Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, BANKATA написа:

Бият ги и бегат!

Ахам, а славните укробандеровци после  крадат златните зъби от колекциите на стоматолози по селата за да показват уж какви са зверове руснаците нали, а в същото време подлагат на тероро и избиване руското население там... :newspaper:

П.С А къде останаха пленниците от великите победи и котли уж на салорейхаджиите , нещо няма кадри такива , взлизат и вземат изоставени поселища , и това им е перемогата и зрадата :whist:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, Moriati написа:

Там направо биха му резнали киферицата за подобни твърдения... Достатъчно са се напатили от разни наглосакси, че и славяни дето си мислят че могат да използват тази карта за да създадат уж някаква единна кюрдска нация с цел отслабването на Турция и Иран.. Ирак успяха да разпарчетосат, в Сирия също се опитват....

Хм, кюрдите са си кюрди, те не са нито турци, нито перси, нито иракчани, нито сирийци...

Никога не са имали самостоятелна държава, но са си отделна народност...

Горе-долу като баските...

А в Турция дори рядко ползват думата кюрд, а най-често ги наричат "планнинци"...

преди 1 минута, Moriati написа:

П.С А къде останаха пленниците от великите победи и котли уж на салорейхаджиите , нещо няма кадри такива , взлизат и вземат изоставени поселища , и това им е перемогата и зрадата :whist:

Питай Филипов, той твърдеше за котли с по няколко хиляди.

А руснаците барабар със селищата изоставят и техниката.

току-що, andiay написа:

Хм, кюрдите са си кюрди, те не са нито турци, нито перси, нито иракчани, нито сирийци...

Никога не са имали самостоятелна държава, но са си отделна народност...

Горе-долу като баските...

А в Турция дори рядко ползват думата кюрд, а най-често ги наричат "планнинци"...

Кюрдите са ираноезични племена, получили се при смесване с евреи, арменци, перси, араби и сие... Езиците им се водят по западната система дори отделни класове, а не диалекти, само руската школа се опитва да ги представя като единен език.. по същата логика са си направо перси тогава, ираноезични...Счита се че най древните им предци са мидийците , но отделните племена техни имат разни истории...  Наричат ги к'юрди понеже така са ги нарекли иранските и османски султани и шахове...Имали са си вилаети в съответните държави... техни династии дори са управлявали отделни емиратства и васални провинции...

Баските за разлика от кюрдите имат по-общ и единен език, както и корени и история...

току-що, BANKATA написа:

Човеко, за намкой си път подчертаваш това с техниката...

И какво доказва това?

Аз не се имам за спец по военно дело, но мога да изброя поне две-три причини, поради които "техниката" може да бъде "прежалена"...

преди 4 минути, BANKATA написа:

Визираш русата бла бла бла в 2 варианта и цацаджиев нали, те говореха за котли и десетки хиляди обкръжени руснаци :hush:

След Балаклея дори единична техника нещо не се вижда изоставена, освен ако не е подбита... така че пак си в киреча макак, не ти е вярно инфото.. но за човекоподобно не съм и очаквал друго ...особено пропито с банани сороспийски като висша мечта на съществуване :newspaper:

преди 4 минути, Moriati написа:

Визираш русата бла бла бла в 2 варианта и цацаджиев нали, те говореха за котли и десетки хиляди обкръжени руснаци :hush:

След Балаклея дори единична техника нещо не се вижда изоставена, освен ако не е подбита... така че пак си в киреча макак, не ти е вярно инфото.. но за човекоподобно не съм и очаквал друго ...особено пропито с банани сороспийски като висша мечта на съществуване :newspaper:

освен лични нападки можеш ли да кажеш нещо по темата. Нали знаеш само Турция и острова имат насочени ядрени ракети към москв и ти си избрал да емигрираш там - и скрипал се криеше от Русия под атомни бомби на НАТО

току-що, Moriati написа:

Кюрдите са ираноезични племена, получили се при смесване с евреи, арменци, перси, араби и сие... Езиците им се водят по западната система дори отделни класове, а не диалекти, само руската школа се опитва да ги представя като единен език.. по същата логика са си направо перси тогава, ираноезични...Счита се че най древните им предци са мидийците , но отделните племена техни имат разни истории...  Наричат ги к'юрди понеже така са ги нарекли иранските и османски султани и шахове...Имали са си вилаети в съответните държави... техни династии дори са управлявали отделни емиратства и васални провинции...

Баските за разлика от кюрдите имат по-общ и единен език, както и корени и история...

Съгласен съм, но самостоятелна държава Кюрдистан никога не е имало...

Да, диалектите им се различават, но то в далеч по-малък район като България нима е по-различно...

В Банско вече местните ме поздравяват като ходя, но още не им разбирам всичко от раз...

В  Чипровци също не всичко им разбирам...

За трънския край да не говорим...

Приемаме или не, кюрдите са си кюрди...

Да, това е сборно наименование на различни древни племенни общности, но самия факт, че някога са ги определили с това общо наименование е достатъчно показателен...

Но, то верно, че това си е спам тема отдавна, но па спор за кюрдите съвсем не е на място в нея...

преди 27 минути, andiay написа:

И какво доказва това?

Аз не се имам за спец по военно дело, но мога да изброя поне две-три причини, поради които "техниката" може да бъде "прежалена"...

Обясни го на руските анализатори че и те се чудят защо техниката не се унищожава като се оставя.

Днес се тиражираше бройка от порядъка на 400 танка. Това е много.

преди 48 минути, Moriati написа:

Ахам, а славните укробандеровци после  крадат златните зъби от колекциите на стоматолози по селата за да показват уж какви са зверове руснаците нали, а в същото време подлагат на тероро и избиване руското население там... :newspaper:

Това със зъбите беше развенчано наскоро:

Цитат

A pile of gold teeth, which Ukraine alleged had been pulled from civilians by Russian troops to torture them, actually belonged to a local dentist, Bild reported on Wednesday.

On Tuesday, the Ukrainian Defense Ministry posted a picture on Twitter of what it called “a torture chamber” in Peski Radkovskiye, a town in Kharkov Region. The photo depicted a gas mask, which, according to the ministry, was used to torture the local population, and a box of gold dental crowns lying on the grass. “How many more will be found in occupied Ukraine?” it asked, hinting that it was Russian troops who had committed the atrocities.

When asked if the teeth could have come from dead people, the dentist categorically dismissed the notion. “Oh God, no! They belonged to the people I’ve treated all these years. I pulled out these teeth because they were bad,” he explained.

ИЗТОЧНИК: https://gab.com/RT/posts/109126169449637756

Медиите за фалшиви новини постоянно обвиняват Русия за неща, които не е извършила; това е част от пропагандата за деморализация сред хората, които са русофили и/или поддръжници на Путин, който направи икономически чудеса в Русия, но за които чудеса всички медии си мълчат, тъй като ако говорят по тази тема, това ще направи Путин да изглежда като компетентен, а не като "некомпетентен слабак", както го окарикатуряват пропагандистите на Западната олигархия.

току-що, BANKATA написа:

Обясни го на руските анализатори че и те се чудят защо техниката не се унищожава като се оставя.

О, нямам никакви амбиции, нито съм в състояние да обяснявам на когото и да е било...

Казвам само, че причините за подобно решение могат да са различни от това, което се внушава - паника...

Дали техниката е изоставена в изправност, също нито знам, нито ме интересува...

Но Мориати е прав, показват техника, но не показват пленени войници...

А това някакси не се връзва с тезата, че руското командване не се интересува от "живата сила"...

А също така не се връзва с тезата за паническо бягство...

Ако имаше паника, при така стеклите се обстоятелства, то жертвите и пленените биха били преобладаващо в пъти число спрямо избягалите...

Дет се вика, малко акъл е нужен, но навреме...

Господ или природата, кой както предпочита, ви е дарила с умението да мислите и разсъждавате самостоятелно...

Да делегираш това свое умение на други и да се доверяваш безрезервно на техното мнение, по същество представлява деволюция...

преди 22 минути, BANKATA написа:

https://flashvideo.rferl.org/Videoroot/Pangeavideo/2022/10/0/04/04210000-0aff-0242-f580-08daa7c91136_240p.mp4
преди 29 минути, andiay написа:

О, нямам никакви амбиции, нито съм в състояние да обяснявам на когото и да е било...

Казвам само, че причините за подобно решение могат да са различни от това, което се внушава - паника...

Дали техниката е изоставена в изправност, също нито знам, нито ме интересува...

Но Мориати е прав, показват техника, но не показват пленени войници...

А това някакси не се връзва с тезата, че руското командване не се интересува от "живата сила"...

А също така не се връзва с тезата за паническо бягство...

Ако имаше паника, при така стеклите се обстоятелства, то жертвите и пленените биха били преобладаващо в пъти число спрямо избягалите...

Дет се вика, малко акъл е нужен, но навреме...

Господ или природата, кой както предпочита, ви е дарила с умението да мислите и разсъждавате самостоятелно...

Да делегираш това свое умение на други и да се доверяваш безрезервно на техното мнение, по същество представлява деволюция...

Щом не знаеш защо проължаваш да спориш.

Как да показват пленените като им гарантират анонимности закрила.

току-що, BANKATA написа:

Щом не знаеш защо проължаваш да спориш.

А ти знаеш ли?

И не споря, ако не си забелязал...

Просто посочвам, че има повече от една причина...

Че има факти, които не се връзват един с друг...

Че е проява на "широко затворени очи" да се слага акцент върху едно, а да се неглижира всичко останало...

Ма не ми пречи да продължиш да си държиш очите "широко затворени"...

Ти сам каза, че имаш дългогодишен опит в това...

преди 5 часа, Реджеп Иведик написа:

Истината за Степан Бандера

организация Вагнер  те търси цял ден къде се криеш 

преди 10 часа, Реджеп Иведик написа:

Тошев ще каже, че Зеленски много пъти се е обосирал като малък.

Не съм запознат с "творчеството" на малкият Зеленчо.

Запознат съм обаче с комюникето на РеджепФейкНюз.сом, в което се твърдеше, че Херсон е обкръжен още през март от укрите, а на руснаците е даден ултиматум да се изтеглят или да умрат:

на 24.03.2022 г. в 8:11, Реджеп Иведик написа:

Херсон е обкръжен от три страни. На руските части в Херсон е даден 24 часов ултиматум да напуснат града и да се прехвърлят на левия бряг. След изтичането на ултиматума Украинската армия влиза в Херсон и няма да взема пленници в града, ако все още има руски части там.

К'во станА? Имаше ли развитие по случая? Коя от двете им предоставени възможности избраха руснаците?

преди 7 часа, petie1 написа:

Не е само той тук гледам се мота едно прасе, нацистката я знае цял форум и много други :)

Значи хАмериакнците гледат да не допускат в страната си руски артисти до оперни, балетни, театрални и тн. сцени, гледат да не допускат руски спортисти, иска им се да забранят всичко руско, но видиш ли един от четиримата астронавти на ракетата им е руснак. Не ти ли си вижда странно?  

преди 5 часа, bigiadri написа:

Всички бягат от Русия мать и повечето за ЕС ,сложи си обратните очила.

Ми не е баш всички. Има и такива, които искат да влязат от територията на сегашна Украйна в територията на вече бивша Украйна. Зеленият укронацист обаче  ги изпраща с ракетки. Найс, а?

Най-малко 23-ма загинали при ракетен удар край Запорожие

на 6.10.2022 г. в 7:53, petie1 написа:

И къде я видя тая помощ и то баш за SpaceX? Иначе си имат договори НАСА и Роскосмос за размени мисии

Какъв риск? Да не държат гранати?

Гранати не, но подобни провокиращи снимки ще им докарат много сериозни проблеми, от типа на арести, побои, и кой знае още какво....................

преди 10 часа, Moriati написа:

МИ в България също, или викаш това е друго а

Ако България излезне от ЕС  СЧИТАЙ ,че Турция веднага ще ни захапе за Делиормана и Кърджали . Условията на живот в ЕС ,където сме и ние ,са многократно по-добри от тези на Турция и на  русия. Гледай потоците на емигрантите , те по неуспорим начин доказват ,това което казвам!

преди 11 часа, Banesc написа:

Русия има военна служба и всеки е длъжен да се яви на мобилизация 

Няма токова нещо! Единственото дело в момента за отказ от мобилизация в русия ,беше присъдено в полза на  отказалия се ,плюс компенсации и освобождаване. В русия задължително е САМО наборната служба и за това наказват , ако откажеш със затвор! Явно пропуск в законите и скоро путкин ще го коригира.Те го знаят и тези 350 хиляди ,които избягаха за сега  от русия мать/по точно русия путин/

преди 14 часа, Без умствен капацитет написа:

Така става когато панически бягаш :) 

до 60% от тази техника е напълно боеспособна, само както казват, е нужно зареждане с гориво.

Т.е. повтаря се уникалното отстъпление от Киев, което някои също не можеа да си обяснят дълго време.

А украинците просто унищожиха с прецизни удари логистиката .

Прекрасна и ефективна тактика !

преди 13 часа, Hristo52 написа:
Няколко съвета за бъдещите войници на свободата и демокрацията...
1.Всичко, което сте гледали по филмите като "Рамбо" и т.н. просто не е вярно. Специалистите (старите одърпани кучета) общо взето са на мнение, че тези персонажи имат максимум половин минута живот в реален бой.

всичко това се знае мн добре и никой освен рашистите не си прави илюзии.

ВСУ , подпомгнати от западното разунаване и логистика, започнаха да прилагат напълно нови, модерни методи за водене на война.

Рашисткото командване се оказа изостанало с десетилетия, освен че са пълни неадекватници, хвърлящи пушечно месо на заколение в"рамбовски стил"  както казваш.

Това са причините за успехте на украинците.

Браво !

преди 14 часа, crazy katon написа:

Наркомански е издал заповед да се убиват жителите на "освободените" територии. А наричат Путин (-тлер)?! И вече разстрелват, потвърдено от очевидци. Но защо руската армия отстъпва, след като знае какво ще се случи за мен е непонятно. Знаейки, че след мен изродите ще избият сънародниците ми и да отстъпя, не това няма как да стане (е, поне някога мислех така). Да, трябва да се ограничат жертвите сред военните, но тези сред мирното население не се ли броят, мирното население, което гласува за присъединяване към Русия.

Естествено че ще ти е непонятно.

Защото си напомпан с лъжи и рашстка пропаганда :)  

преди 12 часа, Реджеп Иведик написа:

Вече бягат за където и да е. Има опашки и на границата с Монголия

Единствения народ който избяга от военния призив  . Няма аналог по света стотици хиляди да избягат толкова скорострелно от "защита на Родината" си  :) :)

Огромен фейл, и пропаганден най вече. Демотивацията, деморализацията в рашистката армия е факт.

Това е също част от причините рашистката армия да бяга и захвърля и техника и всичко ...

преди 9 часа, andiay написа:

И какво доказва това?

Сигурно има някаква уловка? Изоставената техника  е с дигитално управление/изкуствен интелект/ и има вирус ,който при използване от украинците ги разпознава и почва да ги избива.Какво ли Не се прави  за да НЕ се признае ,че в момента русия отстъпва и е в затруднено положение!

преди 8 часа, bulljo написа:

Лукашенко му обещал , че ще му подари за рождения ден ТРАКТОР , навярно за да пахает на деревня  земята и да задоволява  света с урожай , а НЕ да убива украинци!

A Путлер пазел моста с не знам какви оръжия дет пиле неможело да прехвръкне :lol6: Само Мосейковска пропаганда.

преди 32 минути, bigiadri написа:

.Какво ли Не се прави  за да НЕ се признае ,че в момента русия отстъпва и е в затруднено положение!

Тва е комунистическата психично болна пропаганда.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.