Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 минути, vpvelev написа:

САЩ и по-точно глобалистите

По точно глобалистите.

Само ватенките не сте разбрали, че глобалистите не успяха да превземат САЩ

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, vpvelev написа:

Войната е кой ще командва занапред света.

Е и ?

Между другото, аз ви казах, че Украйна ще победи, още когато се водеха боеве по улиците на Киев.

И сега ви казвам, няма страшно. Простотиите се отлагат за неопределено бъдеще, започва надпревара във въоръжаването.

Радвайте се бре, живейте си живота. Ако ви стига акъла.

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

По точно глобалистите.

Само ватенките не сте разбрали, че глобалистите не успяха да превземат САЩ

Добре, де - глобалистите от САЩ. Като соросоидите например. 

САЩ са я превзели отдавна. Как си представяш частна фирма да печата държавната валута на една страна?

преди 24 минути, vpvelev написа:

Без значение кой ще спечели в Украйна, САЩ вече загубиха

"Независимо кой ще спечели украинската война, САЩ ще бъдат стратегическият губещ. Русия ще изгради по-тесни отношения с Китай и други страни на евразийския континент, включително Индия, Иран, Саудитска Арабия и страните от Персийския залив. Тя ще се отвърне безвъзвратно от европейските демокрации и Вашингтон. Точно както президентът Ричард Никсън и Хенри Кисинджър изиграха „картата на Китай“, за да изолират Съветския съюз по време на Студената война, президентите Владимир Путин и Си Дзинпин ще изиграят картите си в опит да овладеят глобалното лидерство на САЩ."

И защо не го направиха досега ? :giggle1:

Вчера така гордо обяви, че Русия вече е спечелила, днес си на "няма значение кой ще спечели"  :D 

Я виж ти! Кой стрелял по Запорожката АЕЦ! 

Цитат

Сутрешна сводка: Голяма новина от САЩ за започналото контранастъпление на ВСУ в Южна Украйна

От Пентагона признават, че украинските въоръжени сили са обстрелвали района на Запорожската АЕЦ

Херсон, Украйна  31 Авг. 2022, 08:20  32990 прочита  28 коментара Автор: БЛИЦ

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Радвайте се бре, живейте си живота. Ако ви стига акъла.

Аз си живея живота, но не се радвам на ставащото по света, защото ме засяга.

А акъла ми стига даже е и в повече отколкото трябва. Ако бях глупак и не разбирах какво става наоколо, като много от тукашните писачи, щях да съм си много добре. Простия и лудия са винаги весели, дори и да няма за какво :)

преди 15 минути, Реджеп Иведик написа:

Без медицински фашизъм, Зелени сделки и Голямо затопляне.

Разликата с едно време е, че сега сме от правилната страна на желязната завеса.

Че тези две изречение се самоизключват едно с друго. Всичките тези изброени неща се случват точно от "нашата" страна на предполагаемата завеса.

преди 9 минути, N1K17Y написа:

Вчера така гордо обяви, че Русия вече е спечелила, днес си на "няма значение кой ще спечели"  :D 

Айде още един щаслив малоумник. Аз пак си твърдя, че Русия ще спечели войната срещу Украйна, но статията така е озаглавена. Искаш да сменям заглавията на статиите ли?

Бива ли такава простотия.

Това си е мнението на автора на статията. Той вероятно нарочно подчертава, че даже и случайно и Украйна да победи, пак САЩ са губещи на глобално ниво. И автора на статията подсказва, че не е важна в случая конкретната война м/у Русия и Украйна и т.н. Неща дето ви разправям всяка вечер.

Ама например Реджепа брои всяка вечер патроните и се възбужда от това че украинците са превзели едно село.

Войната е на друго място! Но ви отвличат погледите и ви карат да се кьорите само в Украйна.

преди 21 минути, Реджеп Иведик написа:

Името ми да не е Реджеп Иведик, ако това не е подготвяне на простия руски народ да приеме по леко поражението в Украйна

Я по-леко... Че да не се преименуваш...  Бандеровците намаляват и ще започнат да свършват.  Държавата им неминуемо ще фалира.    Казаците са 15 милиона души и са доста малка част от руския народ,  а някои руснаци дори още не знаят за война в Украйна...   Нали там това било някаква временна операция.

преди 1 минута, maxthon написа:

Всичките тези изброени неща се случват точно от "нашата" страна на предполагаемата завеса.

Що не земеш да спреш да пишеш глупости ?

Русия и Китай, особено Китай

Бе вие що не мислите като пишете. Ти знаеш ли какво става в Китай в момента бре ?

преди 3 минути, vpvelev написа:

Аз пак си твърдя, че Русия ще спечели войната срещу Украйна, но статията така е озаглавена.

Не ти ли идва на акъла, че не случайно е озаглавена така ?

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:
преди 7 минути, vpvelev написа:

Аз пак си твърдя, че Русия ще спечели войната срещу Украйна, но статията така е озаглавена.

Не ти ли идва на акъла, че не случайно е озаглавена така ?

Нали написах след това, че неслучайно е така озаглавена. 

И ако си я прочел, статията не е за войната Русия-Украйна.

преди 17 минути, vpvelev написа:

САЩ са я превзели отдавна.

И като са я превзели, умнико, що паднаха маските и задължителната ваксинация ?

Що САЩ приеха лендлийза в полза на Украйна, а не изнасилиха Зеленски да капитулира ?

преди 1 час, miro20 написа:

Сиурно не си прочел цифрите ипроцжентите които цитирах, ич е Германия внася вече едва 9%. С тенденция тотален отказ от Рашистан.

:)

Прочетох други цифри-

През юли SCMP съобщи, че според данните на китайските митници през първите шест месеца на годината Китай е закупил общо 2,35 милиона тона втечнен природен газ (LNG) – на стойност 2,16 милиарда щатски долара. Обемът на вноса нараства с 28,7% на годишна база, като стойността нараства със 182%. Това означаваше, че Русия надмина Индонезия и Съединените щати и стана четвъртият най-голям доставчик на LNG за Китай досега тази година !

Това, разбира се, не трябва да се бърка с тръбопроводния газ, където руският производител Газпром наскоро обяви, че ежедневните му доставки за Китай през тръбопровода Силата на Сибир са достигнали нов рекорд за всички времена (Русия е вторият по големина тръбопровод за природен газ в Китай доставчик след Туркменистан) и по-рано разкри, че доставките на руски тръбопроводен газ за Китай са се увеличили с 63,4% през първата половина на 2022 г.

Но докато икономическият спад на Китай донесе така необходимото облекчение на Европа, той идва с важна бележка под линия.

Веднага щом икономическата активност в Китай се възстанови, ситуацията бързо ще се обърне и Пекин вече няма да реекспортира руски LNG, за да затопли Европа.

Забавно

преди 3 минути, vpvelev написа:

И ако си я прочел, статията не е за войната Русия-Украйна.

Абе чуек, аз съм обиколил света амнайсе пъти. Бил съм под въздействието на всякакъв вид пропаганда. Не ме учи да отсявам зърното от плявата.

Тази статия мога и без да съм я чел, да я напиша същата със запетайките.

То се вижда и борсите като гледаш. Оръжейния комплекс взе властта. Бялата мафия си ближе раните.

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Ти знаеш ли какво става в Китай в момента бре ?

Е те там за глобално затопляне и зелена сделка не са чували. Това са тукашни прийоми на политиците ни да си измислят поредния повод да се окрадат още пари.... Икономиката и хората кучетата ги яли в следващите десетилетия.

преди 1 час, miro20 написа:

Смешното е че прорашистката ви групичка путлеристи само такива цитирате :) :) :)

Или копирана от подобни сайтове :) 

Аз лично съм давал само линкове, в които съм сигурен, докато ти даваш всякакви линкове които съвпадат с опорките ти, без да те интересува дали са фейк или не.

преди 2 минути, maxthon написа:

Е те там за глобално затопляне и зелена сделка не са чували. Това са тукашни прийоми на политиците ни да си измислят поредния повод да се окрадат още пари.... Икономиката и хората кучетата ги яли в следващите десетилетия.

Строят най-много фотоволтаици от скука ;) 

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

а не изнасилиха Зеленски да капитулира ?

Оле, Боже! Нарочно не го карат да капитулира, за да си търгуват оръжията и да се опитат да отслабят Русия. И това ли не разбра?

преди 5 минути, N1K17Y написа:

Строят най-много фотоволтаици от скука

Е да де ама не са се отказали от фосилни горива даже напротив. А до колко фотоволтаика е ефективен е друга тема....

преди 1 минута, vpvelev написа:

Нарочно не го карат да капитулира, за да си търгуват оръжията и да се опитат да отслабят Русия.

Е един секретар в Сащ точно това приказва от февруари месец насам, но кой да слуша. И Байдън директно си изтърва, че иска да сменя (за пореден път) режима на управление в Русия, но набързо му затвориха устата.

преди 1 минута, maxthon написа:

Е да де ама не са се отказали от фосилни горива даже напротив. А до колко фотоволтаика е ефективен е друга тема....

То и ние "не сме". Германия почнаха да горят повече въглища :) 
Зелената сделка има за цел до 2050 да сме "въглереодно неутрални". Китай има за цел 2060. Какво казваше ? А пък ако видиш, колко електрически коли продават... 

преди 50 минути, Реджеп Иведик написа:

Без медицински фашизъм, Зелени сделки и Голямо затопляне.

Ние сме от страната на Австралия, Канада и Кравария. Те ли ще премахнат медицинският фашизъм? Хора като Трюдо? 

преди 55 минути, Реджеп Иведик написа:

Разликата с едно време е, че сега сме от правилната страна на желязната завеса.

Винаги сме били от "правилната" страна и все сме губели.

Двете световни войни сме били на страната на губеща Германия, после бяхме на страната на губещият комунизъм, сега сме на страната на самозакопаващ се и губещ ЕС...

преди 52 минути, Реджеп Иведик написа:

Между другото, аз ви казах, че Украйна ще победи, още когато се водеха боеве по улиците на Киев.

Кога се е случила тази случка с боеве по улиците на Киев?

преди 38 минути, ivottoshev написа:

сега сме на страната на самозакопаващ се и губещ ЕС...

ТошеФ :giggle1: Добре ве вместо да се мъчиш тук, що не заминеш за "развиващия се" соц-идиотизъм Расия Иран Беларус и т.н. Ади чаУ :bye1:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.