Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета Петков

Featured Replies

преди 40 минути, Мойра написа:

Струва си да се замислим върху това, което ни казва авторът на статията.

България Защо е това недоволство в България? Докога ще издържи Петков?

Автор: Ивайло Дичев, Дойче веле"

Да цитирам от там :

Цитат

... тежко притиснатата от разнообразни разкрития опозиция на ГЕРБ/ДПС....

Какви разнообразни разкрития ??? Постоянни фейкове и опровегани простотии на Чашковците, а ББ е без имунитет и никакви разкрития няма и абсолютно никакви признаци да е "притиснат" . :hush:

Даже мн добре се чувства на фона на "услугата "  която му правят новите  управляващи тъпаци с ежедневните си излагации и некадърност . :) 

Цитат

....Не знам докога ще удържи този решителен политически лидер: наблюдателите го оприличават на тефлонов тиган както навремето правеха с Меркел - нищо не му се лепи. Най-вероятно защото умее да преговаря, да отстъпва и да настъпва. ...

След този комсомолски патос, сигурно такива като Простолена Гугълска се подмокрят :giggle1:

Автора предозира с повърхностния си комсомолско подмазвачески "анализ" .

:getout:

• Отговори 10,4k
  • Прегледи 396k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Този този кабинет ще ни довърши. Абсолютно нищо не казваха по време на кампанията си, а сега не знаят и къде се намират.

• Изкарах го КОВИДа за 10-11 дни още преди Новата година, сам се лекувах (но не го препоръчвам на друг самолечението). Протече в пъти по-леко от грип – боляха ме раменете малко (жилите ми се стегнаха) и

• Искам да ви попитам всички вас в темата: акви сте вие, които злобеете срещу новото правителство и наричате всички с обидни имена? Българи ли сте? Американци ли сте? Мултикултуралисти ли сте? Защото, а

Публикувани изображения

преди 55 минути, N1K17Y написа:

Нищо, че 12 години те оправяше с 200.

Който е "оправял" мен, е оправял и тебе и още няколко милиона бре, и то не заради моя избор! Моята алтернатива я остави за мен. Да видим твоята коя ще е, когато на Кирето му запари под задника...

преди 34 минути, attj написа:

Очаква се Кирчо да издържи поне до първия вот на недоверие в парламента.  

Вече всеки от коалицията е захапал някакъв комат и с вот на недоверие в парламента няма да може да  се бутнат. Но те постоянно грешат ,което е лошо за БГ и трябва да направят някаква много голяма беля за да ги свали тълпата.Народът вече е обезверен и никак не му се иска да прави демонстрации ,не виждат никой на хоризонта.

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Който е "оправял" мен, е оправял и тебе и още няколко милиона бре, и то не заради моя избор! Моята алтернатива я остави за мен. Да видим твоята коя ще е, когато на Кирето му запари под задника...

Имаш трудности да възприемеш повече от едно изречение ли ?

Цитат

каква ти е алтернативата и за няколко месеца я забрави. 

Очевидно, аз не съм забравил.

Не ти си човека, който определя моите алтернативи! Само стой и гледай, как усмивката на куролацията увяхна и как ще побегне с 200...

преди 20 минути, Joss Bomon написа:

Не ти си човека, който определя моите алтернативи! Само стой и гледай, как усмивката на куролацията увяхна и как ще побегне с 200...

Цитат

За съжаление, ще има да почакаме- трябва първо да се унищожи прокуратурата, за да се изпълнят задачките, заради които ги посадиха във властта. Но, началото е сложено- сега и на парите в бюджета й слагат ръка.

преди 3 часа, absurt написа:

Ти, наистина ли си възхитен от неграмотността на ПростоКиро и сие? Не схванах само, защо като се напишат неща, сътворени от Киро- "куролацията" и любимия разказ от Чехов, дето бил от Толстой, например, ти става смешно, че хората ги отразяват и се възмущават? Да разбирам ли, че за теб, в 21-ви век, е достатъчно да завършиш 7- ми клас и после 2 години в Харвардова програма, за да станеш министър-председател в страната си? Да се сещаш някой, не само по белите страни, ами и в Африка, който с толкова малко "багаж" се кипри на върха на държавата, че и след като е потъпкал конституцията?

Киро едва ли е наистина е завършил Харвард, но може да го е забърсал, в смисъл да е бил мъжка чистачка в коридорите на унито.

преди 41 минути, Sliderum2 написа:

Киро едва ли е наистина е завършил Харвард, но може да го е забърсал, в смисъл да е бил мъжка чистачка в коридорите на унито.

просто нивото на университетите в САЩ, явно е по ниско и от нашето - пример Кирчо, Милен Велчев

• Автор

https://www.actualno.com/politics/kolko-pari-i-kakvi-imoti-imat-kiril-petkov-asen-vasilev-bojko-rashkov-stefan-janev-vijte-deklaraciite-im-news_1642548.html

Рашков има 2 автомобила – "Нисан Патрол" и БМВ, като те са придобити през 2019 година, пак по брачен договор – също като имотите му.

Има и два влога за малко над 126 000 лева, като 10 000 са по кредитна карта.

Отделно има и около 600 000 лева инвестиции и още почти 45 000 евро.

https://nova.bg/news/view/2022/02/16/357315/колко-богати-са-политиците-у-нас/

Министърът на транспорта Николай Събев има 9 милиона лева на влог и 24 недвижими имота.

Притежава две къщи в Испания, две къщи в София, няколко апартамента в Созопол, апартамент в Русе. Събев е декларирал, че притежава четири леки автомобила и 13 мотоциклета. 

преди 4 часа, N1K17Y написа:

И за Африка не се сещам, но се сещам за една държава на Балканите. 12 години бе управлявана от див селяндур, карикатура на Бай Ганьо, сочен за мутра и наркотрафикант в доклад на ЦРУ, свързан с мафиотски групировки от 90-те, свързан с десетки скандали, последните години такъв гърмеше всяка седмица, управляваше държавата от Джипката, по фейсбук, докато някой министър се вози на задната седалка . А възмущаващите се за куролацията на Киро, 12 години не само дума не обелваха срещу гореописаната проста мутра, ами 12 години директно гласуваха за него и продължават да гласуват за него. Лесно ще припознаеш за коя група говоря, понеже ти си част от нея. Това е смешното. 

Да, смешно е. Същото беше и със Слави Трифонов. Кой му взимал интервю, удобен или неудобен журналист, защо от Фейсбук. Как бил се облякъл, какви татуси имал. На какъв диван седял.

Аз работя в офис ползвам климатик редовно и съм доволен от отстъпката за тока , която ми дават какво толкова РЕВЕ комуниста РАДЕВ идея нямам все трябва да е по неговата .

преди 40 минути, adersa написа:

Аз работя в офис ползвам климатик редовно и съм доволен от отстъпката за тока , която ми дават какво толкова РЕВЕ комуниста РАДЕВ идея нямам все трябва да е по неговата .

ти не разбра ли че въпроса е да реве - закакво е все ттая

според специалисти трябва да се помага само за първоначните мегавати - защото един е с нова по икономична техника, а друг с стара и е енергоемка и - и така ще карат хората, да копуват по икономични уреди / други страни го правят

и преди и сега цената на тока си е нормална за региона ни - просто Кирчо искаше да смени ръководството, за да може негови хора да взимат високите заплати

sshot-2ee1e29976dae5f4e.png

Овче, я ми кажи като технически грамотна дама...Абе всеки ден, добре де не всеки ден, но сигурно поне веднъж месечно, чета  материали в сайта към който е форума, че някоя фирма е изобретясала и ще почва, или е почнала производство на още по-ефективен електродвигател и понеже напоследък е модерно, става въпрос предимно, ако не и само за модели ел. двигатели за електромобили. Аз нищо не отбирам от електротехника...Ама електродвигателят е на 200 години, в съвременният си вид от поне 100 години и си е все същият. Статор, ротор, четки за обиране на вихровите токове и така. Кви са тия стотина все по-ефикасни модела излезли през последните няколко години...Вече ми се чини, че ефикасността, ако се вярва на рекламите е стигнала 10000% и тия последни модели електродвигатели, всъщност произвеждат 100 пъти повече енергия от вложената за задвижване на електрокаруците. Викам да си направим една 50 тераватова централа с такива хиперпетуум електродвигатели и ние високотехнологичните българи, да захраним целио свет со безплатен точец. Не само че няма да строим "Белене", ами ще затворим най-сетне и "Козлодуй"! Да пребиде капитализмо. Така няма да е нужно да се мъчим с ограничения, със санирания с пари от ес, токът от тия електродвигатели ще е 3000% зелен, щото ще умножава с огромен показател получения от фотоволтаиците. А после само Мъск пушел трева, я!

• Автор
преди 39 минути, Sliderum2 написа:

Овче, я ми кажи като технически грамотна дама...Абе всеки ден, добре де не всеки ден, но сигурно поне веднъж месечно, чета  материали в сайта към който е форума, че някоя фирма е изобретясала и ще почва, или е почнала производство на още по-ефективен електродвигател и понеже напоследък е модерно, става въпрос предимно, ако не и само за модели ел. двигатели за електромобили. Аз нищо не отбирам от електротехника...Ама електродвигателят е на 200 години, в съвременният си вид от поне 100 години и си е все същият. Статор, ротор, четки за обиране на вихровите токове и така. Кви са тия стотина все по-ефикасни модела излезли през последните няколко години...Вече ми се чини, че ефикасността, ако се вярва на рекламите е стигнала 10000% и тия последни модели електродвигатели, всъщност произвеждат 100 пъти повече енергия от вложената за задвижване на електрокаруците. Викам да си направим една 50 тераватова централа с такива хиперпетуум електродвигатели и ние високотехнологичните българи, да захраним целио свет со безплатен точец. Не само че няма да строим "Белене", ами ще затворим най-сетне и "Козлодуй"! Да пребиде капитализмо. Така няма да е нужно да се мъчим с ограничения, със санирания с пари от ес, токът от тия електродвигатели ще е 3000% зелен, щото ще умножава с огромен показател получения от фотоволтаиците. А после само Мъск пушел трева, я!

Как се добива кадмий? Също и кобалт.

• Автор
преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

а ние добиваме ли го, ставаме по зависими

bulgaria-exports-goods-countries-infogra

https://www.dw.com/bg/в-кобалтовите-мини-на-конго-всяка-седмица-погребваме-по-някой-близък/a-46465689

44944915_303.jpg

Седемгодишният Паулин е седнал до майка си Приска в една от откритите мини, започваща буквално от центъра на града и разпростиращи се на няколко хектара площ. Приска чука камъни с надеждата да открие в тях кобалт.

Двамата с детето са потънали целите в прах. Прах, камъни, безпощадно палещо слънце - друг свят Паулин не познава. А най-съкровената мечта на майка му е детето ѝ да ходи на училище.

https://www.mediapool.bg/tehnologichni-giganti-sa-obvineni-che-pechelyat-ot-detski-trud-v-kobaltovite-mini-news301485.html

Неправителствената организация International Rights Advocates е подала тази седмица иск във Вашингтонски съд, настояващ за обезщетения от технологичните гиганти "Епъл" (Apple), "Дел" (Dell), "Майкрософт" (Microsoft), "Тесла" (Tesla) и "Алфабет" (Alphabet - компанията-майка на "Гугъл").

преди 40 минути, Sliderum2 написа:

Определено нищо не разбираш от електротехника!

Иначе щеше да знаеш, елементарни неща, като например това, че има разлика между електродвигател и генератор!

• Автор
преди 2 минути, M.Николов написа:

Иначе щеше да знаеш, елементарни неща, като например това, че има разлика между електродвигател и генератор!

Е, сега едното прави механична работа от електричеството, а другото обратно. От механична работа прави електричество.

😀

Подробности. Един ротор.

преди 9 минути, M.Николов написа:

Николов, в толкова дълъг политически коментар, как пък така успя да се хванеш баш за голата кукичка, не знам.

Няма никакво несъответствие. Да не взема да излъжа без да искам, простокиро не каза ли нещо от рода на "нанай си Белене"? Не му ли скочи БСП за туй? Не чета всички коментари тук, може нещо да съм пропуснал.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Има и аз съм го посочил.

Опитите да замажеш нещата не оправят положението.

Ше ме извиняваш, ама си бегай в техническите теми. То не че и там няма да ти се смеят де.  :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.