Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бюджетна конфигурация

Featured Replies

преди 5 минути, attj написа:

Вероятно над 15 години съм ползвал всякакъв пиратски софтуер. Лично съм преинсталирал десетки пъти.    Дъщерите като станаха пълнолетни -  казват вече да спра да се занимавам с такива неща.  

Аз ти казах да кракнеш нещо?

• Отговори 227
  • Прегледи 16,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Къде я видя тази "прилична видеокарта?... Това разполага само с вграденото в процесора видео.  И цената е много далече от добра. Ето ти за сравнение друг модел, с по-мощен процесор - Lenovo Think

• Рядък чешит! Влизаш в магазина. Плащаш и си вземаш компютър, който ти е харесал. Излизаш от магазина. В следващия момент, компютърът ти от 1000 лева пада на 500, естествено, ако успееш....ДА ГО ПРОДАД

• Ненужните неща ги пишеш единствено - ТИ. Ако бях на твоето място до сега да съм забравил че съм питал за конфигурация. На теб ти трябва време от 1-2 години да "проучиш" пазара и още толкова, за да си

Публикувани изображения

преди 7 минути, attj написа:

Вероятно над 15 години съм ползвал всякакъв пиратски софтуер. Лично съм преинсталирал десетки пъти.    Дъщерите като станаха пълнолетни -  казват вече да спра да се занимавам с такива неща.  

Ти си преценяваш. Голям човек си...

преди 41 минути, attj написа:

Няма да се справя, не разбирам от хардуер. Не зная кое какво е. 

Ами научи се бе, да не срамуваш пред внуците.
Ти май просто реши да правиш тука безплатна реклама на магазина на братовчед ти.

Истинските мъже научават нещата от живота, другите си дават парите на търговците.
Сега, ти и търговците трябва да живеят от нещо, трябват им балами да си купуват стари компютри внос от някъде си.

преди 1 час, attj написа:

Дъщерите казват да не се циганя за Win 10 за 120 лв...

Да продължа и аз 7-мата страница СПАМ и да попитам къде е този "оригинален" Win 10 за 120лв. да си взема няколко, да имам...

Все още мога да дам за диагностика, ремонт и ъпгрейд старите устройства -за да съм изглеждащ като балама, за която 120 лв са като дневни джобни пари. Та това е само един резервоар с бензин.... В Пик в Бургас просто работи един познат.  Познати имам и в Ардес. При толкова други различни устройства около мен - аз мога и без точно тези двете проблемни.  Така и така нищо още не съм решил. 

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Да продължа и аз 7-мата страница СПАМ и да попитам къде е този "оригинален" Win 10 за 120лв. да си взема няколко, да имам...

Питaй в ПИК -съвсем официално го рекламират и успешно го продават.

преди 1 час, attj написа:

И още нищо не съм решил.

На мен също ми предстои смяна. В момента съм с i3-4130, 4ГБ памет и 500ГБ SSD. Вграденото видео не може да се справи с клипове от YT на 60 херца. Лично аз обаче съм решил да сменям най-рано догодина.

преди 40 минути, ncl написа:

На мен също ми предстои смяна. В момента съм с i3-4130, 4ГБ памет и 500ГБ SSD. Вграденото видео не може да се справи с клипове от YT на 60 херца. Лично аз обаче съм решил да сменям най-рано догодина.

Виждам  как работи AMD Ryzen 7 PRO 4750G with Radeon Graphics   3.60 GHz.   Иначе си бях свикнал на 720 p да ми изглежда качествено възпроизвеждането.

преди 1 час, ncl написа:

Винаги е хубаво да се купи най-новото поколение на пазара . Тук обаче идва голямата разлика в цените ,които ще се наложи да се плати за новата платформа на Интел . Хубавите дъна с чипсет Z 690 тръгват от 340 долара и стигат до 530, което у нас ще означава поне 600 лева за най-некачествените изпълнения с въпросният чипсет. Комплект кит с новата рам памет ДДР5 приблизително 300 евра ,поне според първоначалните слухове . Цената на процесорите е с едни 10-12 процента по-висока от 11 генерация и се получава доста солена сума за да се възползваме от всички  " Невероятни екстри ", които ще ни представят от Интел . Според мен не си заслужава подобна надценка за минимално подобрение в производителността на новата платформа плюс всички първоначални бъгове и проблеми съпътстващи всеки нов продукт. :)

преди 4 минути, ncl написа:

Не съм казал, че ще купувам най-новото... :)

Старият ми  Intel G33/G31 Express Chipset Family (Foxconn) работи нормално на 60 херца и при  Full HD.  Насича над тази резолюция при интернет 100 Мегабита.   Да го реновирам ли?  Познатите от ПИК и Ардес е нормално да ме зарибяват за нещо ново.  Може и да спамим понякога тук, но си казваме истините.

Какво пречи да си закупиш един нов твърд диск - 1 или 2 TB?

Малко почистване и "нов" W7 32bit. Закупения диск винаги можеш да го използваш с в друга система или да превърнеш във външен диск, а можеш и цялата система след време на превърнеш в NAS.

преди 4 часа, attj написа:

Няма да се справя, не разбирам от хардуер. Не зная кое какво е.  Дъщерите казват да не се циганя за Win 10 за 120 лв, като ме гледат как се мъча с неуспешни преинсталирания -заради повредени видеокарта на лаптопа и диск на компютъра.   Иначе чата ни тук си върви.  И още нищо не съм решил.

Те дъщерите ти хубаво ти говорят, но няма кой да ги слуша. Моите дъщери са по големи от твоите и ако ме видят с тия охтики, ще ми купят пищов с патрони да се застрелям сам. Май наистина си търсиш приказка с някой, без да вникваш в това, което ти пишат хората. Но! Проблема е изцяло...ТВОЙ!

Отдавна се разбра че автора на темата няма да купува нищо, човека иска със някой да си пише.

преди 16 минути, ДзВяРа! написа:

Отдавна се разбра че автора на темата няма да купува нищо, човека иска със някой да си пише.

Той си е така още от едно време.

преди 3 часа, attj написа:

В Пик в Бургас просто работи един познат.

от масонската ложа на Шиши.

Виж как те разкрих благодарение на техниките от профайлинга.

Аз пък имам един братовчед в София, който може да сглоби всякакъв компютър, ама не ви пращам при него да ви одере кожата.

Щом Белгиеца му препоръчва какво да си купи. Ще е голям смях ако някой се подлъже на неговите смешки. Добре че темата е фейк, виждате за какво става въпрос.

преди 8 часа, plamen_petrov_80 написа:

Какво пречи да си закупиш един нов твърд диск - 1 или 2 TB?

Малко почистване и "нов" W7 32bit. Закупения диск винаги можеш да го използваш с в друга система или да превърнеш във външен диск, а можеш и цялата система след време на превърнеш в NAS.

Абсурдно е да се занимавам с такива неща.  Например  сега също се чудя дали да си купя напълно нова кола за 45 000 лв - защото след 5 години ще струва 15 000 лв и ще съм изгубил само от обезценяването едни 30 000 лв. А дъщерите ни са с висше образование, ползват езици, работят в Еврофирми с офиси във Варна, като вече получават  по-прилични заплати от родителите си.  В България не всички хора са бедни.  Пиша в темата поради любопитство и заради незнание. Работя и се занимавам с едрогабаритни хидротехнически съоръжения.  Късно ми е да разучавам хaрдуерни компоненти, пък и нямам желание.Желание имам за внуци, нов автомобил и нови компютър и лаптоп.

преди 35 минути, attj написа:

Абсурдно е да се занимавам с такива неща.  Например  сега също се чудя дали да си купя напълно нова кола за 45 000 лв - защото след 5 години ще струва 15 000 лв и ще съм изгубил само от обезценяването едни 30 000 лв. А дъщерите ни са с висше образование, ползват езици, работят в Еврофирми с офиси във Варна, като вече получават  по-прилични заплати от родителите си.  В България не всички хора са бедни.  Пиша в темата поради любопитство и заради незнание. Работя и се занимавам с едрогабаритни хидротехнически съоръжения.  Късно ми е да разучавам хaрдуерни компоненти, пък и нямам желание.Желание имам за внуци, нов автомобил и нови компютър и лаптоп.

Явно си първият човек, който не знае златното правило в живота:  "МЕРАК С ПАРИ СЕ ГАСИ"

преди 2 часа, attj написа:

Късно ми е да разучавам хaрдуерни компоненти, пък и нямам желание.

Никога не е късно да направиш безплатна реклама на магазина на твоя човек, нали така.
Тук на този форум повечето подобни теми са точно за това, да се прави реклама на магазини, а не че някой наистина бил имал нужда от помощ.
Хората които не искат нищо да разбират от хардуер просто не питат нищо в този форум, те отиват при кварталния майстор и той им сглобява компютър, обяснявайки им защо е по-добър от прехвалените маркови боклуци с морално остарели дъна и процесори и т.н.
Та така, сега разбрахме кой те е помолил учтиво да ни разпитваш и пускаш линкове за различни продукти от неговия магазин.
Ти си свърши поставената ти от него задача, сега дано не те прекара много и ти продаде наистина нещо свестно.

преди 10 часа, ДзВяРа! написа:

Щом Белгиеца му препоръчва какво да си купи.

Ще е голям смях ако някой се подлъже на неговите смешки. 

Аз съм го купил за себе си това което му препоръчвам, той не е младок да му трябва да играе на игрички. Моето може да праща 4К на 60 кадъра в секунда до телевизор 4К. Може също и да тръгва от външно SSD свързано през бърза  USB връзка. 
Това означава свобода на действие дълги години напред във времето.
Новият Уин 11 също ще работи на него, инструментът на микромеките го потвърждава.
Дъното е от големия размер, има място да му се добавят разни "благи" работи в бъдеще, а не е като дребосъците предложени от други хора, целящи просто бърза продажба на нещо, с което клиентът да се чуди после що не може това и онова на него да става.
Моят подход е коренно различен от този на търговците гонещи бързата печалба.
Нямам нищо общо и със зависимите от гейминг дрогата.
Предложил съм на читателите компютър за уравновесени личности на средна възраст.
Ти предложи вариант като за превъзбудени дзверове и да има избор.

преди 12 часа, Белгиеца написа:

Аз съм го купил за себе си това което му препоръчвам, той не е младок да му трябва да играе на игрички. Моето може да праща 4К на 60 кадъра в секунда до телевизор 4К. Може също и да тръгва от външно SSD свързано през бърза  USB връзка. 
Това означава свобода на действие дълги години напред във времето.
Новият Уин 11 също ще работи на него, инструментът на микромеките го потвърждава.
Дъното е от големия размер, има място да му се добавят разни "благи" работи в бъдеще, а не е като дребосъците предложени от други хора, целящи просто бърза продажба на нещо, с което клиентът да се чуди после що не може това и онова на него да става.
Моят подход е коренно различен от този на търговците гонещи бързата печалба.
Нямам нищо общо и със зависимите от гейминг дрогата.
Предложил съм на читателите компютър за уравновесени личности на средна възраст.
Ти предложи вариант като за превъзбудени дзверове и да има избор.

Ще ти отговоря внимателно за да не ми се разсърдиш. Написах ти че темата е фейк, не е сериозна и целият форум ти изчете глупостите. Не съм против че забавляваш читателите, но темата приключи. А ти искаш аз да предложа вариант за компютърна конфигурация която ще работи 12 години? Не че е лошо да има на кого да се смеят хората, но някакси взе да им омръзва.

преди 40 минути, ДзВяРа! написа:

Не съм против че забавляваш читателите, но темата приключи. 

Този форум без фалшиви теми за никъде не е.
Сега от някой друг ник ще изникне нова тема, не се притеснявай.
Аз даже знам кой ще я пусне.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Този форум без фалшиви теми за никъде не е.
Сега от някой друг ник ще изникне нова тема, не се притеснявай.
Аз даже знам кой ще я пусне.

Нищо не знаеш и продължаваш да се излагаш, след това се учудваш защо ти се смеят.

Съжелавам за коментара, но не се сдържах.

на 14.10.2021 г. в 14:29, plamen_petrov_80 написа:

Написаха се доста неща в темата, вероятно ти научи това онова - ти напили положителните и отрицателните страни на избраната конфигурация.

Нямам необходимите познания.   Прилична бюджетна конфигурация се очертава 1100-1300 лв.   Не е ли за предпочитане този вариант    https://ardes.bg/product/fujitsu-esprimo-p558-tower-s26361-k1444-v700-i5-sd-w-500ssdsata3-201755

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.