Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Президентът Радев назначи служебното правителство

Featured Replies

преди 7 минути, absurt написа:

Тц!Тц!Тц! Язък ти за надеждите, че зелените чорапи ще въдворят ред и законност! А, вярно че ти само ловенето на вещици преди изборите, аплодираше. За всичко нередно е виновен Баце. И ще е виновен поне идните 100 години.

членка на коя партия си ?

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 159,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Как с какво? С това, че помогна да им бият шута. Я колко добре си им беше докато Герб бяха на власт и крадяха като за последно.

• Ей я, изплува и тя  естествено, да повтори простотиите на ГЕРБ. А помниш ли когато Баце казваше, че работата на служебното правителство и само да организират изборите ? 

• Мойра
    Мойра

Не знам ти как си се чувствал по соца, но аз се чувствах свободна и не се страхувах въпреки репресиите, на които беше подложен мой близък роднина генерал.

Публикувани изображения

А, не ме търси по партиите, мене. Бях към "Бирената партия", ама минах на червено вино и ме изгубиха.

преди 3 минути, absurt написа:

А, не ме търси по партиите, мене. Бях към "Бирената партия", ама минах на червено вино и ме изгубиха.

и аз  съм от бирената партия ама и там е провал

минах на бяло вино но ме удря много рязко и ми се върти свят когато легна 

Президент или затворник - двата пътя на Борисов

Целият този панаир по сватби, кръщенета и седенки е само заради едно: да стане президент. Борисов – президент е последната сламка, за която се е хванал политическият удавник и все още лидер на ГЕРБ. Той знае, че повече няма да помирише изпълнителната власт. Няма да му е в кърпа вързан и главният прокурор Гешев. След като е накиснал аверите си Цацаров и Пеевски пред американците в разследването по закона „Магнитски“, не може да разчита и на тях.

Част от другарите му по белот и мачлета също го изоставят един по един, защото знаят какво е правил зад гърба им, включително по „тънката част“…

Бъдещето на Борисов е свързано с разследвания на различни институции за извършени престъпления по време на управлението му. Чака го съд и евентуално килия. Пословичният му страх не му дава покой ден и нощ. Още повече, че клетвите за вярност докато си на върха се забравят за секунди, когато вече си извън нея. Сегашните партайгеносе от антуража му го подкрепят, колкото да осребрят за последно престоя си в политиката.

Изнесените навън многомилионни „спестявания“ на експремиера са под микроскопа на американски и други служби. Не може да вади пари, защото не върви да каже, че са от чекмеджето… Тегава работа – само с една дебела Севда му остана.

Затова спасението е да бъде избран за държавен глава. Радев бил разединител, а той ще бъде обединител. Срещу подходящ хонорар хитреци му нашепват този рефрен. И Борисов вече е в предизборна кампания.

Не е ясно само едно: откъде ще дойдат гласовете за него, защото много българи прогледнаха. Ще трябва да обяснява и за изчезналите десетки милиарди, както и за други свинщини. 

И още нещо не е ясно: дали Радев ще го бие на първи или ще има втори тур.

Но пък е сигурно, че ще чуем онази история за дядото и комунистите поне още хиляда пъти.

Емил Азар

преди 27 минути, gagodrago написа:

Президент или затворник - двата пътя на Борисов

Целият този панаир по сватби, кръщенета и седенки е само заради едно: да стане президент. Борисов – президент е последната сламка, за която се е хванал политическият удавник и все още лидер на ГЕРБ. Той знае, че повече няма да помирише изпълнителната власт. Няма да му е в кърпа вързан и главният прокурор Гешев. След като е накиснал аверите си Цацаров и Пеевски пред американците в разследването по закона „Магнитски“, не може да разчита и на тях.

Част от другарите му по белот и мачлета също го изоставят един по един, защото знаят какво е правил зад гърба им, включително по „тънката част“…

Бъдещето на Борисов е свързано с разследвания на различни институции за извършени престъпления по време на управлението му. Чака го съд и евентуално килия. Пословичният му страх не му дава покой ден и нощ. Още повече, че клетвите за вярност докато си на върха се забравят за секунди, когато вече си извън нея. Сегашните партайгеносе от антуража му го подкрепят, колкото да осребрят за последно престоя си в политиката.

Изнесените навън многомилионни „спестявания“ на експремиера са под микроскопа на американски и други служби. Не може да вади пари, защото не върви да каже, че са от чекмеджето… Тегава работа – само с една дебела Севда му остана.

Затова спасението е да бъде избран за държавен глава. Радев бил разединител, а той ще бъде обединител. Срещу подходящ хонорар хитреци му нашепват този рефрен. И Борисов вече е в предизборна кампания.

Не е ясно само едно: откъде ще дойдат гласовете за него, защото много българи прогледнаха. Ще трябва да обяснява и за изчезналите десетки милиарди, както и за други свинщини. 

И още нещо не е ясно: дали Радев ще го бие на първи или ще има втори тур.

Но пък е сигурно, че ще чуем онази история за дядото и комунистите поне още хиляда пъти.

Емил Азар

И, кой беше тоя пророк Емил Азар, че  не се сещам? 

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

журналист който си мисли че е завършил друго

Ох, такива никнат като гъби ежеминутно! Все специалисти по всичко. 

преди 3 минути, Мойра написа:

няма никаква реакция от ДПС - но все пак някои ще клъвнат на тези фантазии

преди 6 часа, absurt написа:

Дишай, че ще спукаш жила! И спри с просташкия си език, че рязко открояваш идиота в компанията. никой не е длъжен да ти търпи истериите. 

Нещо друго да спра? Пиенето, яденето, дишането... Ако нещо не ти харесва, горе вдясно има един хикс. Ползвай го.

преди 6 часа, absurt написа:

Не е точно така. БНБ печаташе пари и то-скоростно. Това, че ние търсехме долари, беше за да спестим обезценяването на левчетата ни, но официалната валута не се е сменяла. В някои нехранителни магазини, в един момент, започнаха да обявяват в долари, но то беше за сверка, докато в хранителните си се пазаруваше с левчета. И в чейнджа купувахме долара върху 3000 лева, накрая. Защо си мислиш, че се наложи деноминацията, с която Костов ни върна в първи клас?

Търсехме долари, защото дълга е в долари и МВФ не ще левчета.

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

няма никаква реакция от ДПС - но все пак някои ще клъвнат на тези фантазии

Ах няма реакция! Тва обидено скачане срещу президента, на няма реакция ли ти прилича?

преди 27 минути, Радул написа:

Ах няма реакция! Тва обидено скачане срещу президента, на няма реакция ли ти прилича?

е кажи според теб кое е скачане

преди 21 часа, васил козарев написа:

За Хиперинфлация давам категорично определение. Защото в онзи период държавните предприятия са източвани, а БНБ печата пари, с които да покрие загубите им. И точно това е коренът на цялото зло.

Да покрие загубите на държавните предприятия,  или да подпомогне ликвидността на едни банки, дето даваха едни кредити на едни хора? Щото според мен е второто.  БНБ разбира се , ни лук яли, ни лук мирисали,  ама тези банки не се откриваха от всеки,  и не на всеки се даваха кредити.  

А защо се получи тази липса на ликвидност,  Козарев? Да не би да е щото народа масово тръгна да тегли парите и да ги обръща в нещо по сигурно от жалкия левец? И търговските банки като нямат пари,  се обръщат към бнб,  която или дава (И понеже няма - печата) или ги оставя да фалират.  Ако беше една - ок, ама бяха много.  И банката естествено печата и дава, нали цялата схема е с такава цел, така и така държавата фалира,  няколко стотин човека поне да захлебят добре.  

преди 3 минути, Michigan111 написа:

Да покрие загубите на държавните предприятия,  или да подпомогне ликвидността на едни банки, дето даваха едни кредити на едни хора? Щото според мен е второто.  БНБ разбира се , ни лук яли, ни лук мирисали,  ама тези банки не се откриваха от всеки,  и не на всеки се даваха кредити.  

А защо се получи тази липса на ликвидност,  Козарев? Да не би да е щото народа масово тръгна да тегли парите и да ги обръща в нещо по сигурно от жалкия левец? И търговските банки като нямат пари,  се обръщат към бнб,  която или дава (И понеже няма - печата) или ги оставя да фалират.  Ако беше една - ок, ама бяха много.  И банката естествено печата и дава, нали цялата схема е с такава цел, така и така държавата фалира,  няколко стотин човека поне да захлебят добре.  

кой казва че държавата е фалирала и кога - дори и рашко не го казва

току-що, Без умствен капацитет написа:

Не знам кой е рашко.  И не знам какво е казал. Ама аз ще го питам, пък той да ги отговори  ;)

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

Твоя приятел миро 20 го казва чеверме

преди 1 минута, Michigan111 написа:

И не знам какво е казал. Ама аз ще го питам, пък той да ги отговори  ;)

оня изветрелия с бялата коса

24-1_486420143318156947_big.jpg

току-що, Без умствен капацитет написа:

оня изветрелия с бялата коса

24-1_486420143318156947_big.jpg

Той не беше ли бойко,  като вашия вожд 🤣

преди 3 минути, ninov написа:

Твоя приятел миро 20 го казва чеверме

не ми е важно кой какво написал в някакъв форум

преди 35 минути, Michigan111 написа:

Когато ЦБ печата пари, за да увеличи парите в наличност, заради антикризисни политики, изкупува ДЦК. След това правителството ги използва целево. И тук говорим за продънена каца, предприятия, които съвсем умишлено се източват. Не случайно съм цитирал стенограмата : парите напечатани през 1996 г. са повече от ТРИ пъти повече спрямо 1995г. Т.е. 1995г. пак е имало печатане. 

Банките да останат без ликвидност, означава, че правителството изобщо не си е гледало работата. Когато се печатат пари постоянно, добрата стара инфлация, позната още от римско време, се появява, тогава съвсем естествено масата от народа да започне да тегли и да ги обръща в нещо по-сигурно. 

Когато си изнесъл евтино зърното, а при появилия се недостиг, внасяш по-скъпо, какво се получава? Реална загуба. Обедняване. Кой е виновен за това и с каква цел?

Ами изнасянето на златния резерв на България? Точно в началото на 90-те, от Луканов. Хората много бързо забравят, кои най-много крадоха и рушаха България. 

преди 54 минути, васил козарев написа:

Когато ЦБ печата пари, за да увеличи парите в наличност, заради антикризисни политики, изкупува ДЦК. След това правителството ги използва целево. И тук говорим за продънена каца, предприятия, които съвсем умишлено се източват. Не случайно съм цитирал стенограмата : парите напечатани през 1996 г. са повече от ТРИ пъти повече спрямо 1995г. Т.е. 1995г. пак е имало печатане. 

Банките да останат без ликвидност, означава, че правителството изобщо не си е гледало работата. Когато се печатат пари постоянно, добрата стара инфлация, позната още от римско време, се появява, тогава съвсем естествено масата от народа да започне да тегли и да ги обръща в нещо по-сигурно. 

Когато си изнесъл евтино зърното, а при появилия се недостиг, внасяш по-скъпо, какво се получава? Реална загуба. Обедняване. Кой е виновен за това и с каква цел?

Ами изнасянето на златния резерв на България? Точно в началото на 90-те, от Луканов. Хората много бързо забравят, кои най-много крадоха и рушаха България. 

Печатане на пари винаги има, и сега.  Дори ако отидеш на гише в банката да изтеглиш Х хил лв в 50чки,  ще се учудиш колко нови банкноти ще ти дадат,  на мен поне нямаше как да не ми направи впечатление.  

Предприятията че са източвани - източвани са. Но там целта беше друга.  Голямото печатане беше заради лошите кредити на търговските банки.  Просто хората си искаха парите, а ги нямаше и трябваше да се напечатат.  Но това всичкото е просто един инструмент за постигане на целта. И съвсем не неочаквано, напротив, като са раздавани кредити отлично са знаели, че няма да се връщат, както и отлично са знаели, че като се сурне валутата хората ще се юрнат да теглят.  Това са обмислени и планирани неща.  И да, естествено, че правителството не си гледаше работата,  а активно съдействаше за цялата схема,  както и снощи написах, май само Жан не знаеше какво става.  И като спомена зърното,  точно по нареждане на Жан износът беше забранен. Ама само официално. Неофициално зърното изчезна.  Изпари се.  Как става тая работа,  и може ли да се случи без любезното съдействие на факторите в държавата. Няма как да стане. 

преди 19 минути, Michigan111 написа:

Печатане на пари винаги има, и сега.  Дори ако отидеш на гише в банката да изтеглиш Х хил лв в 50чки,  ще се учудиш колко нови банкноти ще ти дадат,  на мен поне нямаше как да не ми направи впечатление.  

Неофициално зърното изчезна.  Изпари се.  Как става тая работа,  и може ли да се случи без любезното съдействие на факторите в държавата. Няма как да стане. 

Просто, по онова време, държава нямаше. Имаше територия, накацана и предварително разпределена от лешоядите, които преди това бяха на възлови позиции в соц. икономиката. Само те знаеха какво става, защото го бяха измислили и следваха инструкциите. Борческите групировки, съставени от гребци, борци и щангисти им бяха бойните отряди. 

Редовите граждани идея нямаха какво става и като как парите им за черни дни се изпариха. Вярно, някои извадиха късмет да имат ипотечни кредити, които накрая изплатиха от раз с по 100 долара, купувани в добрите времена и държани в "бурканбанк".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.