Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 12 минути, васил козарев написа:

Точно това съм написал, бе. Това е смисълът на тая ШИБАНА ЗАПЕТАЯ. АКо твърдях обратното нямаше да я слагам, а изречението щеше да е "избива и изнасилва жени, деца". 

На теб не ти пречи да парадираш с функционалната си неграмотност. Да ти го рисувам с пастел ли, какъв е смисъла на написаното? Аз нямам нужда да се връщам към учебника за 5-ти клас, ама някои имате немедленна нужда от читанки. 

Това си е твоя приумица. Ама при положение, че говорим за война между Русия и Украйна, и при положение, че Русия убива цивилни на територията на Украйна, за какви да говорим ?  Ако темата беше "Геноцида в Руанда" - щяхме да говорим за племето, което е избивало друго племе, макар че това не е техен патент. Капиш? 

Отново твои субективни приумици. 

Пич, Тошко Козарев бе велик клоун, артист...

Ти  си просто форумен "клоун", при това не особено талантлив...

За да се разбере това, което твърдиш, че си искал да кажеш, изречението би трябвало да бъде - "Избиват се всякакви цивилни, сред тях и деца. Изнасилват се жени..."

Така, както си го написал, все едно казваш - "Избиват и изнасилват цивилни, включително жени и деца."

Избиват цивилни, жени и деца И изнасилват цивилни, жени и деца.

Както казах, нито учебник, нито читанка ще свършат работа при теб.

Роден прост - завинаги прост, еле па и когато се гордее с това си качество....

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

gQzm8.jpg

преди 4 минути, andiay написа:

Пич, Тошко Козарев бе велик клоун, артист...

Ти  си просто форумен "клоун", при това не особено талантлив...

За да се разбере това, което твърдиш, че си искал да кажеш, изречението би трябвало да бъде - "Избиват се всякакви цивилни, сред тях и деца. Изнасилват се жени..."

Така, както си го написал, все едно казваш - "Избиват и изнасилват цивилни, включително жени и деца."

Избиват цивилни, жени и деца И изнасилват цивилни, жени и деца.

Както казах, нито учебник, нито читанка ще свършат работа при теб.

Роден прост - завинаги прост, еле па и когато се гордее с това си качество....

Това, което съм искал да кажа, се разбира от източниците, които съм цитирал, драги. 

И на онзи палячо го написах, и на теб ще го повторя, АЗ НИКЪДЕ НЕ СЪМ ЦИТИРАЛ ТВЪРДЕНИЯТА НА ОНАЗИ ОМБУДСМАНКА. Дори не знаех за нея. 

Затова има едни неща като контекст и четене с разбиране. 

И ще те попитам отново и помисли хубаво, има ли разлика между "избива и изнасила жени и деца" и "избива и изнасилва цивилни, жени и деца". 

Да приемем, че има двусмислица. Тази двусмислица се изяснява на базата на това, което съм ЦИТИРАЛ. Пак повтарям, не съм давал източници за ИЗНАСИЛЕНИ ДЕЦА. 

А личните нападки са признак за несъстоятелност и липса на аргументи. 

И понеже прекалено много почнахте да ми се катерите някакви лаладжии, лека ви нощ. 

А и още нещо

Цитат

Около 25 момичета и жени на възраст между 14 и 24 години са били систематично изнасилвани по време на окупацията в мазе на къща в Буча. Девет от тях вече са бременни.

Това каза комисарят на Върховната Рада по правата на човека Людмила Денисова в коментар пред BBC.

„Руските войници им казали, че ще ги изнасилват до степен да не искат сексуален контакт с мъж и да нямат повече украински деца“, каза Денисова.

Тя допълва, че повечето жертви се страхуват да съобщят за случилото се. Една част от тях споделят за ужаса в каналите на Telegram.

В репортаж на британската медия, живеещи близо до Киев, разказват за зверствата на руската армия, сред които изнасилвания и брутални убийства на цивилни граждани.

50-годишна жена на име Анна споделя, че е била изнасилена от чужд войник, а съпругът ѝ – убит.

„Той насочи пистолет към мен и ме заведе в близката къща. Каза ми да се съблека и, че ако не го направя ще ме застреля. След което ме изнасили“, разказва жената. Според Анна извършителят бил чеченец.

„Докато ме изнасилваше четирима руски войници нахлуха в къщата. Те го изведоха и повече не го видях“, казва Анна.

Жената заварва съпруга си убит в семейния им дом. Тя го погребва в двора на къщата си.

Анна смята, че е била спасена от руснаците, които в следващите дни, обаче, се възползвали от нейното гостоприемство. „Останаха няколко дни вкъщи. Често насочваха оръжията си към мен и искаха да им давам вещите на съпруга си“, разказва Анна.

Няколко къщи по-надолу в същото населено още една жена е била изнасилена и убита от същия чеченец. В къщата, в която се е случило, на огледалото е оставено съобщение „Измъчвана от непознати хора, погребана от руски войници“. Няколко дни по-късно тялото на жената е есхумирано и е установено, че тя умира от кръвозагуба заради прерязано гърло

Сексът с 14 годишни се класифицира като педофилия, т.е. има и изнасилени деца. 

Леки ви сънища. 

току-що, васил козарев написа:

Това, което съм искал да кажа, се разбира от източниците, които съм цитирал, драги. 

И на онзи палячо го написах, и на теб ще го повторя, АЗ НИКЪДЕ НЕ СЪМ ЦИТИРАЛ ТВЪРДЕНИЯТА НА ОНАЗИ ОМБУДСМАНКА. Дори не знаех за нея. 

Затова има едни неща като контекст и четене с разбиране. 

И ще те попитам отново и помисли хубаво, има ли разлика между "избива и изнасила жени и деца" и "избива и изнасилва цивилни, жени и деца". 

Да приемем, че има двусмислица. Тази двусмислица се изяснява на базата на това, което съм ЦИТИРАЛ. Пак повтарям, не съм давал източници за ИЗНАСИЛЕНИ ДЕЦА. 

Нито съм ти чел предните постове, нито ме интересуват...

Коментирам претенцията ти за грамотност, изградена на базата на едно неграмотно построено изречение...

На въпроса ти - не, няма разлика, освен че в първия пример трябва да сложиш запетая преди "и деца", защото съюзът "и" се повтаря...

Смислово и двата примера са еднакви...

преди 6 минути, andiay написа:

Нито съм ти чел предните постове, нито ме интересуват...

Коментирам претенцията ти за грамотност, изградена на базата на едно неграмотно построено изречение...

На въпроса ти - не, няма разлика, освен че в първия пример трябва да сложиш запетая преди "и деца", защото съюзът "и" се повтаря...

Смислово и двата примера са еднакви...

Това, което е смисъла е, че се убиват и изнасилват цивилни - сред тях има жени и деца. И това се разбира от информациите, които съм пуснал. Аз за деца не съм твърдял, че се изнасилват, макар че, сега намерих информация, че има.  

А пред "и деца" няма запетая, въпреки, че съюзът "и" се повтаря, защото "жени и деца" са еднородни части. 

на 27.07.2022 г. в 0:23, васил козарев написа:

И вземете най-после научете що е то геноцид. Има си характеристики, на които трябва да отговаря едно действие.

на 27.07.2022 г. в 0:43, васил козарев написа:

Голяма логика, голямо чудо. 

През периода на социализъм Косово се ползва с автономия, която в началото на 90-те е силно ограничена. Което води до съпротива. Сърбите, за да потушат недоволството прибягват до тактиката да заселват сърби и предизвикват бежански вълни в Косово. При все, че исторически населението на тази област от векове е албанско. 

Конфликтът там започва през 1998, в последствие след дипломатически натиск има споразумение за прекратяване на огъня. В началото на 1999 правителството на Сърбия предприема поредица от локални операции, с която да предизвика нова бежанска вълна. Кулминацията е на 15 Януари, когато сръбската армия избива в Рачак 45 цивилни косоварски фермери. На 22 Март започва широка офанзива за етническо прочистване, което води до намесата на НАТО. 

Пак си нямаме и елементарно понятие, но се упражняваме с логиката фриволно. 

Да не говорим, че действията на Русия пряко застрашават европейската структура за сигурност. Все несравними неща, нямаще общо по между си се изтъкват. 

Ако не беше ядрената заплаха от Москва, Нато до сега трябваше да се намеси. 

От цитираното да разбирам, че.....

избиването на 45 цивилни е геноцид?

преди 3 минути, васил козарев написа:

Това, което е смисъла е, че се убиват и изнасилват цивилни - сред тях има жени и деца. И това се разбира от информациите, които съм пуснал. Аз за деца не съм твърдял, че се изнасилват, макар че, сега намерих информация, че има.  

Казах ти вече, роден прост-завинаги прост...

Проблем е, че се гордееш с простотията си....

Когато си функционално неграмотен и не можеш да построиш смислово правилно едно изречение, недей обвинява другите в неграмотност, само защото не са разбрали, какво иска да каже твоят "гениален" ум...

То и мъже сигурно има изнасилени, не само жени и деца...

Войната отключва най- ниските животински страсти в хората...

Нямам на идея, какво си се опитвал да докажеш с този пример, но самото позоваване на това е признак за изключително ниска интелигентност...

Тъй че, поне се кротни и спри да се "омазваш" още повече по този казус...

току-що, M.Николов написа:

От цитираното да разбирам, че.....

избиването на 45 цивилни е геноцид?

Начало на етническо прочистване. Все неща, които сърбите са правили и относно нас. Да не говорим, че Сръбският интерес от създаването на Сърбия, до ден днешен, е антибългарски. И си получиха, това което сами си заслужиха. 

„Мъртвата ръка“ на Русия може да причини ядрен Армагедон

martva_raka_5294119419752144718_big.jpg.e1a61a34a85fa74531866baa21b6edfa.jpg
Четвърто поредно десетилетие отбранителната система „Периметър“ стои на стража над Русия, без да се изключва нито за секунда. Десетки хиляди сензори, като нервните клетки на човешкото тяло, са разпръснати из цялата страна, хиляди ракети спят в мини, а радарните инсталации наблюдават целия свят, предавайки данни на циферблати и екрани, инсталирани в щабовете и командните центрове, където служителите дежурят денонощно. Ако мястото, където стоят часови близо до Гроба на незнайния воин и Вечния огън край Кремъл, се нарича пост № 1, то „Периметър“ определено е пост № 0.

Същността на системата е ужасно проста: ако се извърши масирана ядрена атака срещу Русия и цялото военно командване и политическо ръководство бъдат унищожени за една нощ, тогава всички останали ракети (а те ще са няколкостотин, дори и след премахването на повечето от стартовите силози и инсталации) ще бъдат автоматично изстреляни към атакуващия враг и на нашата планета ще настъпи ядрен Армагедон.

Оръжието е толкова ужасно, че самият факт за неговото присъствие веднага изключва мащабни военни операции с използване на ядрени оръжия. Американците са кръстили тази система „Мъртва ръка“.

Основната военна тайна на Русия е разработена в началото на 80-те години, а системата е тествана на 13 ноември 1984 г. Повод за създаването й са докладите на съветски разузнавачи, които съобщават, че военната стратегия на САЩ предвижда война със СССР чрез масиран ядрен удар по военни командни центрове и политически контролни пунктове. За да се гарантира възмездие, е решено да се разработи най-новата отбранителна система.

Според слуховете, централният контролен панел за системата за ядрен ответен удар се намира дълбоко в планината Ямантау. Основната перла на това съоръжение e "компютърната зала" - специална сървърна зала, в която се помещават поне два (според други източници три) суперкомпютъра, които анализират информация от сензори в цяла Русия.

Ако един ден САЩ и НАТО решат да нападнат Русия, тогава възмездието ще дойде неочаквано. Първо, „Периметър“ ще тества нивото на фоновата радиация на критични обекти (Кремъл, правителството, Министерството на отбраната и Генералния щаб, командните пунктове на военните окръзи и флотове, позициите на стратегическите ракетни сили, най-важните въздушни и военноморски бази, градове с най-важните отбранителни съоръжения). Ако то бъде превишено, "Периметър" ще заключи, че на Русия е нанесен ядрен удар, а по-нататъшните действия ще се развият по следния сценарий.

-Тестов сигнал към пулта на дежурния и помощник-началника на Генералния щаб и министъра на отбраната. И тук е важно да отговорят хората от другата страна на жицата. Ако упълномощеният служител реагира, „Периметър“ му предава управлението на ситуацията, в противен случай започва следващият етап на проверка.
    -Обаждане до „ядреното куфарче“ на президента. Терминал "Чегет" е постоянно под ръка на държавния глава. Ако президентът, или например министърът на отбраната, или началникът на Генералния щаб не отговори на обаждането, „Периметър“ ще направи изводите си и ще започне обратното броене.
    -Ако системата нанесе удар, ще се образува голям пролив между Южна Канада и Северно Мексико, на мястото на Съединените щати.
    -Ако все още има връзка, системата след период от време - от 15 минути до час - ще се изключи автоматично, заключавайки, че служителите, упълномощени да наредят ответен удар, са живи.

Според Пьотр Казулски, бивш изследовател в Изследователския център за приложна информатика, днес системата е актуализирана и новият контролен център е оборудван с хиляди сензори, които действат почти като жив дисциплиниран и обучен човек. Самият американски експерт по ядрено разоръжаване Брус Блеър многократно заявява, че системата непрекъснато се актуализира.

Комуникацията с държавния глава става чрез компютър, който е постоянно с него - така нареченото ядрено куфарче. А връзката с военното командване се поддържа чрез специални радиопредаватели, които постоянно дават предварително уговорен сигнал, както например от началото на 1980г. прави късовълнова радиостанция с честота 4625 kHz, известна сред радиолюбителите като „Зумер“. През цялата история на наблюденията й, обичайният й бял шум с тонални сигнали е нарушен само няколко пъти - в ефир прозвучава глас на руски, предаващ криптирани цифрови и буквени кодове, както и гласови команди.

Според слуховете, уникалността на системата се състои в това, че решението за изстрелване може да бъде взето автоматично, но има слухове, които са точно противоположни и тъй като това е военна тайна със седем печата, не е възможно да бъдем сигурни .

След решението за изстрелване, специални свръхскоростни ракети излитат от свръхзащитените мини. Но те не летят срещу врага, а в цялата страна, непрекъснато предавайки кодиран сигнал на всички останали пускови установки. Веднага щом сигналите от тези пратеници достигнат ядрените ракети, те автоматично се изстрелват.

За да бъде напълно ясно, Русия е ядрена триада. Това означава, че ракетите се изстрелват не само от наземни мини и от мобилни ракетни системи, но и от подвижни ракетни комплекси Ту-160, които дежурят денонощно в небето, от атомни подводници от типа Борей, които могат да бъдат разположени във всяка част на Световния океан и от безпилотни подводни апарати. Бойният компонент на "Периметър" е най-мощната в света балистична ракета "Воевода".

По време на Студената война учени от СССР и САЩ изчисляват какви загуби ще понесат страните при взаимна ядрена атака. Още тогава числата са плашещи - в Съюза ще загинат около 100 милиона души, а в САЩ - 80 милиона души. Но военната мисъл не стои неподвижна: останалите страни - собственици на ядрени оръжия - също създават свои подобни системи от "оръжия на съдния ден". Така че, предвид напредъка на технологичната мисъл през последните десетилетия, ядрената война в съвременните реалности ще доведе до много по-голям брой жертви. Просто казано, след използването на атомни оръжия няма да има нито победители, нито губещи, защото всички ще умрат. И това лишава военния конфликт с Русия от всякакъв смисъл.

трут

преди 13 минути, васил козарев написа:

Аз за деца не съм твърдял, че се изнасилват, макар че, сега намерих информация, че има.  

Много ясно, че има изнасилени деца. Все пак става въпрос за руската армия.

Руските касапи убиват и изнасилват наред.

Що им се връзваш на тъпите тролове ?

Начало на етническо прочистване. Все неща, които сърбите са правили и относно нас. Да не говорим, че Сръбският интерес от създаването на Сърбия, до ден днешен, е антибългарски. И си получиха, това което сами си заслужиха. 

Човеко, ти вЕрно са гордееш, че си прост...

току-що, Реджеп Иведик написа:

/офф

Реджеп, що не спиш? И утре можеш да изкараш некой шорош...

Асланчик, днес бомбите пусна ли където трЕбе или па у гащити?

Я кажи коя армия не прави това по време на война?

Баси, повече от месец не ви следях и нищо ни са йе проминилу...

току-що, andiay написа:

Казах ти вече, роден прост-завинаги прост...

Проблем е, че се гордееш с простотията си....

Когато си функционално неграмотен и не можеш да построиш смислово правилно едно изречение, недей обвинява другите в неграмотност, само защото не са разбрали, какво иска да каже твоят "гениален" ум...

То и мъже сигурно има изнасилени, не само жени и деца...

Войната отключва най- ниските животински страсти в хората...

Нямам на идея, какво си се опитвал да докажеш с този пример, но самото позоваване на това е признак за изключително ниска интелигентност...

Тъй че, поне се кротни и спри да се "омазваш" още повече по този казус...

Функционално неграмотен, драги, означава, че не можеш да разбереш смисъла на прочетеното. А написаното носи своя контекст. Изречението ми си е правилно изградено, и това се разбира и от тезата, която лансирах.  

А още повече, че де факто има и изнасилвани 14 годишни момичета. Онзи тип насочи дискусията изцяло към някаква си омбудсманка, която твърдяла некви си неща, които излезли лъжи. 

преди 4 минути, andiay написа:

Човеко, ти вЕрно са гордееш, че си прост...

А ти си без съмнени прост. Всичките войни при разпада на Югославия са пример за етнически прочиствания. Убийства на цивилни, какво са? И то в земи, населени с етническо население?  

Функционално неграмотен, драги, означава, че не можеш да разбереш смисъла на прочетеното. А написаното носи своя контекст. Изречението ми си е правилно изградено, и това се разбира и от тезата, която лансирах.  

А още повече, че де факто има и изнасилвани 14 годишни момичета. Онзи тип насочи дискусията изцяло към някаква си омбудсманка, която твърдяла некви си неща, които излезли лъжи. 

Функционално неграмотен е човек, който не е в състояние нито да осмисли това, което чете, нито да напише смислово правилно това, което иска да каже.

На теория е грамотен, защото може да чете и пише, но не може да осмисля...

Точно като теб...

А тезата ти е?

преди 2 минути, andiay написа:

Асланчик, днес бомбите пусна ли където трЕбе или па у гащити?

Я кажи коя армия не прави това по време на война?

Баси, повече от месец не ви следях и нищо ни са йе проминилу...

Ето, тоя който дава наклон на уя, кой прост, кой онакъв, се изпърдя със звучна пръдня. 

Темата е "Войната в Украйна" и нашият интелегент избухва "Коя армия не прави по време на война" ? 

Ама говорим за действията на Русия, в точно тая тема. За Югославските войни, ще говорим за сърбите. За Иракската, за американската. 

Ама за дебелизмите на руснаците в украйна, оправданието "коя армия не го прави" е малоумно. 

Нека позная - русофил. 

току-що, M.Николов написа:

Пусна ги и отиде да ляга.

:D

Мъ где?

Дет трЕбе или у гащити?

преди 3 минути, васил козарев написа:

Козарев , до ден днешен Няма доказан случай на гавра и изнасилване от страна на Руски Войник и злоупотреба с моралът на Руската Армия ! 

Точка по въпроса ! Фейковете не ни интересуват , пропаганда и манипулации също ! 

Лягай си , че взех да се възбуждам и ще те направя на перца и перушинки . :lock:

току-що, andiay написа:

Функционално неграмотен е човек, който не е в състояние нито да осмисли това, което чете, нито да напише смислово правилно това, което иска да каже.

На теория е грамотен, защото може да чете и пише, но не може да осмисля...

Точно като теб...

А тезата ти е?

Отваряш, четеш назаде. 

преди 2 минути, васил козарев написа:

А още повече, че де факто има и изнасилвани 14 годишни момичета.

И по малки има. Рашистките свини се гаврят със всичко, което мърда.

Руснаците са постоянно унижавани хора.

Рашистите са известни с жестокостта и гаврите с попадналите под властта им хора.

Не само в тази война. Във всички войни в които рашистките касапи участват, се случва същото.

Тошев го питай, кога ще построи понтонната переправа через Ингулец, а на Ромчето не обръщай внимание, той и за гавра не става, щото не вдява къде е бъзика.

Ето, тоя който дава наклон на уя, кой прост, кой онакъв, се изпърдя със звучна пръдня. 

Темата е "Войната в Украйна" и нашият интелегент избухва "Коя армия не прави по време на война" ? 

Ама говорим за действията на Русия, в точно тая тема. За Югославските войни, ще говорим за сърбите. За Иракската, за американската. 

Ама за дебелизмите на руснаците в украйна, оправданието "коя армия не го прави" е малоумно. 

Нека позная - русофил. 

Наклон на нищо не давам, просто констатирам това, което сами доказвате...

Та какво по-различно прави руската армия в Украйна, от която и да е друга армия, че чак го посочваш като пример?

Пример за какво?

И по малки има. Рашистките свини се гаврят със всичко, което мърда.

Руснаците са постоянно унижавани хора.

Рашистите са известни с жестокостта и гаврите с попадналите под властта им хора.

Не само в тази война. Във всички войни в които рашистките касапи участват, се случва същото.

Тошев го питай, кога ще построи понтонната переправа через Ингулец, а на Ромчето не обръщай внимание, той и за гавра не става, щото не вдява къде е бъзика.

Мда, пак си объркАл къде да пуснеш бомбите, мхм...

Веднъж избрал да е Назраний, цЕл жУвот Обозраний...

преди 4 минути, васил козарев написа:

Нека позная - русофил. 

На Ромчето главата му е пълна с вата и никога не пише нищо по темата.

Всичките му постове са обиди срещу участници, които според него не са за Русия.

преди 5 минути, andiay написа:

Наклон на нищо не давам, просто констатирам това, което сами доказвате...

Та какво по-различно прави руската армия в Украйна, от която и да е друга армия, че чак го посочваш като пример?

Пример за какво?

Като започнем от това, че тая тема не е за друга армия, нито за друга война. 

"Коя армия не го прави" е логическа грешка и изместване на темата от руските идиотщини. 

И изнасилванията и гаврите с цивилни са признак за ужасна дисциплина в тази армия. 

Да не говорим, че американците, например, не крадях перални и кафемашини, там където воюваха. 

А това са и делата на съветските "освободители" в Австрия и Германия : https://rainman.blog.bg/politika/2021/05/29/dela-na-syvetskite-osvoboditeli-v-evropa.1763084 

Това, което прави руската армия си е естествено продължение на най-добрите ѝ традиции в миналото. 

Да не качвам направо тук снимки. 

И само да уточня, в началото бях за Русия, идиотщините им обаче ме отвратиха и ме направиха русофоб. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.