Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, БаалБек написа:

Хоп. Рибето се улови. Пролича ти мръсното подсъзнание (и на онзи, където го е лайкнал). Щом си се развеждал, не е от хубаво. Ама явно така си оглеждал и племенницата си. Е такива сте си русоробите.

Значи ти харесват. Разбрах :)

Ама дано си жена, че мъжете не ме кефят. Старомоден съм ;)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 минути, vpvelev написа:

Каква мизерия те гони?

а бе чак такава, че да крада тоалетни чинии, не ме гони 😄

Балбук май се възбужда от имената на краварските оръжия, особено от тоя дрон. Сигурно си представя как вампира суче кръвчица от клиП-чето ѝ.

току-що, insec написа:

а бе чак такава, че да крада тоалетни чинии, не ме гони 😄

Не се изхвърляй много, защото ако видиш някоя изоставена дето струва в магазина 500 лева и ти ще я задигнеш :)

преди 3 часа, bigiadri написа:

НИЕ договор не сме нарушавали

Като част от ЕС, аз и ти ЗАПОВЯДАХМЕ на банките да НАРУШАТ ДОГОВОРИТЕ си с Русия, която предприе мерки повече да не могат да се крадат парите ѝ.

преди 5 минути, insec написа:

Е, че има, има - Зеленски му е името.

Какво защитава(освен личната си банкова сметка) като говори пред ООН за взривен влак, ама влак с военни (може и да са новомобилизирани) плюс малко и военна техника? Е какво е имало на влака са излишни подробности.

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

особено от тоя дрон

То имаше и друг дрон, но май забравихме как се казва. А да Switchblade. Новия може и да го забравим и по-бързо с тези темпове на алъш-вериша на черния пазар

преди 1 минута, vpvelev написа:

Не се изхвърляй много, защото ако видиш някоя изоставена дето струва в магазина 500 лева и ти ще я задигнеш :)

хахахахахахах самопризнанията ти са безценни - кефиш!!!! хахахаххаахахахха

току-що, maxthon написа:

....

само, че влака се оказа на съседния коловоз хахахахахаххахахах

преди 1 минута, vpvelev написа:

Значи ти харесват. Разбрах :)

Усеща се, че нямаш мнение по темата и сега разводняваш и отклоняваш. За задните части прочете, ама за моя въпрос, където те питах два пъти не успя да го видиш. Така ще изпуснеш да видиш и някой зад теб.

току-що, Реджеп Иведик написа:

И къщички за кучета.

Вторая армия в мире блин

Важното е Реджеп, дали разбра най-накрая защо Русия нападна Украйна?

преди 1 минута, insec написа:

само, че влака се оказа на съседния коловоз хахахахахаххахахах

Хубаво се смееш, но знаеш ли какво се случва с военен ешалон при достигане на крайна гара?

току-що, vpvelev написа:

Важното е Реджеп, дали разбра най-накрая защо Русия нападна Украйна?

я първо се разберете руслямистите, че кълкоченията ви по въпроса, заприличаха на пияна стриптизьорка.

преди 2 минути, БаалБек написа:

Така ще изпуснеш да видиш и някой зад теб.

Това никога няма да се получи. Още от обществените бани съм се научил да не изпускам сапуня ;) 

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Балбук май се възбужда от имената на краварските оръжия, особено от тоя дрон. Сигурно си представя как вампира суче кръвчица от клиП-чето ѝ.

Хайдеее, още незадоволени. Абе тук всички ли комунета/русороби сте ....Ами с това висене на компютрите. Пардон на "непатриотичните" машини.

преди 1 минута, maxthon написа:

Хубаво се смееш, но знаеш ли какво се случва с военен ешалон при достигане на крайна гара?

е сега ще разбера - ще ме разсмиваш ли още?

преди 3 минути, БаалБек написа:

Усеща се, че нямаш мнение по темата и сега разводняваш и отклоняваш.

Имам мнение по темата, но то е много сложно за такива като теб за да го разберат. Аз съм го написал, но интересно, че нито ти нито колегите ти тролове го коментират. Вие броите само патроните, дроновете, разрушените мостове и параходи...

Не сте наясно за какво се води войната и дефакто МЕЖДУ кого.

Така че какво да коментирам с теб кой избил индианците в америка. По-добре да си говорим за задни прашки.

току-що, vpvelev написа:

но то е много сложно за такива като теб за да го разберат.

Аха ясно. Е нека да е тайна, която само ти и другите в теб я знаят. :lol6:

преди 2 минути, БаалБек написа:

Аха ясно. Е нека да е тайна, която само ти и другите в теб я знаят. :lol6:

Не е тайна ама не ми се пише пак. По-назад съм го написал.

П.П. Последен отчаян опит за разумен диалог - Не гледайте дърветата. Излезте от вън и вижте цялата гора.

преди 3 минути, vpvelev написа:

Имам мнение по темата, но то е много сложно за такива като теб за да го разберат.

така казват и които нищо незнаят и ги е срам да не се разбере

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Като част от ЕС, аз и ти ЗАПОВЯДАХМЕ на банките да НАРУШАТ ДОГОВОРИТЕ си с Русия, която предприе мерки повече да не могат да се крадат парите ѝ.

Кои, дай пример.

Операция Z !

Резюме на Министерството на отбраната на Руската федерация за хода на специална военна операция на територията на Украйна (25.08.2022)

Пет бойни самолета на украинските ВВС бяха поразени от високоточно оръжие на руските ВКС на военното летище Миргород в Полтавска област.

Унищожени са един Су-27 и един Су-24. Още два Су-27 и един Су-24 са сериозно повредени. Загубите на противника в жива сила възлизат на до 30 националисти.

В Днепропетровска област в резултат на прецизен удар по военното летище Днепър бяха унищожени три самолета на украинските ВВС.

Високоточен удар на ВКС на Русия в района на село Нови Буг в Николаевска област унищожи командния пункт на групировката на украинските войски "Каховка".

Ликвидирани са 64 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна и седем единици военна техника.

В резултат на пряко попадение на ракета „Искандер“ във военния ешелон на жп гара Чаплино в Днепропетровска област бяха унищожени повече от 200 военнослужещи от резерва на ВСУ и 10 единици военна техника на път към зоната на бойните действия в Донбас. .

В село Шепетовка, Хмелницка област, високоточно оръжие на руските ВКС унищожи цеховете на предприятие за ремонт на бронетанкови оръжия и реактивни системи за залпов огън, включително и чуждестранно производство.

В град Запорожие бяха поразени производствените цехове на завод „Искра“, в които се извършваше ремонт на радиолокационни станции за ПВО и противобатарейна борба.

Унищожени са и производствените сгради на авиоремонтния завод "Мигремонт", където се извършваше възстановяването на авиационна техника на ВВС на Украйна.

През деня бяха поразени седем контролни пункта на ВСУ в районите на населени места: Великомихайловка, Днепропетровска област, град Николаев, Артемовск, Передное, Каленики, Соледар на Донецката народна република и Полтава, Запорожка област, както и жива сила и украински военна техника в 149 области.

Освен това са унищожени четири склада за боеприпаси в районите на населените места Гуляй-Поле на Запорожка област, Красная гора на Донецката народна република, Змиев на Харковска област, Жовтневое на Николаевска област и склад за гориво за военна техника в гр. района на селището Голициново в Николаевска област.

По време на контрабатарейната борба бяха потиснати два взвода от реактивни системи за залпов огън "Град" в районите на селата Артемовское и Сухая балка, както и три взвода гаубици Д-30 на огневи позиции в районите на Новгородское, Веселое, Евгеновка на Донецката народна република.

Руските средства за ПВО са свалили пет безпилотни летателни апарата в районите на населените места Каменка, Харковска област, Урожное, Василевка, Зелени Гай, Донецка народна република и Камиш Заря, Запорожка област.

Освен това в районите на Каховската ВЕЦ, градовете Херсон и Донецк са прехванати 19 снаряда от реактивната система за залпов стрелба "Химарс".

Украинските войски продължават артилерийския обстрел на Запорожката атомна електроцентрала и град Енергодар.

През деня украинската артилерия нанесе седем удара от голямокалибрени оръдия по района на АЕЦ. Обстрелът е извършен от огневите позиции на украинските войски в районите на населените места Никопол, Манган, Верховетарасовка и Червоногригоровка, разположени на противоположния бряг на Каховското язовир.

Огневата мощ на противника е потисната от ответния огън на артилерията на руските въоръжени сили.

Общо от началото на специалната военна операция са използвани 273 самолета, 148 хеликоптера, 1808 безпилотни летателни апарата, 369 зенитно-ракетни комплекса, 4384 танка и други бойни бронирани машини, 819 реактивни системи за залпов огън, 3340 полева артилерия и миномети, т. както и 5048 единици специална военна техника.

преди 14 минути, insec написа:

е сега ще разбера - ще ме разсмиваш ли още?

А като научиш върни се да си сравним мненията.

преди 44 минути, maxthon написа:

Е кой има голямо влияние по това време в Османската империя е правилния отговор на въпроса.

Най големият главорез - Сюлейман паша... всъщност е френски евреин, роден като Соломон Леви Явиш, завършил Сорбоната. Под негово командване черкези и албански башибозук са изклали до крак и опожарили Стара Загора.

Освен това:

Главнокомандващият Мехмед Али паша е роден като Карл Дитрих - германец.

Хобарт паша, командвал турската черноморска флота (в която са служили още 170 английски офицери и 390 моряци) е англичанин.

Главният квартирмайстор Белински (Нихид паша) е поляк, началникът на интенданството Шатинер (Рашид бей) е французин, а генерал Грюнвалд е норвежец, началник на артилерията към главното командване, Леман паша и Вейсел паша - австроунгарци...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.