Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Виж например Huawei или Realme, които доста успешно се наместиха в опрaзнената от балъците Apple и Samsung ниша в руският пазар и доста добре се справят

Не са ли ти казавали в интерната да не мислиш върху неща които са на светлинни години от теб

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Я провери дали това наистина е така. Ама не гледай продажбите на Samsung (които все пак са корейци). Виж например Huawei или Realme, които доста успешно се наместиха в опрaзнената от балъците Apple и Samsung ниша в руският пазар и доста добре се справят

Китайски компании превзеха пазара на смартфони в Русия

Ами... нищо. Без руски ресурси ти ще караш едно нищо, докато без западни технологии руснаците ще карат коли, но примерно без въздушни възглавници. Ти какво предпочиташ да караш? Нищо, или нещо но без еърбег?

Благодаря за информацията, ще си я запазя при другите ти няколко стотин безсмислени коментара, които си писал, които нямат нищо общо с темата и никой не е питал.

преди 3 часа, insec написа:

всъщност руZката армия е изключително ефективна срещу - руZнаци 🤣

Всъщност така и не каза защо шведи и финландци горят от нетърпение да се скрият под полата на НАТО?

Да не би да ги е страх от неефективната, слаба, аналогова и незнамсикакваоще руска армия?

Две от най високотехнологичните армии ги е страх от слабите руснаци, които се бият лъкове и стрели?

преди 2 часа, vpvelev написа:

Много си обеднял :) Как може да ядеш петълки за под 50-60 лева килото?

Напротив, забогатял е. Това беше хвалба. Не разбра ли, че за него 32лв, са огромна сума пари?

Е, утре пак ще е на леб и лютеница, ама такъв е живота на бакшишите-копърки от Студентски. Един ден са горе, после цял месец долу...

преди 2 часа, vpvelev написа:

Е, много искаш от тях. Нямат чак толкова акъл да се усетят, че ги използват.

Е, не всички са така. Примерно Лоботомирко Двайсти акъл има и много добре знае, но не му пука. Той за пари и ма*ка си би продал.

преди 30 минути, ivottoshev написа:

Всъщност ....

превзехте ли Киев? :speak:

преди 24 минути, N1K17Y написа:

Благодаря за информацията, ще си я запазя при другите ти няколко стотин безсмислени коментара, които си писал, които нямат нищо общо с темата

Не знам дали знаеш, но това е форум и когато видя нещо, което според мен е лъжа - имам право да го опровергая с факти. Лоботомирко за пореден път се изказа неподготвен и му показах че не е прав!

преди 32 минути, N1K17Y написа:

и никой не е питал.

Как пък все така се оказва, че въпросите на които нямате отговори, все се оказват "детинщини", "глупости", "безмислици" или последният бисер - никой не ме бил питал :wub: 

преди 54 минути, BANKATA написа:

При СССР....

поне имаха наистина топ оръжия за времето си, а сега ..... сега търсят да си закупят от Северна Корея.:lol6::lol6::lol6:

преди 7 минути, insec написа:

превзехте ли Киев? :speak:

Аз не съм превземал нищо, но знам, че докато стотици хиляди укри пазеха Киев от едва десет хиляди руснаци, оставиха без хора и въоръжение стратегическото крайбрежие на Азовско море и руснаците почти без усилие си го взеха.

По този повод Зеления неадекватник завинаги ще остане във военната история като човека, който най лесно е клъвнал на гола кукичка :cool:

преди 24 минути, ivottoshev написа:

По този повод Зеления неадекватник завинаги ще остане във военната история като човека, който....

навря втората най- силна армия в света в на майка й руZията.

Цитат

Още ли мислите, че сме "един народ"?
Все още ли мислите, че можете да ни изплашите, пречупите, да ни накарате да отстъпим?
Наистина ли нищо не разбрахте?
Не разбирате кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?

Четете по устните ми:
Без газ или без вас? Без вас.
Без светлина или без вас.? Без вас.
Без вода или без вас? Без вас.
Без храна или без вас? Без вас.
Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето "приятелство и братство".

Но историята ще постави всичко на мястото си.
И ще сме с газ, светлина, вода и храна.. и БЕЗ вас!

преди 6 часа, Banesc написа:

аз се чудя тия соросоидите защо не се вдигнат на бунт

не виждат ли че с парите дето са ги  купили им ги обезценяват

За сросоидите в парламента ли говориш, тези, които произхождат от Нов Български Университет, който се ръководи от Отворено Общество, което подарява дипломи на хората, които да обещаят да правят това, което им САЩ им се нареди? За тях парите не се обезценяват. Те просто ни вдигат заплатите, после вдигат таксите и данъците ни - и така вземат пари от нас, колкото си поискат пари.

преди 6 часа, _sirena_ написа:

Тези зомбирани добичета нямат капацитета да разберат какво им пишеш. Навъртяхме 1724 стр. да им обясняваме и факти и аргументи и анализи и кауза пердута .  Не се хаби излишно .  

Много са зомбирани. Те не знаят кое е реално и кое не е реално. Сам знаят да слушат мадиите на САЩ, без да се замислят дали това, което слушат е вярно или не.

Иначе тези многото страници се навъртат основно от русофобски елементи, като @Реджеп Иведики @miro20, които идват, пишат глупости, разпалват дискусия и заминават. На другия ден повтарят същото, и така...

Това са нерационални хора, които са неспособни да видят истината и да разграничат пропагандата от истината.

Те просто следват "официалния наратив", въпреки, че той е погрешен и манипулиран...

image.jpeg.ada0712d7ab8ed73103cf0394872310b.jpeg

Даже видях, че miro20 твърди, че Путин е построил лагери, където ще затваря украинци без причина.

Това той, miro20, каза в темата за "обсъждане" на Русия и Путин. Като го попитах къде са доказателствата, той просто ме игнорира.

Тези хора са олицетворение на русофобията и омразата на всичко, което Западната идеологическа система не харесва. Те мразят Русия в изгода на САЩ, тъй като мозъците им са промити с либерална пропаганда.

Те са тези хора, които през 1989г. крещяха, че искат ЕС, САЩ и демокрация. Като получиха тези 3, стана ето това:

1024px-Historical_population_of_Bulgaria.svg.png

image.png.78b0dc28a9b1fcb82d0895a9a4a15623.png

Трагично. Като видяха реалността, избягаха и станаха болногледачи в Германия, работници на черно в Германските месарски фабрики.

Толкова е тъжно.

Българи, защо бягате, бе? Нали уж искахте демокрация. Защо бягате от Демократична България? Дали не е защото Демократите от САЩ изпратиха онзи едноок пират и неговия план "Ран-Ът", или каквото е там, и външните приватизатори, поддръжници на отворените пазарни икономики, нахлуха в България, и приватизираха всичко за жълти стотинки, експлоатираха го, и като българската икономическа крава спря да пуска мляко, те напуснаха държавата, оставяйки я в нестабилно и деиндустриализирано и банкрутирало състояние, и след това започнаха да ни дават "безплатни пари" под формата на кредити, които реално ще трябва да се връщат ЗАЕДНО С ЛИХВИ? Това е причината, нали?

А иначе после пропагандистите в Българския парламент идват и ти казват че те много добре управляват държавата, че безработицата била ниска:

image.thumb.jpeg.6539a73919fc1ac465cab7c4a99ffc46.jpeg

image.thumb.jpeg.4a541d46ca3645fe37cbddd8ff640945.jpeg

Забележете как играят със статистиките, лъжат и манипулиран.

Безработицата на млади хора е ниска, защото млади хора в България вече почти няма - младата популация намаля заради имиграция и ниска раждаемост. Младежката безработица е ниска, тъй като има все по-малко и по-малко млади хора, които да се вкарат в статистиката, а не защото марионетките на САЩ управляват държавата много добре и създават много работни места. Нищо не създават... България е залязваща държавата благодарение на намеса и влияние от страна на САЩ.

преди 6 часа, _sirena_ написа:

То на тези нашите тук никой не им дал и 1лв. !   Разгръщат си омразата и жлъчта напълно безплатно !  

Да не мислиш , че ги интересува войната нещо ? Неее ...

Утрепани от сивото  си , нещастно Битие подскачат тук денонощно .

Ясно е, че войната не ги интересува. Войнта е просто един претекст за омраза към Русия.

"Ауууу!!! Вижте там! Лошия Путин убива невинни хора!"

"Ауууу! Путин е фашист и зъл човек, който напада държави без причина!"

Принципно, русофобията е просто съвкупност от нерационални убеждения, основаващи те на неверни твърдения срещу Русия.

Във всяха държава има хора, които мразят нещо. В България има хора, които мразят Русия заради някакви си причини, които и те не могат да обяснят. Не само в България де; CNN, MSNBC, BBC и всякакви други пропагандни източници, умишлено и успешно разпространяват русофобски виждания из цял свят.

преди 6 часа, NewRedDragon написа:

Просто нямаш пари да си купиш (да ти донесе няйкой) качествена стока. Аз таботя по телефона, ама ми носят!

Ти как искаш кашкавала за 20 лв килото да е истински в селския ти магазин?

Къде в днешно време има кренвирши от истинско месо? Днешните кренвирши нямат нито вкус, нито мирис на месо.

Не е само кренвиршите, а всичко.

Нещата при капитализма седят ето така:

"Високото качество е скъпо. Ако произвеждаме стока с високо качество, ще печелим по-малко пари. За да печелим повече пари, трябва да произвеждаме огромни количества, на които трябва да им е намалено качеството, за да може нашите разходи да не са големи. Произвеждаме огромни количества имитация на храна, но не и истинска храна, печелим милиарди, купуваме яхти и самолети, после отиваме при UN и започваме да ревем относно въглеродния диоксид. После пускаме частно финансиране към политиците и ги убеждаваме да увеличат таксите на хората, да вземат парите, и да ги дадат на нашите НПО-та и фондации, които се преструват, че спасяват планетата, но всъщност перат парите, като ги прехвърлят от правителството към boondoggle проекти, и от тези проекти - в нашите джобове."

Това е всичко.

Дори и салатата Снежанка е направена от "имитиращ продукт", не от истинско мляко. Тя е евтина, а истинската е скъпа.

Ами жените? И те... силикон тук, силикон там, фрашкани с хиалурон, преструващи се на мили принцеси в Instagram и онези "chat rooms" в онези сайтове, докато реалната им цел са твоите пари и парите от Google AdSense...

Взаимоотношенията на хората станаха имитация. Любовта е имитация, също, само омразата е истинска.

Парите и те са илюзия, тъй като елитите могат да манипулират стойността когато си поискат.

Сигурността и мира и те са илюзия, която може да свършат по всяко време поради всяка причина.

Вече нищо не е истинско. Не знаеш кое е реално и кое не е - все едно си в Матрицата. Гледаш, че някой ти говори тихо и спокойно, но не знаеш ккави са ми реалните намерения...

Животът ни не е нищо повече от редове код, изпълнявани на компютър. Нищо, което Владимир Путин, или който и да е друг нарочен за „зъл диктатор“, прави, няма значение. Няма значение колко големи са нашите постижения и провали, воини, конфликти, проблеми; нито едно от тях не се случва в реалния свят.

Нашите детство, взаимоотношения, грешки и успехи; и тези, които лицемерничко твърдим, че обичаме“, Украйна, Азов, Зеленски, САЩ, ЦРУ, ФБР и Западът, не са нищо повече от имплантирана памет; те не съществуват в реалния свят, нито ние съществуваме.

Потенциално, дори възрастта ни може да не е нищо повече от илюзия. Може да сме създадени само преди 5 минути, примерно, и програмирани да мислим, че сме имал преживявания, които никога не сме преживявали.

Как ще докажеш, че реалността, в която живеем, е реална, а не симулирана, което би означавало, че нищо, което се случва няма истинско значение, тъй като нищо, което се случва, не се случва в реалния свят?

преди 6 часа, BANKATA написа:

Значи си измисляш някакви неща и ни ги хвърляш тук да в опит да ни баламосваш.

Пък после аз съм бил манипулирал.

Нищо не си измислям. Обяснявам фактите, но не мога да прекарвам цял ден пред компютъра да събирам информация и да ти я доставям.

Политическите дебати ги водя в чуждестранен форум, където инвестирам повече време и енергия.

преди 6 часа, gagodrago написа:

Да, така е както казваш. Наскоро осъзнах, че тези зомбита-русофоби участват в темата не за да научат нещо, а само за да тролят.

И то тролят само с едни и същи стари, тъпи, и изтъркани до втръсване опорки. Явно са им спуснали задание - като не могат да спечелят реалната война, поне да спечелят информационната.

Спорът с такива примитиви е безпредметен, и е само загуба на време...

Прав си.

Риджеп Иведик и miro20 са животоподдържащата система на тази тема. Ако тях ги няма, темата ще замине в забвение за по-малко от 10 дена. Тези двамата са основните лъжльовци, които пускат лъжи срещу Русия всеки ден и разпалват дискусии.

преди 5 часа, glen написа:

Има тролска атака и към други уебсайтове, като всички повтарят едно и също готово съобщение „Русия е загубена! Предайте го нататък!“

Така е.

И всеки, който покаже про-Руско мнение, бива дискредитиран като "Russian troll".

преди 5 часа, БаалБек написа:

Каквото и да си пишете и показвате като оправдание за инвазията на Русия е ясно, че ще настъпят сериозни катаклизми в РФ. ЕС ще се справи с трудностите, които сама си предизвика с доверието към Путлер. Но РФ няма да остане цяла. Има общности и народности в руслямистан, които не желаят диктата на Кремъл и ще се възползват.

Лъжеш. Няма такова нещо като "руслямистан". Фактът, че използваш strawman аргументи, означава, не не разбираш ситуацията. Русия няма да се разпадне, както са те програмирали от CNN да мислиш.

И още нещо. В Русия има различни партии. Ако хората не искат Путин, защо не гласуват за другите партии? Има и една про-Западна партия, на която и забравих името. Само знам, че за нея гласуват около 2%-4%.

Трудностите на ЕС бяха създадени от ЕС за ЕС, като част от програмата по деиндустриализация, и увеличаване на американското влияния в ЕС. Все пак, от Вашингтон накараха ЕС да наложи "санкции".

И нали не мислиш, че няма руски газ в ЕС? Има, но идва чрез посредници, което само увеличава цената му. Високи цени на енергията = деиндустриализация, упадък, задлъжняване с дългове към САЩ.

САЩ имат интерес от протакване на войната, тъй като режима в Киев взема кредити от САЩ. Повече задлъжняване = повече контрол от страна на капиталистическата империя.

@БаалБек, не знам какво да ти кажа... ти буквално си човек, който отрича съществуването на американската хегемония. Как да се аргументирам с теб, ако ти постоянно отричаш реалността?

Можеш да прочетеш ето този коментар от мен, ако искаш.

преди 5 часа, NewRedDragon написа:

Всъщност....ако още една бронирана кола вземе, че гръмне....де да знаем. 

Бившата дтржава русия, в момента за белия сват е като С. Корея - една територия, която ще се ликводира, при първа възмоьност

Кой ти го каза това? Излъгали са те.

Не е вярно, че руснаците сега са бедни, нещастни, и гладни. Имат пари, както имаха и преди. Аз въртя бизнеси с казина и недвижими имоти, и мога да потвърдя, че руснаците си имат парички. Купутат имоти на морето, че да идват лятото и да хвърлят пари в казината.

Не ти казвам, че всички руснаци са милионери, не ме разбирай погрешно. Просто ти казвам, че Русия и гражданите там не са банкрутирани, както ти си мислиш.

Ако Куба, тази малка и нещастна държавичка, успешно преживя атаката със санкции, защо мислиш, че Русия, която е export икономика, не би могла да ги оцелее?

преди 5 часа, NewRedDragon написа:

Е, чак пък тролска :) Ами що не пуснете "Слънцето" бе? Щото ви казаха, че напълните ли го - ще се взриви. путкин още не е наясно какво го чака .... ако е жив, де

Ако Русия загуби прокси войната, това няма да е края на света за Русия. Спокойно, Русия ще си продължи да съществува, както и Путин.

Иначе ако Путин бъде заменен с пешка на Запада, само тогава Русия ще изчезне, както стана с България, когато Пират Ран Ът дойде и създаде партии, финансирани от САЩ.

Русия се очертава като най-големия оръжеен спонсор на Украйна. При паническото бягство орките са изоставили огромно количество напълно изправна бойна техника и боеприпаси. Танковете и бтр-ите са пълни със сутиени, парфюми, телефони и всякакви крадени вещи. А писанията на няколкото жалки съветски трола напомнят за отстъпления за "изправянето на фронта" от Втората световна война. 

2.png

3.png

4.png

преди 9 часа, Без умствен капацитет написа:

официален линк

За толкова съобщиха от Министерство на отбраната за 10-то дена от края на август месец. Нали знаеш "секи сам си преценя"

преди 8 часа, ivottoshev написа:

от евтината китайска работна ръка и от необятният китайски пазар?

Китай вече не е ЕВТИНА работна ръка и за това западните фирми се изтеглят към страни като Виетнам, Индонезия ... Пазарът им наистина е огромен . В момента заради ковид и най-вече КРИЗАТА в имотния им пазар , той е най-големия потребител на суровини и финанси ,западните банки спират да дават кредити и да финансират   .От друга страна цените на доставките рязко заради горивата се вдигнаха ,а това довежда до преустройство на икономиките на Запада ,те постепенно заместват и инвестират дейностите и поръчките преди изпълнявани от Китай , премахва се рекламата на китайските стоки ,увеличават се митата/още при Тръмп се направи/. Много от лицензите са със срок и с изнасяне на предприятията ще се спрат. Китайската икономика може да изпадне в рецесия,което ще е удар за глобалната икономика.Тази ситуация кара китайското ръководство да бъде предпазливо в отношението си с русия,те сега само използват русия.Скоро четох в АФ за най-големия руски стоманолеарен  комбинат иска дотации от правителството ,защото е принуден да изнася за Китай под себестойността .  Такива са сегашните  пазари на Китай ,Индия и т.н.,използва се ситуацията от войната ,за да се изнудва русия. Богати пазари като тези на ЕС русия няма никога вече да има!

Не знам дали знаеш, но това е форум и когато видя нещо, което според мен е лъжа - имам право да го опровергая с факти. Лоботомирко за пореден път се изказа неподготвен и му показах че не е прав!

Как пък все така се оказва, че въпросите на които нямате отговори, все се оказват "детинщини", "глупости", "безмислици" или последният бисер - никой не ме бил питал :wub: 

Сега и какво общо има Лоботомирко трябва да те питам. Абе Тошев, каква е тая мания да ме занимаваш с несвързаните ти глупости ? Аз ти казвам, че вървиш по пътя на шизофрениците тук, ама ти...

преди 5 часа, FatMan9 написа:

За сросоидите в парламента ли говориш, тези, които произхождат от Нов Български Университет, който се ръководи от Отворено Общество, което подарява дипломи на хората, които да обещаят да правят това, което им САЩ им се нареди? За тях парите не се обезценяват. Те просто ни вдигат заплатите, после вдигат таксите и данъците ни - и така вземат пари от нас, колкото си поискат пари.

Много са зомбирани. Те не знаят кое е реално и кое не е реално. Сам знаят да слушат мадиите на САЩ, без да се замислят дали това, което слушат е вярно или не.

Иначе тези многото страници се навъртат основно от русофобски елементи, като @Реджеп Иведики @miro20, които идват, пишат глупости, разпалват дискусия и заминават. На другия ден повтарят същото, и така...

Това са нерационални хора, които са неспособни да видят истината и да разграничат пропагандата от истината.

Те просто следват "официалния наратив", въпреки, че той е погрешен и манипулиран...

image.jpeg.ada0712d7ab8ed73103cf0394872310b.jpeg

Даже видях, че miro20 твърди, че Путин е построил лагери, където ще затваря украинци без причина.

Това той, miro20, каза в темата за "обсъждане" на Русия и Путин. Като го попитах къде са доказателствата, той просто ме игнорира.

Тези хора са олицетворение на русофобията и омразата на всичко, което Западната идеологическа система не харесва. Те мразят Русия в изгода на САЩ, тъй като мозъците им са промити с либерална пропаганда.

Те са тези хора, които през 1989г. крещяха, че искат ЕС, САЩ и демокрация. Като получиха тези 3, стана ето това:

1024px-Historical_population_of_Bulgaria.svg.png

image.png.78b0dc28a9b1fcb82d0895a9a4a15623.png

Трагично. Като видяха реалността, избягаха и станаха болногледачи в Германия, работници на черно в Германските месарски фабрики.

Толкова е тъжно.

Българи, защо бягате, бе? Нали уж искахте демокрация. Защо бягате от Демократична България? Дали не е защото Демократите от САЩ изпратиха онзи едноок пират и неговия план "Ран-Ът", или каквото е там, и външните приватизатори, поддръжници на отворените пазарни икономики, нахлуха в България, и приватизираха всичко за жълти стотинки, експлоатираха го, и като българската икономическа крава спря да пуска мляко, те напуснаха държавата, оставяйки я в нестабилно и деиндустриализирано и банкрутирало състояние, и след това започнаха да ни дават "безплатни пари" под формата на кредити, които реално ще трябва да се връщат ЗАЕДНО С ЛИХВИ? Това е причината, нали?

А иначе после пропагандистите в Българския парламент идват и ти казват че те много добре управляват държавата, че безработицата била ниска:

image.thumb.jpeg.6539a73919fc1ac465cab7c4a99ffc46.jpeg

image.thumb.jpeg.4a541d46ca3645fe37cbddd8ff640945.jpeg

Забележете как играят със статистиките, лъжат и манипулиран.

Безработицата на млади хора е ниска, защото млади хора в България вече почти няма - младата популация намаля заради имиграция и ниска раждаемост. Младежката безработица е ниска, тъй като има все по-малко и по-малко млади хора, които да се вкарат в статистиката, а не защото марионетките на САЩ управляват държавата много добре и създават много работни места. Нищо не създават... България е залязваща държавата благодарение на намеса и влияние от страна на САЩ.

Ясно е, че войната не ги интересува. Войнта е просто един претекст за омраза към Русия.

Принципно, русофобията е просто съвкупност от нерационални убеждения, основаващи те на неверни твърдения срещу Русия.

Във всяха държава има хора, които мразят нещо. В България има хора, които мразят Русия заради някакви си причини, които и те не могат да обяснят. Не само в България де; CNN, MSNBC, BBC и всякакви други пропагандни източници, умишлено и успешно разпространяват русофобски виждания из цял свят.

Къде в днешно време има кренвирши от истинско месо? Днешните кренвирши нямат нито вкус, нито мирис на месо.

Не е само кренвиршите, а всичко.

Нещата при капитализма седят ето така:

"Високото качество е скъпо. Ако произвеждаме стока с високо качество, ще печелим по-малко пари. За да печелим повече пари, трябва да произвеждаме огромни количества, на които трябва да им е намалено качеството, за да може нашите разходи да не са големи. Произвеждаме огромни количества имитация на храна, но не и истинска храна, печелим милиарди, купуваме яхти и самолети, после отиваме при UN и започваме да ревем относно въглеродния диоксид. После пускаме частно финансиране към политиците и ги убеждаваме да увеличат таксите на хората, да вземат парите, и да ги дадат на нашите НПО-та и фондации, които се преструват, че спасяват планетата, но всъщност перат парите, като ги прехвърлят от правителството към boondoggle проекти, и от тези проекти - в нашите джобове."

Това е всичко.

Дори и салатата Снежанка е направена от "имитиращ продукт", не от истинско мляко. Тя е евтина, а истинската е скъпа.

Ами жените? И те... силикон тук, силикон там, фрашкани с хиалурон, преструващи се на мили принцеси в Instagram и онези "chat rooms" в онези сайтове, докато реалната им цел са твоите пари и парите от Google AdSense...

Взаимоотношенията на хората станаха имитация. Любовта е имитация, също, само омразата е истинска.

Парите и те са илюзия, тъй като елитите могат да манипулират стойността когато си поискат.

Сигурността и мира и те са илюзия, която може да свършат по всяко време поради всяка причина.

Вече нищо не е истинско. Не знаеш кое е реално и кое не е - все едно си в Матрицата. Гледаш, че някой ти говори тихо и спокойно, но не знаеш ккави са ми реалните намерения...

Животът ни не е нищо повече от редове код, изпълнявани на компютър. Нищо, което Владимир Путин, или който и да е друг нарочен за „зъл диктатор“, прави, няма значение. Няма значение колко големи са нашите постижения и провали, воини, конфликти, проблеми; нито едно от тях не се случва в реалния свят.

Нашите детство, взаимоотношения, грешки и успехи; и тези, които лицемерничко твърдим, че обичаме“, Украйна, Азов, Зеленски, САЩ, ЦРУ, ФБР и Западът, не са нищо повече от имплантирана памет; те не съществуват в реалния свят, нито ние съществуваме.

Потенциално, дори възрастта ни може да не е нищо повече от илюзия. Може да сме създадени само преди 5 минути, примерно, и програмирани да мислим, че сме имал преживявания, които никога не сме преживявали.

Как ще докажеш, че реалността, в която живеем, е реална, а не симулирана, което би означавало, че нищо, което се случва няма истинско значение, тъй като нищо, което се случва, не се случва в реалния свят?

Нищо не си измислям. Обяснявам фактите, но не мога да прекарвам цял ден пред компютъра да събирам информация и да ти я доставям.

Политическите дебати ги водя в чуждестранен форум, където инвестирам повече време и енергия.

Прав си.

Риджеп Иведик и miro20 са животоподдържащата система на тази тема. Ако тях ги няма, темата ще замине в забвение за по-малко от 10 дена. Тези двамата са основните лъжльовци, които пускат лъжи срещу Русия всеки ден и разпалват дискусии.

Така е.

И всеки, който покаже про-Руско мнение, бива дискредитиран като "Russian troll".

Лъжеш. Няма такова нещо като "руслямистан". Фактът, че използваш strawman аргументи, означава, не не разбираш ситуацията. Русия няма да се разпадне, както са те програмирали от CNN да мислиш.

И още нещо. В Русия има различни партии. Ако хората не искат Путин, защо не гласуват за другите партии? Има и една про-Западна партия, на която и забравих името. Само знам, че за нея гласуват около 2%-4%.

Трудностите на ЕС бяха създадени от ЕС за ЕС, като част от програмата по деиндустриализация, и увеличаване на американското влияния в ЕС. Все пак, от Вашингтон накараха ЕС да наложи "санкции".

И нали не мислиш, че няма руски газ в ЕС? Има, но идва чрез посредници, което само увеличава цената му. Високи цени на енергията = деиндустриализация, упадък, задлъжняване с дългове към САЩ.

САЩ имат интерес от протакване на войната, тъй като режима в Киев взема кредити от САЩ. Повече задлъжняване = повече контрол от страна на капиталистическата империя.

@БаалБек, не знам какво да ти кажа... ти буквално си човек, който отрича съществуването на американската хегемония. Как да се аргументирам с теб, ако ти постоянно отричаш реалността?

Можеш да прочетеш ето този коментар от мен, ако искаш.

Кой ти го каза това? Излъгали са те.

Не е вярно, че руснаците сега са бедни, нещастни, и гладни. Имат пари, както имаха и преди. Аз въртя бизнеси с казина и недвижими имоти, и мога да потвърдя, че руснаците си имат парички. Купутат имоти на морето, че да идват лятото и да хвърлят пари в казината.

Не ти казвам, че всички руснаци са милионери, не ме разбирай погрешно. Просто ти казвам, че Русия и гражданите там не са банкрутирани, както ти си мислиш.

Ако Куба, тази малка и нещастна държавичка, успешно преживя атаката със санкции, защо мислиш, че Русия, която е export икономика, не би могла да ги оцелее?

Ако Русия загуби прокси войната, това няма да е края на света за Русия. Спокойно, Русия ще си продължи да съществува, както и Путин.

Иначе ако Путин бъде заменен с пешка на Запада, само тогава Русия ще изчезне, както стана с България, когато Пират Ран Ът дойде и създаде партии, финансирани от САЩ.

Бате, що не ми отговориш за Литва? 

преди 39 минути, bigiadri написа:

Скоро четох в АФ за най-големия руски стоманолеарен  комбинат иска дотации от правителството ,защото е принуден да изнася за Китай под себестойността . 

Освен това, въпреки че все още обемите особенно купени от САЩ са големи , предстои изгонване на РФ и от пазара на алуминий

Цитат

Россию попросили на выход с европейского рынка алюминия

Будучи одним из крупнейших в мире производителей алюминия с ежегодным экспортом больше 3 миллионов тонн, Россия, похоже, теряет свой главный рынок сбыта.

В Европе, куда до войны уходило 40% российского алюминия, начинается сезон заключения контрактов на 2023 год, и ведущие покупатели сторонятся российского металла, хотя он не попал под санкции ЕС, в отличие от угля, древесины и нефти.

Один из крупнейших потребителей алюминия, компания Novelis, подразделение индийской Hindalco Industries, отказалась использовать российский металл для снабжения своих европейских заводов

Как сообщает Bloomberg, компания провела первый закупочный тендер с поставками в 2023 году и в его условиях указала, что не будет принимать алюминий российского происхождения.

Novelis, как правило, задает «тон» рынку, и за ней могут последовать и другие покупатели, пишет Bloomberg. А это приведет к необходимости полностью переформатировать торговые цепочки в условиях, когда собственные европейские заводы страдают от  роста цен на газ и сокращают производство.

В отличие от нефти, направить «лишний» алюминий на восток едва ли возможно: Китай сам является крупнейшим в мире производителем с объемами в 10 раз больше российских (36 млн тонн в год).

А ето един пророк , чиитоконстатации три седмици след инвазията са изключително точни :

преведено :

https://boulevardbulgaria.bg/articles/12-te-teorii-na-fransis-fukuyama-za-voynata-v-ukrayna

Не помня всичките глупости които са ме питали някои , но съм отговарял в повечето случаи .

За въпросните лагери се наричат "филтрационни лагери" , и цитирах източници поакзващи че такива са билиподготвяни дори ПРЕДИ  инвазията.

И не "затваряни без причина" , а преминаващи изтощителни разпити и тестове на рашистктие служби, след което преценяват вече дали даден  украински гражданин е надежден прорашистки настроен, или е ненадежден и отива вече в истинските зандани, на подобие където държат азовците и после ги самовзривиха в Еленовка .

Това че не си прочел или не си видял отговорите, си е твой проблем .

Виждам дори не си знаел че има такива.

Какво тогава да говорим за "качеството ти на твоите източници" ???

Мнооогообичам да ми обясняват  разни празни квадрати колко не съм способен да виждам ИСТИНАТА и с пропаганда да ми твърдят че не различавам ИСТИНАТА от пропаганда :)

Направо сте ми специалитет :) 

преди 9 часа, ivottoshev написа:
преди 12 часа, insec написа:

всъщност руZката армия е изключително ефективна срещу - руZнаци 🤣

Всъщност така и не каза защо шведи и финландци горят от нетърпение да се скрият под полата на НАТО?

Да не би да ги е страх от неефективната, слаба, аналогова и незнамсикакваоще руска армия?

Две от най високотехнологичните армии ги е страх от слабите руснаци, които се бият лъкове и стрели?

Дори само поразиите които направиха в югоизточна Украйна са достатъчни да се притесняват. Сринати градове от безогледни масирани обстрели , геноцид и терор над жителите.

Не че не могат да ги победят, а че ще направят поразии . Защо трябва да позволяват това ???

преди 9 часа, ivottoshev написа:

Е, не всички са така. Примерно Лоботомирко Двайсти акъл има и много добре знае, но не му пука. Той за пари и ма*ка си би продал.

Хайде по полека с обидите . Прощавам ти само защото си умствено недъгав с ТЕЛК.

От теб само лъжи и спекулации съм чувал, след които си винаги осран и натикан дето кучето стига с език само .

:hush:

Точно така си е.

Посочи една лъжа която съм казал . Конкретно .

Напротив. В РФ няма демокрация, а симулация на такава.

Сега вървят няколко вида избори там ако не си забелазъл, и вече има клипчета на "взброс" на бюлетини и всякакви фалшификации.

Контрол никакъв.

За предишните избори някои дори са се постаратли и са пресметнали колко фалшифицирани са били "изборите" .

На голосовании по поправкам могли быть самые большие фальсификации в новейшей истории.

както стана с България, когато Пират Ран Ът дойде

Идея си нямам защо повтаряш за Ран и Ът. Имаше си отделна тема, и само да вметна че проблема на плана на икономистите Ран и Ът, е че Луканов не ги послуша и никакви мерки не бяха взети по техните съвети. В последствие някои да, но не и навреме. Именно това обезсмисли всичктие им правилни препоръки .

Имаше и интервюта с тях по БТВ и др медии не толквоа отдавна, където обясняват  за процесите по онова време.

Та,проблема е че никога не беше приет никакъв техен план ! Ако ги бяхме послушали, щяхме да сме може би ХонКонг на балканите или поне като прибалтийските републики, където именно те също са ги консултирали !

Но ... червената малоумна пропаганда извъртя всичко наопаки , демонизира въпросните икономисти, а такива като теб повтарят сега тази фейк пропаганда.

преди 2 часа, BANKATA написа:

Свобода на медиите.

Ахааааа, искаш да кажеш, че в този пост говориш за "свобода на медиите"?

преди 16 часа, BANKATA написа:

На Китай им трябваха 20 години и теилиони долари инвестиции и още не са достигнали запада. Колко според теб ще е необходимо на рашките да си сами достатъчни?

Баси, колко си елементарен... :getout:

Вече съм абсолютно сигурна, че си на забранени от закона субстанции. :bye1:

"Тъпата ру**я. За пет дена хиляди техни "съотечественици" попаднаха в плен. Хиляди умряха, бяха ранени и станаха инвалиди. В Харковска област украинските военни избърсаха краката си във руската „втора армия“. Количеството трофейна техника се изчислява на стотици. А руснаците се радват, че удариха гражданската инфраструктура и оставиха Харков без ток. Тъпата рy**я не разбира, че ние ще възстановим светлината, но никой няма да възстанови мъртвите москали. Но руСС е глупава и унизена. Затова руСС иска да се зарадва поне на нещо. Как са успехите, руZ? Как върви операцията по план? Колко от вашите офицери предадоха вашите войници, оставяйки ги да бъдат избити? И трябва да признаете, че страшните ви войници бягат от нашите, които до вчера бяха фермери, дърводелци, IT специалисти, журналисти или учители. Като цяло как е, след като ВСУ изритаха руснаците в Харковска област?

Б.Береза

преди 1 час, bigiadri написа:

Китай вече не е ЕВТИНА работна ръка и за това западните фирми се изтеглят към страни като Виетнам, Индонезия ... Пазарът им наистина е огромен . В момента заради ковид и най-вече КРИЗАТА в имотния им пазар , той е най-големия потребител на суровини и финанси ,западните банки спират да дават кредити и да финансират   .От друга страна цените на доставките рязко заради горивата се вдигнаха ,а това довежда до преустройство на икономиките на Запада ,те постепенно заместват и инвестират дейностите и поръчките преди изпълнявани от Китай , премахва се рекламата на китайските стоки ,увеличават се митата/още при Тръмп се направи/. Много от лицензите са със срок и с изнасяне на предприятията ще се спрат. Китайската икономика може да изпадне в рецесия,което ще е удар за глобалната икономика.Тази ситуация кара китайското ръководство да бъде предпазливо в отношението си с русия,те сега само използват русия.Скоро четох в АФ за най-големия руски стоманолеарен  комбинат иска дотации от правителството ,защото е принуден да изнася за Китай под себестойността .  Такива са сегашните  пазари на Китай ,Индия и т.н.,използва се ситуацията от войната ,за да се изнудва русия. Богати пазари като тези на ЕС русия няма никога вече да има!

Повечето от написаното са пълни глупости и особено онова болднатото. Вдигнаха се митата само от Кравария (с реципрочен отговор и от страна на Китай, разбира се) и то защото двете страни бяха в търговска война... която завърши с клякане от страна на Кравария 

САЩ възстановяват 352 изключения от мита за китайски вносни продукти

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Бягат бягат бягат бягат бягааааааааааааааттттттттттттттттттт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

да бъдем коректни

прегрупират се 

и отстъпват   земя от харковска  област в знак на добра воля 

преди 46 минути, N1K17Y написа:

Сега и какво общо има Лоботомирко трябва да те питам. Абе Тошев, каква е тая мания да ме занимаваш с несвързаните ти глупости ? Аз ти казвам, че вървиш по пътя на шизофрениците тук, ама ти...

Ами в моят пост, който ти цитира и ме обвини че никой не ме е питал, аз всъщност отговарях на Лоботомирко и даже имаше негов цитат в поста ми.

В случая верно има някой който върви по пътя на шизофрениците.

преди 1 час, bigiadri написа:

Богати пазари като тези на ЕС русия няма никога вече да има!

ЕС беше богат когато произвеждаше скъпи коли и народа плащаше марката

в момента във всяка втора държава различна от бананова република се произвеждат коли

конкуренцията е висока  горивата са скъпи

ЕС го  кара  от 20 години на стари  лаври и печатане на пари без покритие

на Русия не и  е изгодно да праща газ до ЕС срещу хартия  и го гори 

даже и не искат ЕС да пратят тая хартия в  руска банка 

смятай каква наглост

те ще определят на продавача колко да му струва стоката и къде да платят 

ЕС също така стана богат защото съсипа икономиката на турция

глупчото ердоган праща  турци да работят в германия а те му връщат евро и му помпат  инфлацията 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.