Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли всички да сме богати?

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, Aumi написа:

Кой въпрос?

Ти сериозно ли не знаеш какво е въпрос?

• Отговори 197
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако средностатистическата българка е наполовина толкова просто колкото е Aumi(а тя май извадка на нея) народя е напълно обречен , по-добре да си завещаем земята от сега на братята цигани  , те и без това ще ни победят в генетичната борба заради по-умните си многодетни жени...

преди 1 час, Myanmar написа:

Ти сериозно ли не знаеш какво е въпрос?

Попитах кой, а не какво?😆

• Автор
преди 3 минути, Aumi написа:

Попитах кой, а не какво?😆

Значи и да броиш не можеш. Въпросът, който съм ти задал, него въпрос. Той е само един. Чак след това те питам защо не му отговаряш, знаеш ли какво е въпрос и можеш ли да броиш.

преди 13 минути, Myanmar написа:

Значи и да броиш не можеш. Въпросът, който съм ти задал, него въпрос. Той е само един. Чак след това те питам защо не му отговаряш, знаеш ли какво е въпрос и можеш ли да броиш.

Можеше просто да го повториш, а не да пълниш темата с празни приказки.

• Автор
преди 3 минути, Aumi написа:

Можеше просто да го повториш, а не да пълниш темата с празни приказки.

Защо да го повтарям. Диалог не можеш ли да водиш?

преди 7 минути, Myanmar написа:

Защо да го повтарям. Диалог не можеш ли да водиш?

Щом не помниш въпроса, значи въпрос няма!

Аз имам друг въпрос: Ако всички сме богати тогава какво ще правим?

• Автор
преди 12 минути, Aumi написа:

Щом не помниш въпроса, значи въпрос няма!

Недей лъга, че не помня въпроса, нито прави малоумни изказвания, че щеше да изчезне, ако по някаква причина не го помня. Ти го цитира, но не му отговори, защото си наясно, че си пълен лаик в нещата, за които говориш и отговорът ти, независимо какъв ще е той, ще те изложи. Сега ти задавам 4 въпроса какво стана, наср@ ли се и ти се чудиш каква глупост да изтипосаш.

Хайде спести на всички ни напъните си да оригиналничиш. Искаше да представиш работници с незаслужено възнаграждение, ама не ти се получи. Само пролича, че не знаеш кое как се прави и колко струва.

преди 1 час, petie1 написа:

Всички да имаме достатъчно много ! Това е основен Постулат на Комунизма . Без него Комунизъм няма . :nono:

Ще се работи безплатно , както умствено , така и физически....това което всекиму се харесва и може да прави .

Щото ако нищо не правиш е Съсипваща Скука....а безцелните глупости омръзват бързо .:nono:

Изпробвано е от мен ! Вярвайте ми (който не го разбира) !:)

И днес има хора , и все повече стават , които бидейки достатъчно осигурени , без нищо и никой да ги принуждава , работят по 12 часа дневно , ......Защото така им харесва .:nono:

Разбира се е въпрос на Съзнание да изпитваш такава потребност . Както се казва - да ти идва отвътре . :nono:

Казано е : " За лудо работи , за лудо не стой ! " - не е случайно !  :)

Докато това Съзнание не стане масово явление , горното е и ще си остава Утопия .....както е Комунизма ( който принципно не се разбира ) .:nono:

преди 1 час, by_chechi написа:

Всички да имаме достатъчно много ! Това е основен Постулат на Комунизма . Без него Комунизъм няма . :nono:

Ще се работи безплатно , както умствено , така и физически....това което всекиму се харесва и може да прави .

Щото ако нищо не правиш е Съсипваща Скука....а безцелните глупости омръзват бързо .:nono:

Изпробвано е от мен ! Вярвайте ми (който не го разбира) !:)

И днес има хора , и все повече стават , които бидейки достатъчно осигурени , без нищо и никой да ги принуждава , работят по 12 часа дневно , ......Защото така им харесва .:nono:

Разбира се е въпрос на Съзнание да изпитваш такава потребност . Както се казва - да ти идва отвътре . :nono:

Казано е : " За лудо работи , за лудо не стой ! " - не е случайно !  :)

Докато това Съзнание не стане масово явление , горното е и ще си остава Утопия .....както е Комунизма ( който принципно не се разбира ) .:nono:

Точно това и очаквах

• Автор
преди 2 часа, petie1 написа:

Ще плащам на другите да са бедни. Ролева игра.

преди 8 часа, by_chechi написа:

Всички да имаме достатъчно много ! Това е основен Постулат на Комунизма . Без него Комунизъм няма . 

Само че, при комунизма - всички са еднакво бедни и еднакво несвободни, с изключение на тези които са във властта.

преди 1 час, Aumi написа:

Само че, при комунизма - всички са еднакво бедни и еднакво несвободни, с изключение на тези които са във властта.

Прочете ли всичко в поста ? А последното в скобите ? Разбра ли ? :)

Елементарен , прост въпрос , лесно достъпен за мислене - учените (примерно) за пари ли работят ? .....

По тази логика би следвало да са най-богати . Не са ! :nono:

Друг по-сложен въпрос - за разлика от другите учени , Бил Гейтс как натрупа състояние ? На това сме живи свидетели . 

Ако не го знаеш - чрез юридическа измама , с неподозирано огромна от никой принадена стойност .

Грабеж - основна формула при парите за правене на състояние ! Законно или незаконно - това е друга голяма тема . :nono:

..................

Тук :angry: е проблема .

преди 2 часа, Aumi написа:

Следва да се добави :

Това което си мислиш , че е Комунизъм се нарича Социализъм :nono:

Долната граница на Лакомия беше повдигната до нивото еднакво бедни , но значително по-високо от границата на оцеляване .

Само за пример на Съзнание - държахме си ключовете за дома под черджето на входната врата . Това е Истина ! 

Това се определя от икономическото развитие на обществото . В случая нямаше как всички да са достатъчно богати ! :nono:

Горната граница на Лакомия беше ограничена от Партийната Политика .

Че се грабеше от народ и държава - грабеше се , но ограничено . А събраното в държавата се пилееше неразумно от същите тези...

.................

Сега , както се твърди е Демокрация , пак няма горна граница за Лакомия ! Долната граница се поддържа на ръба на оцеляване - ако още падне обществото умира . :nono:

Пак пример за Съзнание - вратите масово се правят усилени , блиндирани....за ключ под черджето и дума да не става !:nono:

..................

С теб пък за Свобода тъкмо не ми се говори . Вярно е - ти не си свободна.....от какво , е друга тема....

на 12.03.2021 г. в 19:46, Белгиеца написа:

Преди 1989г всички бяхме бедни с по 230 лв заплата.

Белжо недей да говориш от името на всички.Нашето семейство по времето на соца беше богато.Бащата беше назначен като главен изпълнителен директор, хората ядаха портокали и банани само на коледа.В къщи в гардероба целогодишно имаше един голям кашон от телевизор пълен с портокали и се замергахме с тях.За десет години работа построи голяма къща със всички най-големи удобства за времето си, смени две чисто нови коли и си отвори бизнес след 1989г. Естествено всичко е постигнато с работа по 18 часа, както и майка.Много добре си спомням, като се прибереше бащата как се опъваше на креслото в хола уж да погледа малко телевизия, но след 5 мин. заспиваше.И след това ставаше в 5 сутринта.

преди 9 минути, Чингис Хан написа:

...Бащата беше назначен като главен изпълнителен директор....

Това не се отнася за всички - достатъчно богати !(твърде частен случай):nono:

В същност е бил крайно беден на Свободно Време , на ръба на оцеляване .......и т.н.....

на 12.03.2021 г. в 19:34, Myanmar написа:

А вие как я мислите тая работа?

Мисля, че темата ти е малоумна. Ти самият си скаран с принципите на инономиката.Нека ти обесня по елементарен начин как функционира тя.Парите са разменно средство за услуги и стоки.Някога те не са съществували е ставало буквално бартери на стоки.Ти произвеждаш хляб, аз месо, а Горан дрехи.Аз давам на теб и Горан месо, вие ми давате хляб и дрехи.Така аз имам и месо и хляб и дрехи.В днешната модерна инономика някои предлагат по-скъпи услуги, други по-ефтини, всеки му според възможностите и за това има и бедни и богати.И няма как всички да са богати.Темата е за ключ!

преди 30 минути, Чингис Хан написа:

Мисля, че темата ти е малоумна.

Не Е малоумна , а е За умни ! :)

Никоя тема не е някаква си ....! Темата е тема , повод за размисъл , и нищо повече !:nono:

Кой какво и как размисля е друга тема .....намираща се вътре във всяка тема ! :nono:Някои пракаляват с тази тема....:lol6:

....................

Другото в поста ти е твоят размисъл , който не съм готов да подкрепя с увереност за цялата Истина .....както се опитваш да го представяш .:nono:

Най-малкото защото , чрез проста размяна не можеш да правиш състояние - трудно е да излъжеш и откраднеш .....незабележимо от другите .

преди 12 часа, petie1 написа:

Ще си харчим паричките :D

преди 10 минути, -Fu- написа:

Ще си харчим паричките :D

Като русо в мола....:lol6:

`Ми тя , овцата в люцерната прави същото..., а пък имаме претенцията да сме уж поне Човек Разумен (Номо Sapiens).:nono:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Homo_sapiens_idaltu

преди 50 минути, by_chechi написа:

В същност е бил крайно беден на Свободно Време , на ръба на оцеляване .......и т.н.....

Е преди това бил хем беден от към пари, хем от към свободно време.Защото е бил сервитьор, което е една от най-слабо заплатените професии и отнемащи време. В крайна сметка си пожертвал десет от най-хубавите си години за да има голяма построена къща, чисто нова кола, пари спестени банките и собствен бизнес, който му е бил мечта.Всяко нещо си има цена в тоя живот.Пък безделниците с много свободно време, нямат нищо друго освен това.

преди 1 час, Чингис Хан написа:

Мисля, че темата ти е малоумна. Ти самият си скаран с принципите на инономиката.Нека ти обесня по елементарен начин как функционира тя.Парите са разменно средство за услуги и стоки.Някога те не са съществували е ставало буквално бартери на стоки.Ти произвеждаш хляб, аз месо, а Горан дрехи.Аз давам на теб и Горан месо, вие ми давате хляб и дрехи.Така аз имам и месо и хляб и дрехи.В днешната модерна инономика някои предлагат по-скъпи услуги, други по-ефтини, всеки му според възможностите и за това има и бедни и богати.И няма как всички да са богати.Темата е за ключ!

Аз си помислих, че не може всички да сме богати, защото човек по природа е егоист. Мисли първо за себе си.

България е идеален пример за утопия и защо не е възможно всички да сме богати.

преди 10 минути, Чингис Хан написа:

Е преди това бил хем беден от към пари, хем от към свободно време.Защото е бил сервитьор, което е една от най-слабо заплатените професии и отнемащи време. В крайна сметка си пожертвал десет от най-хубавите си години за да има голяма построена къща, чисто нова кола, пари спестени банките и собствен бизнес, който му е бил мечта.Всяко нещо си има цена в тоя живот.Пък безделниците с много свободно време, нямат нищо друго освен това.

Няма никакво съмнение , че в условия при които всички не са достатъчно богати и това е начин на съществуване - въпрос на личен избор .

Давал съм го и друг път за пример - среща между двама гръцки философи :

- Ако можеше да превиваш гръб , нямаше да ядеш зеле .

- Ако можеше да ядеш зеле , нямаше да превиваш гръб....:nono:

преди 6 минути, acnekt написа:

Аз си помислих, че не може всички да сме богати, защото човек по природа е егоистик. Мисли първо за себе си.

България е идеален пример за утопия и защо не е възможно. 

Подценяваш на първо място Технологичното развитие . Сравнявай да кажем с преди 2000 години , за да е очеизвадно .

Казано е : " Битието определя съзнанието "

На второ място подценяваш развитието на Съзнанието .

Казано е : " Съзнанието решава Битието " (виж по-горе за философите)

преди 5 минути, by_chechi написа:

Няма никакво съмнение , че в условия при които всички не са достатъчно богати и това е начин на съществуване - въпрос на личен избор .

Давал съм го и друг път за пример - среща между двама гръцки философи :

- Ако можеше да превиваш гръб , нямаше да ядеш зеле .

- Ако можеше да ядеш зеле , нямаше да превиваш гръб....:nono:

Подценяваш на първо място технологичното развитие . Сравнявай да кажем с преди 2000 години , за да е очеизвадно .

Казано е : " Битието определя съзнанието "

На второ място подценяваш развитието на Съзнанието .

Казано е : " Съзнанието решава Битието " 

Никаква технология. Същата си е технологията. Малко видоизменен и това е.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.