Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

е все пак Турция има ядрени ракити - сочещи Русия

Я пак... хахахаха...  :biggrin:

Вiвцi, съвсем не си в час... съвсем..... Айде опитай пак, само без беее беее беееее ......

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, dimy написа:

Бившият заместник командващ на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ (2018-2020 гг.

бившият бившият... :) :)

много ме кефи когато троловете зациклите  и си копипействате една и съща опорка по няколко дни .

Сигурен съм , дори промитото комуне николофффф забелязва това... ама си трае.. щото си е комуне... :) :)

преди 2 минути, miro20 написа:

бившият бившият... :) :)

много ме кефи когато троловете зациклите  и си копипействате една и съща опорка по няколко дни .

Сигурен съм , дори промитото комуне николофффф забелязва това... ама си трае.. щото си е комуне... :) :)

Чшш, претендиращия да си имал военно някакво образование, ти явно си гол и бос във военните термини...

Бивш командващ нещо си, не значи че е престанал да бъде по звание генерал лейтенант.... 

Свободно почеши коня, ама внимавай с дебелата трътка.... да не паднеш на нея от напъни.... :newspaper:

Bayburt GIF by TRT

преди 1 час, ivottoshev написа:

1001 път си носил от девет дерета вода

тролчо, ако  имаш какво да опонираш , а ти нямаш, но все пак, ако имаш някакви проблясъци на мисъл, цитирай ме кое от казаното за РАЗЛИКИТЕ в ситуациите за Крим, донбас, и Косово/ сърбия  не съм прав, и ме закопай тотално и безвъзвратно.

до момента, след 1001 пъти повтаряне на едно и също , насрания си ти, и абсолютно нищо не си оборил от аргументите които съм казал.

:hush:

преди 2 часа, _nib_ написа:

не...

сакън...

настъпват бягайки....

или бягат настъпвайки....

Че то това е тактиката на рашистите ви бре.

:)

Щяха Киев за 3 дни да превземат, а сега се прокрадват страхове да не стигнат "злите бандеровци " до Москва... Ама каква Москва.. сега усилията са, забележете  - да не се предоставят оръжейни системи, които недай боже да достигнат цели на територията на РФ до границата !!!

Ауууу.. сакън... значи ... рашистите могат да обстрелват от своя територия чужда държава до където стигат, че и войски да вкарват, но видиш ли ... реципрочно действие е ЗАБРАНЕНО ??

Че защо ???

значи седят и на границата руски и украински войски , руските могат да пуцат с директен обстрел хора, градове и селца като на стрелбище ,  а украинските военни - им е забранено да стрелят реципрочно по руски цели.

Би било смешно , ако не бе толкова трагично .

преди 2 минути, M.Николов написа:

Бившият генерал, нали, Мирча?

:giggle1:

плитък, по плитък, гладък чироз... николофффф...  :)

преди 6 минути, Moriati написа:

Чшш, претендиращия да си имал военно някакво образование, ти явно си гол и бос във военните термини...

Бивш командващ нещо си, не значи че е престанал да бъде по звание генерал лейтенант.... 

Свободно почеши коня, ама внимавай с дебелата трътка.... да не паднеш на нея от напъни.... :newspaper:

чшшш гамен, я ми кажи има ли по света бивш някакъв дето е заемал някаква длъжност, СЛЕД като е станал БИВШ да е в течение на актуалното състояние, да има достъп до секретни материали, да му докладват каквото и да е ?

Явно си гол и бос в принципа на командване и организация на каквито и да е военни.

Свободно, почеши коня, и лягай да спиш в обора... там ти е мястото, гамен.

преди 5 минути, M.Николов написа:

Бившият генерал, нали, Мирча?

Мирча е прикрепен към един друг "генерал"...Тиква. 

Виждам че тукашните гамени тролове хал хабер си нямат какво е бивш и настоящ военен със заемана длъжност и каква  е разликата в  компетенциите.

За кого ли дадох пример с Боян Чуков ? Дето стана за смях с неговите абсолютно погрешни и противоположни "анализи" ??

А е "експерт по сигурността" :) :) :)

преди 2 минути, M.Николов написа:

Мирча е прикрепен единствено към кенефа.

Оригинално . Браво . Велик си . Как ме закопа .

Това простотията и гаменщината наистина е заразно нещо ...

николоффф и ти ли си с ТЕЛК или по други причини  не си бил в казарма за да не знаеш каква е разликата в компетенциите на "бивиш" и " настоящ" военен ?

утре да не ми цитирате тезиси на Добри Джуров за развитието на войната в Украйна ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

За кого ли дадох пример с Боян Чуков ? Дето стана за смях с неговите абсолютно погрешни и противоположни "анализи" ??

А е "експерт по сигурността" :) :) :)

Наистина чудно за кого ли сравняваш мнението на един цивилен с мнението на един генерал, който между-другото е бил и на много висока позиция в НАТО.

Като двете нямат нищо общо.

:biggrin:

преди 18 минути, miro20 написа:

чшшш гамен, я ми кажи има ли по света бивш някакъв дето е заемал някаква длъжност, СЛЕД като е станал БИВШ да е в течение на актуалното състояние, да има достъп до секретни материали, да му докладват каквото и да е ?

Явно си гол и бос в принципа на командване и организация на каквито и да е военни.

Свободно, почеши коня, и лягай да спиш в обора... там ти е мястото, гамен.

Сороспийке. виждам че както хвалбите ти за руския език, английския, така и за военното ти образование са просто гола вода сороспийски дебелогъзи комплексарски хвалби...

Бивш генерал няма, дори аз си имам  военния чин, нищо че съм от над 10 години вече в запас, и този ми чин ще си остане мой до гроб,и  докато се водя в запасните списъци в БГ..... Но вече не заемама никакви длъжности в армията, затова съм бивш еди какъв си взводен, заместник ротен, и ротен на еди кое си.... 

Така че смешнико, вземи свободно почеши коня   отново.... оказа се че разни цивилни дето армия не са помирисвали знаят повече и от теб, уж някакъв си военно образование имащ ..пффффф.... чиста проба смешник :newspaper:

П.С В американската терминология, ако военния се е уволнил съвсем от армията казват, Генерал в оставка еди кой си.... а ако е заемал някакви големи длъжности- бившия началник еди какво си.... и не само в американската армия, навсякъде е така... в Бг дори казват генерал в запас.... или бившия началник ГЩ на ВС на РБ генерал еди кой си...

П.П.С А това дали има достъп до еди какво си или няма, няма никакво значение с ерудицията или званието му... Фурнаджийска лопато... :newspaper:

преди 33 минути, Moriati написа:

Бивш генерал няма, дори аз си имам  военния чин, нищо че съм от над 10 години вече в запас, и този ми чин ще си остане мой до гроб,и  докато се водя в запасните списъци в БГ..... Но вече не заемама никакви длъжности в армията, затова съм бивш еди какъв си взводен, заместник ротен, и ротен на еди кое си.... 

гамен, и аз имам чин, но никога не бих парадирал с това като гаранция за  "съвременна компетентност" .

Нито на теб, нито на мен , някой ми докладва за разузнавателни оценки и съвременни доклади за военна обстановка и тенденции във военната доктрина.

така че... мнението на този БИВШ някакъв от американската армия е токлова миродавно, колкото  на всеки сулю и пулю  хванат от улицата.

:hush:

преди 36 минути, Moriati написа:

смешник 

....се вижда кой е.

преди 30 минути, Moriati написа:

докато се водя в запасните списъци в БГ....

И след снемане от запас и след пенсиониране чинът ти остава. Зависи какви войски си и какъв чин. Аз например съм пенсионер, снет отдавна от запас, но подлежа на мобилизация докато съм жив. Е естествено ако ме хване болест или атеросклероза.

преди 37 минути, Moriati написа:

П.П.С А това дали има достъп до еди какво си или няма, няма никакво значение с ерудицията или званието му... Фурнаджийска лопато... :newspaper:

а не бе :)  сулю и пулю има компетенции ..  Като "експерта по сигурност" Боян Чуков дето се кълнеше че война няма да има, а после че Киев ще бъде превет с Одеса за 3 седмици ....

абе ти верно ли си бил военен ? Имам огромни съмнения  щом говориш такива откровенни глупости . Или  просто си бил  двойкаджия аутсайдер във военното дело ...

преди 7 минути, miro20 написа:

гамен, и аз имам чин, но никога не бих парадирал с това като гаранция за  "съвременна компетентност" .

Какъв чин имаш ти бре, смехурко?

Старшина-школник?

преди 7 минути, miro20 написа:

е токлова миродавно

Не, миронедавно е.:giggle1:

преди 3 минути, Hristo52 написа:

И след снемане от запас и след пенсиониране чинът ти остава. Зависи какви войски си и какъв чин. Аз например съм пенсионер, снет отдавна от запас, но подлежа на мобилизация докато съм жив. Е естествено ако ме хване болест или атеросклероза.

И колко си компетентен по съвременните военни операции ? ?

Путлер директно ли ти докладва ? Или пРезилдента мухльо Зелен Чорап всеки ден ти праща сводки от разузнаването ни ?  И  разузнаването на НАТО  грамите ти идват всеки ден на ЛС у фейсбука ? :) 

Не другари , БИВШ някакъв означава че мнението му няма никакво значение за тенденциите и плановете във сегашната война. :)

преди 41 минути, Moriati написа:

Така че смешнико, вземи свободно почеши коня   отново

Ся и некрозоофил ли ше го караш да бъде. Умрял кон да чеше.

току-що, M.Николов написа:

Какъв чин имаш то бре, смехурко?

Старшина-школник?

Не, миронедавно е.:giggle1:

Няма никакво значение.  :hush:

Но при мобилизация, мога да те обуча как се стреля с ... каквото си пожелаеш .

Подозирам че няма да имаш желание. Щото си диванен рашистки плъх. :hush:

преди 5 минути, M.Николов написа:

и аз имам чин,

Този имал чин! ХАХАХАХАХАХА! Съчков, много ми е интересно с това туловище дето вадиш на снимката ти в туйтър, какъв точно си бил? Изобщо кое не си бил? Вземи се хвърли от по високо някъде. Съчков бил военен! ХАХАХАХАХА! :lol6:

преди 2 минути, miro20 написа:

Не другари , БИВШ някакъв означава че мнението му няма никакво значение за тенденциите и плановете във сегашната война. :)

Така е, само не знам защо в тези военни училища продължават да учат за Бисмарк и други подобни - все бивши!

преди 2 минути, Hristo52 написа:

Този имал чин! ХАХАХАХАХАХА! Съчков, много ми е интересно с това туловище дето вадиш на снимката ти в туйтър, какъв точно си бил? Изобщо кое не си бил? Вземи се хвърли от по високо някъде. Съчков бил военен! ХАХАХАХАХА!

Ало.. политкомисарите, дето бяха най големите скатавки ...  айде у лево а ? :) 

преди 1 минута, M.Николов написа:

Така е, само не знам защо в тези военни училища продължават да учат за Бисмарк и други подобни - все бивши!

Бисмарк е давал мнение за войната в Украйна ли ???

Ти верно ли не схващаш разликата между  военно обучение и даване на акъл от "бивши " за съвременни операции и процеси ???

Пак ти казвам - никой не докладва на  "бивши"  военни реални разузнавателни нито никакви данни.

Тяхното мнение е изключително субективно и базирано на общоизвестни публични данни , лично мнение и НИЩО ПОВЕЧЕ .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

Но при мобилизация, мога да те обуча как се стреля с ... каквото си пожелаеш .

Подозирам че няма да имаш желание. Щото си диванен рашистки плъх. :hush:

На бас, че ще разглобя и сглобя автомата по-бързо от теб, смехурко.

преди 3 минути, miro20 написа:

Бисмарк е давал мнение за войната в Украйна ли ???

Ти верно ли не схващаш разликата между  военно обучение и даване на акъл от "бивши " за съвременни операции и процеси ???

Пак ти казвам - никой не докладва на  "бивши"  военни реални разузнавателни нито никакви данни.

Тяхното мнение е изключително субективно и базирано на общоизвестни публични данни , лично мнение и НИЩО ПОВЕЧЕ

Ти мислиш, че в тази война се прави нещо, което не е правено никога преди ли?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.