Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Бурята в Крим отмина и нямаше "успешни нападения от страна на Украйна", както се надяваше kosyo, който твърдеше, че бурята и студеното време ще позволят на Украйна да нанася удари. Ахахахаха.

Ето актуален видео анализ на обстановката на фронта, където реалността е различна от това, което Западните неолиберални медии казват:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 часа, todor711 написа:

Малееее, страшна работа...Верно там в далечината нещо като дим се виждаше  ...

Мда още един пропуснал детайла че на този завод не му е за сефте.. и да не забравяме за единственото в света ешалоинрано ПВО и РЕБ-а дето гаси всичко на 1000 километра.

Гледам че си напорист - я да да те питам ти за ПВО-то в града ли си или си против това. Елементарен ама твойте хора нещо не са много сговорчиви по темата.

преди 1 час, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Русия използва термални камери и дронове с термални камери отдавна. Също така, Русия вече използва и технологии за намаляване на термалното лъчение, което значително редуцира ефективността на "украинските" термални камери, които колективния Запад е дал или предстои да даде.

За китайските дрончета или за Ланцета дето го показаха миналия месец говорим.. Не знам ама тия дни гледах едни как подтичкват с едно такова наметало, ама на единия не му се получи особено, ако ме разбираш. Е верно не беше пълен мрак, ама той явно не беше чел инструкциите - RFM дето се вика

преди 15 минути, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Бурята в Крим отмина и нямаше "успешни нападения от страна на Украйна", както се надяваше kosyo, който твърдеше, че бурята и студеното време ще позволят на Украйна да нанася удари. Ахахахаха.

Един катер нещо неофициално се разнася една снимка и малко траншеи ги хванала липсата по плажа - ама нови ще изкопаят, една влакова линия и тя малко не работи. И ако намериш кога съм го казал .. цена няма да имаш - ако е от сутринта - въобще не си разбрал за какво говоря..

преди 13 минути, kosyo написа:

За китайските дрончета или за Ланцета дето го показаха миналия месец говорим.. Не знам ама тия дни гледах едни как подтичкват с едно такова наметало, ама на единия не му се получи особено, ако ме разбираш. Е верно не беше пълен мрак, ама той явно не беше чел инструкциите - RFM дето се вика

Това "китайстике дронмета" някаква ирония ли трябва да е? Китай разполага с една нлот най-силните и напреднали армии в света и е на път да задмине армията на САЩ.

Относно дроновете: Не съм обърнал тлгорямо внимание, но Русия сама си произвежда дронове, като вече има и големи иновации. Най-новите модели развиват скорост от 150 километра в час и скоро ще влязат в масово производство.

Под формата на малки хеликоптери са, но им забравих името.

Русия сама си произвежда и чиповете, тоест санкциите няма да затруднят Русия в намирането на чипове за военните технологии.

преди 1 минута, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

Това "китайстике дронмета" някаква ирония ли трябва да е? Китай разполага с една нлот най-силните и напреднали армии в света и е на път да задмине армията на САЩ.

Относно дроновете: Не съм обърнал тлгорямо внимание, но Русия сама си произвежда дронове, като вече има и големи иновации. Най-новите модели развиват скорост от 150 километра в час и скоро ще влязат в масово производство.

Русия сама си произвежда и чиповете, тоест санкциите няма да затруднят Русия в намирането на чипове за военните технологии.

Знаеш ли колко добре беше като не пишеше тук...

Косе показа се като пълен жалкар

Ето я причината на зрадата - официално !

Путин е виновен, двойниците тяхната м@ма са навсякъде ...

ПП

Казах ти - спри за 2 дни, ще грейне слънце - ще улучат 2-3 спирки пък може и Мол - това е сериозно

IMG_20231127_123816_463.jpg

преди 9 минути, kirko12 написа:

Косе показа се като пълен жалкар

Ето я причината на зрадата - официално !

Путин е виновен, двойниците тяхната м@ма са навсякъде ...

IMG_20231127_123816_463.jpg

И ти веднага на барикадата,а? Не каза нищо отмъстително  вчера- колко да чакам?

преди 1 час, maxthon написа:

И той какво има общо с това, че Украйна е приела да е неутрална. Кой работи в полза на обратното т.е. да не е неутрална можеш сам да си отговориш?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Стига лъга бе 

преди 2 часа, attj написа:

1994 г. е подписан Будапещенският меморандум за ядрено разоръжаване на Украйна, при неутралитет и извънблоков статут на държавата.   Кой и защо реши НАТО да се разширява там?   

Пак си измисляш.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Пак си измисляш.

За кое?   Нима НАТО не иска да се разширява там?   А украинските казаци дали са съгласни?   В Киев забравиха за своята декларация за независимост.  Сега им го припомнят.  А те били станали и продажници за долари и евро...  Корумпирани просяци.    Стигнали до там, тайно да продават американско оръжие на Хамас и Хизбула.   Тези факти влияят на мненията в САЩ.    Ще ги изоставят.  

преди 3 минути, BANKATA написа:

Че будапещенският меморандум обвързва Уклрайна с извънблоковият и статут.

Свързано е с независимост при отделяне от СССР - така го е подписал украино-руснакът Михаил Горбачов.   И докато се е съблюдавало -не е имало проблеми между хохли и казаци.   Казаците са руснаци и не искат в НАТО.  Общата им държава вече е невъзможна, а Хохлия още е без утвърдени граници.  Украйна вече не съществува.  Режимът в Киев е на бандеровски хохли.  Зеленски е узурпатор.  Не представлява украинските казаци.

преди 10 минути, attj написа:

Свързано е с независимост при отделяне от СССР - така го е подписал украино-руснакът Михаил Горбачов.   И докато се е съблюдавало -не е имало проблеми между хохли и казаци.   Казаците са руснаци и не искат в НАТО.  Общата им държава вече е невъзможна, а Хохлия още е без утвърдени граници.  Украйна вече не съществува.  Режимът в Киев е на бандеровски хохли.  Зеленски е узурпатор.  Не представлява украинските казаци.

Не ми отговори коя точка от меморандума е обвързана с извънблоковият статут на Украйна.

преди 1 час, LittleGoldenPiggyBanks101 написа:

:lol6:

Относно технологиите, в телефоните масово вече се използват 4-5 ннм процесори, разработките вървят и на 2 ннм процес, а безаналоговата матушка планира към 2030 г да усвои 28ннм  технология

:)

https://habr.com/ru/companies/dcmiran/articles/661503/

преди 11 часа, todor711 написа:

За пръв път попадам на такъв невменяем индивид ..Иска да му дам доказателства че Косово е сръбска територия  ???...

На етикета върху главата ти пише, че съдържа проба 833. Преведено за теб - това е метрична рафинираност, която се измерва в хилядни части. А още по-точно да ме разбереш, това са 83.30% аки и 16.70% примеси.

току-що, BANKATA написа:

Не ми отговори коя точка от меморандума е обвързана с извънблоковият статут на Украйна.

Няма такава. Ватенките си лъжат на поразия, че и даже си вЕрват :) 

Но като гледам какви шовинистични имперски мераци бълват основните им пропагандни мастодони, не ме учудва нищо :

преди 4 минути, miro20 написа:

Няма такава. 

Тогава е под въпрос независимостта.  Зельо си е марионетка на Запада и въобще не е независим.   Ще проси докато му дават.   А НАТО няма как да се разширява там.    Няма да има нова световна война заради бандеровците в Киев. Просто не си заслужава.

преди 1 час, kosyo написа:

Знаеш ли колко добре беше като не пишеше тук...

Според мен не си е тръгвал. Последно пишеше от шведския си акаунт.

преди 21 минути, attj написа:

Тогава е под въпрос независимостта.  Зельо си е марионетка на Запада и въобще не е независим.   Ще проси докато му дават.   А НАТО няма как да се разширява там.    Няма да има нова световна война заради бандеровците в Киев. Просто не си заслужава.

Зеленски си е законно избран президент.

"Украйна няма да подпише споразумение с Русия без репарации", заяви заместник-министърът на правосъдието на страната Ирина Мудра.

Алчните корумпирани хохли по върховете на властта се надяват, че след като превърнат изкуственото териториално образувание, наречено Украйна в едно гигантско гробище, ще получат репарации за още крадене. 
... ... ... 

Financial Times публикува странна статия, в която се казва, че Украйна не може да продължи да се бие с Русия поради разликата в ресурсите, а в същото време в статията се казва, че младежите, вкл. студенти, трябва да бъдат изпратени на фронта, тъй като вече няма достатъчно мъже на средна възраст и по-горе.

Много искат да погребат всички украинци. Това е планът на пан Зельо и Запада, до последния украинец. 

... ... ...

Народният депутат от "Слугата на народа", член на Комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване Маряна Безуглая каза, че г-н Залужни трябва незабавно да подаде оставка. Причината е, че той няма военен план за 2024 г.

"И така, главнокомандващият на украинските въоръжени сили не можа да предостави план за 2024 г. Нито голям, нито малък, нито асиметричен, нито симетричен. Военните просто казаха, че им трябват поне по 20 000 мобилизирани на месец и нищо повече, няма план."

Според мен всички въпроси относно военните планове на Украйна трябва да бъдат адресирани до г-н Борис Джонсън. "Нека просто се бием" до последния украинец...и да не се занимаваме с глупости и планове.

https://www.pravda.com.ua/rus/news/2023/11/26/7430459/

преди 2 минути, BANKATA написа:

Не е на всички украинци.  Пак те е излъгал.   

преди 8 минути, attj написа:
преди 12 минути, BANKATA написа:

Не е на всички украинци.  Пак те е излъгал.   

Е , и аз не съм гласувал за нашия мухльо пРезилдент , но това не е повод да цепя държавата .

Като човек с демократични принципи , колкото и да не ми харесва, се съобразявам с болшинството съграждани, които са избрали такъв.

Всъщност, и рускоопределящите се в Донбас не са искали сепаратизъм. Така и не разбрах защо не вярваш на вашите, рашистки командири и министри на ДНР , които казват че от 4.5 млн население , се записвали едваааа  20-30 доброволци  , които после бягали . :) 

Затова там няма сепаратизъм, няма гражданска война, а има класическо агресивно военно нахлуване на войски от рашистан, с които именно ВСУ води боеве за земята и населението си от унищожение.

Останалото са ваши лъжи и фейк пропаганда

:hush:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 минута, miro20 написа:

Пак съдиш по себе си за останалите! :hush:

Почти никой вече не вярва на бандеровската пропаганда, но ти още не можеш да го осъзнаеш!

преди 13 минути, Flashback написа:

"Украйна няма да подпише споразумение с Русия без репарации", заяви заместник-министърът на правосъдието на страната Ирина Мудра.

Алчните корумпирани хохли по върховете на властта се надяват, че след като превърнат изкуственото териториално образувание, наречено Украйна в едно гигантско гробище, ще получат репарации за още крадене. 

Разбира се че рашистите ще плащат за огромните материални разрушения, а човешките не знам как се измерват...

Преди време имаше оценки за щети над 500 млрд, вероятно са много повече към момента. Цели градове и села са изтрити от лицето на земята и /или/ са негодни за живот.

Така че някой трябва да плати авантюрата на бункерния кремълски плъх. По точно на шайката около него - служби и военни които оформят в момента кремълския новофашистки режим

преди 3 минути, miro20 написа:

И защо украинските казаци смятат бандеровския режим в Киев за режим на превратаджии и узурпатори?  Това мнение е и в  РФ.   Няма как Мировци да им казват кое какво е.   Зельо си е военнопрестъпник и просеща марионетка на Запада.  Не можеш да влияеш на мнението им. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.