се забавляваш, а после да работиш. Глупавият човек на млади години работи!!! Така е .... богат е този който ползва глупостта на младите!!! Другото е дървена философия ... :)

За да няма безумно богати и нещастно бедни , следва да се ограничава Лакомията в Разумни граници -

както при богатите "от горе" , така и при бедните "от долу" граници ! :nono:

Никоя от горните думи не подлежи на свободни интерпретации ! :nono:

Истина Ви казвам ! Вярвайте ми (който не го разбира) ! :)

преди 1 час, Milkydead написа:

темата е приключена

Тя темата си е едно фундаментално противоречие, с което (убеден съм) и автора и е съвсем наясно. Отговора е повече от елементарен- НЕ МОЖЕ! Не може не защото планетата... бла, бла, бла...човека бла, бла, бла... Не може защото е безсмислено! Нон сенс. Как ще знаят че са богати, когато няма бедни с които да се сравнят? Богатството има смисъл, само при наличие на бедност. Доброто има смисъл, само при наличие на зло. Светът е биполярен! Важния въпрос е, дали тази биполярност е наша си, човешка самозаблуда, или ние просто се съобразяваме с тази му особеност...

преди 1 минута, Радул написа:

Тя темата си е едно фундаментално противоречие, с което (убеден съм) и автора и е съвсем наясно. Отговора е повече от елементарен- НЕ МОЖЕ! Не може не защото планетата... бла, бла, бла...човека бла, бла, бла... Не може защото е безсмислено! Нон сенс. Как ще знаят че са богати, когато няма бедни с които да се сравнят? Богатството има смисъл, само при наличие на бедност. Доброто има смисъл, само при наличие на зло. Светът е биполярен! Важния въпрос е, дали тази биполярност е наша си, човешка самозаблуда, или ние просто се съобразяваме с тази му особеност...

Неразбирана закономерност е .

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.