Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Засрамете се малко!

Featured Replies

Moдернизмът, пиле необразовано, е цяла тенденция, включващо редица стилове. Баухаус включва в себе си редица елементи от други стилове. Разбирачка. 

• Отговори 1k
  • Прегледи 48,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И защо слагаш всички под общ знаменател? Нали се сещаш че освен тия които виждат само недъзи има и такива които ги пренебрегват и дават всичко за да помагат на любимия човек? Или си мислиш че 1

• Емил Костов
    Емил Костов

Вземи си преомисли всичко, което си написала, защото в момента освен олигофрения нищо друго не чета. Хайде дай ми РЕАЛЕН пример, кога някой от хората във форума ВИ е дискриминирал или отхвърлял!

• Емил Костов
    Емил Костов

Какво се очаква от хората във форума, само това не ми е ясно?

Публикувани изображения

преди 15 минути, Anne написа:

Не са точно "Баухаус", а модернизъм. Сградите в стил "Баухаус" са с равен плосък покрив и много големи прозорци.

Не знам с какъв акъл са ги строили тогава. Хората в града и околните села са били много бедни. Не знам какво са предлагали в тия Хали и на онези цени, но едва ли е било нещо достъпно.

Мисълта ми беше, че модерните сгради трябва да са достъпни за всички, а не само за богаташите.

Луксозни хали в беден град са жива подигравка с населението.

Да не ви казвам как се почувствах, когато ходихме през 2011 година в "София Мол" и "Сердика Център". Пълна скъпотия!  Купих си само една смотана тениска на "Ню Йоркър" от разпродажба.

Всеки път, като стъпя в мол, се чувствам гадно.

Чакай чакай недей дава заден сега халите ви са строени през 1930 и са под влияние на Баухаус стила нещо за което ти вчера ревеше че не било дошло в българския архикетутурен дизайн а то ко се оказа че точно до гза ти има идеалрн пример за тва как Баухаус е оказал влияние

току-що, petie1 написа:

Чакай чакай недей дава заден сега халите ви са строени през 1930 и са под влияние на Баухаус стила нещо за което ти вчера ревеше че не било дошло в българския архикетутурен дизайн а то ко се оказа че точно до гза ти има идеалрн пример за тва как Баухаус е оказал влияние

Не давам заден, казвам, че не са точно "Баухаус", а някой друг модерен стил.

Както и че мрънкането ми беше, че има такива сгради в България, но са неподдържани.

На тази ми се иска да и върнем идеята за оригиналния модернистичен вид, но кой знае колко ще струва и дали ще се хареса на всички. Аз съм запалена по ретрото  и халите да са в оригинален вид ще я яко (е, разбира се, вътре може да са модерни).

преди 5 минути, васил козарев написа:

Moдернизмът, пиле необразовано, е цяла тенденция, включващо редица стилове. Баухаус включва в себе си редица елементи от други стилове. Разбирачка. 

Смятай щом един експерт по компоти я разби какво може един архитект

преди 2 часа, Anne написа:

А, халите не знам от коя година са, на мен ми изглеждат нови.

Казвам го, защото знам, че до края на Втората световна война Берковица е бил град със селски вид, а чак през социализма става модерен град. Градът е бил толкова беден през 30 - те години на 20 век, че едва ли на хората им е било да пазаруване в малък универсален магазин. Не е зле да се поразровите и да видите снимки на Берковица от този период - доста селски град е. Моят род е селски, не от града, и от баби и дядовци знам, че хора от околните села са идвали в града да си продават земеделската продукция на пазара. Халите не са ги споменавали, сигурно защото са били бедни или пък е възможно да са били построени по - късно. Имам фотокнига за Берковица, никъде няма снимка на Халите от времето, когато са построени.

Направо не мога да си представя какво ще да са продавали в Халите в ония мизерни години.........

В моите детски години от края на соца, там имаше магазини за дрехи, обувки, играчки и електроника и електротехника.

Ето ви ги нашите Хали, вие сте експертите, вие кажете кой е стила.

images?q=tbn:ANd9GcTjh2WAQRwReRPbSH5Mr5X

Глупости и града си не познаваш. Какъв пазар, какви социалисти? 

https://bnr.bg/vidin/post/101152582/berkovica-pazi-spomena-za-ivan-vazov

"Вазов пристига в града от Русе на 7 март. Идва тук по препоръка на лекари, които му откриват белодробно заболяване. По това време има и други предложения за чиновнически постове, но избира нашия град заради климата. Тръгва си от Берковица на 18 септември 1880 година.

Въпреки че това е кратък период, това време съвпада с едни от най-продуктивните му творчески периоди.

Първоначално живее на квартира в къщата на виден чорбаджия. След това пристига в Ипеклийската къща, собственост на търговец от днешно Косово. Вазов не е бил сам в къщата, а с един от помощниците си - Иван Стоянов, който е героят Дормидолски от романа "Митрофан и Дормидолски".

Стоянов е ползван и за образ на Дикий Барин от "Нова Земя".

В тази къща Вазов има една любов. 19-годишна туркиня Зихра, с кръстно име Параскева. Вазоя я е наричал Пеше. Зихра пристига със съпругата на Стоянов, която също е покръстена туркиня. Зихра е била иконом на Вазов, а от връзката се ражда "Зихра" - поема, излязла в Пловдив", разказа директорът на Музеен комплекс- Берковица Ивайло Пешков.

преди 2 минути, Anne написа:

Както и че мрънкането ми беше, че има такива сгради в България, но са неподдържани.

На тази ми се иска да и върнем идеята за оригиналния модернистичен вид, но кой знае колко ще струва и дали ще се хареса на всички. Аз съм запалена по ретрото  и халите да са в оригинален вид ще я яко (е, разбира се, вътре може да са модерни).

Ако табелките отвън и цялата тази шарения ти се връзват с вида на сградата, на мен - не. Аз искам красив и изчистен ретро външен дизайн. Ще е красота.

Обаче някой трябва първо да види сметката на уличните четирикраки, иначе за нула време ще "украсят" сградата с бълхи и опикаване.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Глупости и града си не познаваш. Какъв пазар, какви социалисти? 

https://bnr.bg/vidin/post/101152582/berkovica-pazi-spomena-za-ivan-vazov

"Вазов пристига в града от Русе на 7 март. Идва тук по препоръка на лекари, които му откриват белодробно заболяване. По това време има и други предложения за чиновнически постове, но избира нашия град заради климата. Тръгва си от Берковица на 18 септември 1880 година. Въпреки че това е кратък период, това време съвпада с едни от най-продуктивните му творчески периоди. Първоначално живее на квартира в къщата на виден чорбаджия. След това пристига в Ипеклийската къща, собственост на търговец от днешно Косово. Вазов не е бил сам в къщата, а с един от помощниците си - Иван Стоянов, който е героят Дормидолски от романа "Митрофан и Дормидолски". Стоянов е ползван и за образ на Дикий Барин от "Нова Земя". В тази къща Вазов има една любов. 19-годишна туркиня Зихра, с кръстно име Параскева. Вазоя я е наричал Пеше. Зихра пристига със съпругата на Стоянов, която също е покръстена туркиня. Зихра е била иконом на Вазов, а от връзката се ражда "Зихра" - поема, излязла в Пловдив", разказа директорът на Музеен комплекс- Берковица Ивайло Пешков.

Ти говориш за края на 19 век. Ние говорим за Берковица през 30 те години на 20 век.

преди 1 минута, Anne написа:

Точно Баухаус  стил са си а ти вчера мрънка че имаме малко сгради в АР ДЕКО и нямаме в Баухаус и Васко те направи луда гъба с гимназията в Нова Загора която ти определи кат соц реализъм

току-що, petie1 написа:

Точно Баухаус  стил са си а ти вчера мрънка че имаме малко сгради в АР ДЕКО и нямаме в Баухаус и Васко те направи луда гъба с гимназията в Нова Загора която ти определи кат соц реализъм

Ами, нямаме. Това не еточно "Баухаус" . Баухаус" се свързва с ето това:

Bauhaus.1993.jpg

преди 3 минути, васил козарев написа:

Баухаус влючва елементи от редица стилове, акъл беркОвишки. 

Може ли без обиди?

Още не мога да разбера какво толкова не са харесвали смотаните жители на Щутгарт за комплекса "Вайзенкоф". Срам бил за града............ Аз го намирам за модерен, светъл и страхотен.  Германците явно обичат да си живеят в старовремски къщи тъмници.

https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Am_Weißenhof_14-20

преди 9 минути, Anne написа:

Ами, нямаме. Това не еточно "Баухаус" . Баухаус" се свързва с ето това:

Bauhaus.1993.jpg

Е нали Васко че имаме и такава сграда бре берковишки професоре

преди 2 минути, Anne написа:

Може ли без обиди?

Още не мога да разбера какво толкова не са харесвали смотаните жители на Щутгарт за комплекса "Вайзенкоф". Срам бил за града............ Аз го намирам за модерен, светъл и страхотен.  Германците явно обичат да си живеят в старовремски къщи тъмници.

Ааа значи ти можеш да ни обиждаш ние теб не?

преди 13 минути, Anne написа:

Може ли без обиди?

https://bg.wikipedia.org/wiki/Сигрем_Билдинг

500px-NewYorkSeagram_04.30.2008.JPG

https://en.wikipedia.org/wiki/Bauhaus_Center_Tel_Aviv

преди 18 минути, Anne написа:

Може ли без обиди?

Цитат

ясно ли ти е нацистки червей такъв?

Не може. 

преди 9 минути, Anne написа:

Това не е като за нас. Аз небостъргачи не харесвам.

Виж, много ми се иска да има нещо ей такова в България. Стилно и хубаво.

1200px-Taut_Wilskistrasse_Berlin.jpeg

Как ще има, след като си фенка на комунистите. Аз живея в подобна сграда също на Bruno Taut. 

Повечето сгради тук, където живея са нещо като тази.

Или пък това...........Страшно са красиви. Ей такива неща ме е яд, че нямаме в България.

https://en.wikipedia.org/wiki/Weissenhof_Estate

Горното ( в предишния пост) е комплекс "Чичо Том" в Берлин, страшно е красив. Ще ми се да видя отвътре как е.

А "Вайзенхоф" го разгледах в тубата, кеф, страхотни къщи за живеене. Като изключим факта, че са тесни стаите. Иначе широките тераси, плоския покрив, и странично отварящите се прозорци са екстра. Да си пеш с удоволствие кафето на такава тераса.............

А жилищният комплекс  по - назад също не е зле...............

Ей такива неща ми се иска да имаме в България. Мисля, че и сега биха били модерни такива сгради.

"Чичо Том" е в стил "Нова обективност" но е много гот комплексът.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Как ще има, след като си фенка на комунистите. Аз живея в подобна сграда също на Bruno Taut. 

Повечето сгради тук, където живея са нещо като тази.

Моля, я снимай да видя как е отвътре? Колко са големи стаите, и изобщо колко стаи има?

преди 34 минути, Anne написа:

Може ли без обиди?

преди 7 минути, Anne написа:

Или пък това...........Страшно са красиви. Ей такива неща ме е яд, че нямаме в България.

https://en.wikipedia.org/wiki/Weissenhof_Estate

Горното ( в предишния пост) е комплекс "Чичо Том" в Берлин, страшно е красив. Ще ми се да видя отвътре как е.

А "Вайзенхоф" го разгледах в тубата, кеф, страхотни къщи за живеене. Като изключим факта, че са тесни стаите. Иначе широките тераси, плоския покрив, и странично отварящите се прозорци са екстра. Да си пеш с удоволствие кафето на такава тераса.............

А жилищният комплекс  по - назад също не е зле...............

Ей такива неща ми се иска да имаме в България. Мисля, че и сега биха били модерни такива сгради.

"Чичо Том" е в стил "Нова обективност" но е много гот комплексът.

Моля, я снимай да видя как е отвътре? Колко са големи стаите, и изобщо колко стаи има?

3 стаи с балкон. Има и 2 стаи. Други нямат балкон.  Съседите имат и градинка. Други нямат. И всяка къща има различен цвят. Син, жълт, червен, зелен. Шарено,

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Който не оценява тези красоти, значи страда от остра липса на въображение. Сградите са страхотни!

преди 5 минути, Anne написа:

Който не оценява тези красоти, значи страда от остра липса на въображение. Сградите са страхотни!

Ето още от Bruno Taut.

Tautes-Heim1.jpg

А нацистите са искали да унищожат комплекса "Вайзенхоф", бил позор за Щутгарт.............

Именно от друга поредица за нацистите научих за този комплекс. И бях потресена, колко не са го харесвали хората. Идиоти.

И нищо еврейско няма в тези сгради.

А за това какво ще кажете?

1280px-Merwedeplein_2-52_(1).jpg

Баси още се хиля на берковишкия професор Полина Димитрова, нищо модерно не било проникнало при царя германофил и прас берковишките хали се оказаха представители на модернизма под влияние на Баухаус...... Нямали сме Баухаус сгради и тряс сградата на гимназията в Нова Загора... Сега гледам се напъва нещо с някакви сгради в Германия дет им е минала модата вече абе смях да става

3494t.jpg

Това на снимката е Баухаус къща в Габрово от 1940

Ти да видиш как сме нямали сгради Баухаус та чак изложба сме си правили

https://bnr.bg/burgas/post/101132154

Хаха сега да видим берковишкия професор ко ще изтърси

Казах, че имаме, но в стил "модернизъм" и че са в ужасно състояние. А за "Баухаус" вече ви казах.

преди 2 часа, Anne написа:

Казах, че имаме, но в стил "модернизъм" и че са в ужасно състояние. А за "Баухаус" вече ви казах.

Добре ти знаеш повече от професорите и архикеттитее кое е Баухаус професор  берковишки хаха, ще взема да пиша  на вашите историци за халите ви :) Поне стана ясно защо те гледат накриво в Берковица

преди 4 часа, Anne написа:

Kолко пъти трябва да ти повторям, че "модернизъм" не е стил, а направление, което включва редица стилове. Баухаус включително. Сецесеон и неокласицизъм също. Както постмодернизъм е направление, а не стил. 

преди 54 минути, васил козарев написа:

Kолко пъти трябва да ти повторям, че "модернизъм" не е стил, а направление, което включва редица стилове. Баухаус включително. Сецесеон и неокласицизъм също. Както постмодернизъм е направление, а не стил. 

Ти виждаш ли тя спори с професори архикети кое е стил Баухаус

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.