Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

така че с сигурност на Путин не му пука за живота на руснаците

Значи не можем да търсим причината за войната, в путинския отговор- че помага и оавобождава руснаците в Донбас. След като не му пука за руснаците в Русия. Нещо друго ще да е. Щото дразнят мечката пък е откровено дебилски отговор.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, Тhе Monstеr написа:

След като не му пука за руснаците в Русия.

e защо му се вдигна рейтинга ?

може да е мобилизирал   недоволните ?

аз така бих постъпил

пращам джендърите и имуните и красивите и престъпниците  на първа линия

ако не искат

растрел за дезертьорство 

преди 10 минути, absurt написа:

Единственото "показателно" в писанията ти, е че мисленето не ти е силната страна! Докато загиваха повече руснаци, цели 8 години, дали му пукаше на Путин?  Какво се опита да направи през този интервал, за да се оправят нещата мирно, дали си проследил? Не, разбира се, но пък сега, когато вече реши да обърне палачинката, не бил мислил за руснаците! ти да видиш! Кой, любимите ти кравари и ти ли мислите за тях? Смешко.

Реалната бройка убити за тези 8 години е по- малко от 2000 руснаци в сраженията между украинската армия и ЛНР, и ДНР. Сега за 2 месеца са повече от 10 000.

преди 3 минути, Banesc написа:

може да е мобилизирал   недоволните ?

Ти без да искаш, за малко да уцелиш отговора...

Русия е велика страна ако не беше нямаше да  е най- голяма по територия 

за да не храниш чужда армия храни своя е казал  умен човек 

а ние храним НАто

преди 15 минути, absurt написа:

Единственото "показателно" в писанията ти, е че мисленето не ти е силната страна! Докато загиваха повече руснаци, цели 8 години, дали му пукаше на Путин?  Какво се опита да направи през този интервал, за да се оправят нещата мирно, дали си проследил? Не, разбира се, но пък сега, когато вече реши да обърне палачинката, не бил мислил за руснаците! ти да видиш! Кой, любимите ти кравари и ти ли мислите за тях? Смешко.

Не знам кой е смешката но май си ти! Ръсиш простоия след простотия, цялата война която направиха Русите е за да завземат територия. The Monster е много прав в случая, Русите искат Донецка и Луганска които граничат със Азовско море и се свързват със Крим. Путлер си мислеше, че като нападне Украйна те ще се уплашат и ще им дадът тези територии. Но удари на ГРЕДА! Сега ще духа супата и Путлер и великата Русия. Все по-зле става за тях.

преди 28 минути, absurt написа:

Еха, авца, ама и ти ли зи завършил военното училище на Реджепа и Мирча Кришан?  Много станахте на клона, специалистите. Що не си направите специализирана тема, че да се вихрите на воля?

казвам как направиха в Сирия, Либия

преди 7 минути, Banesc написа:

Русия е велика страна ако не беше нямаше да  е най- голяма по територия 

за да не храниш чужда армия храни своя е казал  умен човек 

а ние храним НАто

Ти верно ли си мислиш, че можем да храним НАТО??? Тва ми звучи като някогашните изхвърляния, че храним СССР. 😆 Бе вие имате ли представа колко е голям СССР? Та сега същата работа- имате ли представа колко голямо е НАТО? Избийте си от главите подобни простотии. НИе едни 50 000 украинци не можем да изхраним и то с пари от ЕС, хранели сме НАТО...

преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

ъсиш простоия след простотия, цялата война която направиха Русите е за да завземат територия.

каква територия да  завземат 

украйна е измислена държава

половината територия им е подарена от ссср  с руско  говорящи

ако финанасовата  система  преди 40 години беше като сегашната  СССР  още щеше да съществува и да изтегли дълг като сащ  500000 трилиона рубли 

преди 1 минута, Тhе Monstеr написа:

Ти верно ли си мислиш, че можем да храним НАТО???

нямам идея само знам че стажа  си им върви и се пенсионират на 45 години таван на пенсията българските натовци

преди 20 минути, Banesc написа:

защото които го мразят, и имат възможност напускат русия - като нашия аркадаш

преди 2 минути, Тhе Monstеr написа:

НИе едни 50 000 украинци не можем да изхраним и то с пари от ЕС, хранели сме НАТО...

не можем  но правим опити

с по 40 лв наден

сега ще стават 15

абе като опитите джендърите да забременеят 

сещаш се 

преди 2 часа, Bubbles написа:

Мдааа сигур Путин е виновен че ЕС политиците са си заврели главите в задника Джонджа.
Ти поне веднъж зададе ли си въпроса какви са причините за тая война?

Ако човек само за миг би си представил света без ИДИОТА путин да  е нападнал Украйна , ще разбере ,че нито ще има умрели /в такива мащаби хора/, няма да има такива разрушения ,няма да има продоволствена криза , няма да има увеличаване на горивата , няма да има емигранти , няма да напускат инвеститорите от Русия и още много други проблеми за целия свят. А вие тук като зомбирани от тоя откачалник повтаряте  все ,колко е велик ,колко е прав и т.н..За всичко лошо,каквото се случва в момента е ВИНОВЕН само този ,който започна тази война .Грешката на ЕС е в това , че си мислеше  че може да се довери на Русия и наруши най-важното търговско правило: "Никога всичките яйца в една кошница" Това ще се изстрада и ще го поправи за не повече от две години. Жалко в крайна сметка за обикновените руснаци ,които ще страдат много и то много години за всичко което направи този ИДИОТ.

преди 1 минута, Тhе Monstеr написа:

Ти верно ли си мислиш, че можем да храним НАТО??? Тва ми звучи като някогашните изхвърляния, че храним СССР. 😆 Бе вие имате ли представа колко е голям СССР? Та сега същата работа- имате ли представа колко голямо е НАТО? Избийте си от главите подобни простотии. НИе едни 50 000 украинци не можем да изхраним и то с пари от ЕС, хранели сме НАТО...

Храним НАТО, разбира се. Не с пари, а с безплатна територия за американски бази. Само на 300 км. срещу Одеса. Безплатен плацдарм с правителство от подлоги, които сутрин първо се разписват при Мустафата. Като ти кажа, че мисленето не ти е силната страна, ти тичаш да го докажеш.

преди 1 час, absurt написа:

Когато станеш жалък, е завинаги...........

https://vtorifront.bg/article/es-nalaga-sankcii-na-alina-kabaeva-kato-tyasno-svrzana-s-putin?fbclid=IwAR000x7_MFfPKTJF94OPFEVEytTwoRks6G2qh0s91Rmnf6BUsn7JQt0hoOA

Следващ ход на безсилието- забрана на руските имена в границите на ЕС. 

Не само това .Руснаците ще се срамуват ,че са руснаци, ако отидат в ЕС. Руснак ще стане нарицателно за лош човек в ЕС и Америка.

Босът на фалирала рашка вчера на сладка приказка с боса на Африканския съюз. Имитация на задгранични връзки.
Африка, я плачете на пиндосите, да ми махнат санкциите  и ще рупате житце. В замяна копия, стрели, лъкове, катапулти - война тука една се оформила.

Пфу, kremlin.ru един https не може да спретне.

spacer.png

И от цялата клоунада, довтасали само двама от Африканския съюз.

spacer.png

За едно чайче от сибирски шишарки и сокче от брезови корички, да биеш толкова път
... най-добре да  изядат ленинградския гопник.

преди 3 минути, bigiadri написа:

Ако човек само за миг би си представил света без ИДИОТА путин да  е нападнал Украйна , ще разбере ,че нито ще има умрели /в такива мащаби хора/, няма да има такива разрушения ,няма да има продоволствена криза , няма да има увеличаване на горивата , няма да има емигранти , няма да напускат инвеститорите от Русия и още много други проблеми за целия свят.

Путин е говорител на съветниците  си

и като няма  умрели какво  ще харчат бензин и ще вдигат глобалното затопляне не те ли е грижа за  природата 

продоволствената криза е за балъците

да се  бият там за олио  щом си държат на  еврогейските ценности 

политиката на Русия вече е инвестиране в Русия

след като световната банка се издъни да  краде и запорира чужди пари по политически причини 

преди 11 минути, Без умствен капацитет написа:

защото които го мразят, и имат възможност напускат русия - като нашия аркадаш

ами да напускат

като взема властта и аз така ще направя

който не е съгласен с мен му набивам шута  да се развива по чужбина и да спи по тротоарите 

преди 9 минути, absurt написа:

Храним НАТО, разбира се. Не с пари, а с безплатна територия за американски бази. Само на 300 км. срещу Одеса. Безплатен плацдарм с правителство от подлоги, които сутрин първо се разписват при Мустафата. Като ти кажа, че мисленето не ти е силната страна, ти тичаш да го докажеш.

Идиотски, русоробски опорки. Дори не заслужават коментар или оборване. Оборени са поне един милиард пъти.

преди 12 минути, bigiadri написа:

Ако човек само за миг би си представил света без ИДИОТА путин да  е нападнал Украйна , ще разбере ,че нито ще има умрели /в такива мащаби хора/, няма да има такива разрушения ,няма да има продоволствена криза , няма да има увеличаване на горивата , няма да има емигранти , няма да напускат инвеститорите от Русия и още много други проблеми за целия свят. А вие тук като зомбирани от тоя откачалник повтаряте  все ,колко е велик ,колко е прав и т.н..За всичко лошо,каквото се случва в момента е ВИНОВЕН само този ,който започна тази война .Грешката на ЕС е в това , че си мислеше  че може да се довери на Русия и наруши най-важното търговско правило: "Никога всичките яйца в една кошница" Това ще се изстрада и ще го поправи за не повече от две години. Жалко в крайна сметка за обикновените руснаци ,които ще страдат много и то много години за всичко което направи този ИДИОТ.

Викаш преди атаката, зеленския нер трепеше наред всичко що се не се главеше украинец?

преди 2 минути, bigiadri написа:

Наистина имаш личен проблем с Путин- то, бива обсебеност, ама при теб е страшно вече. Никой не го възхвалява, Путин, но омразата не ти позволява никаква разумна мисъл да прелети през главата ти. 

Разбирам, обаче едно от писанията ти по- горе: Русия е велика страна и Путин е велик, според теб, щом могат да обърнат света на горе с краката, да въдворят глад и студ по земното кълбо, щом ЕС и САЩ им наложиха вето на каквото се сетят. 

Усещаш ли се колко си парадоксален? Целият "цивилизован" свят направи 6 пакета със санкции срещу една суверенна страна и гражданите й, по избор на око, като им открадна парите и собственостите, а тази ограничена и санкционирана с всичко което се сетиш, страна, разклати света с невъзможността да го обслужва, поради забрана от негова страна. 

Що се отнася до крещенето ти- нали разбираш, колко неадекватно звучиш, опитвайки се да изкараш идиот човека, който е над 20 години начело на Русия? 

преди 1 час, Тhе Monstеr написа:

Ясно, не искаш да си зададеш въпроса. Искаш да зададеш "твоя" отговор просто. Твоя е в кавички, защото това е путинския отговор. Твой няма, защото не си си задал въпроса. Явно си излъгал, когато каза че искаш нормална дискусия. А аз явно съм се вързал... или се преструвам, че съм се вързал.

Кой въпрос не искам да задам?

преди 1 минута, absurt написа:

Наистина имаш личен проблем с Путин- то, бива обсебеност, ама при теб е страшно вече. Никой не го възхвалява, Путин, но омразата не ти позволява никаква разумна мисъл да прелети през главата ти. 

Разбирам, обаче едно от писанията ти по- горе: Русия е велика страна и Путин е велик, според теб, щом могат да обърнат света на горе с краката, да въдворят глад и студ по земното кълбо, щом ЕС и САЩ им наложиха вето на каквото се сетят. 

Усещаш ли се колко си парадоксален? Целият "цивилизован" свят направи 6 пакета със санкции срещу една суверенна страна и гражданите й, по избор на око, като им открадна парите и собственостите, а тази ограничена и санкционирана с всичко което се сетиш, страна, разклати света с невъзможността да го обслужва, поради забрана от негова страна. 

Що се отнася до крещенето ти- нали разбираш, колко неадекватно звучиш, опитвайки се да изкараш идиот човека, който е над 20 години начело на Русия? 

Просто е : Обнърни внимание на езика който използват всички поддръжници на зеленския, до един дъвчат ДОСЛОВНО едни и същи думички, дословно едни и същи опорки и НИКАКВА мисъл.
Иии да - КАТЕГОРИЧНО отказват да приемат че монетата има две страни.

преди 7 минути, bigiadri написа:

Не само това .Руснаците ще се срамуват ,че са руснаци, ако отидат в ЕС. Руснак ще стане нарицателно за лош човек в ЕС и Америка.

Нека бъдем реалисти. И сега, в страните от ЕС, дори сред управляващите елити няма единство в отношението към руснаците. Общи "цивилизационни избори", но с нюанси. Както и сред народите от ЕС. А и украинците добре си постлаха, та подпомагат пропукването на онзи първоначален блок на пълното отрицание на всичко руско. Освен това, Америка не е една- в Южна съвсем не са фенове на краварите и НАТО. 

преди 4 часа, miro20 написа:

Винаги наврят където кучетос е облизва си бил винаги ти .

Мдаааа, сигурно винаги аз казвам "тези думи не са мои" за нещо, което аз съм пуснал във форума, само защото съм излязъл глупак.

Сигурно аз трия линкове от свои постове, две седмици след като съм ги пуснал, само защото съм не особено умен

И сигурно аз въртя и суча само за да не призная какво се вижда на диаграма, която аз самият съм пуснал, само зада не изглеждам обратното на "остър"

преди 4 часа, miro20 написа:

Случаите  с Косово и ЛДНР/Крим  нямат абсолютно нищо общо , и нито едно нещо което съм казал за това, не си оборил нито веднъж.

Кравария помогна ли на сепаратистите от АОК да си създадат държава?!?

Русия помага ли на сепаратистите от ЛНР и ДНР да си създадат държава?

Благодаря за вниманието. Нямам повече въпроси!

преди 2 часа, Banesc написа:

домбас е руски  щом се говори руски значи е Русия 

пп когато  взема властта ще забраня да се учат в училищата чужди езици

лапишнярите  още от първи клас ги натискат английски да учат  а не могат да си вържат връзките 

после  как ще защитават  националния интерес англичанчетата 

за да сме обективни

Типично мислене на шовинист, расист и т.н.

Толкова са ви квадратни главите, че не разбирате че езиците, познаването на езиците е богатство.

Аз например съм много благодарен че така се случи да пътувам, живея и познавам от много години руския език и страната.

За разлика от фалшвите "русофили' тук , за които правилното определение е -  шовинисти рашисти путинисти. Които бъкел руски не разбират и имат ограничени възможности за информираност.

Включително и заради езиковата бариера.

преди 1 час, Bubbles написа:

просто гледам фактите, а те са че политиката на зеленския не е просто антируска, тя е буквално нацистка след като включва тотални репресии и убийства не само на руснаци но и на всякакви други хора които не се припознават като украинци втч. и ДЕЦА.

Зеленски убивал деца ли ?? Айде бе ? Факти ли си гледал ? :) 

жертвите на непоисканата война са вина изцяло на Путлер и военните престъпници които я започнаха.

Докато загиваха повече руснаци, цели 8 години, дали му пукаше на Путин? 

Старата опровергана опорка . :

с видео обяснено.

https://t.me/StopFake/1184

⚠️ Одной из главных причин начала полномасштабной войны против Украины владимир путин считает «геноцид на Донбассе». "Где вы были все эти 8 лет?" — вопрос, который российские пропагандисты задают наиболее часто.

‼️ Но, по данным ООН и самого омбудсмена так называемой «днр», в 2017 году число погибших мирных жителей ОРДЛО составило 32 человека, в 2018 году — 19 человек, в 2019 году — 9 человек, в 2020 — 5 человек.  «Геноцид на Донбассе» — фантазия российской пропаганды. Узнайте больше о главном мифе Кремля 👇

Какво се опита да направи през този интервал, за да се оправят нещата мирно, дали си проследил? Не, разбира се, но пък сега, когато вече реши да обърне палачинката, не бил мислил за руснаците! ти да видиш! Кой, любимите ти кравари и ти ли мислите за тях? Смешко.

Путлер трябваше да спази минските споразумения.

В които на първо място е изтегляне на всички чужди военни формирования и възстановяване на  границите.

Украинците, както дори не аз, а "атж" бе цитирала , още 2015 г приеха  промени в законите си, вкараха по широка автономия и т.н. за Донбас.

защо Путлер не изведе войските си и да започе мирно урегулиране ?

защо РФ блокираше всички опити  и решения в ООН за вкарване на миротворчекси международни сили ?  ... 11 ли , 19 ли блокировки бяха  общо ...

Не се  ли сещаш ?

защото въобще не му пукаше за никакви руснаци там. Събитията след 24 февруари сега показаха че целите му са съвсем други и по мащабни.

За щастие, за сега неуспешни.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.