Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Засрамете се малко!

Featured Replies

преди 2 минути, Гост. написа:

Хайде стига вече.Всеки има право на мнение каквото и да е то… Все пак е обществен форум.

Да, но да не накърнява някого(личното достойнство, примерно). Или клевети.

• Отговори 1k
  • Прегледи 48,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И защо слагаш всички под общ знаменател? Нали се сещаш че освен тия които виждат само недъзи има и такива които ги пренебрегват и дават всичко за да помагат на любимия човек? Или си мислиш че 1

• Емил Костов
    Емил Костов

Вземи си преомисли всичко, което си написала, защото в момента освен олигофрения нищо друго не чета. Хайде дай ми РЕАЛЕН пример, кога някой от хората във форума ВИ е дискриминирал или отхвърлял!

• Емил Костов
    Емил Костов

Какво се очаква от хората във форума, само това не ми е ясно?

Публикувани изображения

току-що, АСПЕКТ написа:

Да, но да не накърнява някого. Или клевети.

Така е но и Анка плюе и обижда.В една тема беше казала,нещо от рода на всички ни децата да били като нея… Все пак живеем в демокрация и всеки си изказва личното мнение каквото и да е то :)

преди 1 час, Anne написа:

Сериозно?

И защо тогава има разлики във вида на храмовете ни, обредите,  какво лошо виждаш в 10 - Божи заповеди?

Знаеш ли колко еврейски деноминации има? Повечето са си откровени секти, да ме прощават.

Потоп и 6. Заповед - не убивай, не са ли в противовес?

току-що, АСПЕКТ написа:

Защо да не никакъв? Ти, недей си боже, ако катастрофираш, може веднага да станеш никакъв според теб.

Точно така, ще съм никакъв, строшен, инвалид, нищо не можещ и т.н.

И няма да смятам, че някой е длъжен да ме спаси или лекува, защото – лош късмет. Е, ще имат материално задължение, защото съм плащал здравна осигуровка. Да, ще бъда благодарен за помощта, но и да умра със съжаление, честно ще си смятам, че морално никой не ми е длъжен за лошия късмет.

Относно инвалидите: не мислете, че говоря отстрани, та затова ми е лесно да плямпам. Не, именно защото съм отвътре ми е по-лесно да съм прям и да изказвам жестоката истина,  Самият аз не съм инвалид..

преди 9 минути, Гост. написа:

Така е но и Анка плюе и обижда.В една тема беше казала,нещо от рода на всички ни децата да били като нея… Все пак живеем в демокрация и всеки си изказва личното мнение каквото и да е то :)

Анка не прави разлика. Ето пример. 
Еднаквост(равенство), справедливост.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Справедливост

DimAuSyXkAAYuu3.jpg

преди 23 часа, Anne написа:

поддържам хигиена, образована съм и честно съм си получила дипломата за средно

Ти ли подържаш хигиена? Не те е срам с 17%увреждания ще ревеш, че придружител искаш. И то 17% завишени. 

Егати нахалството. 

преди 1 час, Anne написа:

Не, живея в адски несправедлив свят, който третира хората с увреждания като боклуци. Без основание.

И ти нас така. Тъй, че ето ти еднакво третиране. Равенство.

преди 50 минути, Anne написа:

Ще ми се някой юрист да ви погледне дискриминационните ви писания и да ви затапи веднъж завинаги! Вие самите нарушавате конституцията с език на омразата спрямо хората с увреждания.

Аз съм юрист! Само ти си тази която дискриминира, опитва да всява омраза и нарушава конституцията. 

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Анка не прави разлика. Ето пример. 
Еднаквост, справедливост.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Справедливост

DimAuSyXkAAYuu3.jpg

А би трябвало,нали се има за мн умна.

преди 3 минути, Birma написа:

Ти ли подържаш хигиена? Не те е срам с 17%увреждания ще ревеш, че придружител искаш. И то 17% завишени. 

Егати нахалството. 

Ами ние не знаем какъв и е процента,но на никой не му пука за това,че взима пенсия.Щом да и я дали значи заслужава…

преди 1 минута, Birma написа:

Аз съм юрист! Само ти су тази която дискриминира, опитва да всява омраза и нарушава конституцията. 

Което е подсъдимо. Как още не е в затвора?

преди 31 минути, Anzhel Dimitrov Dimitrov написа:

Ти, нито си изоставена ,нито си на улицата. 

Вместо да си благодарна на обществото ,че ти е подсигурило всичко необходимо за нормално съществуване . Ти си неблагодарна .

Само че родителите ми са възрастни вече и не могат да се грижат за мен, а сестра ми си има семейство.

Да ви разкажа за вчера - баща ми едва не счупи машината за сок от моркови, забрани на мама да ми прави сок от моркови, щото не искам да пия сироп за анемия, който обаче има страничен ефект запек, а аз страдам от хроничен запек.

Голяма грижа, няма що.

преди 28 минути, Гост. написа:

Едно си баба знае…😆 Хващаш се за неща пт преди 30 години,а ти си почти на 40.И хайде пак едно и също.Кой ти е забранил да се влюбиш или пък някой в теб?!? Ами не винаги се получава и при здравите хора! Имаше много симпатично момче ти предложи приятелство ти го резна грубо за това,че бил с увреждане.Ще дойде време да станеш по-смирена ама дано не е късно.Аз ако ти бях майка,щях да ти спра интернета!

Никой не ми го е забранил, само дете вече няма свободни мъже в родния ми град, а ако има, или са ниско образовани и прости, или са хомосексуалисти.

А и след станалото с Дани не ми се занимава пак с откачени същества от женски пол, дори и бивши, държащи се с един мъж така, сякаш им е доживотна собственост..................

Тия американски филми и сериали направиха психопатията, наречена ревност, нормална.

Нямам сили и нерви да се занимавам с психопатки.

преди 4 минути, Anne написа:

Само че родителите ми са възрастни вече и не могат да се грижат за мен, а сестра ми си има семейство.

Да ви разкажа за вчера - баща ми едва не счупи машината за сок от моркови, забрани на мама да ми прави сок от моркови, щото не искам да пия сироп за анемия, който обаче има страничен ефект запек, а аз страдам от хроничен запек.

Голяма грижа, няма що.

Никой не ми го е забранил, само дете вече няма свободни мъже в родния ми град, а ако има, или са ниско образовани и прости, или са хомосексуалисти.

А и след станалото с Дани не ми се занимава пак с откачени същества от женски пол, дори и бивши, държащи се с един мъж така, сякаш им е доживотна собственост..................

Тия американски филми и сериали направиха психопатията, наречена ревност, нормална.

Сега срещу хомосексуалните ще пишеш? То остана ли някой, който не си плюла и обиждала?

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Тя е за друга държавна институция. 

Там ще е с други себеподобни-преродения Хитлер, Дарвин, Гьоринг, Ева Браун и др. 

преди 30 минути, Марчо Пирчов написа:

Желателно е, но не е задължително обществото да се грижи за инвалидите (по вашему хора с увреждания). Не е задължено обществото, особено ако инвалидите сте такива нахални, като теб.

Родила някаква никаквица генетично уродче и отворила ей такава уста, че обществото ѝ е длъжно за това, че го замърсява генетично... Откуда-накуда? Що за нахалство?

Напротив, трябва да стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

И не обиждай майка ми, ако обичаш. Щото не се знае дали съдбата няма да те изненада много неприятно, като ти се роди дете с увреждане. Като едното нищо ще зарежеш майката и детето.

Такива като теб ги наричам само с една дума: боклук!

преди 30 минути, васил козарев написа:

Всичко е въпрос на даване и получаване... не само на получаване ... 

Когато не даваш нищо и не полагаш никакви усилия, за да можеш да дадеш, ще получиш един минимум, който да осигури елементарно битово съществувание ...  Това е. 

За да е равноправен член на обществото и хората да не го гледат като по-различен, зависи преди всичко от усилията, които индивида полага ... 

Когато не полага никакви усилия, дори напълно здрав, няма да е част от това общество ... 

Винаги има реципрочност ... даваш и получаваш ... но винаги първо трябва да дадеш ... 

"Право" не означава, че непременно ще придобиеш щастие, любо, реализация и прочее, а че имаш правото да преследваш тези неща ... Да преследваш, а не да получиш. 

Не, право, означава точно право!

Полагала съм усилия, и въпреки това пак хората ме имат за "различна"!

преди 4 минути, Anne написа:

Голяма грижа, няма що.

Ти пък защото си много образована,имаш завършен май 12ти клас и до там! Едва ли в Берковица няма някое свободно момче.Ами не се занимавай с женени мъже.Ако бях на нейно място нямаше да те търпя да злословиш за мен във форумите.Но пък какво да се занимава жената с теб.Сега за запека,да, приема на желязо може да доведе или до диария или до запек +още няколко неща които ти нямаш.Пий сок от портокал при приема или след,усвоява се по-добре.Яж много плодове и зеленчуци и бъде поне малко физически активна.Запек си имаш и от преди BTW имаш поне няколко теми за това!

https://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=128969

Цитат

Умствена ограниченост
Оценката на намалената работоспособност при умствената ограниченост не изхожда единствено от степента на понижената интелигентност и съответните резултати от тестовете, тъй като те винаги обхващат затруднението в определен период от време. Едновременно с това трябва да се вземе под внимание и развитието на личността – афективно и емоционално, а така също и в областта на подтиците, паметта и вниманието, способността за интегриране на нови знания и възможността за социално вграждане.
1. Ограничения в умствените възможности, позволяващи обучение само в специални училища, професионално вграждане само в елементарни, т.нар. незаучаеми дейности, леки смущения в развитието на говора, изоставане в интелигентността, при интелектуален квотиент (ИК) на около 10 – 12-годишна възраст, (ИК 60 – 70 при възрастни), намален контрол на влеченията и подтиците:
1.1. с добра социална адаптация – 30 % (съхранени умения за търсене, намиране и извършване на елементарна работа);
1.2. с влошена социална адаптация – 50 % (частична загуба на умения за търсене, намиране и извършване на елементарна работа);
1.3. с влошена социална адаптация, при намален контрол на влеченията и подтиците – 75 % (загуба на умения за търсене и намиране на елементарна работа, при съхранени възможности за извършването ù под контрол).
2. По-тежка ограниченост на интелигентността, със силно стеснени до липсващи възможности за обучение, значително ограничени езикови умения и нарушен говор, с намалена до загубена възможност за вграждане в елементарни трудови дейности, поведенчески отклонения при ИК под 60:
2.1. при относително благоприятно развитие на личността и възможности за социално вграждане (частичен успех в специално училище, възможности за елементарни дейности) – 80 %;
2.2. при по-силно изразени ограничения на възможностите за вграждане в обществото, с тежка липса на самостоятелност, със затруднен до липсващ говор, възможност за занимание само в заведения за лица с психични заболявания – 100 %

преди 14 минути, Birma написа:

Егати нахалството.

Не са 17%, ти просто не ме познаваш. Това, че мога да ходя, не значи, че ще мога още дълго. Вече не мога да изкачвам стълби без чужда помощ. Абсолютно не чувам и навън сама не излизам, за да не ме блъсне някой пиян/дрогиран шофьор или откачен моторист, не мога да смятам и да пазарувам, да мъкна тежко, да готвя, плета, шия, гладя,  не разбирам от администрация и плащане на сметки, не ползвам банкомат и не си взимам сама пенсията.

Нахалният си ти!

преди 13 минути, АСПЕКТ написа:

Оня с омразния пост е за затвора!

преди 2 минути, Anne написа:

Не са 17%, ти просто не ме познаваш. Това, че мога да ходя, не значи, че ще мога още дълго. Вече не мога да изкачвам стълби без чужда помощ. Абсолютно не чувам и навън сама не излизам, за да не ме блъсне някой пиян/дрогиран шофьор или откачен моторист, не мога да смятам и да пазарувам, да мъкна тежко, да готвя, плета, шия, гладя,  не разбирам от администрация и плащане на сметки, не ползвам банкомат и не си взимам сама пенсията.

Нахалният си ти!

Мога ли да попитам на концерт на Глория, как стоя права и слушаше нейните песни?

току-що, Anne написа:

Нахалният си ти!

Точно 17% са не лъжи. 

Какво срана нали родителите ти ти бяха асистенти. И двамата, твърдеше го на 100% пак ли излъга? 

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Мога ли да попитам на концерт на Глория как стоя права и слушаше нейните песни?

Изпила е един ред бул и е дал крила 😆😆😆😆

преди 7 минути, Гост. написа:

Ти пък защото си много образована,имаш завършен май 12ти клас и до там! Едва ли в Берковица няма някое свободно момче.Ами не се занимавай с женени мъже.Ако бях на нейно място нямаше да те търпя да злословиш за мен във форумите.Но пък какво да се занимава жената с теб.Сега за запека,да, приема на желязо може да доведе или до диария или до запек +още няколко неща които ти нямаш.Пий сок от портокал при приема или след,усвоява се по-добре.Яж много плодове и зеленчуци и бъде поне малко физически активна.Запек си имаш и от преди BTW имаш поне няколко теми за това!

Плодове и зеленчуци не мога да ям, защото нямам зъби.

И да, свободни мъже няма. Всичките на 37 на колкото съм аз, са женени и с деца. За мен няма никой!

Голяма справедливост, няма що!

А с дребсита няма да се хващам. Не съм луда да се ловя по тая откачена мода.

преди 1 минута, Anne написа:

И да, свободни мъже няма. Всичките на 37 на колкото съм аз, са женени и с деца. За мен няма никой!

И какво ти пречат децата? И срещу тях ли си?

току-що, Anne написа:

Не ме карай да потърся някой свободен мъж около твоята възраст.В цяла Берковица да няма никой?!!Чак пък… 

преди 1 минута, Anne написа:

Сладурана. Те като че ли са се засилили към теб

току-що, Birma написа:

Сладурана. Те като че ли са се засилили към теб

Ааааа не се знае,може да хване окото на някой.Не е невъзможно

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.