Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 23 минути, Реджеп Иведик написа:

По важно е да влезе в Крим

украйна да влезе в крим ?

да си пусне заявка за присъединяване   като нормалните  хора  и да пусне референдум за присъединяване  на украйна  към кримската автономна република 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 13 часа, Реджеп Иведик написа:

Тошев

Не е само той тук гледам се мота едно прасе, нацистката я знае цял форум и много други :)

Наркомански е издал заповед да се убиват жителите на "освободените" територии. А наричат Путин (-тлер)?! И вече разстрелват, потвърдено от очевидци. Но защо руската армия отстъпва, след като знае какво ще се случи за мен е непонятно. Знаейки, че след мен изродите ще избият сънародниците ми и да отстъпя, не това няма как да стане (е, поне някога мислех така). Да, трябва да се ограничат жертвите сред военните, но тези сред мирното население не се ли броят, мирното население, което гласува за присъединяване към Русия.

Очевидно е, че вече се води пълномащабна война на нето срещу Русия и въпреки че тя участва с ограничен засега контингент, ясно е, че нещата ще загрубеят. Ако се съгласят на преговори с този режим, това означава поражение и последващ разпад на Русия. Ако започнат истинска война - също зле. И какво, отпред змия, отзад магаре, мдаа, сериозна дилема, за нас, ония вече са изпръдяни (уточнение - превърнати в газ ... в техния случай вонящ газ), а тук "контактната група" ще ни направи безконтактни.

Затова бий укроевроамериканопитеците и тогда переговоры.

После гледам уважаваните, а утре в ада - Paradise. Ако оживея след работата там, ще отворя тема за уникалните си преживелици между същества, които дори не могат да бъдат причислени към животинското царство, камо ли към разумното.

преди 4 часа, glen написа:

Това е руският ход, който ми хареса.

Военно резюме говореше за струпването на украинска военна техника в Харков на север. Твърди се, че оборудването се съхранява в масивни бункери от съветската епоха под града. Русия не може да убива военна техника под цивилни.

Тогава Русия направи това голямо изтегляне в района на Северна Украйна. Украйна направи голям PR трик за това как руснаците бягат и Украйна си върна огромна територия.

Тъй като Харков вече не е под заплаха, украинската военна техника, държана под града, е безполезна.

Какво направи Украйна? Те изтеглиха военната техника и я поставиха в настъпления, където Русия можеше свободно да я унищожи.

Някак си всички пропуснаха блясъка на тази маневра.

Можеше ама няма с какво.

да разбирам че и войната като загубят ще е тактика на Путин ?

ПП: Когато правиш тактическо оттегляне не си оставяш бойната техника на фронта да я вземе врага.

преди 38 минути, glen написа:

Днес чичко Путин има рожден ден!

Айде наздраве!

Да, цял ден го слушам (и гледам), дори имаше тема тук, ще се върна да я прегледам.

Да е жив и здрав и все така милиарди пъти по-умен от всички "свободнодемократичнототалитаристични" ... не знам, не знам от кой пол са те, но това няма значение, едва ли имаме нещо общо.

Многая лета!!!

Май не е било от Джугашвили ... защо се отписах ... Нищо, потвърждавам горното.

преди 1 минута, Филипов написа:

показват танкове - виж кой е най големия донор на танкове, за ползване от украинци

"Украина захватила 460 российских танков, а от западных стран получила 320"

преди 2 минути, crazy katon написа:

Да, цял ден го слушам, дори имаше тема тук, ще се върна да я прегледам.

Да е жив и здрав и все така милиарди пъти по-умен от всички "свободнодемократичнототалитаристични" ... не знам, не знам от кой пол са останалите.

За многая лета!!!

311148423_10158724576717554_941209138887

преди 50 минути, crazy katon написа:

Наркомански е издал заповед да се убиват жителите на "освободените" територии. А наричат Путин (-тлер)?! И вече разстрелват, потвърдено от очевидци. Но защо руската армия отстъпва, след като знае какво ще се случи за мен е непонятно. Знаейки, че след мен изродите ще избият сънародниците ми и да отстъпя, не това няма как да стане (е, поне някога мислех така). Да, трябва да се ограничат жертвите сред военните, но тези сред мирното население не се ли броят, мирното население, което гласува за присъединяване към Русия.

Очевидно е, че вече се води пълномащабна война на нето срещу Русия и въпреки че тя участва с ограничен засега контингент, ясно е, че нещата ще загрубеят. Ако се съгласят на преговори с този режим, това означава поражение и последващ разпад на Русия. Ако започнат истинска война - също зле. И какво, отпред змия, отзад магаре, мдаа, сериозна дилема, за нас, ония вече са изпръдяни (уточнение - превърнати в газ ... в техния случай вонящ газ), а тук "контактната група" ще ни направи безконтактни.

Затова бий укроевроамериканопитеците и тогда переговоры.

После гледам уважаваните, а утре в ада - Paradise. Ако оживея след работата там, ще отворя тема за уникалните си преживелици между същества, които дори не могат да бъдат причислени към животинското царство, камо ли към разумното.

Още малко ти остана, да ти светне, че Русия 5 копейки не дава за живота на "сънародниците" си. 

преди 8 минути, Реджеп Иведик написа:

Бягат бягат бягаааааааааааааааттттттттттттттттт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Бягат всички, освен Русия и Китай ,Индия,Иран,сега и Саудитска Арабия,Турция и още около 80 държави!

Утре САЩ ще бъде демонизиран и мразен от Западна Европа в пъти повече отколкото Източна Европа мрази Русия!

ЕС и САЩ са в блатото и няма кой да помогне защото всички избягаха от тях!

Няколко съвета за бъдещите войници на свободата и демокрацията...
1.Всичко, което сте гледали по филмите като "Рамбо" и т.н. просто не е вярно. Специалистите (старите одърпани кучета) общо взето са на мнение, че тези персонажи имат максимум половин минута живот в реален бой.
2.Да, танковете не са страшни, обаче ако бъдат унищожени преди да стигнат до вас. Един да стигне имате проблем...
3.От артилерията (и ракетите) на противника най-добре е да ви пази Господ.
4.От авиацията на противника също е най-добре Господ да ви пази....
Да обобщим...Ако Господ не ви пази, имате проблем...Сериозен...Да не говорим, че името ви няма да бъде записано в аналите на историята...
Добрата новина е, че ако смъртта на един боец по римско време е струвала 20 цента, по времето на ВСВ е струвала вече към 40 000 долара (ако не се лъжа за цифрата).Сега вероятно струва няколко пъти по толкоз...
А доста хора държат на парите...Че и имат много какво да губят...В тях ми е надеждата... лично на мен...
преди 1 час, NewRedDragon написа:

Да се надяваме, че ще бъде последния му

В НАТО трябва да се молят да не пусне няколко ядрени торпеда  ""Посейдон"".      Подводно можели да атакуват от разстояние  до 10 000 км при дълбочина придвижване  до 1000 метра.     Нямат никаква защита страните в НАТО срещу най-новите руски оръжия, които са базирани на подводници!  Изостанала Русия как така ги изпреварва?   САЩ инвестираха милиарди да се борят с руските военнокосмически сили за противоракетни чадъри и пак са изненадани и изпреварени. Подводниците може да са в Арктика или близо до бреговете на САЩ.   Неуместно е те от САЩ  да рискуват всичко свое  - заради изцепките на бандеровците в Киев.  Вече са в размисъл като за последно.

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

показват танкове - виж кой е най големия донор на танкове, за ползване от украинци

"Украина захватила 460 российских танков, а от западных стран получила 320"

311148423_10158724576717554_941209138887

да ти  дадат нобелова награда е като да спечелиш евровизия-едни и същи джендери го манипулират

да не забравяме че обама спечели за мир докато и той водеше някаква военна операция 

Върнаха ли вече тия 15% украинците? Все пак бая бият последно време. 

преди 58 минути, glen написа:

ЕС и САЩ са в блатото и няма кой да помогне защото всички избягаха от тях!

Всички бягат от Русия мать и повечето за ЕС ,сложи си обратните очила.

преди 41 минути, Hristo52 написа:
1.Всичко, което сте гледали по филмите като "Рамбо" и т.н. просто не е вярно. Специалистите (старите одърпани кучета) общо взето са на мнение, че тези персонажи имат максимум половин минута живот в реален бой.
2.Да, танковете не са страшни, обаче ако бъдат унищожени преди да стигнат до вас. Един да стигне имате проблем...
Да обобщим...Ако Господ не ви пази, имате проблем...Сериозен...Да не говорим, че името ви няма да бъде записано в аналите на историята...
Добрата новина е, че ако смъртта на един боец по римско време е струвала 20 цента, по времето на ВСВ е струвала вече към 40 000 долара (ако не се лъжа за цифрата).Сега вероятно струва няколко пъти по толкоз...
А доста хора държат на парите...Че и имат много какво да губят...В тях ми е надеждата... лично на мен...

Дедо пак се прави на ментор.

А за другите войници какви правила има? Тях не ги "ловят" танкове, артилерия и авиация?

преди 10 минути, Banesc написа:

да ти  дадат нобелова награда е като да спечелиш евровизия-едни и същи джендери го манипулират

да не забравяме че обама спечели за мир докато и той водеше някаква военна операция 

а одобряваш ли тези действия

https://vk.com/video-27503097_456240201

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

а одобряваш ли тези действия

https://vk.com/video-27503097_456240201

да са мислили преди да извършат престъпление

само в  България им се  разминава на такива утрепки 

щото били умни и красиви 

или от сорос организация 

преди 50 минути, Hristo52 написа:

Само един съвет, към ЗКПЧ-тата: Затваряйте си зурлите, че не всички улици са осветени!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.