Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 24 минути, Лудият Учен написа:

Тайванците,не тайландците...

Да! Моя грешка.

Щот си мислех за тайландки.

Мъж, кво да го правиш; се ебането му е първо, да го еба!

Посипвам главата си с пепел; горната. :D

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 16 минути, Аралампи написа:

тъпите американци; половината двукраки там са вече долна гмеж от афроамерикански вонещи шимпанзета, хиспаник вонещи порове и калифорнийски животинско-античовешки същества.

Ами да видим... Патенти, технологични иновации, научни публикации ....

и да сравним с великая могучая безаналоговая :

:giggle1:

Любезно ти повтарям – последно – че не те чета, та да не си губиш времето с мен.

Насочѝ го върху новите мъжленца. Може и да ти върже в мъжеложството ти, знам ли ви?

преди 38 минути, absurt написа:

Мисля, че тайландците не са толкова първосигнални- все пак, китайци са, с хилядолетна история.

Тайланци, Тайванци, мутри с ланци

преди 33 минути, Лудият Учен написа:

Тайванците,не тайландците...

Грешка на клавиша, благодаря!

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Уж една грешка, двама си признават...

Ами, двама с достатъчно самочувствие, та да си признаят грешката, без дори да проверят чия е. Не като теб- ръсиш омраза и небивалици и после тичаш запенено по тъча.......

преди 2 часа, gagodrago написа:

---------------

Шебек, поне си признаваш, че въобще не ти пука за живота на хората. 

Викаш келепир да има, останалото не те интересува...

Алеко Константинов хубаво те е описал в книгите си.

Като вадиш думи от контекста на разговора се получава такива недоразумения.

преди 9 минути, absurt написа:

Грешка на клавиша, благодаря!

Има вече термин: "Лапсус клави".

Аз сползвам "Лапсус клавиатури", щото е по-ясно.

Тръгнало е от "Лапсус лингви" – неволна грешка на езика, на органа "език", вкъдето е включен и мозъчният процес на.

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Уж една грешка, двама си признават...

Не знаеш езика си.

Учил съм те, или предлагал съм ти, и в друг форум; моля, обърни внимание, премисли, Мечо.

преди 15 часа, M.Николов написа:

Скоро ще мерят сили с иранските дронове.

Ех, Николов до там ли го докара, че вече не признаваш рашистката "безаналогова" военна продукция...:lol6:Какво самопризнание:yanim:

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Кой определя кои режими са "диктаторски и авторитарни"?

Е щом до там стигна да не знаеш отговорът. Ясен си.

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Не за друго, ама в Азербайджан....

Не за друго, ама азерите не са свалили самолета над Локърби, а хората на Кадафи. ;)

преди 6 часа, absurt написа:

И колко трябва да квичиш от тъпота, за да определяш всеки руснак като враг? 

Браво. Сега явно се възстановяваш от будната кома. Че си пропуснала, че Путлер ни обяви за НЕПРИЯТЕЛСКА страна...:angry:

преди 9 минути, Реджеп Иведик написа:

или у една канцелария...

издадоха се

П.П.

България в Топ-20 на приятелите на Украйна според класация на Forbes

bg.png

преди 14 минути, Аралампи написа:

Има вече термин: "Лапсус клави".

Аз сползвам "Лапсус клавиатури", щото е по-ясно.

Тръгнало е от "Лапсус лингви" – неволна грешка на езика, на органа "език", вкъдето е включен и мозъчният процес на.

Благододаря. Всъщност, знам, но ми писна от чуждици. Опитвам се да говоря и пиша на български, доколкото мога.

преди 4 минути, absurt написа:

Благододаря. Всъщност, знам, но ми писна от чуждици. Опитвам се да говоря и пиша на български, доколкото мога.

Е, "Неволна грешка на езика" е преводът по смисъл на "Лапсус лингви".

Просто разширих обяснението. :)

преди 25 минути, Реджеп Иведик написа:

или у една канцелария...

Ти докога ще се изсулваш като мокра връв, а няма да отговориш на въпроса ми?

Да те наричам ли турска свиня, задето сте ни клали през турското робство? Какво като някой женчо заобикаляш и  се занимаваш с несъществуващ проблем? 

Държава изградена с робски труд и милиони жертви, не е държава, а е един огромен концлагер. Това е РФ!!!

zzz.png

преди 2 минути, БаалБек написа:

Държава изградена с робски труд и милиони жертви, не е държава, а е един огромен концлагер. Това е РФ!!!

zzz.png

Моме, СССР не съществува вече 30 години. На теб, колко ти трябват, че да сФанеш и влезеш в час или да не чакам от умрял- писмо?

952286173_download(1).gif.6af4ac4504f790d65ff2a241c0de6d89.gif

преди 4 минути, absurt написа:

Моме, СССР не съществува вече 30 години. На теб, колко ти трябват, че да сФанеш и влезеш в час

Да бе, разбрах, че сте...

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

у една канцелария...

:lol6:И тези ли са с теб?

adrez.png

:hush:

Путлер не му издържат нервите вече... заповядал събирането на още 137 хил пушечно месо за армията .

Очевидно се подготвя за всичко друго , но не и за прекратяване на безсмислената си война. Кръволока си иска кръв...

Цитат

Путин приказал набрать в армию 137 тысяч человек после требования генералов начать мобилизацию

Стагнирующая кампания в Украине, для которой, как считают в Генштабе, отчаянно не хватает живой силы, переполнила чашу терпения Владимира Путина.

В четверг президент подписал указ о резком увеличении штатной численности вооруженных сил. За 4 месяца министерству обороны приказано набрать в армию 137 тысяч военнослужащих, чтобы довести их общее число до 1,15 миллиона человек на 1 января 2023 года.

Численность российской группировки в Украине с учетом войск ЛНР и ДНР сейчас оценивается в 150-180 тысяч человек, тогда как украинская армия насчитывала 250 тысяч человек до начала боевых действий, а с учетом мобилизации ее довели до 700 тысяч.

Военное руководство России выступает за начало всеобщей мобилизации, чтобы покрыть нехватку личного состава на войне, которая тянется шестой месяц, вопреки планам совершить быстрый и эффектный блицкриг, рассказали «Важным историям» армейские чиновники и источники в Генштабе.

По их словам, тот факт, что Путин до сих пор не решился на массовый призыв, генералы считают большой ошибкой. Армия воюет в меньшинстве, и поэтому двигается так медленно, а с нынешней скоростью война может затянуться еще на полтора-два года, говорят источники.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Да бе, разбрах, че сте...

:lol6:И тези ли са с теб?

adrez.png

:hush:

Ми, много си тъпичка, бе, много. 

Ще повторя баааавно, дано най- накрая някоя сива клетка шавне под косицата ти руса:

СССР се разпадна преди 30 години. Пишем в тема за войната в Украйна днес- 2022г. Това само ако запомниш, ще отбележиш огромен успех.625849713_download(2).gif.b7c50285bd874945d75ee71d3d04df58.gif

Президентът на РФ Владимир Путлер определи с указ числеността на въоръжените сили на страната на 2 039 758 "единици", от които 1 150 628 военнослужещи. На правителството е възложено да осигури съответното отпускане на средства от бюджета на Министерството на отбраната. Новият указ влиза в сила от 1 януари 2023 г. и на практика увеличава единствено армията със 137 хиляди души. Останалите служители в бюджета на министерството остават същите - почти 890 хил. души. Последният път, когато числеността на въоръжените сили се промени през ноември 2017 г. Тогава той беше определен на 1 902 758 души, включително 1 013 628 военнослужещи.

А междувременно: Близо 17 000 руснаци арестувани за антивоенни протести. Военновременното законодателство превръща федерацията в диктатура. Приети са 16 нови репресивни закона или поправки от началото на нахлуването в Украйна.  Ще има бунтове. То е ясно. 

Но има и "добри" новини от "грижовните" рашисти: Губернаторът на Луганск заяви, че Русия е откраднала 200 000 тона зърно от областта.

zerno.png

Но после рашистите са опровергали тези твърдения, като са казали, че временно са го взели, за да направят хляб и да го дарят на гладуващите севернокорейци.

преди 9 минути, absurt написа:

Пишем в тема за войната в Украйна днес- 2022г.

Вярно ли? Малии, а аз мислех да пиша за индианците, негрите, Ирак, Сърбия, Косово, Либия...Пфу. :cool:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.