Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, vpvelev написа:

Доста агитационни материали ти е изпратил рожденника, който наскоро възвеличаваше

Като нямате аргументи . Пред фактите робите бързо се издавате. От Централата са ви поставили задача и лайкове да има, че няма рубли.  :lol6:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 29 минути, Реджеп Иведик написа:

– Веднъж, чичко Ленин се бръснел на пейката в парка с един много остър бръснач. Край него минали групичка малки деца. Те поздравили, "Добър ден, чичко Ленин". "Добър ден деца", отговорил им чичко Ленин. А можел и да ги заколи ако си иска, и никой нищо не може да му направи.

а сега цру си прави каквото си иска  в пропадналите държави като българия 

преди 1 час, BANKATA написа:

Друг път като ви кажат че комунизма ви е изпил мозъците не се смейте, а се замислете.

Хи,хи! Шебекът призовава към замисляне! Ти можа ли нещо да предадеш, издадеш, да донесеш за някого пред господарите ти, че да те погалят по главичката и да те назначат в банката? Явно, предателството в твоята ценностна система е повод за гордост..

преди 33 минути, bulljo написа:

и на тоя спонсора не му е беден  на долари с тоя кожен салон и  пространство  на задните седалки 

преди 1 минута, absurt написа:

Явно, предателството в твоята ценностна система е повод за гордост..

Чакай сега, Маймуната ли подкрепя Касапина Путлер или ти ?

преди 1 час, нушо написа:

Какви глупости пишеш,ти изобщо чуваш ли петеля.

От Мосейково русороба Нушко приплаква за другите русороби 

Естония и Финландия се споразумяха да обединят своите системи за брегова охрана. Естонският министър на отбраната заяви, че страната му и Финландия ще комбинират ракетни системи за брегова охрана, което ще им позволи напълно да затворят Финския залив за руски военни кораби.

Само информирам вие си правете заключенията!

преди 2 часа, ivottoshev написа:
преди 3 часа, miro20 написа:

Които трагедии НЯМАШЕ да ги има ако не бе рашистката война.

Много трагедии (включително и тази) нямаше да ги има ако краварите си бяха седяли на задни*ите оттатък океана.

Простотиите ти и лъжите повторени 100 пъти истина няма да станат.

Украинците на Майдана искаха това което полузаконно правеха от много години - работа в Полша най вече и останала Европа.

Искаха по висока евроинтеграция, опростетни закони и начини за работни визи , пътуване, данъчно синхронизиране с ЕС и т.н. За това бе многомесечния протест на Майдана.

Включително и за вътрешни реформи и против консервативната наследена соц корупция , в лицето на олигарха Янукович, по съвместителство и рашистка марионетка.

Това бе Майдана.

Рашадезинформбюро обърна всичко в своя насока на пропагандата и чуваме това които малоумни путинисти преповтарят и тук. За бандеровци нацисти, за "хунта" и какво ли не.

Освен изкривяване на реални факти , свидетели бяхме и на масирано целенасочено крещене във всички медии, телевизии на тотални фейкове и лъжи.

Като това за 'разпънати русначета от укрите на площадите" , в ЕС, по точно в Германия пък имаше огромен отзвук фейка с "девочката Лиса" заради който фейк хиляди хора се излъгаха да излязат на реален протест и безредици ...

И какво ли още не.. Затова и копвамняколко пъти статии като тази :

https://kultura.bg/web/демонизирането-на-един-народ/

описващи това безумие и "демонизиране" от рашистката пропаганда на украинците.

Разбира се, всичките им лъжи са орповергани отдавна.

Затова тукашните путинисти, комунета и всякаква сволочь токлова мразят сайтове като 

https://www.stopfake.org/bg/nachalo/

https://factcheck.bg/

https://euvsdisinfo.eu/ru/

:)

Много ви бъркат в здравето , знам :)

преди 2 часа, bigiadri написа:

Украинците  си пазят хората. Защо да атакуват безсмислено ,като може да ги оставят да им спре снабдяването, чрез разрушаване на мостовете , а те го правят ,да им свършат мунициите .Там мисля има и елитни руски войски ,пленяването може да реши войната. Иска търпение. Така че споко.

Изключително много съм доволен от тази прецизна, умна , обмислена  тактика от последните седмици. Особенно след като вкараха хаймерсите и др западна прецизна артилерия в действие.

Точно това е начина. Те са си на собствена територия, агресора има далеч по високи разходи за логистика на своите  войски. И да, трябвад а си пазят хората.

Затова е очевидно на какво наблягат украинците - на изтощението, прекъсване на логистиката и като боекоплекти, и като провизии и като жива сила на рашистите . :)

Това е начина ! Браво !

Последните взривени мостове, бази, летища обслужващи рашистката армия са само началото на тази тактика.

Освен това има и огромен деморализиращ ефект.

Вдияхме в Крим какво става с обикновенните руснаци как реагираха катов идяха един взрив до г'зовете си .

Беж крачета да ги няма. Смелите рашисти дето врякаха след анексията  " да хоть камни с неба, мы на родине" , сега си обраха крушите и предизвикаха 100км задръстване на изхода на Крим :) :) :)

Днес опашката е "само" 25 км

Относно Запорожската АЕЦ, 43 страни и България в това число, с призив рашистите незабавно да се изтеглят от АЕЦа

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 минути, miro20 написа:

Разбира се, всичките им лъжи са орповергани отдавна.

Затова тукашните путинисти, комунета и всякаква сволочь токлова мразят сайтове като 

https://www.stopfake.org/bg/nachalo/

https://factcheck.bg/

https://euvsdisinfo.eu/ru/

Много ви бъркат в здравето , знам

:yanim:

преди 7 минути, БаалБек написа:

Естония и Финландия се споразумяха да обединят своите системи за брегова охрана.

правят си сметки без кръчмар българия щеналожи вето на финладия за нато 

преди 3 минути, Banesc написа:

правят си сметки без кръчмар българия щеналожи вето на финладия за нато 

България щяла да праща пернишките джуджета русороби в Расия

преди 20 минути, Реджеп Иведик написа:

Чакай сега, Маймуната ли подкрепя Касапина Путлер или ти ?

Къде да те чакам? Много отрано започна или прогресивно оглупяваш, та не можеш да схванеш какво си хортуваме?389094551_download(3).gif.41d0aaf4fece53ad4152b539e547bb2e.gif

преди 7 минути, Banesc написа:

сметки без кръчмар българия щеналожи вето

Е нали ще ни атакуват руZZНАЦИте заради ето такива "биолаборатории" :lol6:

Насекомо АД (beamuplab.space)

Марк Болар е биолог, съосновател на компанията "Насекомо". Тя е биотехнологичен стартъп, чиято основна дейност е производството на животински протеини чрез отглеждането на мухата черен войник (Black Soldier Fly, BSF) и нейните ларви. Компанията разработва роботизирана и устойчива система, която в различни стъпки трансформира насекомите във фуражна алтернатива за аквакултури и добитък, масло и естествени наторители. Иновативният проект е част от нова индустрия, която може да играе важна роля в битката с глобалния недостиг на протеини и в същото време чрез принципите на кръговата икономика да намали хранителните отпадъци.

Това комунистическите и робски мозъци не могат да го проумеят.

преди 2 минути, absurt написа:

Къде да те чакам? Много отрано започна или прогресивно оглупяваш, та не можеш да схванеш какво си хортуваме?389094551_download(3).gif.41d0aaf4fece53ad4152b539e547bb2e.gif

Време ти е за заплатата русоробке 

298621752_10210351018529219_8180978797929014887_n.jpg

преди 5 минути, БаалБек написа:

Е нали ще ни атакуват руZZНАЦИте заради ето такива "биолаборатории" :lol6:

рокфелер е спонсор на  българските бактериални и паразитни болести 

преди 25 минути, absurt написа:

Хи,хи! Шебекът призовава към замисляне! Ти можа ли нещо да предадеш, издадеш, да донесеш за някого пред господарите ти, че да те погалят по главичката и да те назначат в банката? Явно, предателството в твоята ценностна система е повод за гордост..

Момеее аз господар нямам и не съм роб. Не съм и възпиаван да съм нечий роб. Нито от семейството, нито от държавата. Докато ти лельо си възпитаничка точно на това време. И ти личи. А нещото от което трябва даже да се срамуваш, е че не го криеш. Моята ценностна система си е МОЯ, и това ме прави отделен индивид, а не бройка в стадото. 

ПП: До преди 10-15 години аз също харесвах руснаците и политиката на Путин (особенно за чеченските войни, и все още го одобрявам), ама ситуацията се промени след като запонах да работя с руски фирми и се сблъсках с руснаци.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Докато ти лельо си възпитаничка точно на това време. И ти личи. А нещото от което трябва даже да се срамуваш, е че не го криеш.

Тя @absurt е от тези:

image.png

:lol6:

преди 3 минути, BANKATA написа:

Момеее аз господар нямам и не съм роб. Не съм и възпиаван да съм нечий роб. Нито от семейството, нито от държавата. Докато ти лельо си възпитаничка точно на това време. И ти личи. А нещото от което трябва даже да се срамуваш, е че не го криеш. Моята ценностна система си е МОЯ, и това ме прави отделен индивид, а не бройка в стадото. 

ПП: До преди 10-15 години аз също харесвах руснаците и политиката на Путин (особенно за чеченските войни, и все още го одобрявам), ама ситуацията се промени след като запонах да работя с руски фирми и се сблъсках с руснаци.

Я, си прибери тирадата, маймуняк и не бягай по тъча! Дракончето се похвали, че бил шифровчик в казармата и разказал каквото го питали американците за службата му, и това му отворило вратата за Америка. Нарекохме го предател. Ето какво отговори ти, без някой да те е питал дори: "Друг път като ви кажат че комунизма ви е изпил мозъците не се смейте, а се замислете."

Та, какъв Путин, какви руснаците гонят, индивиде?

преди 17 минути, Banesc написа:

рокфелер е спонсор на  българските бактериални и паразитни болести 

и те пръскат с тях  от самолет, който  лети на 10 км височина:laughing4:

преди 1 минута, absurt написа:

, и това му отворило вратата за Америка.

а на теб ти отвори пътя да избягаш от Русия:laughing4:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.