Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли всички да сме богати?

Featured Replies

преди 15 минути, acnekt написа:

Никаква технология. Същата си е технологията. Малко видоизменен и това е.

Това не бих го коментирал , че ще стигнем до.......недоразумение (така да го кажем) . :lol6:

Горното би могъл с някаква степен за Истина да го кажеш за Съзнанието.....в смисъл , че развитието се случва бавно и мъчително , малко по малко в сравнение с Битието ! :nono:

А обяснението за това изоставане в развитието на Съзнанието от Битието е лесно и просто .

С развитието на Съзнанието , всеки започва от "нула" при раждането си и до където я докара за 100 години да кажем .

Цял Живот по условие сме в положение на догонващи.....:nono:

Дето се казва - таман се уреди , пък взе че умря ....:lol6:

Остава общественото Съзнание ! :nono:Пак можеш да го сравниш с това от преди 2000 години.....

• Отговори 197
  • Прегледи 10k
  • Създадено
  • Последен отговор

Много глупав въпрос (тема).

Няма как „всички да сме богати“ или бедни. Най-малкото, защото:

Цитат

Когато хората узнаха 
красотата на красивото,
разбраха грозното.
Когато хората узнаха 
добротата на доброто 
разбраха злото.
Ето защо 
битието и небитието 
взаимно се пораждат;
трудното и лесното 
взаимно се създават,
дългото и късото 
взаимно се сравняват;
високото и ниското 
взаимно се склоняват;
гласните и съгласните 
взаимно хармонират;
предишното и следващото 
взаимно се редуват.
Лао Дзъ, Дао дъ дзин

Как ще определиш - дали си богат - ако няма бедни?

• Автор
преди 1 час, Чингис Хан написа:

Мисля, че темата ти е малоумна.

Ахахаха, още един, който се почувства некомфортно и реши да обвини темата за това haha.png

Абе хора, проявете малко творчество. И научете, че няма тъпи теми, има тъпи коментари. И в момента съм цитирал един такъв.

Нека ти обесня

От общ работник основи на пазарната икономика не ща. Задръж си мъдростта за строежите.

преди 1 час, -Fu- написа:

Ще си харчим паричките :D

Оо, тигрее, тигреееееееееееееее...

Темата е за ключ!

Ехаа. Изчерпаната, скучна, тъпа тема ти генерира 200 реда дневно размисли и страсти, но след всеки твой пост се изчерпва и става скучна haha.png

Алонзо, скрий се някъде, много неуспешно искаш да скриеш, че темата ми е уникално интересна и забавна и ти дебнеш всеки писал в нея за да допишеш и ти. Не можеш да устоиш, като теле пред майка си, или ще умреш за нея като за наденица, или ще доприпкаш като пале, абе разбра за кво говоря.

safe for work puppy GIF

преди 1 час, acnekt написа:

Аз си помислих, че не може всички да сме богати, защото човек по природа е егоист. Мисли първо за себе си.

По природа да, ама първите 7 години се промива мозъка и добива морал.

преди 25 минути, Myanmar написа:

Ахахаха, още един, който се почувства некомфортно и реши да обвини темата за това haha.png

Абе хора, проявете малко творчество. И научете, че няма тъпи теми, има тъпи коментари. И в момента съм цитирал един такъв.

От общ работник основи на пазарната икономика не ща. Задръж си мъдростта за строежите.

Валкирия добре те е определила като цървул. Само да те осведомя, че в Нидерландия един общ работник взима колкото един депутат в България, без да броим краденото от депутата разбира се.Пък ти с твойте тапии от Унесесе не може да си позволиш само  дивана в хола на общия работник в Нидерландия.Общия работник от Нидерландия утре като вземе пенсията от 2000 евро и се прибере в бегето на село, ти с твойта пенсия от 300 лева, ще се налага да доработваш допълнително за да имаш за дърва за огрев на село, и ще ходиш да чистиш днес цял ден двора за 30 лева на общия работник, до като общия работник си пие ракията на верандата и си слуша босето.Пък ти пердаши на двора и дате бие слънцето в главата, и ще ти останат само тия писаници във форума и тапиите от Унесесе.

• Автор
преди 1 час, by_chechi написа:

- Ако можеше да превиваш гръб , нямаше да ядеш зеле .

- Ако можеше да ядеш зеле , нямаше да превиваш гръб....:nono:

like2.png Има го този момент.

преди 1 минута, Чингис Хан написа:

Валкирия добре те е определила като цървул.

Валкирия1 едно определи теб като цървул. Ако искаш да кажеш нещо не се крий зад полите на родоотстъпничка, която си пропилява старините в надменно хейтене в умрял форум. Бъди мъж поне за 5 минути. Ще ти създам отделна тема, за тези 5 минути, ако искаш.

преди 1 час, acnekt написа:

Никаква технология. Същата си е технологията. Малко видоизменен и това е.

Не е малко.

heroic-women-of-france-three-french-wome

преди 1 час, by_chechi написа:

Цял Живот по условие сме в положение на догонващи.....:nono:

Дето се казва - таман се уреди , пък взе че умря ....:lol6:

Имаш и ти прозрения. Ако спреш с плявата ще почна да те чета.

преди 33 минути, Myanmar написа:

Валкирия1 едно определи теб като цървул. Ако искаш да кажеш нещо не се крий зад полите на родоотстъпничка, която си пропилява старините в надменно хейтене в умрял форум. 

Е ми казвам ти го, че си ЦЪРВУЛ!  Кое точно не разбра? И недей пуска други теми.Достатъчно си залял форума с помиите си.

• Автор
преди 10 минути, Чингис Хан написа:

Е ми казвам ти го, че си ЦЪРВУЛ!  Кое точно не разбра? И недей пуска други теми.Достатъчно си залял форума с помиите си.

И какво като те е нарекла цървул? Аз и сам мога да си създам мнение за човек. Питам те отново защо се криеш зад полите на родоотстъпник, който се подиграва на българите в този форум от жлъч и житейска неудовлетвореност? Тя ли е твоя идеал за ценностна система, на нея ли искаш да приличаш?

Опитите на Франки да докаже, че да си тъп в Нидерландия е панацеята за безгрижен и щастлив живот, са наистина покъртително- сърцераздирателни. Ето, той смята, че като нарече някого "Цъвул" и вече се е издигнал над Христо Стоичков, в хранителната верига. :)

преди 2 часа, jhoro написа:

Тук отиваме към физиката.

Как ще размереш, че се движиш, ако няма време и отправна система.

И какво значи тъмно и светло или студено и топло. След като е едно. Светлина и топлина.

преди 1 час, Myanmar написа:

И какво като те е нарекла цървул? Аз и сам мога да си създам мнение за човек. Питам те отново защо се криеш зад полите на родоотстъпник, който се подиграва на българите в този форум от жлъч и житейска неудовлетвореност? Тя ли е твоя идеал за ценностна система, на нея ли искаш да приличаш?

Не мога да разбера, какво пренебрежение и опити да се очерни Балкана. Това не го разбирам. Тъмен балкански субект.

Албионът да не би да ехубав остров, английския език се е смятал за варварски и груб език. Сега пък бил мелодичен. 

Цървули, мокасини, галоши. В Холандия има дървени обувки, нещо като налъми. Clog.

https://de.wikipedia.org/wiki/Clog

Как се ходи с това нещо?

преди 4 часа, Чингис Хан написа:

Бащата беше назначен като главен изпълнителен директор

Каква заплата получаваше тогава баща ти?

„.....................................

Добре, ако не искате да има бедни, съгласни ли сте част от заплатите ви да отиват във фонд за подпомагане на бедните по целият свят?

преди 5 минути, Aumi написа:

Сигурно към 100 лв. Стандартът е бил такъв. Не вярвам да е било повече. Все пак едно сирене е било 3 лв и млякото стотинки.

преди 6 минути, acnekt написа:

Сигурно към 100 лв. Стандартът е бил такъв. Не вярвам да е било повече. Все пак едно сирене е било 3 лв и млякото стотинки.

Сметни тогава как за десет години с тази заплата е построил голяма къща с всички екстри за соца и две коли? А също е имал пълни долапи с дефицитни за времето стоки.

Ако разбира се не е крал от държавата!😆

преди 1 час, jhoro написа:

Бедни винаги ще има ,най-малкото ,защото има ,,мързел " и ,,тъпотия" . В някои случаи има някои психични болести като наркомания ,ергофобия и срам от това да извършват някои дейности ( примерно един мизерник познавам дето е на издръжката от пенсията на майка му . Можех да го уредя да разнася рекламни материали по пощите ,ама той ми вика това било срамна работа - а за 4 часа 40 лева - срамно ли е ? Та така - изкарвам си парички и преди го черпех по някое кафе или пица 🍕 ,ама в последно време започнах да го карам да си взема от майка му ,и спря да излиза даже и до кафе машините -( 40 стотинки са му много) . Е нека да си седи вкъщи ,въобще не ме интересува ,той си е болен от ергофобия ,ама няма аз да съм човека ,който ще се грижи да му е добре ,щото чака някой да го почерпи, а той искал да черпи ама все нямал.).  

Та така ,като го видя някой мизерник и ми поиска стотинки ,въобще не давам ,щото работя по 14 - 15 часа ,за да имам ,а те плужеците щото били болни трябвало да им помагам , а повечето като им кажа ,,дай да ти купя хляб " те ,,НЕ - ПАРИТЕ МИ ДАЙ". И за какво да се трепя ? за да може някой да живее на мой гръб - ДА ама НЕ . 

Богатите не били помагали на бедните ,ама да питам ,,защо трябва да помагам на някой тъпанар ,който не иска да работи ,или го е срам от някои работи ,,а не го е срам да го черпят ,или да дрънчи като някоя кифла или ку.ва?" 

Е не може всички да сме богати ,,щото някои просто се раждат да са мизерници- просто такава им е кармата по наследство ,и най - лошото е ,че не искат да се потрудят да си я сменят. 

преди 13 минути, Aumi написа:

Добре, ако не искате да има бедни, съгласни ли сте част от заплатите ви да отиват във фонд за подпомагане на бедните по целият свят?

НЕ - изобщо не съм съгласен.

преди 2 часа, Чингис Хан написа:

Само да те осведомя, че в Нидерландия един общ работник взима колкото един депутат в България,... 

..., и ще ходиш да чистиш днес цял ден двора за 30 лева на общия работник, до като общия работник си пие ракията на верандата и си слуша босето. Пък ти пердаши на двора и да те бие слънцето в главата, и ще ти останат само тия писаници във форума и тапиите от Унесесе.

Това колко взимат в ниската земя е добре, ама що па да ги взимаш като общ работник ?

Ти нали се похвали че те брули вятъра в студ и пек горе високо по ел. стълбове, що тогава да е лошо мианмарецът да го бие слънцето у главата докато ти мете по селския двор?
Значи когато ти си в ситуация на утайка на обществото, тогава може, ама ако някой друг изпадне в немилост да трябва да е бачкатор, тогава било лошо.

преди 15 минути, Aumi написа:

Едва ли е било повече от 450 лв, което делено на 6 прави по 75 долара.
Ами да, преди 1989г един долар се продаваше за по 6 лева на черно.

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Ами да, преди 1989г един долар се продаваше за по 6 лева на черно.

2.50лв - 3лв ,а теб са те цакали с 6лв за долар.

преди 17 минути, -Fu- написа:

2.50лв - 3лв ,а теб са те цакали с 6лв за долар.

начи повня че беха по 2,50 на черно, ама 3лв си беха множко за долар
аве, тоя белгиец, шъ доде по-сигън ут мен ве...баси

преди 7 минути, дръндю написа:

аве, тоя белгиец, шъ доде по-сигън ут мен ве...баси

И е с по голяма популярност във форума дори от Сергеев .

преди 1 час, Радул написа:

Ето, той смята, че като нарече някого "Цъвул"

аве друго сий да се почувстваш по-висок, по-мускулест, по-знаещ, по-богат и тънъ

• Автор
преди 42 минути, Белгиеца написа:

Ти нали се похвали че те брули вятъра в студ и пек горе високо по ел. стълбове... Значи когато ти си в ситуация на утайка на обществото, тогава може, ама ако някой друг изпадне в немилост да трябва да е бачкатор, тогава било лошо.

Така става когато пролетариата тръгне да обяснява на началниците си какво било хубаво. Алонсо е бачкатор, който утре ако си сецне кръста остава безработен на улицата. В пирамидата на Маслоу той е на дъното. Тъпче форума със снимани картофи и ориз и се смята за успял, че има печка.

преди 2 часа, Myanmar написа:

Пич тя се подиграва на такива като теб, без значение да ли са българи.Форума просто е български.И да в България наистина има много цървули  в сравнение с другите държави, които пречат на по-малката нормална част да се развива.То за това най-великия българин Васил Левски са го пазели само три заптиета, до като са водели към бесилото, защото турците са знаели, че няма кой да скочи да го отърве.Прочети това стихотворение на Петко Славейков, и си го набий в кухата глава!

Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
„Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме…
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни…
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни…
Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ –
а всякому мерамът е развала…

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.

преди 3 минути, Myanmar написа:

Така става когато пролетариата тръгне да обяснява на началниците си какво било хубаво. Алонсо е бачкатор, който утре ако си сецне кръста остава безработен на улицата. В пирамидата на Маслоу той е на дъното. Тъпче форума със снимани картофи и ориз и се смята за успял, че има печка.

Когато купи форума ще си първия баннат :D

• Автор
преди 1 минута, Чингис Хан написа:

Не сме народ, не сме народ, а мърша,

...

Ако ми кажеш контекста на това произведение, за кого е написано, по какъв повод, ще ти кажа, че не си прост бачкатор. Очаквам отговор веднага, а не тепърва да се ограмотяваш и да цитираш неща, които даже не разбираш.

преди 1 минута, -Fu- написа:

Когато купи форума ще си първия баннат :D

С неговите 200 лв. загънати във вестник може да си купи най-много каренце за реклама.

преди 1 час, Радул написа:

Опитите на Франки да докаже, че да си тъп в Нидерландия е панацеята за безгрижен и щастлив живот, са наистина покъртително- сърцераздирателни. Ето, той смята, че като нарече някого "Цъвул" и вече се е издигнал над Христо Стоичков, в хранителната верига. :)

Аве Сиренчо, ти като си толко умен, какво направи в България? Да не са те направили изпълнителен директор на Бмв за България.По цял ден се бориш с разни дараци за 30лева надник на ден, къде тука ги хвърляме в моргите, ама иначе акъл море....

преди 10 минути, Myanmar написа:

Ако ми кажеш контекста на това произведение, за кого е написано, по какъв повод, ще ти кажа, че не си прост бачкатор. 

Пич пак обърка коловозите нещо....   За твоето мнение ми е през онова, къде главата му е като на малко теле муцунката.

• Автор
преди 17 минути, Чингис Хан написа:

Пич пак обърка коловозите нещо....

Така си и мислех. Неграмотен селинджър, брулен от холандски ветрове, цитира клишета, които не разбира. За моите успехи можеш единствено да си мечтаеш. Но не чакай да си снимам яденето, това оставям на хора без работа като теб.

преди 4 часа, jhoro написа:

Тъкмо защото не можеш да определиш , изчезва - става Комунизъм . Сега ще го обясня .

Разделяйки (условно) егоизма на материален и духовен :

Материално разглеждайки едно общество като единен организъм , вътре в него няма такова нещо като егоизъм .

Примерно вътре в теб егоизъм има ли между различните органи - единият да взема за себе си повече от другия ? Няма ! Взема си колкото му трябва - има от къде ! :nono:

Има обща вътрешна организация в равновесие , която при недостиг на нещо веднага компенсира с нещо друго - един за всички , всички за един .

Егоизмът се проявява в отношение с околната среда която обитаваме ! :nono:

Когато говорим за общество и държава , егоизъм може да има между две общества , две държави . И като такъв го има ! :nono:

Така ! При Комунизъм обаче няма две държави , една е.......и вътре в държавата няма егоизъм .

Духовен егоизъм обаче има ! .........завлекли ти гаджето да кажем :) .....отнася се за всичко духовно....:nono:

И служи като основен стимул за развитие .....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.