Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, _sirena_ написа:

Ти не разбра ли , че ги плюят всячески , защото искат да ги очернят ? 

Мен ще слушаш !  Аз ги следя под Лупа и знам кой какво прави ! 

Не съм им в листите , а Стоя Зад Тях ! 

моята лупа е по- голяма и чета между редовете

костадинчо един път казва  русия и украйна  не са ни  никакви 

а друг път казва били сме  братски 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, васил козарев написа:

Ти си доказано негоден. Четири прости изречения. На глупавият никой не му е виновен, че е глупав и негоден. 

Пиша на нивото на темата. Защо да се старая? Тук голям процент от коментарите, са без думи. Пропагандни клипове, всякакви офтопици. Ако не бъзикам трололинките, с помощ от колегите, те въобще няма нищо да дискутират. Ще следват единствено постове с клипове, карикатури и друг сведен от фашингтон готов мат'риял*, без никакво обяснение, или най-много с няколко клиширани лозунги и опорки. 

*Подозирам, че си имаме и местен офис за подготовка на такива гадости.

преди 4 минути, васил козарев написа:

Овчарят е човек, пасящ овцИ, сиренке. :D

Учете ги тея думички, мама му стара. 

Освен да пасеш овце , какво ти пречи да гледаш и прасета ?  Селяните имат и овце и прасета и кокошки и кози и магарета и коне !  

Аз ли трябва да уча как наричате прасето на село ?   За какво ми е ? А ! За обща култура ! Мда !  

Научих нова селска думичка в употреба !   Браво на мен !  А " ачкане " що не каза какво е ? 

...

Ново Загорски евнух,бягай да играеш навън! Вижда се кой е без топки,и кой каква креативност има!

преди 7 минути, Banesc написа:

моята лупа е по- голяма и чета между редовете

костадинчо един път казва  русия и украйна  не са ни  никакви 

а друг път казва били сме  братски 

Костадинов е НАЦИОНАЛИСТ КАТО МЕН !   Националните Интереси ни интересуват нас !!

преди 1 минута, _sirena_ написа:

А " ачкане " що не каза какво е ? 

мачкане без М

нямай хипер надежди към  възраждане за да няма  хипер  разочарование

я гледай тук

какво става 

https://eurocom.bg/new/siderov-vzrazhdane-sa-menteto-na-originala

току-що, X-TEAM написа:

Ново Загорски евнух,бягай да играеш навън! Вижда се кой е без топки,и кой каква креативност има!

Опитай да измислиш нещо, над нивото на 14 годишните пубери, драги. 

П.П. Боян Чуков твърдеше, че войната ще е кратка :D 

Хубаво споделяте видеата на комунистическите цървули, цървУланковци. :D 

преди 17 минути, _sirena_ написа:

Изправи го и го удари в масата .. :D

Мързи ме. Знаеш ли. Може да ми помогнеш. Ама ще трябва всичко ти да правиш, аз само ще си лежа. :)

преди 2 минути, _sirena_ написа:

Костадинов е НАЦИОНАЛИСТ КАТО МЕН !   Националните Интереси ни интересуват нас !!

националните интереси  минават през русия

защото българия е енергийно бедна

русия има енергия която да ни изтъргува 

а енергията прави икономиката 

преди 4 минути, _sirena_ написа:

Освен да пасеш овце , какво ти пречи да гледаш и прасета ?  Селяните имат и овце и прасета и кокошки и кози и магарета и коне !  

Аз ли трябва да уча как наричате прасето на село ?   За какво ми е ? А ! За обща култура ! Мда !  

Научих нова селска думичка в употреба !   Браво на мен !  А " ачкане " що не каза какво е ? 

Прасенцата си ги гледам тука ... и си ги кЪтам ... и ги поя с бозичка, НО! само с пИпетка ... Драга. 

А селО нямам и не мисля и да имам... Родът ми е от револЮционери и мъжете в него са се били във всички войни ... 

Дори първата жена на прапрадядо ми с детенцето им, загива в църквата в Любенова махала ... Ама не очаквам да си чувала и за това клане ... 

Алелуя! 

преди 4 минути, Banesc написа:

Ти си от малкото русофили, които пишат смислени неща тук. 

1:1 с моето мнение. С малки изключения. 

Имаме нужда от газ - Русия може да го осигури. Но без корупционни практики и договори в наш ущърб. 

преди 4 минути, Banesc написа:

Ще възразя леко тук. Не сме енергийно бедни. Просто е по-скъпо и мръсно, ако експлоатираме собствените си енергийни ресурси с настоящите достъпни ни технологии.

току-що, васил козарев написа:

Имаме нужда от газ - Русия може да го осигори. Но без корупционни практики и договори в наш ущърб. 

преди 2 минути, Banesc написа:

мачкане без М

нямай хипер надежди към  възраждане за да няма  хипер  разочарование

я гледай тук

какво става 

https://eurocom.bg/new/siderov-vzrazhdane-sa-menteto-na-originala

Да ми се махаш с това продажно копеле !!!! Сидеров нали беше в парламента ??? М ? На 10-ят ден маймуната се продаде и спря да писка ! 

Думата му не се чу в парламента , когато беше с атака ! Това се видя чудесно от Българският Народ ! 

Да сравняваш сидеров с Костадинов е кощунство !   Този клоун продажен затова си загуби цялата аудитория , щото ИЗЛЪГА НАРОДА ! 

Ти Гледал ли си Костадинов как ги насмиташе в парламента ??? 

Изобщо не си запознат и си ЛИЧИ ! НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ !!!

ПЪРВО ОТИВАШ ДА ИЗГЛЕДАШ ВСИЧКИ ВИДЕА С КОСТАДИНОВ В ПАРЛАМЕНТА И ТОГАВА ПАК ЕЛА МИ ГО СРАВНЯВАЙ С онзи мишок сидеров !  Чуди се как да си прави пиар на гърба на Костадинов !  

Костадинов каквото говореше ОТВЪН - ТОВА КАЗВА И ВЪТРЕ В ПАРЛАМЕНТА !!!  

Начука им канчетата на всички продажни псета !  

Аз не говоря глупости - ИДИ И ГЛЕДАЙ !

преди 2 минути, васил козарев написа:

Имаме нужда от газ - Русия може да го осигури. Но без корупционни практики и договори в наш ущърб. 

русофил съм защото 30 години ни лъгаха евроатлантици

вдигат пенсиите вдига се инфлацията

демографската криза е причинена от това ( защото инфлацията не лови пенсиите - според ""швейцарското правило "")

направиха  българия пенсионерска държава

пенсионерите трупат парите под дюшека 

нали сме европейска и натовска държава

да си плащаме самолети и да не ги дават е не корупция а грабеж

по добре корупция

https://eurocom.bg/new/siderov-blgariya-se-prevrna-vv-frontova-liniya-sreshchu-rusiya-100

преди 11 минути, Banesc написа:

Значи ТРЯБВА ДА СМЕ С РУСИЯ !  

Това са ни НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ !

Видя ли колко е просто ! ? 

Нужно ли е да се напомня кой е Р. Овч.? 

Човек, който и ку.а му е енергетик?

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Ще възразя леко тук. Не сме енергийно бедни. Просто е по-скъпо и мръсно, ако експлоатираме собствените си енергийни ресурси с настоящите достъпни ни технологии.

и аз ще възразя

енергийно бедни сме

поробени от психозелените

когато затворят тецовете

всеки ще започне сам да взима мерки

и ще гори гуми найлони въглищата каквото може и горите ще се изекат 

и ще се напълнят болниците с белодробни  заболявания и ще кажат ковит

защото както отиват нещата  и аеца що го спрат  но преди това ще си купим американско ядрено гориво което няма да ни го дадът

преди 2 минути, _sirena_ написа:

Значи ТРЯБВА ДА СМЕ С РУСИЯ !  

Това са ни НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ !

Видя ли колко е просто ! ? 

тогава защо костадинчо се дърпа

от темата по енергетиката  бяга  като дявол от тамян 

през повечето време си мълчи

а когато стане въпрос американския втечнен не бил 4 пъти по евтин от руския както обещали

"Булгаргаз" в секретно писмо: Няма достатъчно газ след септември

"Булгаргаз" в секретно писмо: Няма достатъчно газ след септември

Шефът на "Булгаргаз" Людмил Йоцов разобличава премиера в оставка Кирил Петков за осигурените количества газ чрез 7 танкера.

Нещо повече, от държавното дружество алармират, че "Булгаргаз" ЕАД няма газ и не са осигурени в пълен размер необходимите количества за покриване на потреблението на клиентите за четвъртото тримесечие на 2022 година. Това признава изпълнителният директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов в писмо до министъра на енергетиката Александър Николов и до Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг от 27 юли 2022 година. 

"Труд" разполага с документа и с последващ анализ на "Булгаргаз" относно доставките на природен газ за страната, които са крайно недостатъчни дори с прословутите 7 танкера с втечнен газ, които Кирил Петков шумно анонсира на последното заседание на Министерския съвет. 

original.jpg?_=1659176696

original.jpg?_=1659176695

Освен, че няма свободни терминали за разтоварването, съхранението и преноса на газа от корабите, от "Булгаргаз" заявяват в прав текст, че "дори при доставка на въпросните количества, "Булгаргаз" отново ще има недостиг на количества природен газ". 

От писмото до министерството на енергетиката и БЕХ става ясно още, че втечнения газ с танкерите е оферта от компанията Cheniere Marketing International LPP. Изпълнителният директор на "Булгаргаз" прилага и сравнителна таблица на цените, от която се вижда, че газът по договора ни с "Газпром Експорт" ще е по-евтин.

От държавното дружество предупреждават още, че към цената на втечнения газ следва да се добавят разходите за регазификация, съхранение и пренос.  

original.jpg?_=1659176694

Източник: "Труд"

-----------------------

Митрофанова: Доставките на газ ще бъдат възобновени, ако България изпълни изискванията на "Газпром"

Митрофанова: Доставките на газ ще бъдат възобновени, ако България изпълни изискванията на "Газпром"

Доставките на газ за България могат да бъдат възобновени веднага, ако българската страна започне да плаща за тях по схемата, изисквана от "Газпром". Това заяви в ефира на телевизия "Россия 24" посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова, съобщава ТАСС. По думите ѝ, в България няма русофобски настроения. Русофобски настроения има само част от политическия елит.

"Много експерти, разбира се, призовават за прагматизъм и връщане към договора с "Газпром", който е в сила до края на годината. Именно затова, във всеки даден момент, когато българската страна реши да започне да плаща по схемата, изисквана от "Газпром", доставките ще бъдат възобновени", заяви Митрофанова.

Руското посолство в България скоро може да възобнови пълноценна работа, съобщи още руският посланик в София. „Мисля, че ще се справим с тази ситуация и скоро посолството и консулствата ще възобновят напълно работата си“, каза Елеонора Митрофанова.

По думите ѝ, народът на България се отнася добре с руснаците, русофобските настроения в страната са често срещани сред политиците. "В България няма русофобски настроения. В България русофобски настроения има само част от политическия елит. Хората в България се отнасят много добре към руснаците", каза тя. "Като цяло са възпитани хора, вътрешно интелигентни, бих казала. Затова да се каже, че има някакво русофобско настроение от страна на обикновените хора, би било абсолютно погрешно", каза Митрофанова.

На 28 юни българското правителство обяви решението си да експулсира от страната 70 руски дипломати и технически служители на руски дипломатически ведомства, които бяха обявени за персона нон грата, припомня ТАСС.

преди 12 минути, васил козарев написа:

На един акъл сте ! Намерихте се  :goahead:

преди 9 минути, maxthon написа:

Човек, който и ку.а му е енергетик?

Човек, който е замесен в корупционни практики и скандали. Някои не сме с къса памет и помним Тройната коалиция. 

Цитат

Бившият енергиен министър бранел Фронтиера при Първанов

Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта публикува на сайта на Народното събрание първите декласифицирани документи за енергийните сделки, извършени в кабинета на тройната коалиция.

Шефът на комисията Яне Янев бе обещал да започне публикуването до края на седмицата, a първият транш от 70 страници вече е наличен.

В него е извадена наяве докладна записка от 2007 г. на тогавашния шеф на Националната следствена служба Ангел Александров, където той подробно описва срещите си с Румен Овчаров като енергиен министър по онова време. Документът е пратен на вече бившия главен прокурор Борис Велчев.

Както Янев вече съобщи, дългият инкасатор, както Овчаров е популярен сред БСП актива, е упражнявал натиск върху Александров. Целта на министъра е била да не се проверяват данни и факти около шефа на фирма "Фронтиер" Красимир Георгиев, сочен за най-близкия сподвижник на Овчаров в енергийните далавери за АЕЦ "Белене" и доставката на ядрено гориво от Русия.

В докладната бившият директор на Следствието описва подробно как и къде се е срещал с червения депутат. Една от срещите била осъществена посредством оръжейния бос Николай Гигов. За нея Александров пише, че бил поканен на семейна вечеря у Гигови, където за негова изненада присъствал и Овчаров заедно със съпругата му.

"Той пожела да говорим насаме, като веднага се нахвърли върху мен неочаквано грубо и с упреци защо моите следователи продължават да пишат справки срещу неговия приятел Кр. Георгиев. Отговорих му, че нямам желание да обсъждам с него служебни въпроси", пише тогавашният шеф на Следствието за вечерята с Овчаров.

Когато той отказал на министъра да отговори на питането, Овчаров се заканил още същата вечер да се оплаче на президента (Георги Първанов по онова време - б.р.).

Александров пише още, че имало недвусмислени данни за нерегламентирани отношения между министъра, неговата заместничка тогава - Корнелия Нинова, със следователката Татяна Шарланджиева, която разследваше енергийните афери по времето на Овчаров.

Както Яне Янев разкри преди дни, Нинова е провела над 100 телефонни разговора с Шарланджиева само за няколко дни. Целта отново била закрила за боса в енергетиката Красимир Георгиев - Фронтиера.

В документите, изнесени на сайта на парламента, има разпечатки от десетки телефонни обаждания, както и приложени обяснения за много от тях в подробности, включително и за съдържанието на текстови съобщения.

http://www.budnaera.com/2013-01/2013-02-09_05.html

https://news.lex.bg/румен-овчаров-пак-беше-осъден-условно/

Цитат

АСНС признава Овчаров за виновен в извършване на умишлена безстопанственост, от която са настъпили щети за над 2,6 млн. лв. за „Мини Бобов дол“. Според първата инстанция бившият министър в правителството на тройната коалиция като принципал на „Мини Бобов дол“ не упражнил контрол върху дейността на изпълнителния директор на мината Пламен Евтимов. И с договор за наем били прехвърлени изключителните права за добив на въглища на частната фирма „Ораново“.

преди 3 минути, _sirena_ написа:

На един акъл сте ! Намерихте се  :goahead:

като разбереш че костадинчо е предател  да ми купиш бела риза с бела якичка

30-7-2022г

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.