Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Много ми е интересно какво ще стане, ако поляците вземат та "освободят" западните украински области, за които претендират отколе...да не говорим, че те са си били и техни...Руснаците няма на какво отгоре да реагират, защото проблемът ще е между Полша и Украйна...Тамошните жители по-скоро ще са доволни, защото тутсюит ще получат европейски паспорти...Малко ли е?!...Дали ще има опълчване срещу агресорите, дали няма да има?!Ако има, кой и колко ще се опълчи?!...

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Много ми е интересно какво ще стане, ако поляците вземат та "освободят" западните украински области, за които претендират отколе...да не говорим, че те са си били и техни...Руснаците няма на какво отгоре да реагират, защото проблемът ще е между Полша и Украйна...Тамошните жители по-скоро ще са доволни, защото тутсюит ще получат европейски паспорти...Малко ли е?!...Дали ще има опълчване срещу агресорите, дали няма да има?!Ако има, кой и колко ще се опълчи?!...

В момента никога украинци и поляци не са били толкова близки .

От началото на рашистката инвазия приеха по домовете си няколко милиона украински бежанци, предприемат всякакви улеснения за взаимопомощ и подкрепа.

Нещо повече - смятт не украинците, а рашистите за военна заплаха

Цитат

Польша готовится к войне с россией: наступление возможно в ближайшие годы

Эксперты предполагают, что Польша может стать жертвой российского вторжения через несколько лет.

Още неприятни за теб актуални новини за тях :

Цитат

Украина и Польша создадут военный хаб, – премьер Польши Матеуш Моравецкий.

«Будем строить такой хаб, где польские фирмы будут ремонтировать военную технику, на этом будут зарабатывать. Также будем проводить в нем военные учения».

Цитат

Президент Зеленский встретился с президентом Латвии Левитсом и премьером Польши Моравецким.

«Латвия, Польша и народы этих стран являются стабильными партнерами нашего государства. Очень ценим вашу постоянную поддержку и никогда не забудем об этом».

Цитат

Польша присоединится (https://www.reuters.com/world/europe/poland-joins-baltic-states-new-limits-entry-russian-nationals-2022-09-08/) к запрету на въезд россиян, который ввели в Эстонии, Латвии и Литве с 19 сентября.

Само в рашистките полюции пропагандират глупости като твоите .

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Плуват плуват плуват плуват плуваааааааааааааааааааааааааттттттттттттттттттт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Голи, както ги е майка родила !

Плуват по корем

Но всичко върви по план

преди 40 минути, miro20 написа:

Никой не си прави илюзии че инфромационния фронт е по малко важен от военната армия в Украйна.

Изглежда, че тази контраофанзива идва с пълна тролска офанзива...

преди 20 минути, BANKATA написа:

Но всичко върви по план

Изюм-Балаклея-Купянск (ситуация в 15:00 09.09.22 г.)

Изглежда, че най-критичният момент от боевете в района на Харков е вече зад нас. Днес, след 13.00 часа, имаше масови съобщения за пристигането на фронтовата линия (както северно, така и южно от мястото на пробива) на значими части от ВС на РФ, сред които освен танкови и мотострелкови части има и части на ВДВ.

Освен това напредналите колони на ВДВ незабавно влязоха в битката на югозападните предградия до Купянск, към които врагът се приближи малко по-рано, но нямаше време да започне атаката. Сега покрай колоната на въоръжените сили на Украйна, която трябваше да превземе Купянск (до 1,5 хил. души), се водят руските ВКС, артилерия и силен общовойсков бой и явно това ще е първият , макар и локално, поражение на противника в тази операция.

Междувременно напредналите разузнавателни групи на въоръжените сили на Украйна се опитаха да проучат позициите на въоръжените сили на РФ в посока на прехода Гороховатка, но бяха отблъснати и отстъпиха.

В други посоки врагът не можеше да напредне и оттук можем да очакваме среща между въоръжените сили на Руската федерация и въоръжените сили на Украйна днес също в района на север от Изюм, а утре тук ще започнат съвсем други битки.

преди 14 минути, glen написа:

а офанзивите на Русия които копираш без да мислиш не са тролене ли,, ако им вярваме вече Русия трябваше да е превзела цялата планета, а в действителност немогат да превземат една Украйна:laughing4:

преди 1 час, vpvelev написа:

Нали ти казах, че сега отива в Русия да завърши 2-ро висше там. Хем е по-евтино от Европа, хем ще е по-топло зимата :)

да бе да, това за племенницата го каза без да се усетиш, а дори като пийна каза че си е харесала немче, което се е оказало, че не е както пишат путинските медии - значи сам доказа че четеш руска пропаганда:D

преди 40 минути, BANKATA написа:

Плуват по корем

Е днеска положението е летят. Ама понеже сте научили две думи (бягат и плуват) и само това това и повтаряте.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

ЗСУ са навлезли в Купянск

Ей ти понеже явно не си прочел както трябва предната снимка.

photo_2022-09-09_18-16-30.jpg

преди 34 минути, glen написа:

Изглежда, че най-критичният момент от боевете в района на Харков е вече зад нас. Днес, след 13.00 часа, имаше масови съобщения за пристигането на фронтовата линия (както северно, така и южно от мястото на пробива) на значими части от ВС на РФ, сред които освен танкови и мотострелкови части има и части на ВДВ.

Освен това напредналите колони на ВДВ незабавно влязоха в битката на югозападните предградия до Купянск, към които врагът се приближи малко по-рано, но нямаше време да започне атаката. Сега покрай колоната на въоръжените сили на Украйна, която трябваше да превземе Купянск (до 1,5 хил. души), се водят руските ВКС, артилерия и силен общовойсков бой и явно това ще е първият , макар и локално, поражение на противника в тази операция.

Междувременно напредналите разузнавателни групи на въоръжените сили на Украйна се опитаха да проучат позициите на въоръжените сили на РФ в посока на прехода Гороховатка, но бяха отблъснати и отстъпиха.

В други посоки врагът не можеше да напредне и оттук можем да очакваме среща между въоръжените сили на Руската федерация и въоръжените сили на Украйна днес също в района на север от Изюм, а утре тук ще започнат съвсем други битки.

Сега като им прекъснат линията Дворина - Купянск снабдяването на въпросните колони ВДВ отива по дяволите.

преди 3 минути, maxthon написа:

Е днеска положението е летят. Ама понеже сте научили две думи (бягат и плуват) и само това това и повтаряте.

когато иска с нещо да похвалиш руската операция в Украйна ама няма с какво.

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

Украйна си върна превзет от русия град:laughing4:

305488322_3145803919067316_9824358328441  305457373_3145803905733984_6679484290958

Добра снимка за спомен... Ако след това са още живи.

преди 2 минути, BANKATA написа:

когато иска с нещо да похвалиш руската операция в Украйна ама няма с какво.

Пропусна да прочетеш, че днеска е имало масов десант по въздух в Куплянск?

преди 3 минути, maxthon написа:

Добра снимка за спомен... Ако след това са още живи.

незнам колко ще са живи , но е факт че Русия е изгубила на фронта битката - иначе е и факт че войната не е приключила

Във Волохов Яр нацистите имаха малко повече късмет, вероятно командирът им беше малко по-умен.

ВСУ не щурмуваха града, а започнаха да го заобикалят и да се придвижат към Шевченкове.

В резултат на това руския малък гарнизон беше обкръжен. Но след Семьоновка врагът получи артилерия и авиация и така спря.

От Волохов Яр групировката се раздели, част от нея отиде в Куня, за да прекъсне транспортната артерия. Те също бяха посрещнати с артилерийски и авиационен огън и също спрени.

https://t.me/theRightPeople1/6029

преди 22 минути, Без умствен капацитет написа:

но е факт че Русия е изгубила на фронта битката

Ще се учудиш колко често населените места могат да си сменят "собствеността" особено около фронта. В момента вече не е добра идея да си джоба, който сам създаде. Говоря за украинците. Скоро или ще напуснат сами или ще се наложи могилизация. Трети изход няма.

преди 55 минути, Без умствен капацитет написа:

незнам колко ще са живи , но е факт че Русия е изгубила на фронта битката - иначе е и факт че войната не е приключила

Никой не си прави илюзии.

Въпроса е че никой вече не говори за Киев за три дни . Или както Симонян - Абе ква е тая Украина бре... ще я превземем за два дни ...  :)

преди 25 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз казах ли ви ???

А видеото с ракетите земя-земя (според този "експерт" от видеото) с300 искаш ли да видиш? Разбира се едно от малкото показващи прехвърляне на техника към Изюм.

преди 2 часа, Hristo52 написа:

:offtopic_s:

Знаех си аз, другарки и другари, че съм безчувствено тъпо животно.Не плаках като нормалните интелигентни хора задето Елизабет Втора умря...Не зейна дълбока празнота в сърцето ми...И съдбата на Дайяна, признавам, не ме покърти...Ми на 96 години беше жената(кралицата)...какво друго да ѝ се случи?!...А, да...и осиротял не се чувствам...Абе...срамота някаква....Не помислювам за братския английски народ...и негоните проблеми...Ама, на...Сигурно ако ми плащаха в лири (човек свиква с портрета, нали?!) щеше да е различно...нищо, че не живея там, в Англия...Ама, на... не ми...плащаха в лири...То и доста пъти въобще не ми плащаха...ако трябва да бъда откровен...Ще си призная, че и за Горбачов не пророних сълза...Щото и той беше над 90...Какво да очаква човекът?!

Абсолютно съм сигурен, че и на моето погребение (ако има пари за такова) пак няма да пророня сълза...Абе...не съм по сълзите аз...Един-единствен път съм плакал...не, излъгах...четири пъти...ама не последователно...когато на една каса (от двете възможни и сериозни по това време) ми казаха, че не съм във ведомостта...в смисъл "Вий пък кой сти?!"...истинска, разтърсваща цялото същество тъга ме обхвана...по-млад бях, още не познавах живота в цялата му... прелест...

Е, не мога да кажа възторжено и "Да живее кралят" защото всъщност ми е през оная работа...Това установих...без даже и да се замислям...От раз, значи...Абе...очевидно ми липсва животът като малък сред две бавачки с по три езика и татко -фабрикант...Не усещам дълбочината (мащаба) на събитието...

И аз нагло ще допълня, че оплаквах ( не пожелание)  Брежнев, Андропов, Черненко. По коридорите на служби, заводи, училища имаше портрети, на които се отдаваше почит и стояха чавдарчета, пионерчета и други,  с нищо невиновни служители и работещи. 

Помним, другарю! Обаче годината е 2022 и плоските ти размишления не хващат аудиторията.

преди 2 часа, Hristo52 написа:

Много ви се иска ама няма. В Полша не управляват орки.

преди 3 часа, glen написа:

Според Скот Ритър войната досега е преминала през три етапа. Първият, когато руската армия блокира големи територии от усрайна като се надявала на определен бърз политически резултат, падане на режима в киев и т. н. Според мен това беше най-доброто решение, защото максимално затрудняваше доставките на оръжие за хунтата и тогава нямаше пиар акции на наркомана и посещения на всички разнополови в киев, а това не беше малко. Вторият, когато руската армия възприе "охлювното настъпление" с минимални жертви от нейна страна и огромни от противната (и в двата смисъла) страна. Третият вече принадлежи на укрите. Според него тук те са приложили нова тактика, която горе-долу се отнася до това, че предизвикват по някакъв начин руската артилерия да се обади, след това по сведения знаем от кого подавят тези огневи точки и след като завземат определена територия удрят в тил и т.н., не съм военен като някои укроли и затова не разбрах всичко. Но крайният му извод разбрах - ще има и четвърти, и пети етап, но победата ще бъде за Русия. И аз мисля така, но ...

Мисля, че военното ръководство на руската армия на този фронт е некадърно и незабавно трябва да бъде сменено. Само преди дни питаха някакъв там дали са готови за евентуален удар и той с усмивка отговори, че са. Да, но не бяха, независимо от новата тактика на укрите. Вярно, че е оправдано да спасиш военните си дори с цената на временно отстъпление, но каква цена плащат руските жители на Балаклея ... Тамир Шейх имаше някакво видео днес, където в заглавието се загатваше, че там се случват лоши неща, но после или изчезна от заглавието, или изчезна видеото. Същият този "шейх" за мен е най-достоверен източник на информация заради огромната мрежа от познати в страната, където е роден. Другите се правят на прекалени експерти, а той иронизира всяка стъпка на наркоманското правителство и затова е много по-опасен за него. Ето и нещо от него:

Главното сражение предстои и - ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАМИ!

преди 52 минути, NewRedDragon написа:

Абем дали путлер ще отиде на церемонила, посветен на кончината  Н.В .Кралица Елизабет II?

Дали ням да има бууууум>

Няма кой да му даде виза.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.