Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета Петков

Featured Replies

преди 2 часа, ostavime написа:

Не вярвам някой да има 1 500 000 хил. декара. Има ли го черно на бяло или са просто слухове, като за кравите горе. Иначе за горното казано от теб, нали и аз казвам същото, че субсидиите не се разпределят правилно. А колкото до това, земята да бъде на хората, ако съм те разбрал правилно е глупаво, защото земеделието вече не е мотика. Е, освен ако не искаш за собсвени нужди да има домати, картофи и лук. Ако на теб сега ти дадат 2-3 декара какво ще ги правиш? Ще ги работиш на ръка ли? 

Не съм казал, че ги има, а че ги обработва.  Или поне ги обработва на документи. А колко от тях ги има лични - той си знае. 

Късно е за субсидиите да се разпределят правилно,  големите риби си направиха по 20 фирми,  на лели, чичовци,  стринки,  балдъзи и т.н и кеша пак го лапат. 

Не става въпрос за земя по 2-3 дка.  След 44та се прекъсна естествения процес на формиране на земеделска класа. В Гърция например, където нямаше заграбване на земята и национализация,  такава простотия като при нас няма да видиш - в едно село с 30 000 дка землище да имаш 2 фирми с по 3-4 работника.  Не, там имаш 60 малки фирми с по 500дка стопанство, имаш зеленчукари,  овощари,  животновъди. Има и зърнари естествено, но имат и култура на коопериране- според нуждите,  а не според партийните повели.  И това е защото са потомствени земеделци,  нямаше кой да им заграби земите и биволите и да обяви прадядовците им за врагове. 

За това и днес гръцките села са живи и се развиват.  И ще се развиват.  И на магазина ще продължаваш имаш гръцки домати и краставици ,праскови и кайсии. Няма да се изненадам скоро и розово масло да почнат да ни продават. 

• Отговори 10,4k
  • Прегледи 383,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Този този кабинет ще ни довърши. Абсолютно нищо не казваха по време на кампанията си, а сега не знаят и къде се намират.

• Изкарах го КОВИДа за 10-11 дни още преди Новата година, сам се лекувах (но не го препоръчвам на друг самолечението). Протече в пъти по-леко от грип – боляха ме раменете малко (жилите ми се стегнаха) и

• Искам да ви попитам всички вас в темата: акви сте вие, които злобеете срещу новото правителство и наричате всички с обидни имена? Българи ли сте? Американци ли сте? Мултикултуралисти ли сте? Защото, а

Публикувани изображения

преди 16 минути, Michigan111 написа:

Не става въпрос за земя по 2-3 дка.  След 44та се прекъсна естествения процес на формиране на земеделска класа. В Гърция например, където нямаше заграбване на земята и национализация,  такава простотия като при нас няма да видиш - в едно село с 30 000 дка землище да имаш 2 фирми с по 3-4 работника.  Не, там имаш 60 малки фирми с по 500дка стопанство, имаш зеленчукари,  овощари,  животновъди. Има и зърнари естествено, но имат и култура на коопериране- според нуждите,  а не според партийните повели.  И това е защото са потомствени земеделци,  нямаше кой да им заграби земите и биволите и да обяви прадядовците им за врагове. 

Личи си - че нищо не разбираш от земеделие!

За да съществуваш като производител - ти трябват минимум 300 дка. обработваема площ. Ако искаш „да ти се чува думата“ - отива към 1000!

Другото е кокошкарска работа! Затова се чудят чужденците - „Гледам - една крава се пасе от един човек?“

преди 14 минути, jhoro написа:

Личи си - че нищо не разбираш от земеделие!

За да съществуваш като производител - ти трябват минимум 300 дка. обработваема площ. Ако искаш „да ти се чува думата“ - отива към 1000!

Другото е кокошкарска работа! Затова се чудят чужденците - „Гледам - една крава се пасе от един човек?“

Да,  аз не разбирам.  Ама явно не само аз не разбирам,  ами и във всички бели държави в Европа.  Всъщност май само Ганьовците разбират от земеделие (И не само), всички други са прости 🤣

Бълваме суровини,  от полето на кораба, и подхранваме чуждите икономики,  които го преработват и ни го връщат като краен продукт.  Щото в Ганьоландия сме с отлично земеделие. 

• Автор
преди 47 минути, Michigan111 написа:

Не съм казал, че ги има, а че ги обработва.  Или поне ги обработва на документи. А колко от тях ги има лични - той си знае. 

Късно е за субсидиите да се разпределят правилно,  големите риби си направиха по 20 фирми,  на лели, чичовци,  стринки,  балдъзи и т.н и кеша пак го лапат. 

За това и днес гръцките села са живи и се развиват.  И ще се развиват.  И на магазина ще продължаваш имаш гръцки домати и краставици ,праскови и кайсии. Няма да се изненадам скоро и розово масло да почнат да ни продават. 

Сега ядем фета сирене. Халуми, по-фийешън е. Бяло саламурено сирене не звучи фийешън.

България бе една от страните по лидерство на сирене от овче мляко. Традиционен занаят. Години наред.

И те, ов.цете, както българите се свиха за 30 години демокрация.

https://agronovinite.com/za-25-godini-ovtsevadstvoto-v-balgariya-se-e-svilo-10-pati/

За 25 години овцевъдството в България се е свило 10 пъти

Пик в овцевъдството у нас е имало през 80-те години на миналия век, когато в България са се отглеждали над 10 милиона овце. 

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/05/06/ovcete-v-bylgariia-namaleli-ot-16-5-na-2-7-miliona-prez-prehoda.489335

От началото на прехода броят на чифтокопитните животни със стопанско значение е намалял от 16,5 милиона на 2,7 милиона, което означава, че в България просто са „изчезнали“ 14 милиона животни.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/05/06/ovcete-v-bylgariia-namaleli-ot-16-5-na-2-7-miliona-prez-prehoda.489335

Преди да правим завой към бъдещето, трябва първо хубаво да се заземим към земята. Защото инерцията не знаем, накъде ще ни отведе.

В бъдеще всяко повишаване на цената на енергийните ресурси за битовите потребители - ток, вода и парно, няма да се случва без обстоен анализ от експерти. Това заяви в  Министерски съвет   премиерът Кирил Петков. Нима досега не са правили точно това експерти от КЕВР и от ресорните министерства!?    Различното е, че са липсвали досега такива премиери като Кирчо. Нека покаже как с анализи се бори корупцията.   

преди 1 час, Michigan111 написа:

Какво значи обработва? Не са негови, а ги обработва. Не те разбирам на къде биеш с това. Въпроса тук е колко декара декларира за субсидия даден бенефициер. Колкото до фирмите, това се следи и е елементарно за хващане. Изкуствено създадените условия са наказуеми, повярвай ми. Свързаността се следи. А и има въведено преразпределително плащане. 

Колкото до различните сектори, има приоритетни такива, които се субсидират повече, като плодове и зеленчуци. Картофи, лук, чесън, домати, краставици... Факт е обаче, че там се изисква повече работа, често и ръчна и много хора предпочитат или да не се занимават, или пък гледат малко земя с такива култури. 

Кирил Петков май счита независимата съдебна власт за нещо като   Българската банка за развитие,  мисли как да си слага свои хора там     https://trud.bg/какви-хора-иска-да-слага-кирил-петков-в-прокуратурата/

преди 7 часа, ostavime написа:

Изравнени са вече. Кои са ти преките наблюдения за човек, който има 100 крави, а получава субсидия само за 40. Не вярвам просто на думи. Има причина това да е така. Какво е това "от горе"? Някой рекъл, друг казал. В тази сфера и аз се занимавам с рани неща и съм свързан и до някъде запознат, за това питам. 

Ще те оставя да си мислиш, че като донякъде си запознат, знаеш всичко. Мои са преките наблюдение върху фермата. Затова и давам цифри. Да, някой рекъл- друг казал- ти.

преди 3 часа, ostavime написа:

Какво значи обработва? Не са негови, а ги обработва. Не те разбирам на къде биеш с това. Въпроса тук е колко декара декларира за субсидия даден бенефициер.

Земя се обработва по 2 начина - собствена и наета.  За наетата се плаща наем,  т.нар рента.  От големите фирми никой не обработва само собствена земя, вземат и под наем.  Наемите започват от 5-10 лв/дка за ниви 7-8-9 категория по предбалканските чукаци и стигат до 120 лв в Добруджа.  Сигурно и сам се сещаш тези "ниви" 9та категория за какво ги наемат и колко ги обработват 🤣

преди 45 минути, absurt написа:

Ще те оставя да си мислиш, че като донякъде си запознат, знаеш всичко. Мои са преките наблюдение върху фермата. Затова и давам цифри. Да, някой рекъл- друг казал- ти.

Аз ти казвам да посочиш конкретен пример, ти не искаш. Няма как да вярвам просто на празни думи. 100 животни - субсидия за 40 е невъзможно! 

Колкото до плащанията, също можеш да провериш, че са изравнени. Всичко е съотнесено и е вярно. 

преди 21 минути, Michigan111 написа:

Земя се обработва по 2 начина - собствена и наета.  За наетата се плаща наем,  т.нар рента.  От големите фирми никой не обработва само собствена земя, вземат и под наем.  Наемите започват от 5-10 лв/дка за ниви 7-8-9 категория по предбалканските чукаци и стигат до 120 лв в Добруджа.  Сигурно и сам се сещаш тези "ниви" 9та категория за какво ги наемат и колко ги обработват 🤣

Да, но това не променя факта кой получава субсидията. Не е важно дали земята е твоя собственост, дали е под наем, аренда, споразумение и т.н. Парите ги получаваш накрая ти. Ти обработваш - ти получаваш. Това е. 

Сигурно има и такива, които не се обработват, но е факт, че вече почти не се вижда пустееща земя. Необработваемата зема е много малко. Обработваемата земя трябва да бъде в така наречения допустим слой и за да бъде вкарана там, подлежи на проверка. Така че, не е точно както си мислиш. 

Да, но това не променя факта кой получава субсидията. Не е важно дали земята е твоя собственост, дали е под наем, аренда, споразумение и т.н. Парите ги получаваш накрая ти. Ти обработваш - ти получаваш. Това е. 

Сигурно има и такива, които не се обработват, но е факт, че вече почти не се вижда пустееща земя. Необработваемата зема е много малко. Обработваемата земя трябва да бъде в така наречения допустим слой и за да бъде вкарана там, подлежи на проверка. Така че, не е точно както си мислиш. 

Много си наивен :)

В случая не ти говоря за необработваема земя,  а за обработваема, която не се работи.  Защото рентата е символична, ама субсидията си е 31лв.  Обработва се на документ и разликата се прибира. Естествено никой не е чул, никой не е разбрал. Но това е един конкретен пример, не че при всички е така.  Иначе субсидията е така, както казваш - за всички еднакво,  но това е след като вече всичко е осрано.  Големите пари в земеделието не се раздават току така.  Същото е и със програмите,  да не мислиш, че всеки има достъп до тях? На теория да, но на практика..

преди 7 часа, Michigan111 написа:
Много си наивен [emoji4]
В случая не ти говоря за необработваема земя,  а за обработваема, която не се работи.  Защото рентата е символична, ама субсидията си е 31лв.  Обработва се на документ и разликата се прибира. Естествено никой не е чул, никой не е разбрал. Но това е един конкретен пример, не че при всички е така.  Иначе субсидията е така, както казваш - за всички еднакво,  но това е след като вече всичко е осрано.  Големите пари в земеделието не се раздават току така.  Същото е и със програмите,  да не мислиш, че всеки има достъп до тях? На теория да, но на практика..

Не съм съвсем съгласен с теб, но нека бъде така, както казваш. Може да отворим тема да поспорим, но с факти, а не просто думи. Същото и за животните от горните постове, за които така и не стана ясно нищо. 
Весели празници. [emoji846]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Редактирано от ostavime (преглед на промените)

преди 4 часа, ostavime написа:

Не съм съвсем съгласен с теб, но нека бъде така, както казваш. Може да отворим тема да поспорим, но с факти, а не просто думи. Същото и за животните от горните постове, за които така и не стана ясно нищо. 
Весели празници. emoji846.png

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ами ето няколко факта, на които съм ставал свидетел (предполагам не само аз) в магазинната мрежа, и са лесно проверими:

Лук - Полша

Чесън- Китай (!!!)

Картофи- Германия 

Боб - Аржентина (!!!)

Леща - Русия 

Домати,  Краставици изобщо не ги коментираме,  че и лятото повече от половината са внос.  

Земеделието не е само зърнопроизводство или животновъдство. Това е структура по производство,  преработка,  съхранение , пакетиране и политика за разпространение.  Също прогнозиране на търсенето и планиране на производството, механизми за стимулиране на производството ограничаващо вноса на традиционни за нас култури. Истината е,  че никакви ни няма.  

Весели празници и на теб!

• Автор
преди 19 часа, Michigan111 написа:

Напускаш си страната, за да береш ягоди във Великобритания, да береш портокали или домати в оранжериите в Испания. Или да береш на немците аспержите. Или студентски бригади в САЩ. Ужас. 

До такава степен е ужас, че миналата година се молеха немците на Румъния. Няма, кой да им обере реколтата.

• Автор
преди 8 минути, N1K17Y написа:

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ се събраха срещу машинния вот

ГЕРБ + поредните "националисти" = Love forever 

Точно пък ДПС да се оплаква. Които спечелиха най-много.

Редовно гласуват под строй. Не могат и не знаят български език, пък отиват да гласуват. Съответно служител на ЦИК гласува вместо тях. Едно време нямаше нужда даже и да ходят при урните. Събираха се подписи и данните от личните карти.

преди 45 минути, Michigan111 написа:

Ами ето няколко факта, на които съм ставал свидетел (предполагам не само аз) в магазинната мрежа, и са лесно проверими:

Лук - Полша

Чесън- Китай (!!!)

Картофи- Германия 

Боб - Аржентина (!!!)

Леща - Русия 

Домати,  Краставици изобщо не ги коментираме,  че и лятото повече от половината са внос.  

Земеделието не е само зърнопроизводство или животновъдство. Това е структура по производство,  преработка,  съхранение , пакетиране и политика за разпространение.  Също прогнозиране на търсенето и планиране на производството, механизми за стимулиране на производството ограничаващо вноса на традиционни за нас култури. Истината е,  че никакви ни няма.  

Весели празници и на теб!

Говорихме за обработка на земя, а не за това какво и от къде купуваме. Там трябваше да са фактите, но карай. 

Пак казвам, че до някъде си прав, но това, което е описано от теб не изчерпва всичко. Аз мога да ти кажа, че картофи си купувам от Рельово, чесън от Плодовитово, боб от Добричко, леща ако трябва да съм честен само от Гърция, зеленчуци и плодов когато пътувам си купувам от селата по пътя и т.н. Няма как да забраним вноса. Държавата трябва да има политика, факт. Има много фирми които произвеждат качествен продук тук, но го продават в чужбина. На тях да забраним да изнасят ли? Нали искаме свободен пазар. Имаме го. Не можем да се затворим. 

Спирам, че не е за това темата. 

Минималната пенсия още повече  догонва средната -скоро ще бъде 370 + 60 = 430 лв.   Доста пенсионери с около 40 години стаж ще получават също около толкова -защото пак отлагат индексирането на всички пенсии.   Честита промяна като соцуравниловка за българските пенсионери!   Това не са много пари, обаче това соцсубсидиране и изравняване няма нищо общо с реалните осигуровки на хората и като цяло е несправедливо  преразпределение на парите на НОИ    https://business.dir.bg/banki-i-finansi/pensionerite-shte-poluchavat-po-60-leva-dobavka-mesechno-do-yuni-2022-g    

Аз мога да ти кажа, че картофи си купувам от Рельово, чесън от Плодовитово, боб от Добричко, леща ако трябва да съм честен само от Гърция, зеленчуци и плодов когато пътувам си купувам от селата по пътя и т.н. Няма как да забраним вноса. Държавата трябва да има политика, факт. Има много фирми които произвеждат качествен продук тук, но го продават в чужбина. На тях да забраним да изнасят ли? Нали искаме свободен пазар. Имаме го. Не можем да се затворим. 

Спирам, че не е за това темата. 

Същото правя и аз,  плюс доста плодове и няколко вида ядки от производители.  Но аз и ти, и още няколко не сме измерител за нищо.  Основното се продава в магазините, а там факт е, че родното липсва.  И не съм съгласен,  че го има, но се изнася. Просто го няма.  Няма го защото единствено се стимулира зърнопроизводството.  

Спирам и аз да пиша, че верно не е по темата 😃

Дочувам, че Слави Трифонов готви нов съветник за своя експерт, назначен като енергиен министър.
Името на новия съветник е... Христо Ковачки.
По Коледа наистина стават чудеса!
Единственото, което още липсва на коалицията, е експертизата на Ахмед Доган като съветник в земеделското министерство.
Няма да се учудя ако и това видим в скоро време.
Почтено е, демократично е и не мирише.
Децата на служителите на МС си направиха коледно парти с новия премиер в сградата на МС.
Така е с елитите, за тях е позволено всичко.
Мисля си къде ли празнуват децата на миньорите от Бобовдол и Мадан.
Мисля си къде ли празнуват децата на строителите на магистрали и пътища.
Мисля си къде ли празнуват децата на служителите на Мариците.
Хората много бързо се самозабравят.
Много е тъжно на фона на ренесанса на ДС агентурата...
Христо Иванов пелтечи в НС по темата защо министрото на отбраната пише във фейсбука си против НАТО.
Припомням, че същото министро беше премиер на Радев доскоро, а коментиращият Христо беше министър преди това.
И в двата случая управляваха пионки на Москва, поне според самият Христо.
Излиза, че Христо сам доказва, че е слуга на червените боклуци.
Почти същото би станало, ако си признае "Аз съм червен боклук".
В този смисъл всички, които го подкрепят, са червени боклуци.
Да си знаете.
преди 24 минути, Michigan111 написа:

Същото правя и аз,  плюс доста плодове и няколко вида ядки от производители.  Но аз и ти, и още няколко не сме измерител за нищо.  Основното се продава в магазините, а там факт е, че родното липсва.  И не съм съгласен,  че го има, но се изнася. Просто го няма.  Няма го защото единствено се стимулира зърнопроизводството.  

Спирам и аз да пиша, че верно не е по темата 😃

oтговора е лесен - просто бългърина е мързел

вземи един пакет някакво зърно в магазина (1 кг) 80% не е български или пише просто вносител баба пена - ние искаме наготово, да го внесем и продадем двойно, ако може и петорно

а и за да получиш субсидии - трябва да отговаряш на критерии

което значи че пак трябва да се потрудиш - най малкото да напишеш план за развитие - но пусти мързел

преди 55 минути, Без умствен капацитет написа:

oтговора е лесен - просто бългърина е мързел

Не мога да знам,  не познавам много бългЪри. 

на 21.12.2021 г. в 15:15, attj написа:

независимата съдебна власт за нещо като

Съдебна власт,която е останала от времето на мафията на Борисов ???  Независима ??? Това звучи като виц...

преди 2 часа, miro20 написа:
..............................................................
..............................................................
...............................................................

Този да не го осъдят пак за клевета?

Ще му стане навик.

Мирча, особено удоволствие ли ти прави да цитираш доказани лъжци?

:giggle1:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.