Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USB Ethernet адаптер с интернет 100Mbps ?

Гост
Виж решението Разрешен от plamen_petrov_80,

Препоръчан отговор

преди 29 минути, [email protected] написа:

Това ще да е... 12.40 за нет

За пари ли ще си говорим или за скорости?

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

когато има свободен капацитет

До нивото, зададено от шейпъра...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 99
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 1 час, [email protected] написа:

Както винаги - рече и отсече ! (И темата е изчерпана ? ) Ама не винаги става както го мислиш ! :)

Въпреки подкрепата на поста ти от хората, фактите говорят:

Преди:

2021-12-28-181243.png

СЛЕД:

2021-12-30-104241.png

2021-12-30-103952.png

https://www.speedtest.net/result/12535120216

Та... какво казваше ?

Въобще не ми се спори повече за глупости. Доставчикът ти предоставя интернет свързаност, за която си си платил по договор. А това, какво и къде мерите е без значение. Сега във вътрешната си мрежа можеш да измериш ако искаш и 1 терабит все тая. До теб ще идва толкоз колкото ти е по договор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 27.12.2021 г. в 14:14, Емил Костов написа:

Не, ще ползваш толкоз, за колкото си платил.

Да- ама не ! Ти го каза така сякаш няма смисъл да купувам нищо.

Е, не си прав. Аз съм до тук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

190 би трябвало да е 190 канала за ТВ, а другото е за скоростта на интернет връзката.

На приемниците които имам са горе-долу действително толкова каналите, иначе на ТВ без приемник са повече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Договор нямаш ли? В него пише?
Съпорт телефон нямаш ли? Срещу лични данни ще те светнат на какви скорости си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Провери си първо с доставчика прага на скоростите, защото няма такъв филм да получаваш повече отколкото си си платил, както ти написаха. Рутера няма да ти увеличи плана, а ще ти гарантира, че няма да получиш по-ниски скорости и ще ти даде увереност, че ако смениш плана с още по-високи такива ще ги достигне и тях. До момента ако си имал ниски, това означава, че рутера те е ограничавал и си получавал по-ниски скорости, отколкото тези за които си си плащал досега и сега просто се е отпушила реалната скорост. Друго обяснение няма.

Иначе честито за придобивката. Ето, че при теб се оказа добър ъпгрейд. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, цър-вул написа:

Договор нямаш ли? В него пише?

cut.jpg

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Провери си първо с доставчика прага на скоростите, защото няма такъв филм да получаваш повече отколкото си си платил, както ти написаха. Рутера няма да ти увеличи плана, а ще ти гарантира, че няма да получиш по-ниски скорости и ще ти даде увереност, че ако смениш плана с още по-високи такива ще ги достигне и тях. До момента ако си имал ниски, това означава, че рутера те е ограничавал и си получавал по-ниски скорости, отколкото тези за които си си плащал досега и сега просто се е отпушила реалната скорост. Друго обяснение няма.

Иначе честито за придобивката. Ето, че при теб се оказа добър ъпгрейд. ;)

Благодаря.

Да де, и аз това казвам... ама той (Емил) почти ми уби желанието за каквото и да било още с първия отговор.

Може и да ги питам за подробни обяснения, но засега нямам зор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да се съглася с вас,че доставчика не пуска бонуси за интернета,аз плащам за 100мб/с май така се пишеше,но реално доста често ми се е случвало,особено вечер да са доста по високи скоростите,така че всичко си зависи само от интернет доставчика,това че вашите не ви пускат бонуси,не значи че и другите не го правят,особено в по малките села и градчета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Евгени Богданов написа:

Не мога да се съглася с вас,че доставчика не пуска бонуси за интернета,аз плащам за 100мб/с май така се пишеше,но реално доста често ми се е случвало,особено вечер да са доста по високи скоростите,така че всичко си зависи само от интернет доставчика,това че вашите не ви пускат бонуси,не значи че и другите не го правят,особено в по малките села и градчета.

Е то от бонус до бонус има разлика. При него ако плаща за 100 пък получава 600-700 mbps си е не бонус, а направо далавера. :D При мен няма бонуси...винаги съм получавал за колкото си плащам (и дори на моменти и по-малко ако има много "маймуни на клона", което е сравнително рядко и говорим за разлика от +- 7-8 mbps).

преди 13 минути, [email protected] написа:

Може и да ги питам за подробни обяснения, но засега нямам зор.

По-добре май не ги питай, да не се окаже някаква грешка от тяхна страна и да "поправят" проблема. :) Наслаждавай се на скоростите докато ги има (пък дано да са за целия срок на договора ти). Аз ще попитам един авер как е възможно това (той е админ към един ISP доставчик).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Е то от бонус до бонус има разлика. При него ако плаща за 100 пък получава 600-700 mbps си е не бонус, а направо далавера. :D При мен няма бонуси...винаги съм получавал за колкото си плащам (и дори на моменти и по-малко ако има много "маймуни на клона", което е сравнително рядко и говорим за разлика от +- 7-8 mbps).

По-добре май не ги питай, да не се окаже някаква грешка от тяхна страна и да "поправят" проблема. :) Наслаждавай се на скоростите докато ги има (пък дано да са за целия срок на договора ти). Аз ще попитам един авер как е възможно това (той е админ към един ISP доставчик).

Не е грешка, а правилна политика срещу големите 3 или 2 , което не е от вчера!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Наистина има доставчици които имат разни екстри, примерно след 00:00 до 06:00 удвояване на скоростите.

А тънкия момент тук е, че в неговия договор има "ползване на устройство" и ако правилно съм прочел - подменения рутер е на доставчика му, но дори и да не е - монтирт го и виждат, че е 100 -договора е 100 (рутера евентуално е техен - и не му слагат ограничения (тук тънкото е и как точно е решена телевизията).

При някои условия - аз също съм правил подобно нещо - слагаш един switch 10-ка и който може да дръпне повече. Няма да вдигам сървър и шейпъти за един двама торрент маняци я. А ако и компютъра му е минал през мен, просто мрежовата му карта е или нагласена на 10 или е сменена с хардуерна поддържаща максимум 10.

Рано или късно доставчика може да го види, че твърде много интернет се оттича към един клиент, но пък той може да, каже че не е знаел за по-високата скорост, просто за Коледа е получил подарък рутер ... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Автора на темата да пусне тест в час пик след 20 часа аз съм на булсат плащам за 100 и си ги получавам и специално пускам тест до сървър в Щатите извън стандартният Speedtest да не каже автора , че съм на аванта .

Заснемане.PNG

и да си сложа гигабитов рутер повече от  това + 1 2 мбпс няма как да ми дадът .

преди 3 часа, plamen_petrov_80 написа:

Наистина има доставчици които имат разни екстри, примерно след 00:00 до 06:00 удвояване на скоростите.

Не знам в днешно време колко са останали такива всички малки градски доствчици бяха изкупени от виваком , булсат и а1 . Бергон в Добрич преди 10 години пускаха такава екстра ама полек полек минаха на оптика я до сградата я до дома и я махнаха екстрата и пуснаха на всички клиенти скорости до 100 мбпс  и там си ги получавам постоянно .

А теста , който пуснах е от офиса ми на булсат съм заради работата ми искам да имам постоянна и стабилна връзка .

и съм с оптика .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Понеже Емил говори глупости предлагам даже постващият да си вземе 2 гигабитови рутера, да ги върже последователно и тогава ще получава от доставчика 2 гигабита интернет. Даже защо трябва да се ограничаваме само с 2 рутера. 

Никой доставчик не пуска никакви бонуси. Даже вече и БГ пиърингът не е свободен както едно време.

Аз съм дотук. Весели празници на всички!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Понеже Емил говори глупости

И на мене ми каза , че спамя като му казах как стоят нещата . О да сега ми просветна преди многоо години имаше доставчици пускаха коледна бонус скорост до 2 януари .

Сега всичко се вижда има си интернет планове и си плащаш и получаваш това свършиха времената с авантите .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всяка компания сама си решава кога и какво да предлага.

Студентска промоция

Само сега месечен абонамент за интернет за 10 лв. с договор за 24 месеца. За да се възползвате от студентската промоция единственото, което трябва да ни предоставите е уверение от университета ...

Всеки месец пускаме томболи или промоции, които могат да Ви зарадват през следващите месеци. Не пропускайте шанса си и следете нашата страница във Фейсбук, както и уеб страницата на ...

Всеки може сам да си потърси и намери примери, няма такова правило винаги получаваш само това което платиш ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, adersa написа:

И на мене ми каза , че спамя като му казах как стоят нещата . О да сега ми просветна преди многоо години имаше доставчици пускаха коледна бонус скорост до 2 януари .

Сега всичко се вижда има си интернет планове и си плащаш и получаваш това свършиха времената с авантите .

Никога не е имало аванти, защото всичко се плаща. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето история от тестовете план 100down/100up :

down.png

upload.png

Водя се вероятно с постоянен коледен бонус ! Е във Вива и А1 не може да се види това и е разбираемо за  невярващите, така че предпочитам малкият ISP и докато ги има ще ги ползвам тях. Един път не е прекъснал нета, винаги е достигал заявените скорости.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Точно малкият ISP не може да ти подсигури такива скорости, защото купува от големите като Вива, А1 или там който и да е друг. А това, че ти е дал възможност да му пингваш преноса и да се радваш, че си го уж излъгал си е твое решение. А и като гледам колко такива доставчици умряха вече и се изкупуват от големите компании мисля, че няма смисъл да споря. Фактите говорят сами по себе си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Това е теста ми от домашният нет на бергон правен на телефона ми рутера ми е двубандов tp link archer и да ми беше гигабитов рутера повече от това едва ли щях да получа имаме 4 телефона 1 смарт тв и настолен  Доволен съм никога не ми е спирал идеален за стрийм на филми HD .

Screenshot_2021-12-30-19-47-03-023_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Ъплауда винаги си е бил толкова :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, adersa написа:

Това е теста ми от домашният нет на бергон правен на телефона ми рутера ми е двубандов tp link archer и да ми беше гигабитов рутера повече от това едва ли щях да получа имаме 4 телефона 1 смарт тв и настолен  Доволен съм никога не ми е спирал идеален за стрийм на филми HD .

Screenshot_2021-12-30-19-47-03-023_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Ъплауда винаги си е бил толкова :)

Чудесно! На пакет си до 100 мегабита и услугата си работи. Ама не мериш 1 гигабит нали?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Чудесно! На пакет си до 100 мегабита и услугата си работи. Ама не мериш 1 гигабит нали?!

Не :giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, цър-вул написа:

Abo 300/300
Връзка в локална мрежа
image.png.ed60cda4b84cb977ba6d18899debd75b.png
Тест
image.png.a657439e30e3cd7a483a5851c3204729.png

В локалната мрежа можете да си мерите каквото искате. Но за интернет, особено за международен нещата са съвсем други.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...