Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета Петков

Featured Replies

преди 8 часа, attj написа:

Ще ни измислят нови като тези       Може да бъде изображение с 6 души, изправени хора и текстово съобщение

Лукав ГЕРБ-аджийчо,няма ли да кажеш някоя критика и за мутрата Бойко Методиев Борисов и престъпната му шайка ?!

• Отговори 10,4k
  • Прегледи 383,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Този този кабинет ще ни довърши. Абсолютно нищо не казваха по време на кампанията си, а сега не знаят и къде се намират.

• Изкарах го КОВИДа за 10-11 дни още преди Новата година, сам се лекувах (но не го препоръчвам на друг самолечението). Протече в пъти по-леко от грип – боляха ме раменете малко (жилите ми се стегнаха) и

• Искам да ви попитам всички вас в темата: акви сте вие, които злобеете срещу новото правителство и наричате всички с обидни имена? Българи ли сте? Американци ли сте? Мултикултуралисти ли сте? Защото, а

Публикувани изображения

преди 42 минути, Лудият Учен написа:

Лукав ГЕРБ-аджийчо,няма ли да кажеш някоя критика и за мутрата Бойко Методиев Борисов и престъпната му шайка ?!

Няма налично описание на снимката.

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

https://bivol.bg/софия-тайно-продава-овехтели-оръжия-з.html

Вместо да предоставя официално и прозрачно военна помощ, България продава задкулисно оръжия за Украйна през Полша и Румъния, научи „Биволъ“ в съвместно разследване с полските колеги от Fundacja Reporterow. Информацията се потвърждава и от официални документи от МВнР на България и от Министерството на икономиката на Румъния.

През май 2022 г. страната ни тайно се е опитала да изнесе към Румъния негодни боеприпаси: 122 мм снаряди за реактивна система за залпов огън БМ-21 “Град”, 122 мм изстрели за оръдия Д-30/”Гвоздика” и 152 мм изстрели за гаубица Д-20/”Акация”и 130 мм артилерийски изстрели. Почти всички, произведени в Беларуска ССР, на обща стойност около $200 млн. Сделката се осъществява на няколко транша от около $60 – $70 млн., научи „Биволъ“ от свои източници в оръжейния бизнес.

всъщност се продава директно на Украйна, но нинова отрича - защото както казаха електорален проблем - ама електората и не помни, така че защо се крие

ако, бе казала понеделник - продавам, електората и петак няма да си спомни и спокойно може да каже, че не е продала, нито един куршум

Михайлов: 4200 тона българско оръжие са изнесени за Украйна с подписа на Нинова

преди 1 час, Лудият Учен написа:

липсва ти бота мойра ли - не се безпокой като дойдат рублите - ще си размрази профила

Ето защо Русия ни врътна газовото кранче а много хора се неначудиха "ама как така, ама уж братя"! Пита се КОЙЙЙЙ подписа заповедта за даване оръжие на Украйна?!! Точно тези, които вдигнаха олелия и бяха най-против -БСП министрите начело с Ниновица!!! :angry22: 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ СМЪРТТА И МИЗЕРИЯТА МОГАТ ДА БЪДАТ НЕЗАВИСИМИ?
Когато плащаш природния газ с 20% по-скъпо, ставаш независим.. Не зависиш от Русия и капризите на Путин. Студено ти е, хлябът ти е по-скъп заради цената на природния газ. Гладуваш, обаче си независим.
Цените на стоките и услугите също скачат заради проклетия газ. Но ти си независим от Русия и злия Путин. И си приклещен в железните обятия на мизерията.
Мизерията не е просто мимолетно състояние. Мизерията е процес. Бавен и мъчителен, като китайската капка. Мизерията води до неизбежна смърт. Амортизация на невроните и мозъка и прекратяване на останалите физиологични функции на различни органи в тялото. Обаче си независим от Русия и гадния Путин. Умираш независим.
По същия начин умираш, ако си работник в стъкларски завод, предприятие за производство на изкуствени торове, металургичен цех и други такива мощности, които не могат да работят, ако им се спре захранването с природен газ, защото газът няма алтернатива.
По тоя начин броят на безработните за ден-два ще се увеличи с 250 хил., които безработни имат семейства. И деца. Така казват експертите, а не аз. Аз мога само да разсъждавам плахо върху темата за независимата смърт и независимата мизерия, които дават възможност на нормалния човек -данъкоплатец и избирател, да умре и страда независим от глупостта и алчността на управниците. С илюзията, че независимостта е сегмент на свободата. А свободата без право на избор какво е?
Л.К.

преди 1 час, absurt написа:
Когато плащаш природния газ с 20% по-скъпо, ставаш независим.. Не зависиш от Русия и капризите на Путин. Студено ти е, хлябът ти е по-скъп заради цената на природния газ. Гладуваш, обаче си независим.
Цените на стоките и услугите също скачат заради проклетия газ. Но ти си независим от Русия и злия Путин. И си приклещен в железните обятия на мизерията.
Мизерията не е просто мимолетно състояние. Мизерията е процес. Бавен и мъчителен, като китайската капка. Мизерията води до неизбежна смърт. Амортизация на невроните и мозъка и прекратяване на останалите физиологични функции на различни органи в тялото. Обаче си независим от Русия и гадния Путин. Умираш независим.
По същия начин умираш, ако си работник в стъкларски завод, предприятие за производство на изкуствени торове, металургичен цех и други такива мощности, които не могат да работят, ако им се спре захранването с природен газ, защото газът няма алтернатива.
По тоя начин броят на безработните за ден-два ще се увеличи с 250 хил., които безработни имат семейства. И деца. Така казват експертите, а не аз. Аз мога само да разсъждавам плахо върху темата за независимата смърт и независимата мизерия, които дават възможност на нормалния човек -данъкоплатец и избирател, да умре и страда независим от глупостта и алчността на управниците. С илюзията, че независимостта е сегмент на свободата. А свободата без право на избор какво е?
Л.К.

https://www.facebook.com/ekanev/posts/pfbid0ArAG3eM4i3iruAYoNVQgiU23LXjDnfaWnN8nZrmECDAJUcvoE2VThqFsF7sXJTZhl

преди 1 час, absurt написа:
Л.К.

Важното е да се изпълняват заповедите на Джонджа, пък кой щял да гладува това са подробности.

• Автор
преди 9 минути, Bubbles написа:

Важното е да се изпълняват заповедите на Джонджа, пък кой щял да гладува това са подробности.

В Берлин вече се обмисля мерките за пестене на енергия. Училищата ще намалят градусите, обществените сгради ще бъдат изгасени и ще се работи само на дневна светлина. Сигурно и там ще бъде намалена температурата.

Примерно на 20 градуса по Целзий.

Ето президентът си изгаси осветлението.

Пази ток.

https://www.rbb24.de/wirtschaft/beitrag/2022/07/bundespraesident-strom-schloss-bellevue-keine-anstrahlung-sparen.htm/alt=amp.html

И призовава и другите да направят същото.

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

В Берлин вече се обмисля мерките за пестене на енергия. Училищата ще намалят градусите, обществените сгради ще бъдат изгасени и ще се работи само на дневна светлина. Сигурно и там ще бъде намалена температурата.

Нормално. И защо? Щото трябвало да сме съпрчастни със зеленския. И ок, да приемем че трябва, обаче редно ли е сам да се навреш в криза само за да се пишеш на големия моралист? Приеми бежанци, помагай хуманитарно, олагай усилия за възстановяване на мира, има и още много други начини, дори и част от санкциите, но всичко трябва да си има граници, а нашите управници тотално се ос**ха и ще патим всички.
Най тъпото е че всички те вярваха че Джонджа ша дойде с лодките и ша нахрани цяла Европа.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Ето президентът си изгаси осветлението.

Пази ток.

https://www.rbb24.de/wirtschaft/beitrag/2022/07/bundespraesident-strom-schloss-bellevue-keine-anstrahlung-sparen.htm/alt=amp.html

И призовава и другите да направят същото.

немче - аз си мисля че Германия ще се оправи, ние имаме танкари с газ, но няма как да ни доставят газта - мисля че ще ги препродадем - например доло Франция мисля че бе, вече вкарва петрол от Либия

а за нас мисля че новите искат договор с газпром

Шефът на "Булгаргаз": Не затваряме страницата с "Газпром", продължаваме да водим разговори

преди 41 минути, Без умствен капацитет написа:

немче - аз си мисля че Германия ще се оправи, ние имаме танкари с газ, но няма как да ни доставят газта - мисля че ще ги препродадем - например доло Франция мисля че бе, вече вкарва петрол от Либия

а за нас мисля че новите искат договор с газпром

Шефът на "Булгаргаз": Не затваряме страницата с "Газпром", продължаваме да водим разговори

Ти я махни зимата. Още сега се почна с режимите. испания ли беше, италия ли, ако в стаята е под 27°С никакъв климатик да не се пуска да охлажда. Може да си представиш как се спи на 27 градуса. Сутринта чаршафите накиснати с няколко литра пот.

преди 28 минути, Sliderum2 написа:

Ти я махни зимата. Още сега се почна с режимите. испания ли беше, италия ли, ако в стаята е под 27°С никакъв климатик да не се пуска да охлажда. Може да си представиш как се спи на 27 градуса. Сутринта чаршафите накиснати с няколко литра пот.

че то 27 за зимата си е много - иначе в момента климатика охлажда

sshot-3ee04c86a962f689b.png

преди 54 минути, Без умствен капацитет написа:

че то 27 за зимата си е много - иначе в момента климатика охлажда

sshot-3ee04c86a962f689b.png

Ти си представи в момента да си в Испания и да ти забранят от правителството да се охлаждаш, ако вътре в стаята е под 27 градуса. Примерно, ако си стаята с 26.9 градуса и цяла нощ е толкова, нямаш право да си пуснеш климатик. А може и по-зле да стане. Може зимата да забранят да се затоплящ над 16 градуса в дома си и цяла зима да зъзнеш.

преди 9 минути, Sliderum2 написа:

А може и по-зле да стане. Може зимата да забранят да се затоплящ над 16 градуса в дома си и цяла зима да зъзнеш.

16 градуса си е екстра, виж вече под 15 става кофти.

преди 11 часа, absurt написа:
Л.К.

Ние до сега, като бяхме зависими от русия  станахме мноого богати,нали?Мизерията идва точно от това ,че сме зависими,че нямаме избор!

преди 10 часа, АСПЕКТ написа:

В Берлин вече се обмисля..

И коя е причината? Ако не бяха зависими от русия ,а имаха и други възможности за доставки, дали щяха да са на това дередже? При нас сега дори напълно да клекнем пред руснаците ,пак няма да ни съжалят ,а ще злорадстват и ще искат какви ли не отстъпки, изнудвания и още зависимости!

преди 8 часа, Sliderum2 написа:

Стига глупости,баба ти все на климатик е спала!

преди 6 часа, Bubbles написа:

16 градуса си е екстра, виж вече под 15 става кофти.

Екстра е за млади хора пращящи от здраве. За някои северни народи може дори да е жега и на такава температура да трябва да пият тюленова кръв от хладилника, за да не прегреят. Мен не ме топли не температурата, а това че ми е налагано поредното ограничение в уж свободния свят.

преди 12 минути, bigiadri написа:

Ние до сега, като бяхме зависими от русия  станахме мноого богати,нали?Мизерията идва точно от това ,че сме зависими,че нямаме избор!

И коя е причината? Ако не бяха зависими от русия ,а имаха и други възможности за доставки, дали щяха да са на това дередже? При нас сега дори напълно да клекнем пред руснаците ,пак няма да ни съжалят ,а ще злорадстват и ще искат какви ли не отстъпки, изнудвания и още зависимости!

Мухаха, здравей бъдещи пещерен човече.

7 месеца БТВ, Нова и БНТ не попитаха Киро къде са 2 магистрали, 3 тунела и 4 моста.  Медиите почнаха да ни обясняват какво прекрасно правителство сме имали..Свалиха го чрез Вот, но било прекрасно!

преди 2 часа, bigiadri написа:

Ти наистина не виждаш по- далече от носа си! И все чакаш някой да те оправи- този, от когото сме зависими. А, защо сме зависими? Питаш ли се? Нее, разбира се. Бяхме зависими, както Германия, Австрия и куп други държави, защото ни предлагаха евтино гориво. Защото бяхме станали разпределител на газ, както бяхме и износител на ток. Не заради американските централи, на които плащаме куп пари, а заради КОЗЛОДУЙ.

Мизерията да нямаш грам акъл или срещуу добро заплащане да отстояваш чуужди интереси, отрязвайки основния клон, на който седиш, не я ли виждаш? 

Всъщност, ти знаеш ли въобще значението на думата "диверсификация"? Знаеш ли, че тя не означава да ликвидираш един доставчик за сметка на друг? Означава да получаваш каквото ти трябва от няколко доставчика, за да имаш избор в цената. Колко акъл трябва, че да се сетиш, как собствените ти интереси изискват към газа от "Газпром", без посредници, да се прибави този- от азерите, също без посредници и да се търсят още производители и доставчици? 

Защо все седиш в позата на просяк, очакващ да те съжалят, когато си се олял и затънал до гуша в собствените си нечистотии, докато обслужваш интересите на новия си голям брат?

преди 5 часа, Sliderum2 написа:

Екстра е за млади хора пращящи от здраве. За някои северни народи може дори да е жега и на такава температура да трябва да пият тюленова кръв от хладилника, за да не прегреят. Мен не ме топли не температурата, а това че ми е налагано поредното ограничение в уж свободния свят.

Мухаха, здравей бъдещи пещерен човече.

Свободен свят? Къде го?

преди 4 часа, attj написа:

7 месеца БТВ, Нова и БНТ не попитаха Киро къде са 2 магистрали, 3 тунела и 4 моста.  Медиите почнаха да ни обясняват какво прекрасно правителство сме имали..Свалиха го чрез Вот, но било прекрасно!

Е нал' медиите бяха до една на ГЕРБ? Тука Радуля и още една камара "Праведни" избирачи не спряха да плачат за тези неща.

току-що, Bubbles написа:

Свободен свят? Къде го?

Туй въпрос е по-труден от "Какъв е смисълът на живота?"! Обаче гейпросащесср трололинките не им е нужно да мислят и знаят нищо по въпроса. Те, изглежда осезават с кожата си, "свободата" в западнясалата част от света. 😁

преди 8 часа, bigiadri написа:

никога не сме били зависими от русия освен за освобождаване на българия от турско робство

сега народа трябва да се надигне и да се освободи от пенсонерско робство

баба ми винаги е харчила по  20 кубика дърва не е  ползвала климатик защото е неграмотна и не може да се справи с копчетата

защото когато другите държави  са се развивали ние сме били под турско робство

а сега и психозелените  забраниха да се горят въглища и дърва 

но накрая народа ще вземе сопите и ще види сметката на всичката соросоидна гмеш 

оня искаше да затваря тец брикел в последния ден като предизборна кампания но съдът му каза бягай от тука  върщай се от  където си дошъл

• Автор
преди 2 часа, Banesc написа:

никога не сме били зависими от русия освен за освобождаване на българия от турско робство

сега народа трябва да се надигне и да се освободи от пенсонерско робство

баба ми винаги е харчила по  20 кубика дърва не е  ползвала климатик защото е неграмотна и не може да се справи с копчетата

защото когато другите държави  са се развивали ние сме били под турско робство

а сега и психозелените  забраниха да се горят въглища и дърва 

но накрая народа ще вземе сопите и ще види сметката на всичката соросоидна гмеш 

оня искаше да затваря тец брикел в последния ден като предизборна кампания но съдът му каза бягай от тука  върщай се от  където си дошъл

Точно под турско робство България се развива и повечето българи си получават знанията, образованието в чужбина. Еснафството също добре се развива. Повечето църкви са построени под османското иго. Докато църквата беше забранена, когато имаше руска окупация.

Под руско робство, добре,  окупация България не се развива.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Добри_Желязков

Първата фабрика в България от Добри Желязков Фотисов – Фабрикаджията, основал през 30-те години на 19 век първото текстилно производство в Сливен и на Балканите, в рамките на Османската империя.

Това е станало през 1836 г. с подписан от султан Махмуд II ферман, с който се узаконява проектът за построяване на първата българска фабрика. Считан е за родоначалник на българската текстилна индустрия. Понякога се подписва като Ислименли (тоест Сливенец) по името на град Сливен на турски език.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.