Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 7 минути, Звяра!!! написа:

Никой не иска вече да ти чете СПАМА.

Нищо не пишеш по темата и само се заяждаш с нас които си коментираме войната.

Никой нищо не те пита за да ни цитираш и отговаряш.

Или пиши по темата или си цитирай твоите безмислени коментари и си отговаряй сам на тях.

Абе дзверо, аз отговарям бре...

Не аз съм започнал...

Като искате да коментираме, давай, коментирай, а не ме цитирайте, когато отговарям на вашите провокации...

Като си толкоз принципен, хайде посъветвай "другарчето" си да застане зад думите си, че съм твърдял нещата, които казва ...

преди 12 минути, Митко Вълчев написа:

Постоянно оборвам глупостите в такива постове, но не съм на щат. За някои от най шизофреничните, пиша по този начин. Брой и докладвай. Защото аз, ще докладвам с предложение да се види за случайно избран период, колко поста са свързани изобщо с темата.

Е, аз па оборвам твоите и други глупости, само че се аргументирам защо са глупости и също не съм на щат...

Никога и за нищо никой не съм докладвал, не ми е в характера, Шуши...

преди 16 минути, Митко Вълчев написа:

Заставам зад думите си. За мен ти си Трол, който безобразно спами темата и провокира с цел бан или отказване на потребителите. За целта използваш всякакви лъжливи твърдения. От материалното благополучие не е ценност в едно общество, през Маккартизма с неопределен брой уволнени и затворени е съпоставим с болшевизма отнел милиони човешки животи.

Застани зад твърдението си, че съм сложил знак на равенство между благодетел и безскрупулен, че съм се "гърчел за абортите да изкарам ту Русия, ту САЩ", че данните от тази статистика са изравнени...

За материалното благополучие и разликата му с ценности, ти дадох да четеш научно обоснована монография...

Това, че ВЯРВАШ, че нещо е истина, не го превръща в такава...

За Сталинизма и Маккартизма казах, че в същността си са напълно индентични и ако срещу мен е някой поне малко образован, няма да има проблем да му го докажа....

Броят жертви няма значение, невежий, психопата успял да убие 200 невинни, по нищо не се различава от психопата убил само един невинен...

Да не говорим, че Сталинизма отдавна е в историята, а идеята зад Маккартизма и до днес взима своите "жертви"...

Но... това твоята неука глава, няма как да го проумее...

И пак - Застани зад твърдението си, че съм сложил знак на равенство между благодетел и безскрупулен, че съм се "гърчел за абортите да изкарам ту Русия, ту САЩ", че данните от тази статистика са изравнени... и го докажи с точен цитат и линк...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Някои страни от НАТО може да поискат да изпратят войски в Украйна по собствена инициатива, ако Киев не получи реални гаранции на срещата във Вилнюс, каза в интервю за Guardian бившият генерален секретар на алианса Андерс Фог Расмусен.

„Ако НАТО не може да постигне съгласие за ясен път напред за Украйна, има ясна възможност някои страни да предприемат действия в индивидуален порядък“, каза той.

Според бившия генерален секретар, в този случай Полша ще обмисли сериозно създаването на "коалиция на желаещите", а балтийските страни ще я последват.

Расмусен добави, че писмените уверения към Украйна трябва да обхващат споделяне на разузнавателна информация, съвместни учения, увеличено производство на боеприпаси, ангажираност с НАТО и доставки на оръжие.

Интересно, на все повече места пишат за изпращането на войски на НАТО, ако го бяха направили сега щяхме да коментираме за победата на Украйна!

преди 50 минути, glen написа:

Демилитаризацията, денацификацията, денуландизацията, деНАТОизацията, демайданизацията, деукраинизацията продължава...

Отдавнабумеранга се върна в посока Рашистан :) :) :)

Украйна стана

- най милитаризираната в Европа с най модерно оръжие от всички държави и модели .

- никога не е имало нацизъм преди рашисткото нахлуване , което пък стана логичен каталзиатор на националистическите настроения .

- Нуланд и всички западни лидери и държави от цивилизацията са абсол=тно единни в подкрепата лъм Украйна

- НАТО разшири границата си , а Украйна  дори без членство е най подкрепяната от тяхм , държава.

- Майдана постигна целите си - проевропейска ориентация, прозападна, борба с корупцията  и т.н.

"деукранизация " ??

хм.. това пък защо ?

Ах да... то затова провеждате геноцид над украинците

Както казваха отдавна - на вас , рашистите не ви е нужна Украйна с укринци в нея.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 час, Звяра!!! написа:

Никой не иска вече да ти чете СПАМА.

Нищо не пишеш по темата и само се заяждаш с нас които си коментираме войната.

Никой нищо не те пита за да ни цитираш и отговаряш.

Или пиши по темата или си цитирай твоите безмислени коментари и си отговаряй сам на тях.

Така е.

преди 1 час, andiay написа:

Аз просто отговарям на твоя спам...

Човече, хайде моля по човешки да спрете този спам .

Наистина, има раздели за психология да си изливаш душата колкото искаш, който има интерес , ще те последва, но нека да не е тук ?

преди 4 часа, glen написа:

Най-голямата бойна битка на европейска земя след Втората световна война БУШУВА в момента - днес, 8 юни 2023 г. - и дори няма нито един поглед от така наречените "основни медии на Запада!"

Много украински войници лежат МЪРТВИ в минните полета. Те просто бяха изгонени напред от своите командири, без да са подготвили правилно проходите. Казват, че картината е ужасна,  има много МЪРТВИ или сериозно ранени, просто лежащи на бойното поле.
Вероятно Украйна ще се прегрупира и ще тласне още няколко вълни към клането.

ДО ТУК . . .От 4 юни до 8 юни Украйна е загубила близо 400 бронирани машини, 115 танка и близо 5000 души персонал в тактическите райони Запорожие, Артемовск (т.е. Балхмут) и Югозападен Донецк. Интензивността на атаките е намаляла, но цяла армия в резерва чака да атакува. Това няма да е краят на атаките им. Досега няма загубени селища (някои смениха собствениците си, но отново са под контрола на руските въоръжени сили)

това има ли си източник - или пак са медикаментите на сирена:)

Най-голямото нещо, което трябва да се отбележи, е много скъпият, $200k+Black Hornet Nano използван от американските специални части. Твърди се, че руската група Спецназ Архангел е помела  и дори е направила видеоклип, предизвикващ страхливата група РДК да дойде и да се бие с тях, а не да се крие в горите, както правят

Black Hornet Nano не беше приет за служба с редовни войски поради високата си цена:

200 000 долара на единица

Никой не дава това оборудване на части без задълбочено обучение, вероятно наемници от западния корпус

Това е мястото, където страхливата група изглежда се крие от руския спецназ:

8f93c338-28c6-49d8-a158-f04529d42792_124

Те биват изгонени, след което пълзят през горите, играейки на пикабу и изскачат за пет минути, за да направят няколко снимки в селото, след което отново бягат. Също така тяхното оборудване систематично се открива от руски разузнавачи в горите и се унищожава.

преди 2 часа, glen написа:

Четири дни до началото на "учението" на НАТО. . . и може би пряка война с Русия

СЦЕНАРИЙ:

„Въздушното пространство над Източна Европа е оспорвано. Член 5 от Договора на НАТО беше активиран. В рамките на часове стотици изтребители от САЩ/НАТО се прехвърлят в Германия, за да летят срещу Русия. Стелт самолетите F-35 с ядрени възможности са подготвени за разполагане – изгряха първите часове на голяма война.
Този сценарий е в основата на предстоящото учение на НАТО "Air Defender 23"..."който ще се проведе от 12 до 24 юни.

Въздушната война е симулирана срещу въображаем враг, който самият разполага с мощни въздушни сили. Истинският смисъл на това упражнение е ясен за всеки с мозък: Русия. 

Федералното правителство не само е готово да приеме тези огромни рискове, но дори спира обичайните мерки за сигурност. Не са поканени руски наблюдатели, които биха могли да гарантират, че учението не се използва за подготовка за атака . Дори не трябва да има официално съобщение.  „Няма да им пишем писмо. Те ще разберат новината, когато нашите самолети изчезнат“

Вероятно украинската армия и държава са на ръба на колапса. Поради това е време да вземете решение. Или НАТО влиза официално в конфликт, или Украйна е загубена.

има ли си изто0чник или пак е глас ти в главата, пий тея хапове:)

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

това има ли си източник - или пак са медикаментите на сирена:)

И да има източник той ше е от техните

току-що, miro20 написа:

Така е.

Човече, хайде моля по човешки да спрете този спам .

Наистина, има раздели за психология да си изливаш душата колкото искаш, който има интерес , ще те последва, но нека да не е тук ?

Ми аз не си изливам душата бре Миме...

И аз искам да се спре спама...

Но... нападат ли ме чрез спам, отговарям...

Хайде ти кажи, каква връзка с темата има коя държава какви статистически показатели има....

Къде се живее по-добре, а къде по-зле...

Кой е виновен за глада в СССР ...

Спор чия пропаганда била "фейк"....

Да не говорим за тъпи клипчета, статийки, мемета и т.н.

Искаш да говорим по темата?

Какво знаеш за Пол Уолфовиц?

преди 6 минути, andiay написа:

Хайде ти кажи, каква връзка с темата има коя държава какви статистически показатели има....

искам да те питам по коя руска програма, финансирана от русия , може да направим асансьор на потребителката ни на форума  - от общината и предлагат само от еврофондове:)

преди 25 минути, glen написа:

Най-голямото нещо, което трябва да се отбележи, е много скъпият, $200k+Black Hornet Nano използван от американските специални части. Твърди се, че руската група Спецназ Архангел е помела  и дори е направила видеоклип, предизвикващ страхливата група РДК да дойде и да се бие с тях, а не да се крие в горите, както правят

Black Hornet Nano не беше приет за служба с редовни войски поради високата си цена:

200 000 долара на единица

Никой не дава това оборудване на части без задълбочено обучение, вероятно наемници от западния корпус

Това е мястото, където страхливата група изглежда се крие от руския спецназ:

8f93c338-28c6-49d8-a158-f04529d42792_124

Те биват изгонени, след което пълзят през горите, играейки на пикабу и изскачат за пет минути, за да направят няколко снимки в селото, след което отново бягат. Също така тяхното оборудване систематично се открива от руски разузнавачи в горите и се унищожава.

Вземи изтрий поста си. Май не осъзнаваш колко жалки ги описваш специалните части на раша.

Специални части се молят на терористи. Евала на спецназ, всяват респект.:yanim:

преди 17 минути, andiay написа:

Като руснаците които трепат украинци за мир.

Няма проблем с охлаждането а ЗАЕС. 2 реактора са в ремонт, три са студено спряни и последния е топло спрян. Има си местно охлаждане. Из моите клопове е обяснено.

току-що, Без умствен капацитет написа:

искам да те питам по коя руска програма, финансирана от русия , може да направим асансьор на потребителката ни на форума  - от общината и предлагат само от еврофондове:)

Нямам идея ни какво питаш, ни па кви руски програми има, ако изобщо има...

Дефинирай въпроса си на нормален човешки език и ако мога ще ти отговоря, ако не мога ще ти кажа, че не знам...

Аз живея без асансьор и никога въпроса не ме е вълнувал, ако има плащам си и ползвам, ако ми се наложи...

Но... предпочитам пеша, малките пространства не са ми по вкуса...

току-що, BANKATA написа:

Като руснаците които трепат украинци за мир.

Това каква връзка има с поста ми?

И кой твърди подобна глупост?

А руснаците за мир ли ги трепят?

Ей на, преди по-малко от седмица имаше горе-долу справедливо предложение за мир от страна на Индонезия...

Украйна отказа, Русия си замълча....

Както казах още преди повече от година, тази война няма да приключи скоро...

Няма войска, която да трепе за мир...

преди 7 минути, andiay написа:

Дефинирай въпроса си на нормален човешки език и ако мога ще ти отговоря, ако не мога ще ти кажа, че не знам...

Аз живея без асансьор и никога въпроса не ме е вълнувал, ако има плащам си и ползвам, ако ми се наложи...

Ей на, преди по-малко от седмица имаше горе-долу справедливо предложение за мир от страна на Индонезия...

Имаш се за умен човек, трябваше да си схванал намека ми без разяснение.

преди 1 час, andiay написа:

Абе дзверо, аз отговарям бре...

Не аз съм започнал...

Като искате да коментираме, давай, коментирай, а не ме цитирайте, когато отговарям на вашите провокации...

Като си толкоз принципен, хайде посъветвай "другарчето" си да застане зад думите си, че съм твърдял нещата, които казва ...

Е, аз па оборвам твоите и други глупости, само че се аргументирам защо са глупости и също не съм на щат...

Никога и за нищо никой не съм докладвал, не ми е в характера, Шуши...

Застани зад твърдението си, че съм сложил знак на равенство между благодетел и безскрупулен, че съм се "гърчел за абортите да изкарам ту Русия, ту САЩ", че данните от тази статистика са изравнени...

За материалното благополучие и разликата му с ценности, ти дадох да четеш научно обоснована монография...

Това, че ВЯРВАШ, че нещо е истина, не го превръща в такава...

За Сталинизма и Маккартизма казах, че в същността си са напълно индентични и ако срещу мен е някой поне малко образован, няма да има проблем да му го докажа....

Броят жертви няма значение, невежий, психопата успял да убие 200 невинни, по нищо не се различава от психопата убил само един невинен...

Да не говорим, че Сталинизма отдавна е в историята, а идеята зад Маккартизма и до днес взима своите "жертви"...

Но... това твоята неука глава, няма как да го проумее...

И пак - Застани зад твърдението си, че съм сложил знак на равенство между благодетел и безскрупулен, че съм се "гърчел за абортите да изкарам ту Русия, ту САЩ", че данните от тази статистика са изравнени... и го докажи с точен цитат и линк...

Я напиши буква по буква, че материалното благополучие не е ценност? Това в контекста, как това, че безкрайно богата Русия не може да осигури жизнен стандарт сравним с този на народи с  в пъти по малко ресурси на човек от населението. После напиши, че не си Трол. Нагъл, безскрупулен спамещ трол. После обясни как Маккартизма и  милионите жертви на комунизма, са двете страни на една монета. После пак пиши , че не си Трол активиран в защита на рашистката кауза. Жалък, анонимен Трол. После обясни как повечето известни благотворители са били безскрупулни, пък после обясни, че не си сложил знак на равенство и пак не тролиш професионално.

Цитат

В Херсонской области украинские формирования, несмотря на катастрофу, в очередной раз обстреляли жилые постройки в Каховке, Райском, Сергеевке, Васильевке и Горностаевке, В Таврийске ВСУ нанесли удар по гражданской инфраструктуре города, по предварительным данным, никто не пострадал. Кроме того, противник обстрелял Кинбурнскую косу, вызвав пожар в заповедных лесах.

Хроника специальной военной операции за 7 июня 2023 года (rybar.ru)

преди 9 минути, BANKATA написа:
преди 16 минути, andiay написа:

Имаш се за умен човек, трябваше да си схванал намека ми без разяснение.

Очевидно не е .

преди 42 минути, andiay написа:

Връзката е елементарна. Логично е украинците да желаят да се откъснат от руската орбита. Няма никаква логика в имперските амбиции на Русия, след като тя не може да даде нищо добро на държаните насила в нейната сфера на влияние. Ясно ми е, че не си схванал. Така че следващите дни ще ти го обяснявам пак и пак.

преди 5 минути, nikssi написа:
Цитат

В Херсонской области украинские формирования, несмотря на катастрофу, в очередной раз обстреляли жилые постройки в Каховке, Райском, Сергеевке, Васильевке и Горностаевке, В Таврийске ВСУ нанесли удар по гражданской инфраструктуре города, по предварительным данным, никто не пострадал. Кроме того, противник обстрелял Кинбурнскую косу, вызвав пожар в заповедных лесах.

Хроника специальной военной операции за 7 июня 2023 года (rybar.ru)

А ти вЕрвай на рашадезинформБюро .

Срама нямате ей , тва рашистите гьонсурати ...

преди 4 минути, miro20 написа:

Срама нямате ей , тва рашистите гьонсурати ...

Срам нямат тези Туитър ботове разпространяващи фалшиви новини....  Дойче веле си лъжат по принцип....

П.С. Иначе на Запорожие явно ще е има втора вечер с голяма жега. Върви доста добре контранастъплението и нещата все още са на първа линия на защитата.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.