Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

USB Ethernet адаптер с интернет 100Mbps ?

Гост
Виж решението Разрешен от plamen_petrov_80,

Препоръчан отговор

Здравейте, интересува ме този или подобен гигабитов USB адаптер, ще ми позволи ли, макар и с малко - по висока скорост на интернета без да си сменям абонамента за интернет ?

Сега съм на теоретични 100 Mbps, но май около 88.8 ползвам реално - при теглене на торенти стигам скорост на сваляне от 11.1 МБ/секунда (което е = 88.8 Megabit per second) ...

Ethernet адаптер Linksys USB3GIG, USB 3.0

За протокола - Ethernet /мрежовата ми карта е до 100Mbps.

Даже пробвах да задам на Full Duplex 1.0 Gbps, но няма промяна... :)

2021-12-27-140028.png

Имам оптика до дома, но само до преобразувател, след което е обикновен кабел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 99
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Не, ще ползваш толкоз, за колкото си платил.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако все пак решиш , че искаш нова LAN карта, то по добре погледни LAN карта (гигабитова ) на PCIe.

Пример: TP-Link TG-3468

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, цър-вул написа:

Не става ясно дали това ти е або планът?

Да, това е.

Цитат

Избери високоскоростен интернет със скорост на сваляне до 100 Mbps.Hi100
100 Mbps

Интернет скорост до 100 Mbps

METRO Скорост до 100 Mbps

Трафик: Неограничен

преди 3 минути, Mr. ?? написа:

Ако все пак решиш , че искаш нова LAN карта, то по добре погледни LAN карта (гигабитова ) на PCIe.

Признавам - добра идея, но аз съм с компютър всичко в едно, та това не е вариант при мене.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Торентите никога не са били мерило за интернет, не знам защо се продължава да се ползва за това.

Свиркай си и си ползвай интернета.

А ако толкова 100Mbps ти отеснее и смениш останалото мрежово оборудване - може да пробваш тази джаджа, но само ако имаш USB 3.0 порт на неизвестния компютър. Глобално устройство всичко в едно, не бих го нарочил за интензивни сваляния с торенти - а разликата от 88 до 100 е твърде малка за тази гимнаситка като цяло.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, [email protected] написа:

Да, това е.

Тогава си на лимита на скоростта. Десетина Mbps са си overcap почти нормален. 
Сменяш плана, оборудването за над 100Mbps(1Gbps) и си ти-

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

А ако толкова 100Mbps ти отеснее и смениш останалото мрежово оборудване - може да пробваш тази джаджа, но само ако имаш USB 3.0 порт на неизвестния компютър.

Това е компютъра (ето и в сайта на HP : https://support.hp.com/bg-en/document/c06146370 )

Имам 3x USB-та, не съм сигурен дали всичките са версия 3, но едното е със сигурност, а имам и 2x тип C, които също би трябвало да са версия 3.0 ... към тях съм вързал пък също устройства с кабели - преходници.

Нямам празно USB, с изключение на четирите на USB хъб-а който също уж е "тройка"... когато е свързан към 3.0 разбира се.

Не, няма да го правя "машина за теглене на торенти", но искам дето се вика като го пипна да отговаря.

преди 8 минути, plamen_petrov_80 написа:

А ако толкова 100Mbps ти отеснее и смениш останалото мрежово оборудване

Рутера ми е TL-WR841N...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Решение
преди 2 минути, [email protected] написа:

TL-WR841N

Рутера те ограничава, компютъра ти си има бърза мрежова карта.

Но дори да смениш рутера няма гаранция, че ще достигнеш до постоянни 100.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, така е... както ми каза по-горе, трябват по-мащабни промени - иначе ли е общо взето наполовина свършено.

Е, бре бре ! Ти да видиш ! - то си пишело у HP сайта, ама кой да гледа... малко не ми се вярва, ама трябва да е истина нали ?

Network Interface
Integrated 10/100/1000 GbE LAN
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чак пък мащабни промени ?! Подменяш рутера с такъв с гигабитови етернет портове и си ти. Има евтини AC рутери под 50лв. пък и компютъра ти има и WiFi AC !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, [email protected] написа:

Да, така е... както ми каза по-горе, трябват по-мащабни промени - иначе ли е общо взето наполовина свършено.

Е, бре бре ! Ти да видиш ! - то си пишело у HP сайта, ама кой да гледа... малко не ми се вярва, ама трябва да е истина нали ?

Network Interface
Integrated 10/100/1000 GbE LAN

Ако картата ти е гигабитова, все пак на първата ти картинка трябва да видиш това:

Image-260.png

Ако не е, тогава няма смисъл да подменяш рутер на този етап, но ако ще го правиш (после като смениш картата) вземи направо AX модел (WiFi 6).

Иначе друго, което може да те ограничава (зависи на какъв интернет си) е ако GPON-a (ако ползваш такъв) също е 100 mbps, вместо 1 gbps.

Аз съм с Dline 1G20:

https://www.dce.bg/assets/img/products/dline1g20.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Аз съм с Dline 1G20

И аз най-доброто устройство . А автора на темата така и не каза дали плаща само за 100 mbps

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ако не е

Зависи с какъв кабел е вързан и отсрещната точка дали е 1Gbps

преди 2 минути, adersa написа:

А автора на темата така и не каза дали плаща само за 100 mbps

преди 4 часа, [email protected] написа:
преди 4 часа, цър-вул написа:

Не става ясно дали това ти е або планът?

Да, това е.

Чукча - как всегда - писатель!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, цър-вул написа:

Зависи с какъв кабел е вързан и отсрещната точка дали е 1Gbps

Ako пакета му е за 100 мбпс повече от 90 мбпс няма как да получи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 47 минути, adersa написа:

Ako пакета му е за 100 мбпс повече от 90 мбпс няма как да получи

Защо? Аз съм на такъв план и си ги получавам скоростите. Дори нета е с някакъв бърст и ми дават моментен свободен трафик , ако има наличен, като съм достигал над 400мб/с.

P.S. Тази вечер има доволно добър трафик .... да не забравяме, че това е бърст в рамките на до 5-10 сек., но е достатъчен за бързо браузване на множество устройства и за мигновенно сваляне на не големи файлове:

NET27122021.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Ако картата ти е гигабитова, все пак на първата ти картинка трябва да видиш това:

...

Ако не е, тогава няма смисъл да подменяш рутер на този етап, но ако ще го правиш (после като смениш картата) вземи направо AX модел (WiFi 6).

Иначе друго, което може да те ограничава (зависи на какъв интернет си) е ако GPON-a (ако ползваш такъв) също е 100 mbps, вместо 1 gbps.

Аз съм с Dline 1G20:

https://www.dce.bg/assets/img/products/dline1g20.jpg

Аз на моя май не мога да намеря точния модел в интернет, ама ето:

MSP 1GE-CATV - Google

Този май е най-близък до истината:

https://cdatatec.com/product-item/1ge-catv-optional-gpon-epon-xpon-ont/#tab-id-1

Spoiler

2021-02-08-17-02-58.jpg

2021-02-08-17-05-11.jpg

2021-02-08-17-59-13.jpg

Освен да пъхна кабела директно към Ethernet, защото нали уж стигнахме до заключение че рутера е до 100-тачка ?

Да !

Няма интернет заради MAC адреса... но целта беше само да видя скоростта.

2021-12-27-194240.png

Цитат

вземи направо AX модел (WiFi 6).

Този рутер може би е прекалено шикозен да речем, но... още днес беше "заявен".

2021-12-27-195119-EDIT.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Освен всичко USB LAN са мн. опасни за комптрите  устройства - като пуснат през себе си неправилни напрежение обикновено заминава цялото дъно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Видяхме - IPv6 отишло на кино...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Честито. И аз ги гледах тези дни AX10, AX23 и AX50 и мисля да мигрирам на един такъв от C7. Засега не ми е спешно, защото нямам устройства изискващи Wi-Fi 6, но пък поне поддържат WPA3, което също не е за пренебрегване. (Не че съседите ще тръгнат да ме хакват). :biggrin:

преди 4 минути, JKirilov написа:

Видяхме - IPv6 отишло на кино...

Нищо не е отишло, нарочно е спряно, ама кой да вдене!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 37 минути, [email protected] написа:

USB LAN може би имаш предвид ?

Не е заяждане, просто го споменавам защото и други ще има да се чудят.

Да, мистайпинг - B и N - съседни букви и не съм видял.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Нищо не е отишло, нарочно е спряно, ама кой да вдене!

Верно, от там идат 6 пъти повече вирусчета... :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...