Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е менителница?

Featured Replies

преди 15 минути, Mickey_Mouse_love написа:

2009 година още чувах.

Тогава защо си ходила в училище за глухи? Щом след 2009 година си влошила слуха.

• Отговори 396
  • Прегледи 19k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Колев 74
    Колев 74

https://bg.wikipedia.org/wiki/Менителница

• Колев 74
    Колев 74

Анке! Секса е каруцарска работа и няма да ти е интересен. И при него се започва със свирки, а ти не го умееш това. Наблегни на астрономията за сега.

• Така е, тя историята е комплексна наука не е само 20  век който е следствие на предходните векове

Публикувани изображения

преди 5 минути, Mickey_Mouse_love написа:

А ако властите са забранили - как ще снимаш? Аз при такава власт не бих си и помислила да взема камерата и да снимам, даже тайно. Абсурд просто.

Щом е забранено, значи е забранено. Няма да съм ОК, но в затвора не ми се ходи.

А защо биха го забранили?  Мисля че нацистите даже биха насърчили подобно нещо да се снимаш с разни звезди особенно децата

• Автор
току-що, petie1 написа:

Видя ли се сега как се закопа и с камерите и с фотоапаратите и домашните филми хехе, че не са били масови а само за върхушката

Какво закопаване, бе?

Казах, че телевизорите не са били масови.

Кинокамерите - да. Имало ги е във всеки фото - магазин.

Много ми се иска да знам ти как смяташ да снимаш някъде, където  забранено.  Смееш ли да отидеш да снимаш  на онова място, където уж държали извънземни? Аз - не.

Аз спазвам правилата, така съм научена от малка. Някъде като пише, че е забранено снимането, не го правя. Запалена съм по фотографията, но и спазвам правила.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Тогава защо си ходила в училище за глухи? Щом след 2009 година си влошила слуха.

Ти явно изобщо не си ме чел.

С увреден слух, тоест намален наполовина, съм от петгодишна възраст.

Едва от три години поне не чувам напълно.

преди 1 минута, Mickey_Mouse_love написа:

Какво закопаване, бе?

Казах, че телевизорите не са били масови.

Кинокамерите - да. Имало ги е във всеки фото - магазин.

Много ми се иска да знам ти как смяташ да снимаш някъде, където  забранено.  Смееш ли да отидеш да снимаш  на онова място, където уж държали извънземни? Аз - не.

Аз спазвам правилата, така съм научена от малка. Някъде като пише, че е забранено снимането, не го правя. Запалена съм по фотографията, но и спазвам правила.

Да смея ако можех бих отишъл

Абе имало ги колкото Фолксшагените

• Автор
преди 2 минути, petie1 написа:

А защо биха го забранили?  Мисля че нацистите даже биха насърчили подобно нещо да се снимаш с разни звезди особенно децата

Може би,за да може да снима само пропагандната машина.

А това със снимането със звезди се появява много по - късно, чак след ВСВ и идва от САЩ.

Спортистите тогава не са били чак твърде известни, а и германците са били расисти, така че едва ли те и децата им са примирали по Джеси Оуенс. А и той тогава не е бил чак световно известен, става такъв чак след войната, когато казват, че чернокож е победил арийските атлети.

Ти знаеш ли ги онези спортисти? Защото аз освен Джеси Оуенс другите не ги знам.

преди 3 минути, petie1 написа:

Да смея ако можех бих отишъл

Абе имало ги колкото Фолксшагените

Добре. Щеше да ми е забавно да те видя как ще внесеш скришом камера с размерите на кутия, как ще те забележат и ще довтасат полицаи да те арестуват........... И вярвай ми, няма да е само това, щяха да ти конфискуват лентата ида те предупредят.

Аз не бих те издала, но не бих те и подкрепила.

преди 2 минути, Mickey_Mouse_love написа:

Може би,за да може да снима само пропагандната машина.

А това със снимането със звезди се появява много по - късно, чак след ВСВ и идва от САЩ.

Спортистите тогава не са били чак твърде известни, а и германците са били расисти, така че едва ли те и децата им са примирали по Джеси Оуенс. А и той тогава не е бил чак световно известен, става такъв чак след войната, когато казват, че чернокож е победил арийските атлети.

Ти знаеш ли ги онези спортисти? Защото аз освен Джеси Оуенс другите не ги знам.

Кой е казал че трябва да се снимат баш пък с печка? Може да се снимат и с Фюрера и с германските атлети от това по хубаво за пропагандата няма, не ги знам ама не съм се затичал и да знам хйехе нацистите не са ми интересни по ми е интересна техниката

• Автор

Съжалявам те, че харесваш онова време. В нацистка Германия хич не е имало свобода. Правиш каквото ти се каже, иначе - лошо. Нямаш право на собствено мнение, няма свобода на словото, няма печатни издания с различни гледни точки.

Ако на теб би ти харесало да учиш по такъв учебник, на мен не би!

https://www.google.bg/search?q=rassenkunde+nationalsozialismus&hl=bg&tbm=isch&sxsrf=ALeKk00c8x8pZ48DaTV-d_CZow1LkfXf-g%3A1627336867580&source=hp&biw=1013&bih=652&ei=ozD_YJ3HIYrCgQbOw4PwDQ&oq=Rassenkunde&gs_lcp=CgNpbWcQARgAMgYIABAeEBMyBggAEB4QEzIGCAAQHhATMgYIABAeEBMyCAgAEAUQHhATOgcIIxDqAhAnOgUIABCxAzoCCAA6CAgAELEDEIMBOgQIABAeOgQIABATUOeeAljG2QJg4eoCaAhwAHgAgAHFCYgBuB6SAQkxOC4xMC43LTGYAQCgAQGqAQtnd3Mtd2l6LWltZ7ABCg&sclient=img

преди 3 минути, petie1 написа:

Кой е казал че трябва да се снимат баш пък с печка? Може да се снимат и с Фюрера и с германските атлети от това по хубаво за пропагандата няма, не ги знам ама не съм се затичал и да знам хйехе нацистите не са ми интересни по ми е интересна техниката

Точно пък фюрерът е бил строго охраняван и не всеки е можело да се снима с него. С него са се снимали предимно деца и младежи от елита, или пък от избрани младежки групи.

И аз съм се снимала с известни личности, нищо особено не е. Имам снимки с Георги Първанов (на абитуриентския бал в "Бояна") и с Симеон ІІ (при посещение в наши град през 2005 година).

преди 6 минути, Mickey_Mouse_love написа:

Точно пък фюрерът е бил строго охраняван и не всеки е можело да се снима с него. С него са се снимали предимно деца и младежи от елита, или пък от избрани младежки групи.

И аз съм се снимала с известни личности, нищо особено не е. Имам снимки с Георги Първанов (на абитуриентския бал в "Бояна") и с Симеон ІІ (при посещение в наши град през 2005 година).

Точно пък на Берлин 36 Фюрера отнася шамар от една американка :) Та толкоз за това колкото строго е бил охраняван, да не е особенно да се снимаш с известни личности ама за пропагандата си е удар.. Не се интесувам от нацистите кат теб и даже грам не ми пука интересувам се от техниката а учебника ти е нормален учебник анатомия нищо странно не виждам в него, даже данните в него в него още се ползват в криминалистиката и археологията

• Автор
преди 25 минути, petie1 написа:

Точно пък на Берлин 36 Фюрера отнася шамар от една американка :) Та толкоз за това колкото строго е бил охраняван, да не е особенно да се снимаш с известни личности ама за пропагандата си е удар.. Не се интесувам от нацистите кат теб и даже грам не ми пука интересувам се от техниката а учебника ти е нормален учебник анатомия нищо странно не виждам в него, даже данните в него в него още се ползват в криминалистиката и археологията

Не съм нацистка, а данните точно от расовите учебници едва ли се ползват.

Тоя филм "Napola" от 2004 година откъде го изкопа? Бих го изгледала с интерес.

• Автор

Ха, случайно намерих каквото ти трябва. Явно не е било забранено, а е било до желание и интерес да снимаш олимпиадата.

Ето ти домашни кадри от там, но са навътре във филма, не в началото.

https://archiv-akh.de/filme?utf-8=✓&q=Kuttruff-Nachlass#1

преди 14 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Napola го има в маймунда с бг субтитри

Ама много ппрофесионални тез кадри бре, все пак заслужаваш бисквитка за старанието :)

Това е опростен  торент клиент с отворен код, мисля че няма да те затрудни да си сваляш от мамунда

https://transmissionbt.com/download/

• Автор
преди 10 минути, petie1 написа:

Napola го има в маймунда с бг субтитри

Маймунда? Искаш да кажеш "Замунда"?

Не мога да тегла от там, а и нямам свободно място на компютъра.

Иначе, като ти гледам тия архивни кадри - ами германците не изглеждат слаби и недохранени,  облчени са добре, носят хубави дрехи, изглеждат доволни и щастливи, ходят на театър, опера, концерти, кино, пътуват с влак, кораби, автомобили, автобуси и трамваи, мнозина притежават велосипеди, спортуват, посещават музеи и зоологически градини, ходят на плаж, разхождат се из градски паркове и градини, посещават кафенета, сладкарници и ресторанти, имат радиоапарати, домашни библиотеки, имат собствени фотоапарати............ Хич не изглеждат бедни!

преди 9 минути, Mickey_Mouse_love написа:

Иначе, като ти гледам тия архивни кадри - ами германците не изглеждат слаби и недохранени,  облчени са добре, носят хубави дрехи, изглеждат доволни и щастливи, ходят на театър, опера, концерти, кино, пътуват с влак, кораби, автомобили, автобуси и трамваи, мнозина притежават велосипеди, спортуват, посещават музеи и зоологически градини, ходят на плаж, разхождат се из градски паркове и градини, посещават кафенета, сладкарници и ресторанти, имат радиоапарати, домашни библиотеки, имат собствени фотоапарати............ Хич не изглеждат бедни!

Да и после идват твоите любими и рушат всичко. Пускат бомби из цяла Германия.

Както пускаха бомби и над София.

И любимото ми. Братска Россия.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Окупационен_дълг_на_България_към_Русия

https://www.168chasa.bg/Article/4146877

преди 10 минути, Mickey_Mouse_love написа:

Да точно Замунда ама понеже се води за скрита реклама та. Да това е част от средната класа и върхушката ама пък и сайта ти е много интересен не публикува имена и от кой е снимано видеото та да стане ясно към кои бил

• Автор
преди 39 минути, petie1 написа:

Да точно Замунда ама понеже се води за скрита реклама та. Да това е част от средната класа и върхушката ама пък и сайта ти е много интересен не публикува имена и от кой е снимано видеото та да стане ясно към кои бил

Публикува, но не на всички. Не знам защо.

Абе то и Мини Маус на снимките не изглежда бедна и недохранена има си всичко което й трябва ама иначе реве че нямала пари и се била лишавала :) Парадокс? Иначе ако Бирмата спази заканите си мисля че ще й трябва много вазелин и някой да снима шоуто

преди 2 минути, Mickey_Mouse_love написа:

Публикува, но не на всички. Не знам защо.

Проследи и виж кой кой е

преди 15 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Napola не е филм. 

• Автор
преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Да и после идват твоите любими и рушат всичко. Пускат бомби из цяла Германия.

Както пускаха бомби и над София.

И любимото ми. Братска Россия.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Окупационен_дълг_на_България_към_Русия

https://www.168chasa.bg/Article/4146877

А ти много удобно забравяш кой ни докара до това положение - любимата ти Германия и любимците ти царчето и антисемита Богдан Филов. Народът не е искал война.

Твоите баби и дядовци крали ли са от евреите? Моите - не.

преди 2 часа, Mickey_Mouse_love написа:

Твоите баби и дядовци крали ли са от евреите? Моите - не.

Голяма хвалба голямо нещо :) Аз лично чакам да видя ко ще става в събота :)

• Автор
преди 1 час, petie1 написа:

Не ми е до глупости с тая, дето не я познавам, аз си имам в момента истински, реален здравословен проблем.

Защо все на мен най - лошите неща ми се случват?:sobbing:

на 27.07.2021 г. в 23:32, Mickey_Mouse_love написа:

Може би защото лъжеш, кълнеш и так далее?

Не ми е до глупости с тая, дето не я познавам, аз си имам в момента истински, реален здравословен проблем.

За адравословния проблем - има си болница ....там има хора, които могат да ти пмогнат (ако не е късно)

А защо на тебе....ми не знам - аз си чупих всичкети крайници с мотора, ама не рева - може би така трябва

на 27.07.2021 г. в 22:32, Mickey_Mouse_love написа:

Бумеранг. Рефлектира злобата.

на 27.07.2021 г. в 20:48, petie1 написа:

на 26.07.2021 г. в 23:37, Bubbles написа:

Абе някаква леля си е въобразила некакви неща и сипе огън и жупел на поразия.
Абе глей сериала, само по Калдата Lady.

Платен трол/бот не съм сигурна какво си. 

Ще ти идвам на гости. Готви се

• Автор

Хич не ти и вярвам. Ти си някаква луда. Ходи се лекувай, сериозно не си у ред.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.