Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Засрамете се малко!

Featured Replies

преди 11 минути, ice_lion__01 написа:

Това доказва, че ти самата дискриминираш себеподобните си.

Всички знаем че причината е, че някой с увреждания как да се грижи за теб подобаващо както очакваш. Да те храни с лъжичка в устата и да те носи на ръце по стълбите например. Търсиш заместник на майка си, но няма как да намериш. Ежедневни сокчета ама не от магазина(щото видиш ли са отровни), а прясно изцедени домашни. Естествено преди това ще трябва да напазарува по специален списък с продукти и като се върне да ти приготвя пюрета и сокчета. Да ти ги налее в горната дупка и после да те избърше като излязат през долната. Как очакваш голям човек да си набавя нужните вещества само със сокчета и пюрета. То на бебетата не им стига, че ядат през час-два, ти искаш на теб да ти стигат.

Цялата тема май е, защото си гледала някакво историческо предаване и пренасяш ценностната система на хората преди 80-100г. днес. Мисленето е различно. Военно време е било. Важно е било единствено оцеляването. Сега е друго. Никой не дискриминира хората с увреждания. Аз самия дори не се бях замислял досега преди да видя темата ти. На никого, не пречат. Повечето дори и не мрънкат. Само ти го правиш. Звучи грубо, но според теб можеш ли да задоволиш един мъж(ако той те хареса някак си)? Със приказки за модернизъм и изкуство не става.

Дискриминация има, стереотипите за хората с увреждания още си стоят, ама вие това го отричате!

• Отговори 1k
  • Прегледи 48,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И защо слагаш всички под общ знаменател? Нали се сещаш че освен тия които виждат само недъзи има и такива които ги пренебрегват и дават всичко за да помагат на любимия човек? Или си мислиш че 1

• Емил Костов
    Емил Костов

Вземи си преомисли всичко, което си написала, защото в момента освен олигофрения нищо друго не чета. Хайде дай ми РЕАЛЕН пример, кога някой от хората във форума ВИ е дискриминирал или отхвърлял!

• Емил Костов
    Емил Костов

Какво се очаква от хората във форума, само това не ми е ясно?

Публикувани изображения

преди 10 минути, Anne написа:

Германия си го е изпросила. Прекалено голяма страна е. И нецивилизована.

С какво си е изпросила? Карл е имал 3 внука. След като е починал Лотар. Пак си поделили кралството на 2. Франция и Германия.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Източнофранкско_кралство

И

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Западнофранкско_кралство

преди 4 часа, Bubbles написа:

Бе отдавна я забелязвам че е типичен нацист при това неосъзнат.

А аз разправям че е преродения Хитлер ама с пола, споко де всички ще дойдете на моя акъл

преди 4 часа, васил козарев написа:

ХАхахаха

Да, как добре се е самоописала нацистката

Аха че даже и пример е дала хехе

преди 9 минути, Anne написа:

Дискриминация има, стереотипите за хората с увреждания още си стоят, ама вие това го отричате!

Аз що не ги виждам хем съм по жле от теб?

преди 2 часа, васил козарев написа:

Какво нищо модерно не е прониквало, ма. Милев и поетите модернисти откъде внасят модерните течения. Ти верно освен нацистка, си и много глупава /меко казано/. Откачалка дементна. 

Всички ще дойдете на акъла ми

Боже боже АБПФК Кити-Анне доста глупости е натряскала

преди 5 часа, АСПЕКТ написа:

Соц сгради. Тип панелки

Панелките не бяха ли те измислени в Германия в опит да се построят грамадните нацисти проекти?

преди 18 минути, petie1 написа:

Панелките не бяха ли те измислени в Германия в опит да се построят грамадните нацисти проекти?

Мисля, че не.

Ха сега де

Цитат

Баухаус и България

Първата книга, която си купих като студент по архитектура преди 20 години, беше една малка квадратна синя книжка от 59 страници, за която не спираха да ни говорят преподавателите по моделиране в първи курс. Книжката беше “Педагогическият бележник” на Паул Клее, по който той е водил курса си в Баухаус. Бях влязла Архитектура няколко месеца по-рано с три изпита по рисуване, от които единият, т.нар. “цветна задача”, беше с цел и задание, като извадени от въвеждащите курсове на Йоханес Итен и Йозеф Алберс в Баухаус.

Българското архитектурно образование дължи много на Баухаус, а влиянието на школата у нас далеч надхвърля геометричните паралелепипеди, металните столове и плоските покриви, които свързваме с т.нар. “стил Баухаус”. За това не се говори често, но след 2019 вероятно нещата ще се промен

преди 15 минути, АСПЕКТ написа:

Мисля, че не.

Ми в едно от филмчета на АБПФК Кити-Анне показаха някакъв голям хотел в нацистка Германия и казаха че това била първата сграда в света строена чрез панели

преди 16 минути, petie1 написа:

Ха сега де

Ми в едно от филмчета на АБПФК Кити-Анне показаха някакъв голям хотел в нацистка Германия и казаха че това била първата сграда в света строена чрез панели

Къде е видеото?

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Къде е видеото?

Открих го казва се Прора и е гигантски хотел строен за сила чрез радост

Видео нямам видях го по Виасат Хистори с тия филмчета дет ги гледа АБПФК Кити-Анне

Цитат

Баухаус и България

Първата книга, която си купих като студент по архитектура преди 20 години, беше една малка квадратна синя книжка от 59 страници, за която не спираха да ни говорят преподавателите по моделиране в първи курс. Книжката беше “Педагогическият бележник” на Паул Клее, по който той е водил курса си в Баухаус. Бях влязла Архитектура няколко месеца по-рано с три изпита по рисуване, от които единият, т.нар. “цветна задача”, беше с цел и задание, като извадени от въвеждащите курсове на Йоханес Итен и Йозеф Алберс в Баухаус.

Българското архитектурно образование дължи много на Баухаус, а влиянието на школата у нас далеч надхвърля геометричните паралелепипеди, металните столове и плоските покриви, които свързваме с т.нар. “стил Баухаус”. За това не се говори често, но след 2019 вероятно нещата ще се промен

Аз ѝ показах цяла снимка на училище в този стил. Сградата е от две части, стара и нова, с плосък покрив и паралелипипеден корпус, тя вика соц модернизъм била... Неграмотна история. Всичките ѝ разбирания са от този хал. 

преди 2 минути, васил козарев написа:

Аз ѝ показах цяла снимка на училище в този стил. Сградата е от две части, стара и нова, с плосък покрив и паралелипипеден корпус, тя вика соц модернизъм била... Неграмотна история. Всичките ѝ разбирания са от този хал. 

То само това да й беше грешката бива ама и да не беше такава нацистка

преди 23 минути, petie1 написа:

Открих го казва се Прора и е гигантски хотел строен за сила чрез радост

Видео нямам видях го по Виасат Хистори с тия филмчета дет ги гледа АБПФК Кити-Анне

Така и не е бил хотел, защото войната избухва. Трябвало е да е почивна станция.

Сега го дострояват, има и някои жилищни части, доста луксозни.

"Прора" не знам как е строен точно, намира се на остров Рюген.

Аз обаче под модернизъм имах предвид неща като комплексът "Вайзенхоф" в Щутгарт. Колко трябва да си тъп, за да не го харесаш?

Ето в поредицата, приятно образоване!

https://www.youtube.com/show/SCtdWjVJwasMPeBQKISP9LWA?season=1

преди 6 минути, Anne написа:

Сега го дострояват, има и някои жилищни части, доста луксозни.

"Прора" не знам как е строен точно, намира се на остров Рюген.

Аз обаче под модернизъм имах предвид неща като комплексът "Вайзенхоф" в Щутгарт. Колко трябва да си тъп, за да не го харесаш?

Ето в поредицата, приятно образоване!

https://www.youtube.com/show/SCtdWjVJwasMPeBQKISP9LWA?season=1

AA07FA19-AA02-4165-AD5C-47F8CA336B44.jpeg

Явно е забранено в Германия, не мога да го отворя.

преди 7 минути, Anne написа:

Било е за много кратко и си е било гигантски хотел

току-що, petie1 написа:

Било е за много кратко и си е било гигантски хотел

Само за войниците на Вермахта. Изобщо не си слушал за какво говореха.

преди 9 минути, васил козарев написа:

Нормалните хора не се образоваме от ютюб, виасат хистори и прочее. 

Аз си ги ползвам ей така забавление, те по принцип са пълни с глупости тия филмчета

преди 1 минута, Anne написа:

Само за войниците на Вермахта. Изобщо не си слушал за какво говореха.

Е и? Какво кат е за войници?

преди 30 минути, АСПЕКТ написа:

AA07FA19-AA02-4165-AD5C-47F8CA336B44.jpeg

Явно е забранено в Германия, не мога да го отворя.

Опитай през друг браузър

Ха сега де и при мен не бачка хаха

Хаха ох заболя' ме корема от хилеж нацистката да чете и да реве

Цитат

През 1919 година Валтер Гропиус създава школата „Баухаус“ в немския град Ваймар, която ще съществува само 14 години, но ще промени целия свят на изкуството, дизайна и архитектурата. Именно в сферата на архитектурата тези промени са най-големи и са най-популярни. По света има множество Баухаус сгради, както и цели квартали, оценявани като безценно културно наследство. Дори и у нас – в цяла България има сгради, чиито популярно наименование е „Баухаус“-къщата, сградата в „Баухаус“ стил, както и твърдения, че даден архитект е завършил в прочутата школа.

Въпреки това, 100 години по-късно в България все още нямаме сигурна информация за завършил школата архитект – и съответно за сгради, които могат да твърдят, че са в „Баухаус“ стил, поради „ревнивостта“ на съответната школа, че така могат да се наричат само постройки, проектирани от завършил Баухаус архитект.

И все пак, промените, които настъпват в първите години след 1919 година, засягат целия свят – и засягат и България. Стилът и философията на Баухаус стигат у нас косвено – чрез десетките архитекти, завършили в различните Технически университети в Германия – в Мюнхен, Берлин, Дрезден и др. През първата половина на XX век българските архитекти, които учат в Германия, живеят в един бурен артистичен свят, с множество промени, нови и авангардни идеи, от които попиват и носят в България.

Задавайки си въпрос какви са тези идеи, каква част от тях идват от Баухаус и доколко можем да говорим за Баухаус архитектура в България, през 2019 година – 100-годишния юбилей на школата Баухаус – екипът на фондация „Български архитектурен модернизъм“ рещи да фокусира работата си върху тази тема, под общото заглавие БАУХАУС?

Баухаус влиянията и културният контекст, в който са учили и живяли българските архитекти в своите студентски години в Германия ще са фокусът на инициативите, които фондация „Български архитектурен модернизъм“ ще организира през 2019 година, като ще продължим успоредно работа и по всички други наши инициативи, свързани с изследването, образоването и работата за по-доброто опазване на архитектурата от периода на модернизма. Официална информация за програмата на годината БАУХАУС? може да следите в тази страница, която ще публикуваме и в нашата фейсбук страница и по други онлайн канали.

Чакайте - темата беше „Засрамете се малко!“, а вече станаха 10 страници!

Малко, малко ... колко малко?

Яяяя в Берковица са имали хали в стил  Баухаус строени през 1930-те

https://kultura.bg/web/влиянието-на-баухаус-в-българия/

Форумната нацитгка пак навряна в гза на кучето сбирай се народе

Няма сгради "Баухаус" в България.  - в Берковица има. 

Много съм образована, вика, затова ми завижда Даниела.  Комедиен клуб "Шок и Мързел" в действие. 

преди 10 минути, petie1 написа:

Яяяя в Берковица са имали хали в стил  Баухаус строени през 1930-те

https://kultura.bg/web/влиянието-на-баухаус-в-българия/

Форумната нацитгка пак навряна в гза на кучето сбирай се народе

плакат ты записался добровольцем - Создать мем - Meme-arsenal.com   засрами се ... още малко!

преди 1 час, васил козарев написа:

Много съм образована, вика, затова ми завижда Даниела.  Комедиен клуб "Шок и Мързел" в действие. 

А, халите не знам от коя година са, на мен ми изглеждат нови.

Казвам го, защото знам, че до края на Втората световна война Берковица е бил град със селски вид, а чак през социализма става модерен град. Градът е бил толкова беден през 30 - те години на 20 век, че едва ли на хората им е било да пазаруване в малък универсален магазин. Не е зле да се поразровите и да видите снимки на Берковица от този период - доста селски град е. Моят род е селски, не от града, и от баби и дядовци знам, че хора от околните села са идвали в града да си продават земеделската продукция на пазара. Халите не са ги споменавали, сигурно защото са били бедни или пък е възможно да са били построени по - късно. Имам фотокнига за Берковица, никъде няма снимка на Халите от времето, когато са построени.

Направо не мога да си представя какво ще да са продавали в Халите в ония мизерни години.........

В моите детски години от края на соца, там имаше магазини за дрехи, обувки, играчки и електроника и електротехника.

Ето ви ги нашите Хали, вие сте експертите, вие кажете кой е стила.

images?q=tbn:ANd9GcTjh2WAQRwReRPbSH5Mr5X

Ми не са нови. Това е строителство от преди края на ВСВ.  С тоя плосък покрив, според теб, откога са и кой е стила? :D 

Казах ти, не говори за неща, от които нищо не разбираш. Изкуствата са едно от тях. 

преди 2 часа, jhoro написа:

плакат ты записался добровольцем - Создать мем - Meme-arsenal.com   засрами се ... още малко!

Смутензасрамен съм че в Берковица си имат хали в стил Бахаус баси колко ме е срам чак се изчервих

преди 2 часа, васил козарев написа:

Тя не си знае историята на града моля ти се

преди 1 час, Anne написа:

Ето ви ги нашите Хали, вие сте експертите, вие кажете кой е стила.

Аз съм експерт по компоти  ама не ми пречи да те правя на луда гъба хехе

Не са точно "Баухаус", а модернизъм. Сградите в стил "Баухаус" са с равен плосък покрив и много големи прозорци.

Не знам с какъв акъл са ги строили тогава. Хората в града и околните села са били много бедни. Не знам какво са предлагали в тия Хали и на онези цени, но едва ли е било нещо достъпно.

Мисълта ми беше, че модерните сгради трябва да са достъпни за всички, а не само за богаташите.

Луксозни хали в беден град са жива подигравка с населението.

Да не ви казвам как се почувствах, когато ходихме през 2011 година в "София Мол" и "Сердика Център". Пълна скъпотия!  Купих си само една смотана тениска на "Ню Йоркър" от разпродажба.

Всеки път, като стъпя в мол, се чувствам гадно.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.