Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RAM 1GB или 2x512MB

Featured Replies

Здр.

кое е по-добре 1GB или 2х512МВ за дъно Asus M2N-E

с тенденция за увеличаване

По-добре е 2x512. Така ще можеш да се възползваш от двуканалния режим :)

Категорично 2х512MB, заради двуканалността. Ако вземеш 1x1GB, не е сигурно, че после ако добавиш още памет, ще си пасне и ще работи добре. Каквото и да купуваш, нека са 2 банки памет.

Мисля,че 1х 1GB,е много по-добре !

П.П. Връщам си думите назад,след мнението на Night_Raven !

Редактирано от dimd (преглед на промените)

Вземи си 1x1GB.Като се видиш с финанси си купи още един модул от 1GB.

Вземи си 1x1GB.Като се видиш с финанси си купи още един модул от 1GB.

Много правилно!

Какво са 1GB по това време! Съвременните приложения и новия Windows са лакоми за ресурси!

Та на предложението 2х512, какво ще ги правим тези ако желаем да сложим още толкова? :)

Ще запълним всичките слотове и ще чакаме двуканален режим ли? cool.gif

Много правилно!

Какво са 1GB по това време! Съвременните приложения и новия Windows са лакоми за ресурси!

Та на предложението 2х512, какво ще ги правим тези ако желаем да сложим още толкова? :)

Ще запълним всичките слотове и ще чакаме двуканален режим ли? cool.gif

А ако вземем 1х1GB и после още толкова, каква ни е гаранцията, че банките ще си паснат? Ще видим двуканален режим през крив макарон.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

И аз смятам че 2x512 са по добър избор

А ако вземем 1х1GB и после още толкова, каква ни е гаранцията, че банките ще си паснат? Ще видим двуканален режим през крив макарон.

Тъй-тъй,съгласен :) Като не може да си намери абсолютно същата платка ( от същата серия ) или ще се чуди къде да пробута старата пръчка 1 ГБ,или ще се прости с опцията "Duall chanel " .

Моят съвет е мелез от съветите на колегите - изчакай още малко, събери нужните пари и си вземи 2 х 1 Gb. Така ще си видиш двуканалния режим и без крив макарон и в следващите (поне) 2 години няма да си помисляш за рам. Като ще е гарга, да е рошава :)

Night_Raven не го приемай като заяждане, нищо лично знаеш го :)

Та когато си вземеш два памета от един производител със същата честота, вероятността да работят на двуканален режим е много по голяма от колкото със запълнени 4 слота памет!

Имал съм случай 1х256Mb А-data 1x256Mb V-data да работят dual chanel!

Моето лично мнение е по-добре 1Gb сега и още толкова после от същото!

Моя съвет е 2x512MB са по-добрия варянт заради Duall chanel. Аз лично скоро си купих RAM памет точно този варянт. cool.gif

Поздрави и Успех!

Ами тука май ключа се намира в това доколко скорошна ще е покупката на още 1 ГБ памет - ако е примерно до 1-2 месеца, на кой му пука, че ще бъде с едноканална 1 ГБ памет, като знае че след месец ще си вземе още 1 ГБ и всичко се нарежда идеално?

Еми да, чак такъв ударен ефект върху производителността няма :)

Еми да, чак такъв ударен ефект върху производителността няма :)

Точно там е тънкия момент, като кажеш dual не означава самолет :P

Защо въобще има спор по въпроса?

Това ми прилича на -да имаш кола с 5-та скорост и да караш на четвърта с 140км/ч.

Все ми се струва ,че не е нужно.Нали за това е Duall chanel.Взимаш си две пръчки и не се занимаваш.

Ето и за твоя случай...

screenshot00007kh9.jpg

Айде със здраве cool.gif

Night_Raven не го приемай като заяждане, нищо лично знаеш го :)

Та когато си вземеш два памета от един производител със същата честота, вероятността да работят на двуканален режим е много по голяма от колкото със запълнени 4 слота памет!

Имал съм случай 1х256Mb А-data 1x256Mb V-data да работят dual chanel!

Моето лично мнение е по-добре 1Gb сега и още толкова после от същото!

Не го приемам като заяждане. :P

Нека го обясня така. Вземайки 1х1GB, това ни лишава от използването на двуканален режим в момента, от което се губи производителност. След време може да се добави още, но колко ще е това време? Това са само планове, никой не може да гарантира, че ще има пари и т.н., така че може да не се получи. Тогава оставаме само с 1х1GB и се чувстваме прецакани, защото сме можели да имам двуканален. Ако все пак да се добави още 1х1GB, но тогава вероятността да тръгнат е малка, дори и да са на един и същ производител. Освен това цялото това време, докато сме с 1х1GB, губим ценна производителност. Вижда ми се глупаво.

Все пак да не забравяме, че марки RAM много, но истинските производители на чипове се броят на пръсти. Kingston, Corsair, Kingmax и др. просто ползват чужди чипове. Предполагам SuperT също. Единствено Samsung и A-Data (за тях не съм 100% сигурен) от известните в България произвеждат собствени чипове. При тях шанса да запалят на двуканален режим е по-голям.

Мисълта ми е, че купуването на 1х1GB с тенденция към удвояване крие риск от провал, който (според мен) е неоправдан. По-добре да се заложи на сигурно, все пак става въпрос и за пари.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Аз те рабирам Night_Raven :)

Но трябва да попитаме питащия какви са му бъдещите творчески планове cool.gif

Има ли тест вече за dual режим при AM2 стана ми интересно за разликата в производителността при едноканален и двуканален режим laugh.gif

айде съз здраве на всички!

слагай 2 x 512 МБ поради възможността за dual channel, пък якамила-якамиларе дали ще ъпгрейдваш с повечко памет по-натаък..... бързо се развиват нещтата, така че не се знае дали би могъл да си намериш още 1 платка от същата DDR2 памет ако сложиш 1 GB cool.gif

Аз те рабирам Night_Raven :)

Но трябва да попитаме питащия какви са му бъдещите творчески планове cool.gif

Има ли тест вече за dual режим при AM2 стана ми интересно за разликата в производителността при едноканален и двуканален режим laugh.gif

айде съз здраве на всички!

и на мене това ми е интересно, защото реално при сокет 939 прозиводителноста се повишава от двуканалния режим само с 10 %, така че в реални условие разлика не можехме да усетим :P

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

И аз точно това се чудя, защото съм гледал тестове под двуканална Socket A платформа на основата на чипсета nForce 2 ulta 400 и разликата между едноканален и двуканален режим беше нулева, защото FSB шината на процесора не можеше да се възползва от теоретично удвоената скорост на трансфер между рама и контролера на паметта.

Все пак при новите процесори на AMD контролерът на паметта е вграден в процесора, а не в чипсета на дъното и може би има по-голям ефект, ако се ползва двуканален режим.

и на мене това ми е интересно, защото реално при сокет 939 прозиводителноста се повишава от двуканалния режим само с 10 %, така че в реални условие разлика не можехме да усетим

Аз дори и на тези 10% не вярвам, защото не съм виждал реални тестове, сравняващи едноканалния и двуканалния режим при новите сокет 939 и AM2 процесори на AMD biggrin.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

И аз точно това се чудя, защото съм гледал тестове под двуканална Socket A платформа на основата на чипсета nForce 2 ulta 400 и разликата между едноканален и двуканален режим беше нулева, защото FSB шината на процесора не можеше да се възползва от теоретично удвоената скорост на трансфер между рама и контролера на паметта.

Ползата от двуканален режим при цокъл А е около 1-2%. Паметта може и да работи в двуканален режим, но процесорите на този цокъл не могат да се възползват от режима. Цокъл 754 просто не поддържа двуканален режим и остават 939 и АМ2, които имат полза.

Ползата от двуканален режим при цокъл А е около 1-2%. Паметта може и да работи в двуканален режим, но процесорите на този цокъл не могат да се възползват от режима. Цокъл 754 просто не поддържа двуканален режим и остават 939 и АМ2, които имат полза.

Да, 754 е едноканален.

Ползата при 939 и AM2 ще я призная, само ако видя тестове, показващи видима разлика biggrin.gif

То ясно, че пропусквателната способност на рамта ще е надута, но важното е при реалните приложения как стоят нещата cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

Да 754 е едноканален.

Ползата при 939 и AM2 ще я призная само ако видя тестове, показващи видима разлика biggrin.gif

То ясно че пропусквателната способност на рамта ще е надута, но важното е при реалните приложения как стоят нещата cool.gif

За 939 имаше разни тестове в които показваха някакъв прираст, но за АМ2 е мистика все още!

Не знам някой усеща ли това ускорение в реални ежедневни приложения ;)

След малко ще ви направя бенчове на моя компютър с едноканален и двуканален режим. Да видим какъв е прираста в сокет 939. Остава само някой да направи същото и на АМ2!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.