Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся програма за запис на дискове

Препоръчан отговор

Здравейте! Дълго време използвам Windows 10 и до сега не ми се беше налагало да записвам дискове, но ето, че ми се наложи. Опциите през windows explorer, не са ми достатъчни, затова опитах с различни програми - Nero, Roxio, Ashampoo, но все нещо се прецаква и програмата блокира (може би, защото използвам crack-нати). Та моля за препоръка за читава програма за запис. Ще се записват предимно DVD9, или Blu-ray с данни! Предварително благодаря :-)

Изпратено от моят SM-A515F с помощта на Tapatalk

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ashampoo е безплатно: Ashampoo Burning Studio Free - Free CD & DVD Burning Software

Какво точно се прецаква? Сигурен ли си, че нямаш хардуерен проблем?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

По принцип с Windows media player става записването чрез самият уиндоус,иначе това е малка портативна програма,която ще свърши работа предполагам:https://www.itninews.com/portable-news.php?readmore=2484

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Той ако има проблем със записвачката - блокирания и не знам си какви още проблеми, какъвто и софтуер да пробва, все тая... Чакаме да даде отзив за проблема.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето ви програма за запис на дискове, включително и такива, с двойна плътност (8,4) Казва се NERO и е портативна, т.е. не ви се налага нито да я регистрирате, нито да я инсталирате. Правите една папка в устройство ""C"" с заглавие "'Nero"" и в нея разархивирате Rar файла, който е прикачен по долу. След това отваряте папката и си вадите иконата на работния плот. Отваряте я и правите нужните настройки , след което сте готов за запис. Работата и е отлична и вър[и същото, което и платените версии на такъв софтуер. Ако има въпроси, питайте. Препоръчвам ви точно нея, защото е отлична във всяко едно отношение. А за да го напиша, това значи, че я ползвам от дълго време, като всяка седница правя такива записи на  8 гигабайтови дискове. Линкът ще е свободен 24 часа, след което се премахва.

Линк:  https://dox.abv.bg/download?id=fd8df4f1f6

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не става така и постановката ти е тотално сбъркана.

Първо тези носители са крайно неподходящи за данни. Всичките музикални и видео формати са измислени като протокол без корекция на грешките. И дас я има при музиката ще е просто припукване, за видео може и да не дропне картината, но за данни, особено архив е краят. Като искаш чети допуските са PI и PO грешки. Отделно записаните носители са крайно нетрайни и обикновено стават за 1 - 24 месеца. Измисли си друг начин за backup на информацията.

BR е скъпо и като носител, и като "чекрък". Забрави. За запис на DVD9 само ImgBurn. Като носители са нетрайни, но поне за упражнението може да се напънеш. За да стане добре трябва да знаеш "точка на прехода" - от нея се прехвърля на втория слой и се избира да не пречи - примерно между 2 сцени, на тъмен кадътр без много действие. Това нещо по принцип няма файлова система и на хардуерен битов плеър си разбира кое къде е по управляващите .IFO и съответните им дублиращи .BUP файлове.

Хайде стига толкова че всяка година ги разяснявам на някой новобранец тези неща.

Помисли си кой век сме и коя година е измислена MPEG2 компресията, както и пластмасовите дискове. Че и касетите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам проблем със записвачката. Имам проблем с програмите. Тези, които изброих блокират по средата на записването. Същите програми обаче работеха безотказно на windows 7. Явно има проблем със съвместимостта

Не става така и постановката ти е тотално сбъркана.
Първо тези носители са крайно неподходящи за данни. Всичките музикални и видео формати са измислени като протокол без корекция на грешките. И дас я има при музиката ще е просто припукване, за видео може и да не дропне картината, но за данни, особено архив е краят. Като искаш чети допуските са PI и PO грешки. Отделно записаните носители са крайно нетрайни и обикновено стават за 1 - 24 месеца. Измисли си друг начин за backup на информацията.
BR е скъпо и като носител, и като "чекрък". Забрави. За запис на DVD9 само ImgBurn. Като носители са нетрайни, но поне за упражнението може да се напънеш. За да стане добре трябва да знаеш "точка на прехода" - от нея се прехвърля на втория слой и се избира да не пречи - примерно между 2 сцени, на тъмен кадътр без много действие. Това нещо по принцип няма файлова система и на хардуерен битов плеър си разбира кое къде е по управляващите .IFO и съответните им дублиращи .BUP файлове.
Хайде стига толкова че всяка година ги разяснявам на някой новобранец тези неща.
Помисли си кой век сме и коя година е измислена MPEG2 компресията, както и пластмасовите дискове. Че и касетите.
С Windows 7 Неро си записваше и двата вида дискове без да мисля за никакви точки на преход или каквото и да е и филмите си вървяха без никакъв проблем. Сега ще се записват данни, както казах, снимки и текстови файлове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да блокират, има някакъв проблем. По грешката, която ти дава софтуера, можеш да разбереш какъв е той. Щом всеки софтуер прави проблем на едно и също място или с една и съща грешка, това може да е поради няколко причини: 

повредена записвачка

несъвместими/дефектни подложки

проблем във файла или по-скоро носителя, от който се чете

Без да дадеш точната грешка, която ти дава софтуера, няма как да се разбере какво става, казвам ти го за пореден път!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За да блокират, има някакъв проблем. По грешката, която ти дава софтуера, можеш да разбереш какъв е той. Щом всеки софтуер прави проблем на едно и също място или с една и съща грешка, това може да е поради няколко причини: 
повредена записвачка
несъвместими/дефектни подложки
проблем във файла или по-скоро носителя, от който се чете
Без да дадеш точната грешка, която ти дава софтуера, няма как да се разбере какво става, казвам ти го за пореден път!

Unexpected error has occurred during the burning process За пореден път казвам, че САМО КОГАТО НЕ МОГА ДА СЕ СПРАВЯ САМ, задавам въпроси във форуми, както в случая! Точно за да избегна обяснения кой за кой поред път обяснявал нещо, или колко стари "чакръци" или каквото там беше са дисковете. Съжалявам, че съм се объркал, мислейки, че форумите са с цел помощ! Благодаря на всички, които отговориха!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 17 минути, Йордан Панайотов написа:

Нямам проблем със записвачката. Имам проблем с програмите. Тези, които изброих блокират по средата на записването. Същите програми обаче работеха безотказно на windows 7. Явно има проблем със съвместимостта

С Windows 7 Неро си записваше и двата вида дискове без да мисля за никакви точки на преход или каквото и да е и филмите си вървяха без никакъв проблем. Сега ще се записват данни, както казах, снимки и текстови файлове

Предполагам ,че си със Вин 10. Пробвай метода, който ти предложих, но не забравяй и поста на Филипов, който по подробно ти е ябяснил за самите дискове(8,4). Тяхната продължителност на ползване е значително по малка от другите или ще търсиш дискове   Вербатим за твоята цел. За видео стават , но не и за данни, когато записа се прехвърля от единият на другия слой. Не го забравяш. Аз предимно ги ползвам за временно съхранение на концерти, които след 2 години се качват на HDD дискове, 

А ако смяташ че много знаеш и обясненията са ти излишни, то тогава не трябва и да питаш. Никой не те познава реално и не е написано на ника ти, че си от разбирачите, така че не се сърди на хората кой какво ти е написал. Правиш го за втори път!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам ,че си със Вин 10. Пробвай метода, който ти предложих, но не забравяй и поста на Филипов, който по подробно ти е ябяснил за самите дискове(8,4). Тяхната продължителност на ползване е значително по малка от другите или ще търсиш дискове   Вербатим за твоята цел. За видео стават , но не и за данни, когато записа се прехвърля от единият на другия слой. Не го забравяш. Аз предимно ги ползвам за временно съхранение на концерти, които след 2 години се качват на HDD дискове, 
А ако смяташ че много знаеш и обясненията са ти излишни, то тогава не трябва и да питаш. Никой не те познава реално и не е написано на ника ти, че си от разбирачите, така че не се сърди на хората кой какво ти е написал. Правиш го за втори път!
Сърдя се, защото започва едно развиване на теории, кое колко е лошо и ненадеждно... Дразни ме това, че задавам конретен въпрос и вместо конретно решение се започва със съвети какво друго да направя! Аз не питам кои дискове са по-добри и дали си заслужава използването им, а питам как... Решението въпросната информация да бъде записана на дискове, независимо дали са добър или лош избор, вече е взето. Ето това ме дразни-желанието на хората да правят забележки ей така просто да си чешат езиците. Какво ми обяснявате кое как се записва, точки на преход и какво ли не? Питах има ли адекватно работеща записваща програма за Windows 10? Нормалните отговори би следвало да са: "Да! Има и се казва..." , или "Не! Няма!" Всички други обяснения просто са излишни! Приятна вечер на всички!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

HP PCs - CD or DVD Drive Cannot Burn Discs (Windows 10, 8) | HP® Customer Support

Няма как да ти се даде точно решение, като не обясняваш точно какъв е проблема. И никой не ти е длъжен - задаваме въпроси, предлагаме решения - кой според личен опит, кой според нещо, което е намерил в интернет.... Може и да пробваш с някоя live linux дистрибуция или вече като краен вариант - да тестваш подложките с друга записвачка или записвачката на друга машина (и за нея няма информация - марка/модел и на колко години е). Хардуера също може да се повреди по всяко време - вчера си бил с windows 7, днес си сложиш windows 10 и са започнали проблемите и ти мислиш, че в него е проблема, но никой не е застрахован. Както ти написах, тествай с различна информация от различни носители, тествай си диска и ОС за грешки. Може дори да си инсталираш отново windows 7 на друг дял или диск и да видиш дали проблема ще се появи, след като тестваш останалите варианти за поправка на ОС и тест на диска. Ако отидеш в някой сервиз, там ще направят същите процедури.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако в момента записвачката работи коректно под W7 - значи проблема може да е софтуерен само, но ако това са данни от преди месец .. няма гаранция ... просто всеки диско може да се яви като последно успешно записан и това е, после само чупи дисковете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, Йордан Панайотов написа:

Сърдя се, защото започва едно развиване на теории, кое колко е лошо и ненадеждно... Дразни ме това, че задавам конретен въпрос и вместо конретно решение се започва със съвети какво друго да направя! Аз не питам кои дискове са по-добри и дали си заслужава използването им, а питам как... Решението въпросната информация да бъде записана на дискове, независимо дали са добър или лош избор, вече е взето. Ето това ме дразни-желанието на хората да правят забележки ей така просто да си чешат езиците. Какво ми обяснявате кое как се записва, точки на преход и какво ли не? Питах има ли адекватно работеща записваща програма за Windows 10? Нормалните отговори би следвало да са: "Да! Има и се казва..." , или "Не! Няма!" Всички други обяснения просто са излишни! Приятна вечер на всички!

преди 12 минути, Йордан Панайотов написа:

След като съм ти посочил програма за целта, не зная на кого се пънеш тук. Опита ли я?  Ако да, изкажи някакво мнение по въпроса. И пак ти казвам. Щом си толкова вещ, колкото се пишеш, нямаше да съществува твоя въпрос във форума! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 21 минути, Йордан Панайотов написа:

Питах има ли адекватно работеща записваща програма за Windows 10?

Ами те тези програми при нас си работят под win10,как очакваш да ти отговорим на този въпрос?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, Йордан Панайотов написа:

Unexpected error has occurred during the burning process

Този проблем реших с подмяна на оптичното устройство!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ти му обясняваш, оно си хрупа доматите с колците. Че и дървен философ.

Последна подсказка: В един друг съседен форум се изтъргува втори НОВ външен HDD 8TB за 500 лв. Пък ти се занимавай с пластмаси от  миналия век. Докато ги запишеш ще "брадясаш". Силно се съмнявам че имаш и BR записвачка - около 200 лв е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 месеца по-късно...

CDBurnerXP

Програмката има и българско меню, работи на Уиндоус 10 безпроблемно. Лично аз я ползвам от дълго време и съм доволен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...