Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 18 минути, attj написа:

Това си е фейк, но е истина следното -  Франция ще предостави на Украйна крилати ракети с голям обсег SCALP до 250 км, за да помогне на силите на Киев да поразяват цели дълбоко зад руските линии, заяви президентът Еманюел Макрон.  Не е ясно французите защо са против правата на украинските руснаци.

Е това е същото жувотно като Storm Shadow. Тоест поредния game changer.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 19 минути, kosyo написа:

Още малко ПТП-та по пътищата на Украйна

Има всякакви птп-та. По-интересни са тези, които са извън асфалтираните пътища. Брадлита, Леопарди, М113, Т72, MRAP MAXX PRO. И малко материали да не си помислиш, че няма птп-та и извън асфалта.

photo_2023-07-11_14-46-01.jpg

преди 15 минути, maxthon написа:

Има всякакви птп-та. По-интересни са тези, които са извън асфалтираните пътища. Брадлита, Леопарди, М113, Т72, MRAP MAXX PRO. И малко материали да не си помислиш, че няма птп-та и извън асфалта.

photo_2023-07-11_14-46-01.jpg

Още вчера ги видях и го казах на прасето. Но нали ти казах - мнението ти за мен не струва :) Още си на изключително ниско ниво  - под дъждовния червей и над плужека като  източник на информация. Нищо че се престраши да пуснеш нещо различно от текст. Но пък си ме послушал и не си пуснал видеото..  слабо.

Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че системата за противовъздушна отбрана в района на Херсон е свалила два самолета Су-25 на ВСУ

https://m.netinfo.bg/media/images/50224/50224958/745-425-iztrebitel.jpg

МОСКВА, 11 юли. / ТАСС /. Системите за противовъздушна отбрана на Руската федерация в района на Херсон свалиха два самолета Су-25 на ВВС на Украйна. Това обяви официалният представител на руското Министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков.

"С оборудване за противовъздушна отбрана бяха свалени два самолета Су-25 на ВВС на Украйна в районите на селищата Садовое и Тиагинка от района на Херсон", каза той на брифинг за напредъка на специална военна операция.

Конашенков добави, че руските военни са унищожили над 50 украински военни и артилерийската система M777, произведена в САЩ в посока Херсон. "В посока Херсон, в резултат на пожарни щети, през деня бяха унищожени над 50 украински военни, 6 автомобила, както и артилерийската система M777, произведена в САЩ", каза той.

Освен това, както посочи Конашенков, въоръжените сили на Руската федерация удариха склад за боеприпаси на 124-та бригада за териториална отбрана на въоръжените сили на Украйна (VSU) в района на селището Антоновка в района на Херсон.

Редактирано от питам (преглед на промените)

преди 38 минути, maxthon написа:

Е това е същото жувотно като Storm Shadow. Тоест поредния game changer.

Англо-френско производство.     Французите имали само 400 броя и ще подаряват част от тях на Киев - пак да обстрелват цели уж само в Донбас и в Крим.   Така ли ще бъде изгонена руската армия от там?   

преди 44 минути, lebel написа:

интересно колко трееше да пиша, ако имаше нужда от обяснения... нищо де, живи и здрави!

Нищо не ти се разбира.   Вече писах-моят неутралитет е като този на държавите в БРИКС.   Техните преценки са по-близо до руската позиция за украинската криза.    Никакво НАТО не ги интересува и впечатлява.   Имат собствена политика и не са като нашите послушковци след САЩ.

преди 6 минути, attj написа:

Англо-френско производство.     Французите имали само 400 броя и ще подаряват част от тях на Киев - пак да обстрелват цели уж само в Донбас и в Крим.   Така ли ще бъде изгонена руската армия от там?   

нищо не могат да изгонят и нищо не могат да си върнат и те го знаят много добре това но всичко го правят по заповед на САЩ и НАТО вчера са свалили два самолета су 25 със тях изтрелват теси ракети Storm Shadow . Дори сега преговарят САЩ и Русия и съм сигурен че ще се договорят и в крайна сметка Русия ще каже ние постигнахме целите си Украйна ще кажат благодарение на западните оръжия спряхме руснаците да не превземат Европа а тези територии Донецка Луганска Запорожие ще станат независими като Косово и всичко ще приключи. Края е близо

преди 2 минути, питам написа:

нищо не могат да изгонят и нищо не могат да си върнат и те го знаят много добре това но всичко го правят по заповед на САЩ и НАТО вчера са свалили два самолета су 25 със тях изтрелват теси ракети Storm Shadow . Дори сега преговарят САЩ и Русия и съм сигурен че ще се договорят и в крайна сметка Русия ще каже ние постигнахме целите си Украйна ще кажат благодарение на западните оръжия спряхме руснаците да не превземат Европа а тези територии Донецка Луганска Запорожие ще станат независими като Косово и всичко ще приключи. Края е близо

Края не е близо - то още нищо не е започнало, че да свършва! Трябва да се трепят още расснаци

Вече няколко пъти официално се съобщава за тайни преговори и от американците и от Руснаците и то от хора от министерството така че ще се разберат ако вече не са се договорили и изчакват. Никой не иска война нито Русия нито Америка говоря за война между САЩ и Русия. Също и четох че всичко това е със цел да се обнови военното снаражение на Русия и НАТО да си изпратят старите оръжия вместо да ги унищожават което е много по скъпо те ги употребяват същото прави и Русия и май това е вярно защото само стари оръжия се ползват в тази война като изключим дроновете които може да се тестват. Дали Байдън няма някаква договорка с Русия защото той като стана президент започна всичко

Редактирано от питам (преглед на промените)

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Края не е близо - то още нищо не е започнало, че да свършва! Трябва да се трепят още расснаци

Като чета случайни руски медии (аз всякакви чета от любопитство),  може руснаците да се откажат от Харков, обаче Одеса и Николаев ги считат за свои.   Изглежда още много руснаци и бандеровци ще погинат.   Иначе да, един ден могат да създадат там някаква нова държава и тя да е по-голяма от България.  Догодина ще се намеси и преценката на друг президент на САЩ - а 31 членки в НАТО го следват като послушковци.  Ще е жалко за всички загинали.

преди 48 минути, attj написа:

...

Нищо не ти се разбира.   Вече писах-моят неутралитет е като този на държавите в БРИКС.   Техните преценки са по-близо до руската позиция за украинската криза.    Никакво НАТО не ги интересува и впечатлява.   Имат собствена политика и не са като нашите послушковци след САЩ.

Твоят неутралитет е "Вчера бях на мач. Бях неутрален. Беше ми се тая дали жълтите или ония пeдeрaсти ще бият".

Начи едните са руснаци, а другите са бандеровци? И ти си неутрален. Баси несретата, чесно. Не очаквах да си в единия процент. Даже и не схващаш за какво иде реч. БРИКС, микс... баси...

едит: дано поне руските идиоми си разбрал, че тука сте се некви измислени фили.

преди 49 минути, lebel написа:

Твоят неутралитет е "Вчера бях на мач. Бях неутрален. Беше ми се тая дали жълтите или ония пeдeрaсти ще бият".

Начи едните са руснаци, а другите са бандеровци? И ти си неутрален. 

Там си е война от 9 години между бандеровци и казаци.   Зная какво ще стане - казаците повече няма да са в Бандеристан.  Въпрос на известно време e.

Странно се говори за бойните действия в Украйна...и от двете страни...Еди кой си взвод успял да напредне 50 метра...Еди коя си рота ударила от еди къде си, ама с променлив успех...ДВГ (в състав 5-7 човека обикновено) било ударило еди къде си...

Досега не съм прочел нищо за действията на дивизии, корпуси и армии...Странна война...Прилича ми по характер на трийсет годишната от време оно...

Франсетата обещаха ракети и украинците се разстреляха като за последно:

Skadovsk - 3 🚀🚀🚀
Berdyansk - 6 🚀🚀🚀🚀🚀🚀
Tokmak - 8 🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀🚀

Я Грухи Биоса разбрал че всичко си е игра между САЩ  и Русия :) Язък му за "политическите анализи" хихи

преди 13 минути, attj написа:

Там си е война от 9 години между бандеровци и казаци.   Зная какво ще стане - казаците повече няма да са в Бандеристан.  Въпрос на известно време e.

Разбирам.

Положение хуже губернаторского. На български - краставицъ форевъ

на моменти даже...

Я пак нещо е гръмнало....... Някаква Буреносна сянка е изпратила руския престъпник - някакъв си генерал цоков - на концерт на Йосиф Кобзон. Сянката купила билети за концерта и на още десетина втенки

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.