Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Така де! Както казах:

1-во - лъгала, че руснаците изнасилвали деца

2-ро - това е една от причините Зеленски да я уволни

3-то - едни зелени еуглени с промити мозъци продължават да си пеят тази опровергана от най-високо ниво опорка.

Когато се осереш си забавен си почти колкото когато Лоботомирко се осере. Не е същото, но пак е нещо :D

:popcorn2:

Пак ще ти го напиша понеже четеш бавно и имаш проблем с разбирането - НИКЪДЕ НЕ СЪМ ТВЪРДЯЛ, че руснаците ИЗНАСИЛВАТ ДЕЦА. 

Твърдях, че при техни удари и нападения се убиват цивилни граждани - жени и деца. 

Цитат

"Имаше убита жена с малко дете в количка. И то беше убито. Бяха минирали количката. Когато се опитаха да вземат детето, се взривиха трима военни."

Това е част от разказа на българина от Украйна Юрий Косев за случващото се в момента в страната и за зверствата на руските войски там. В момента той се намира в Киев и говори пред Нова телевизия

Или и това е лъжа. 

Цитат

Най-малко 18 души са загинали при руски ракетни удари по две жилищни сгради в Одеска област, съобщават от Киев. Нападението идва няколко дни след атаката срещу търговски център в град Кременчук.

И това. 

Цитат

Броят на убитите при руския ракетен удар срещу търговския център "Амстор" в украинския град Кременчуг вече е 18 души, а ранените са 59. Това съобщи в канала си в Телеграм началникът на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна Сергий Крюк. По-рано той обяви, че загиналите са 16.

Това също. 

Или и това е лъжа :

Цитат

Майка и дете с особености на развитието се насочиха към занимания за развитие, когато руснаците цинично удариха центъра на Винница. Момичето е мъртво.
По-рано беше съобщено, че майката е починала заедно с дъщеря си, но сега се оказа, че кракът на жената е откъснат и лекарите се борят за живота ѝ.

И това е лъжа
Цитат

Двама руски войници я проследяват от магазина до дома ѝ. “Свалиха ме на леглото и ме натиснаха с оръжието”, казва Елена* пред Евронюз. 50-годишната жена от Херсон била изнасилвана в продължение на цели 13 часа от руски войници. Чак след това успяла да се отърве от мъчителите си.

Анна* живее в едно от предградията на Киев. Една вечер в апартамента ѝ нахлул войник, който я завлякъл до съседната къща, разказва жената пред BBC. “Свали си дрехите или ще те застрелям”, заповядал той. След това я изнасилил. По-късно Анна намерила съпруга си, прострелян в стомаха. Казва, че той явно се е опитвал да я спаси.

https://www.dw.com/bg/ана-вера-елена-защо-руски-войници-изнасилват-жени-в-украйна/a-61522102

Мисленето ти е аслъ като на еуглена, която като папагал я повтаряш, щом я научи. 

Цитат

Когато се осереш си забавен си почти колкото когато Лоботомирко се осере. Не е същото, но пак е нещо

Снощи друг изръси "не съм юрист, ама трябва да има престъпление". Цялото ти мислене е такова, една имитация и не разбиране на елементарни неща. Функционална неграмотност се нарича. Бързаме да блеснем със съждение, вместо това се на*ираме качествено с простотия. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 9 минути, васил козарев написа:

Пак ще ти го напиша понеже четеш бавно и имаш проблем с разбирането - НИКЪДЕ НЕ СЪМ ТВЪРДЯЛ, че руснаците ИЗНАСИЛВАТ ДЕЦА. 

Ха сега де, то т'ва сигурно не са твои думи. Другото ти "аз" ги е писало:

на 27.07.2022 г. в 1:17, васил козарев написа:

П.С. Всичкото това, което си написал, не отменя простия факт, че армията на путин обстрелва цивилни градове и села, избива и изнасилва цивилни, жени и деца

Еугленчо, я се разбери сам със себе си, и ела да ни съобщиш какво сте решили ти и ти по въпроса с изнасилването на деца от страна на руснаците :lol6:

ПП: Знаех си аз, че и с теб ще пада смях :popcorn2:

преди 7 минути, ivottoshev написа:

Ха сега де, то т'ва сигурно не са твои думи:

Еугленчо, я се разбери сам със себе си, и ела да ни съобщиш какво сте решили ти и ти по въпроса с изнасилването на деца от страна на руснаците :lol6:

Цитат

че армията на путин обстрелва цивилни градове и села, избива и изнасилва цивилни, жени и деца

ИЗБИВА и Изнасилва цивилни, жени и деца. 

Избива и изнасилва цивилни - запетая - жени и деца.  

Изнасилени жени  има ли - има. 

Убити деца има ли - има 

Избива и изнасилва цивилни, жени и деца. 

И никъде не съм цитирал твърденията на въпросната госпожа :D 

Не че нещо, но "избива и изнасилва цивилни, жени и деца", не е същото като "избива и изнасилва жени и деца".  Трябва грамотност. 

току-що, васил козарев написа:

ИЗБИВА и Изнасилва цивилни, жени и деца. 

Избива и изнасилва цивилни - запетая - жени и деца.  

Изнасилени жени  има ли - има. 

Убити деца има ли - има 

Избива и изнасилва цивилни, жени и деца. 

И никъде не съм цитирал твърденията на въпросната госпожа :D 

:lol6:т'ва "жени и деца" след запетаята какво трябва да означава, Еугленчо :lol6:

Сбърках. Ти си по-забавен дори и от Лоботомирко Дваести. Респект, човече  :wors:

преди 7 минути, ivottoshev написа:

:lol6:т'ва "жени и деца" след запетаята какво трябва да означава, Еугленчо :lol6:

Сбърках. Ти си по-забавен дори и от Лоботомирко Дваести. Респект, човече  :wors:

Това след запетаята означава, че има убити  и изнасилени жени и деца. 

Ако исках да напиша това, що ти твърдиш, нямаше да има ЗАПЕТАЯ. 

Обстоятелственото пояснение пояснява сказуемото. Сиреч, "избива и изнасилва".  Както ти го казах - има и избити деца и изнасилени жени. Това, че ти навлизаш в разни педофилски размисли, не е мой проблем. 

Но за по-просто го прочети без обстоятелственото пояснение : "избива и изнасилва цивилни". Какво искам да кажа? Избитите и изнасилените цивилни, и двете заедно ли са, или ? 

преди 8 минути, васил козарев написа:

Това след запетаята означава, че има убити или изнасилени жени и деца. 

Няма "или", Еугленчо. Изречението ти е:  "избива и изнасилва цивилни, жени и деца" :wub:

Гъъъъърч, Еугленчо, гърч :emoji_smiley-23:

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Няма "или", Еугленчо. Изречението ти е  "избива и изнасилва цивилни, жени и деца" :wub:

Гъъъъърч, Еугленчо, гърч :emoji_smiley-23:

Ти си отчайващо неграмотен. С

ИЗБИВА и Изнасилва Цивилни . Прочети го така. И после мисли.  

Защото, пак ти го казвам, има разлика между "Избива и изнасилва цивилни" и "избива и изнасилва жени и деца". След запетайката се пояснява, че сред жертвите са жени и деца. 

Жени и деца - не означава, че и двете групи са направени едно и също :D  

Избива и изнасилва жени и деца. 

и 

Избива и изнасилва цивилни, жени и деца

Смислово не са едно и също. Ако не можеш да разбереш защо - учебника за 5-ти клас. 

преди 3 минути, M.Николов написа:

Май ти трябва да се върнеш към учебника.

Не, не трябва. 

Запетаите си имат значението и трябва да се чете, както се произнася. 

Дори и така написано : "Избива и изнасилва цивилни" - оня може да си разбере, че твърдя за изнасилени деца. 

Смисълът е ясен има убити убийства и изнасилвания на цивилни, сред тези групи попадат и жени и деца.   

преди 11 минути, васил козарев написа:

Това след запетаята означава, че има убити  и изнасилени жени и деца. 

Обстоятелственото пояснение пояснява сказуемото. Сиреч, "избива и изнасилва".  Както ти го казах - има и избити деца и изнасилени жени. Това, че ти навлизаш в разни педофилски размисли, не е мой проблем. 

Но за по-просто го прочети без обстоятелственото пояснение : "избива и изнасилва цивилни". Какво искам да кажа? Избитите и изнасилените цивилни, и двете заедно ли са, или ? 

Ти говориш за грамотност?

Жива да не бях....

току-що, васил козарев написа:

Ти си отчайващо неграмотен. С

ИЗБИВА и Изнасилва Цивилни . Прочети го така. И после мисли.  

Защото, пак ти го казвам, има разлика между "Избива и изнасилва цивилни" и "избива и изнасилва жени и деца". След запетайката се пояснява, че сред жертвите са жени и деца. 

Жени и деца - не означава, че и двете групи са направени едно и също :D  

Избива и изнасилва жени и деца. 

и 

Избива и изнасилва цивилни, жени и деца

Смислово не са едно и също. Ако не можеш да разбереш защо - учебника за 5-ти клас. 

Така, както си го написал, само болният ти мозък знае, какво точно искаш да кажеш...

Смислово най-правилното е, че се избиват и изнасилват всякакви цивилни, между тях и жени, и деца...

Валидни са и двата глагола към всички изброени субекти...

И да се върнеш към учебника за 5-ти клас, все тая...

Не е престъпно да си прост, но е жалко да парадираш с простотията си...

Плюс това, по време на война, тези действия не са патент само на руснаците...

Ма туй йе без значениье, нъл тъй?

току-що, M.Николов написа:

Гледам, че си дописвал отговори, на които вече съм ти отговорил.

Това не знам дали знаеш, но е малко ку*венски похват.

Кога си ми отговарял нещо, че да дописвам отговори?

преди 11 минути, васил козарев написа:

Не, не трябва. 

Запетаите си имат значението и трябва да се чете, както се произнася. 

ГоУем си. Направи ми вечерта. Скоро никой (освен Лоботомиркото) не се беше овъртовлал толкоз яко. 

Аз ще се оттеглям, но тайничко се надявам ти да продължиш с гърчовете, та утре с кафето да имам сервирана и порция смях от теб  :help: 

преди 3 минути, васил козарев написа:

Кога си ми отговарял нещо, че да дописвам отговори?

Вчера, когато ти отговорих на този пост, отговорът ти съдържаше само първото изречение.

на 27.07.2022 г. в 0:23, васил козарев написа:

Ми, не, нямало е.  Ама една терористична групировка си вършеше атентатите. И вземете най-после научете що е то геноцид. Има си характеристики, на които трябва да отговаря едно действие. Англия не е обстрелвала с ракети Ирландски градове, нито разстрелвала цивилни жители, нито изнасилвала жени, убивала деца. Всичките тия неща ги върши войската на Путин. 

преди 2 минути, andiay написа:

Ти говориш за грамотност?

Жива да не бях....

Така, както си го написал, само болният ти мозък знае, какво точно искаш да кажеш...

Смислово най-правилното е, че се избиват и изнасилват всякакви цивилни, между тях и жени, и деца...

Валидни са и двата глагола към всички изброени субекти...

И да се върнеш към учебника за 5-ти клас, все тая...

Цитат

Точно това съм написал, бе. Това е смисълът на тая ШИБАНА ЗАПЕТАЯ. АКо твърдях обратното нямаше да я слагам, а изречението щеше да е "избива и изнасилва жени, деца". 

Цитат

На теб не ти пречи да парадираш с функционалната си неграмотност. Да ти го рисувам с пастел ли, какъв е смисъла на написаното? Аз нямам нужда да се връщам към учебника за 5-ти клас, ама някои имате немедленна нужда от читанки. 

Цитат

Това си е твоя приумица. Ама при положение, че говорим за война между Русия и Украйна, и при положение, че Русия убива цивилни на територията на Украйна, за какви да говорим ?  Ако темата беше "Геноцида в Руанда" - щяхме да говорим за племето, което е избивало друго племе, макар че това не е техен патент. Капиш? 

Цитат

Отново твои субективни приумици. 

Абе ей педофили, 14-годишните момичета не са ли деца?

Сто процента има много изнасилени деца. 

А дори и да нямаше, това че ги убиват по-малко лошо ли е????

преди 18 минути, ivottoshev написа:

ГоУем си. Направи ми вечерта. Скоро никой (освен Лоботомиркото) не се беше овъртовлал толкоз яко. 

Аз ще се оттеглям, но тайничко се надявам ти да продължиш с гърчовете, та утре с кафето да имам сервирана и порция смях от теб  :help: 

Тайничко се надявай, ама си грамотен, колкото си и юрист.  

Руснаците убиват жени и деца - факт. Изнасилват жени -факт. И със сигурност има и изнасилени деца - това не мога да твърдя, че е факт. Но ти може да ръкоблудстваш над останалото. 

преди 13 минути, Mediterranean написа:

Абе ей педофили, 14-годишните момичета не са ли деца?

Сто процента има много изнасилени деца. 

А дори и да нямаше, това че ги убиват по-малко лошо ли е????

Разбира се, че има. 

Ама тия неграмотници се захванаха за нещо, което не съм искал да кажа. Че и единия навлиза в обяснение как е щяло да бъде най-правилно, при положение че смисъла на запетаята, която съм сложил е точно такъв.  

преди 15 минути, M.Николов написа:

Вчера, когато ти отговорих на този пост, отговорът ти съдържаше само първото изречение.

О! Ма ти си очеизвадно психически нестабилен. Запомнил, че съм си дописал нещо предната вечер, при положение, че АЗ не помня даже да съм общувал с теб. 

П.с. И не е курвенско, а така се избягва разводняването на темата. 

преди 7 минути, васил козарев написа:

Точно това съм написал, бе. Това е смисълът на тая ШИБАНА ЗАПЕТАЯ. АКо твърдях обратното нямаше да я слагам, а изречението щеше да е "избива и изнасилва жени, деца". 

На теб не ти пречи да парадираш с функционалната си неграмотност. Да ти го рисувам с пастел ли, какъв е смисъла на написаното? Аз нямам нужда да се връщам към учебника за 5-ти клас, ама някои имате немедленна нужда от читанки. 

Това си е твоя приумица. Ама при положение, че говорим за война между Русия и Украйна, и при положение, че Русия убива цивилни на територията на Украйна, за какви да говорим ?  Ако темата беше "Геноцида в Руанда" - щяхме да говорим за племето, което е избивало друго племе, макар че това не е техен патент. Капиш? 

Отново твои субективни приумици. 

Козарев , ти ваксиниран ли си ? 

преди 5 минути, васил козарев написа:

О! Ма ти си очеизвадно психически нестабилен. Запомнил, че съм си дописал нещо предната вечер, при положение, че АЗ не помня даже да съм общувал с теб. 

Ясно, няма да ти обръщам повече внимание.

Вчера наистина беше толкова далеч.

:giggle1:

преди 1 минута, васил козарев написа:

Естествено, че съм. 

Ясно !

Продължавайте да го биете ! 

Този е Зомби - Апокалипсис ! 

Ама как си личат бе ....тцттцттц 

току-що, M.Николов написа:

Ясно, няма да ти обръщам повече внимание.

Вчера наистина беше толкова далеч.

:giggle1:

Когато става за писане във форум с някакви виртуални профили - да. 

И това да запомниш, че някой, нещо си дописъл  и то в точно кое мнение - е това е за диагноза. 

преди 2 минути, M.Николов написа:

Да......и диагнозата е добра памет.За разлика от някои други.

:D

О, драги, има перфектна памет. Но не сте ме впечатлили с нищо, че да ви запомня. Всеки дено общувам с доста хора, вие сте само една виртуална идентичност, с която съм коментирал нещо си. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.